"За" и "Против" пробиването на уши на бебето.

• 49 193
  • 343
  •   2
Отговори
# 75
Просто смятам, че им спестих един страх, който ще берат на съзнателна възраст.

Какъв страх?  Rolling Eyes

# 76
Против, разбира се.  Simple Smile
Всеки интелигентен човек ще остави това решение на дъщеря си, когато порасне и евентуално ТЯ го пожелае  Peace

# 77
Де да знам, аз в "съзнателна" си ги пробивах, както писах и за страхове не помня.

Ще взема да набода синовете, да им спестя бъдни трептения, пък като не желаят- ще си залепят ушите после.

# 78
  • София
Както и да е. Просто едно различно мнение. Който иска да дупчи, който не иска да не дупчи. Който иска и да не реже ноктите, докато детето само не реши. Важното е да е в мир със себе си! Peace

Обаче ми е много смешно, когато за такива прости неща се изписват такива дълбокомислени мъдрости за интелигентността, избора и тем подобни.  Joy

# 79
А, виж за ноктите е друго- рязането им е чиста необходимост, за разлика от боденето по ушите. Давайте други, по- близки аналогии.
Лично аз не съм дълбокомислена, това не ми е специфично, карам го повърхностно. Laughing

# 80
  • В светлината на слънцето
Оставила съм на нея избора. Като стане достатъчно голяма да си ги пробива и си закача каквото и където си реши. Ако ще и на носа да е. Сега - не! Naughty Пък може като порастне да не иска изобщо да носи обеци. Защо трябва да има дупки в такъв случай?

# 81
Който иска да дупчи, който не иска да не дупчи.

Е, то нали и ние за това говорим.

# 82
Обаче ми е много смешно, когато за такива прости неща се изписват такива дълбокомислени мъдрости за интелигентността, избора и тем подобни.  Joy

Смешно е, спор няма  Laughing

# 83

Много съм против!Винаги ми става някак жал за малки дечица с пробити уши.Първо - защо се причинява болка на толкова малка душица?И второ - със златна висулка няма да стане по-хубаво, бебетата са хубави и без бижута.Като станат големи ги дупчете, оставете натуралната бебешка красота.Не знам, но бебе с гривна, верижка, или обеци за мен е голям кич от страна на родителите.
Това е и моето мнение!  Peace

# 84
аз съм против. защо трябва да й пробиваш ушите? обичаш да причиняваш болка?
като порастне дъщеря ти дотолкова, че да може сама да избира - нека тя да реши дали иска да си пробива ушите.
няма необходимост да го правиш ти. а и малко бебе с обици не е хубава гледка.

на мен са ми пробили ушите на 6-годишна възраст - по старомодния метод, с игла. още имам спомен за случката. обици не нося от 16-годишна.
  Peace

# 85
  • Sofia
Пробих ушенцата на дъщеря ми още преди да навърши годинка. Не се е мъчила, нито се случи нещо фатално.

# 86
На мен ми е чудно едно - тези, които пробиват ушите на бебетата си - Защо го правите? За да са по-красиви, за да видят другите, че може да купите златни обици на детето, или какво по-точно?
Само не с номера, че така по-малко ги боляло, не ги било страх и т.н. Това че е бебе и не може да говори, не означава, че не е изпитало болка или страх.

# 87
  • Mediterraneo
Против, разбира се.  Simple Smile
Всеки интелигентен човек ще остави това решение на дъщеря си, когато порасне и евентуално ТЯ го пожелае  Peace

Абсолютно подкрепям!

На мен ми е чудно едно - тези, които пробиват ушите на бебетата си - Защо го правите? За да са по-красиви, за да видят другите, че може да купите златни обици на детето, или какво по-точно?
Само не с номера, че така по-малко ги боляло, не ги било страх и т.н. Това че е бебе и не може да говори, не означава, че не е изпитало болка или страх.

И аз това съм се чудила винаги. Каква е разумната причина?!
Моите познати и приятелки пробиха ушите на момиченцата си в съвсем невръстна възраст, само защото бяха плешиви девойки и често ги бъркаха с момченца. Сериозно! Е, няма по- смешна картинка от плешиво бебе с обеци... За съжаление, 90% от женските бебета са с много малко коса  Confused И всички се сдобиват с обеци отрано.

# 88
Аз направих грешката да пробия ушите на децата си на 11месеца ,следователно като проходиха и започнаха да се стигат ги махнаха.Дупчиците им зарастнаха и дойде момента в който поискаха такова като на мама на ушите в същия ден ги заведох и сега са доволни .
По добре да си поискат сами  Peace

# 89
  • при палмите и алигаторите,FL
Коя е възраста дето да си поискат сами, както писах по напред, нашето момиченце си поиска на две години и няколко месеца.Искането беше упорито, мрънкаше и си искаше обици, като и казах че ще боли не вярваше, много искаше, ама много.Баща и пръв се предаде, беше тръгнал и той да си дупчи ушите за да видел колко ще боли, е не си ги проби, но на нея и ги пробихме, не плака, нищо и нямаше.Сега поиска и ги свалихме, повече няма да се съгласявам да се дупчи, не знам как ще го направя но ще се преборя, наадявам се.

Общи условия

Активация на акаунт