Кевинчоо.. - Не бе мамо,викаме му Кевчо.

• 24 525
  • 480
  •   1
Отговори
# 165
  • ВАРНА
Нас ни изписаха с Гай Александър!  Whistling

Joy Joy Joyхахахахахахахахахаха Joy Joy Joy е това ако не е наказание за цял живот

# 166
  • София
Скоро една моя позната роди и кръсти бебето Захара

а ако беше Захаринка, по-добре ли щеше да го чувстваш?
Примерно: Димитра и Димитринка, Александра и Александринка. Има и още примери.
Харесвам само 5-10 имена. По-скоро за световни, отколкото типично нашенски. Но името на детето е воля на родителите. Какво сме ние, за да съдим  Thinking

Шани, то детето ще осъди волята на родителите, бе душа..ние какво да съдим, дрънкаме си тук следобедно в петък, само се посмейваме на чужд гръб, верно гандичко е, ама да са му мислели кръстителите. щеше ли да ти е гот да се казваш като оная мацка актрисата Параскева Джукелова. де да знам...на мен щеше пък да ми е гадно. щях да се прекръстя моментално, честно.

# 167
Не, момичета, идиотски ми се стори изборът на име просто, а ми звучи и ужасно, а и с фамилията е просто........
А какво ще кажете за Малчуган Океански Laughing? Съвсем реално съществуващ редови български гражданин...
Или докторите Гъзибаров и Дупебарски от Военна болница - София?

# 168
Имаше една статия "Кръстихме го Корни, на дядо му Семко!".
Корни=

# 169
  • с/у ОколоМръсТното
Параскева Джукелова. де да знам...на мен щеше пък да ми е гадно. щях да се прекръстя моментално, честно.

не. Никога нямаше да се прекръстя.
Сега всички познават актрисата Параскева Джукелова. Тя прави името, а не то нея. Пък е и неповторимо, което го прави запомнящо се.
Не обичам масовите имена... А точно такива, изчанчени, дразнещи ако щеш, но и запомнящи се. Grinning

# 170
  • София
Параскева Джукелова. де да знам...на мен щеше пък да ми е гадно. щях да се прекръстя моментално, честно.

не. Никога нямаше да се прекръстя.
Сега всички познават актрисата Параскева Джукелова. Тя прави името, а не то нея. Пък е и неповторимо, което го прави запомнящо се.
Не обичам масовите имена... А точно такива, изчанчени, дразнещи ако щеш, но и запомнящи се. Grinning

ама аз щях да се прекръстя преди да стана известна, още някъде в ранния пубертет, когато всеки път като се запознавам или ме вика някой ще си представям, че не става дума за мен Mr. Green
па мое и комплексарка да съм, де да знам...но не бива такова нещо да се причинява на децата.

# 171
По въпроса за католицизма в България, бих могла да кажа, че има определено количество българи католици, като аз съм една от тях. В града, в който съм родена, е имало много хора с типично италиански имена като Франческа, Агнеса, Йосиф, (по надгробните плочи съм ги виждала), през комунизма естествено тези имена са поизчезнали с времето. Аз знам, че моето име е българско - Ралица, голямата сестра се казва Зорница, а малката - Елица, според мен много хубави имена. Не сме кръстени на никого от баби/дядовци. Майка ни е Жулиета, на трагедията от Шеспир, която баба чела по това време. А детето си кръстихме Давид, защото в момента живеем в англоезична държава, въпреки, че лично на мен произнесено Давид (както е по бг акт за раждане) по ми харесва от Дейвид, както се произнася тук.
Иначе ми звучат странно типично англосаксонски имена в България, Патрик, Майкъл, и латиноамерикански такива.

# 172
На децата си ще дам български имена, или имена които не звучат абсурдно.  Имам братовчед в Шотландия, женен за англичанка--всичките им деца са с имена, които звучат хем английски, хем български--Натали, Мартин (ударението е на А) и Андрю.

# 173
  • Варна/Лондон
Детето ми се казва Йоана,и знам ,че това име няма да й харесва ,както и аз не си харесвах мойто (смених си го),и съжалявам ,че се поведох по традицията ,като знам аз колко си мразех името ,а сега и детето си подлагам на това ...а има такива красиви имена  Cryно има татко ,свекър ,свекърва и простотии #Cussing out

# 174
А аз пък страшно много харесвам името Йоана и галените Йони и Йоли много ми допадат. Може и дъщеря ти да го хареса, недей още от сега така   Hug

# 175
Аz пък се вбесявам просто от тая идиотска традиция, детето да ТРЯБВА да е кръстено на някой роднина   #Cussing out Не каzвам, ако родителите искат и така го чувастват, а когато ТРЯБВА да е така. Няма по_тъпо нещо просто.
Моите деца се каzват както се каzват, zащото това сме си иzбрали. И zащото имената са интернационални. Това беше много важно zа мен. Държа обаче да отбележа, че когато се роди синът ми и хабер си нямах, че ще иzляzа от БГ. Просто не бях сигурна и че няма да се случи. После дойдохме тук и така.. По същия начин иzбрахме и името на малката. Само че там имах и друг много важен фактор.. Както и да е, радвам се zа иzбора си.
Иначе да, zадължително името трябва да се "връzва" с фамилията. Иначе е просто абсурдно.
Не съм краен привърженика на бг имената. Въпреки, че ги предпочитам. Или поне теzи с интернационалното zвучене. Все пак светът е глобално село  Wink .
Но какво ще кажете zа Стамат, Прокопи, Цанка или Филка  Joy примерно? Е не бих причинила това на децата си в днешно време.

# 176
Детето ми се казва Йоана,и знам ,че това име няма да й харесва ,както и аз не си харесвах мойто (смених си го),и съжалявам ,че се поведох по традицията ,като знам аз колко си мразех името ,а сега и детето си подлагам на това ...а има такива красиви имена  Cryно има татко ,свекър ,свекърва и простотии #Cussing out
И аз харесвам това име, не знам защо си мислиш, че на детето няма да му хареса?!

# 177

Единственото, чуждо, измислено име, с което бих кръстила детето си, е Еовин.
Но, спокойно, няма да го кръстя така, все пак имам мъж с малко повече акъл в главата от мен Mr. Green

Орки, както казах. И елфици!  Peace

# 178
Айде стига с това българско-небългарско! Ясно е, че всяко име е дошло отнякъде - те и прабългарите не са точно българи в днешния смисъл на думата (тюркско-алтайска езикова група - това съм го учила!). Та да ги наречем "имена, типични за нашите географски ширини" и, съответно, такива, които не са. Например МОЖЕМ да наречем "български" Иван, Мария, Александър и пр. на фона на Барак Обама, Осама или....де да знам, Набуто Сесесеко.

Последно включване: моят Тони трябваше да е Александър (обожаам просто това име!), но мъжът ми вика: "И кво сега, всички ще му казват Сашко!" (мразя Сашко - всъщност "по-нашенското" галено име е Сандо). И така, имаме си Антон... Не е зле, Тони си е Тони навсякъде  Laughing

# 179
още от малка много харесвам името Антон и най вече галеното Тони. като чуех някоя мама да викне на детето си така направо полудявах от кеф.сега и аз си имам едно Тони и смятам че това име най му отива,сина ми също го харесва.съжалявам донякъде че не кръстихме дъщеря си Мадлен  да угаждам на баби и дядовци,а Деница-харесва го но е нещастна милата че само тя няма имен ден в семейството,не бях помислила за това.прекалено изчанчените имена не ми допадат,но всеки има право да кръщава детето си както реши

Общи условия

Активация на акаунт