Кевинчоо.. - Не бе мамо,викаме му Кевчо.

• 24 387
  • 480
  •   1
Отговори
# 270
".....но с удоволствие ще се подиграя на  Джон или Стивън."

Това имах предвид, децата не са виновни за решението на родителите си!

Нямам нищо против което и да е име, някои ми харесват, други - не чак толкова. Нехаресваните имена ги свързвам с неприятни хора. Смятам, че човек прави името, а не обратното.

Е, не се раждат от инкубатор.  На вас ви харесват едни имена, на мен - други. Аз възпитавам децата си по един начин - вие по друг. Обичам си Родината и родните имена. И бих искала да ги има.

# 271
Не искам да използвам по-груби думи, но човек, възрастен човек да се подигрва умишлено с детско име, ми се вижда безумно, инфантилно и ... още доста неща бих могла да кажа, но ще се въдържа.

Мда, споделям... От години ме изумяват теми като тази и настървението, с което се поддържат. Жалка картина. Кой на тази земя има правото да степенува имената по смешност? И колко елементарен трябва да си, та да си позволяваш да коментираш на всеослушание нещо толкова лично за човек? Все ще се намери по някоя средностатистическа лелка, загрижена за добруването на невинни дечица, кръстени, видиш ли, с неприемливи от нейна гледна точка имена. На един му е жал за Робърт Иванов, на друг - за Иван Иванов. Наистина ли е толкова трудно да се проумее?  Rolling Eyes

# 272
През ум не би ми минало да се подиграя на дете, заради името му, пък и заради каквото и да било друго, но хора всякакви... Ще се опитам да възпитам синът си да отдава значение на други неща, а не дали някой се казва Асен, Хасан или Антъни.

# 273
Наистина ли е толкова трудно да се проумее?  Rolling Eyes

Трудно е,за някои хора е много трудно дори да не се занимават с имената на други,непознати за тях хора.
Какво ме интересува,че Надя си е кръстила сина Стивън?А вас интересува ли,че моят се казва Дилян?Ами всеки си кръщава детето както иска и както му харесва.
А колко мозък е нужен да се подиграваш на името на детенце?Манталитет?Липса на възпитание?Махленско клюкарство?

# 274
М да, хората си умират да коментират другите, децата им, семействата им, парите им, явно и имената им.
Около мен има хора с толкова разнообразни и интересни имена, и възрастни и деца, и никога не съм срещала някой, който да им се подиграва. тук за първи път чувам нещо такова.
Може да е имало и преди теми, но не съм попадала.
Както някой беше споменал по-горе, човека прави името. Но явно на някои им е много смешно, а родител който се подиграва на името на детенце, дали не се подиграва и на нещо друго. После да не се чудим, защо децата по градините говорят глупости, все някъде са ги чули.
Лично аз смятам да възпитам детето си в толерантност, и към имената,  и по принцип към хората. А на тези, на които им е  много смешно, дано не им се връща някой ден. И най-стандартното име, става за подигравки.

# 275

А колко мозък е нужен да се подиграваш на името на детенце? Манталитет? Липса на възпитание? Махленско клюкарство?

Всичко това взето заедно, предполагам! Peace

# 276
Наистина ли е толкова трудно да се проумее?  Rolling Eyes

Трудно е,за някои хора е много трудно дори да не се занимават с имената на други,непознати за тях хора.
Какво ме интересува,че Надя си е кръстила сина Стивън?А вас интересува ли,че моят се казва Дилян?Ами всеки си кръщава детето както иска и както му харесва.
А колко мозък е нужен да се подиграваш на името на детенце?Манталитет?Липса на възпитание?Махленско клюкарство?

Ми принципно никой не би трябвало да го интересува, но няма да удряш гъза в тавана, ако майка ти се казва да речем Марулка.

# 277
Имаме си урок по  родолюбие. Включва и имена 

# 278
няма да удряш гъза в тавана, ако майка ти се казва да речем Марулка.

Айдеее, сега и майките намесихме... И какво, човек, на който майка му се казва Марулка трябва да се срамува ли? Или да я обича по-малко? Какъв точно е случая?!?

# 279
Ми и майките...
Имам позната, която се срамува, че майка и се казва така. На мен пък децата едно време ми се подиграваха заради името на татко: викаха ми клечкова, буболечкова, мечкова и т.н.

Исках да кажа, че е важно как се казва човек.

# 280
Ако знаете колко подигравки съм отнесла заради името си (Геройка)  от съученици.Всеки ден се прибирах с рев вкъщи, щото някой ми се присмял.Дядо ми се наложил така да ме кръстят.
Накрая майка ми не издържа на тормоза и ми смени името( на 9 години бях) на това, което тя си е искала, а и така винаги се е обръщала към мен.
Дядо ми доста време беше много сърдит.

Та много е важно, когато давате име на детето си.
Против чуждите имена нямам против, но такива изчекнати като моето бившо, просто.....  ooooh!

# 281
Майка ми е била кръстена Марийка, пак под натиск на бабите, в момента в който е станала пълнолетна го е променила. И тя бая подигравки е отнесла.
Затова писах, че няма значение призхода на името.
Аз не мисля, че моето дете ще отнесе подигравки, както съм сигурна, че и тя няма да се подиграва. Има приятелчета с чужди имена, и е свикнала.
И между другото името, въпреки че не е съвсем българско идеално се връзва със съвсем българската и фамилия Simple Smile

# 282
Не,че нещо искам да разбунвам темата , казах си мнението по-назад но все пак в коя друга държава сте виждали да си кръщават децата с български имена например ? Да подражават на нещо ?

# 283
Големият ми син се казва Александър-любимо име още от дете,малкият се казва Никола ,кръстен е на майка ми-Николинка.
Най -важното е, да учите децата си, да се обръщат към другите деца с цяло име.Много е грозно,когато се запознаваме с някой и майката да каже ,хайде да си играете със Сашко и Никито,полудявам.
Защо изкривяват така, тези хубави имена,при положение ,че аз се обръщам към децата си с цяло име,без умалителни,всякакви.

# 284
Големият ми син се казва Александър-любимо име още от дете,малкият се казва Никола ,кръстен е на майка ми-Николинка.
Най -важното е, да учите децата си, да се обръщат към другите деца с цяло име.Много е грозно,когато се запознаваме с някой и майката да каже ,хайде да си играете със Сашко и Никито,полудявам.
Защо изкривяват така, тези хубави имена,при положение ,че аз се обръщам към децата си с цяло име,без умалителни,всякакви.
Ами и това е въпрос на лично мнение, на мен пък може да ми харесва да наричам детето си с галено/умалително име. А това че някой друг полудява от това си е негов проблем. След като го знам, ще се обръщам към неговото дете с цяло име и готово, няма да го критикувам, че това е виждането му по въпроса. Чак пък грозно.. и така назидателно някой да ми казва на какво да уча детето си, айде, моля!
А какво ще е умалителното име си е също виждане на родителите, а в последствие и на детето, когато стане достатъчно голямо да си избере само.

Общи условия

Активация на акаунт