Кевинчоо.. - Не бе мамо,викаме му Кевчо.

• 24 547
  • 480
  •   1
Отговори
# 180
  • E-CLM & CH-VD
Май проблема, ако съществува въобще, не е толкова в "чуждите" имена, а в това, колко сме свикнали с тяхната употреба в ежедневието ни.

# 181
И аз харесвам българските имена,аз съм Калина, а съпруга ми е Горан.За децата -Десислава/на българска царица/ и Магдалена/мъжо вика на блудница,ама е на Мария Магдалена/.Сега моя приятелка има второ момче и го кръсти Майкъл - е каква ще е фамилията на децата му?А първото и дете е Василис-на дядо Васил.Май съм старомодна,ама хич не харесвам тези изчанчени имена,абе дай му име на детето да се гордее с него,а не да се срамува.

# 182
  • Пловдив
zllate, а кога е именният ден на Мадлен?  newsm78
Ябълка Крушкова и Пауна Чучулигова - това са имена на истински хора - връзват се собствено и фамилно, нали?
И още - Хъню, Песю, Мъйно - това пак са имена на реални хора  Peace

# 183
# 184
  • София
Дъщеря ми се казва Жасмина, не знам до колко е българско, знам че е име на цвете и че много ми харесва. Много се колебахме с баща й дали да е Жасмина или Жасмин, на мен повече ми харесваше Жасмин, и мислех така да я пиша , но нямаме брак с мъжа до мен и той , когато ми донесе нотариално заверено, че той е бащата и й дава името си ,  я беше писал Жасмина вътре и така си и остана Simple Smile не ми се връщаше човека , да вади ново  Laughing.
А колкото до чуждите имена , някои от тях звучат малко смешно в съчетание с фамилията, но пък самите имена са хубави.
Има и български имена , от които може да те е срам , аз познавам, човек , който се казва Гълъб  Sunglasses, представяте ли си какво му е било на този човек, когато е бил дете, колко ли са му се подхилквали и подигравали. Имам и приятелка, Капка, веднъж когато се запознаваше с един младеж , когато бяхме пуберчета Simple Smile, той й каза приятно ми е Капкомер  ooooh!, а тя красива и готин човек.
А понеже сме с настройката , да не оставаме да живеем в България, стигнахме до извода че ако идем в Испания примерно , на Жасмина, ще й казват сигурно Хасмина там  Laughing

# 185
Сега се сетих, че инструкторът ми по кормуване преди няколко години се казваше Труд Мирянов ooooh!.

# 186
Всякакво залитане в крайностите не ми харесва.
Познавам родители, които кръстиха сина си Паруш  Rolling Eyes, познавам и дете Гюрга. Sick
Както и от дригия фланг- Дженифър, Силвестър, Марк Антоний. Rolling Eyes
Прекалено ми е някак.
Нооо вкусове разни....

# 187
Mariankova на 22 юли

# 188
Кръщаването с чужди имена в комбинация с българска фамилия в най-общия случай наистина е смешно..Аз харесвам българските имена,макар моето да е доста далеч от това-казвам се Аделаида,на града в Австралия, има общо и с баба ми по една друга линия и защото майка ми прочела,че е добре да има А-та в името и въпреки българската ми фамилия,звучи добре- Аделаида Андонова.
Не съм мислила как бих кръстила детето ми,ако е момче,но за момиче си имам намислено име- Марика.Не знам защо,но според мен е много звучно Simple Smile

# 189
  • В къЩи.
Кръщаването с чужди имена в комбинация с българска фамилия в най-общия случай наистина е смешно..Аз харесвам българските имена,макар моето да е доста далеч от това-казвам се Аделаида,на града в Австралия, има общо и с баба ми по една друга линия и защото майка ми прочела,че е добре да има А-та в името и въпреки българската ми фамилия,звучи добре- Аделаида Андонова.
Не съм мислила как бих кръстила детето ми,ако е момче,но за момиче си имам намислено име- Марика.Не знам защо,но според мен е много звучно Simple Smile

Надявам се да не се обидиш,но аз все пак Ще ти го кажа,тук в Испания марика казват на обратните,гей...Идва от мерикон,но един вид галено....всъщност си е обидна дума.

А иначе по темата ,моето момче се казва Кристиан,това ми хареса ,така го крьстихме и доста добре се врьзва с фамилията.
Всеки сам реШава как да си крьсти детето.

# 190
И в Гърция е често срещано името Марика. Peace

# 191
Аз не бих могла да се възмущавам от имената на чуждите деца. Вероятно всеки родител има причини, поради които да кръсти детето си по някакъв начин.
Децата ни не носят български имена.

# 192
  • София
Аделаида Андонова наистина ми харесва. това е хубава и благозвучна комбинация. да не говорим колко оригинално име имаш, поздравления за майка ти!  bouquet

# 193
  • София
не знам за вас, но аз си имам нов любимец - казва се Винету Келешев smile3532

# 194
  • Пловдив
А Галилей Хайверов?
По повод връзването на собствено и фамилно име - кое подхожда на звучните фамилии Курев и Пръдлев? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт