Кевинчоо.. - Не бе мамо,викаме му Кевчо.

• 24 394
  • 480
  •   1
Отговори
# 285
А какво ще е умалителното име си е също виждане на родителите, а в последствие и на детето, когато стане достатъчно голямо да си избере само.
   Не само на родителя .Малкия ми син се казва Константин и му казваме галено "Косьо" , но ме дразни , че в яслата го наричат "Коце" и то след като натъртих , че не му казваме така.    #Cussing out  Да не говорим ,  че като пораснат кой знае какъв прякор ще им сложат. Аз познавам доста "Райбери" , "Джопета" , "Чапета" и т.н.

# 286
Точно молбата ми е към тези мами ,които си решават,(въпреки моето настояване ,без умалителни към децата ми,),че ще им казват както си решат.А всеки да казва на детето си, както иска,не за това е въпроса.Но защо си кръстите детето по един начин ,а му казвате по друг Rolling Eyes

# 287
  • София
Точно молбата ми е към тези мами ,които си решават,(въпреки моето настояване ,без умалителни към децата ми,),че ще им казват както си решат.А всеки да казва на детето си, както иска,не за това е въпроса.Но защо си кръстите детето по един начин ,а му казвате по друг Rolling Eyes
Ааа, този въпрос го задаваш на цял свят, защото навсякъде се използват галени имена  Wink И до ден днешен се разтапям, когато майка ми се обръща към мен с галеното ми име и много обич в гласа  Heart Eyes
На теб като не ти харесват галените имена и ти е непонятно защо се използват, това си е твой проблем  Mr. Green

# 288
  • София
Упс - грешка стана  Embarassed

# 289
...........
Най -важното е, да учите децата си, да се обръщат към другите деца с цяло име.Много е грозно,когато се запознаваме с някой и майката да каже ,хайде да си играете със Сашко и Никито,полудявам.
...............

Хубаво е щом така си искаш да предупреждаваш другите родители как да се обръщат към децата ти. Защото много по-нормално е към малко дете да се обръщаш с галено име. Все пак не са в казармата, а са просто деца. На мен не ми харесва  малки децата да се наричат с целите им имена, особено ако звучат по-сериозно.
Има толкова топлина, да наречеш някого с галено име, друго си е.

# 290
Не,че нещо искам да разбунвам темата , казах си мнението по-назад но все пак в коя друга държава сте виждали да си кръщават децата с български имена например ? Да подражават на нещо ?

В Куба има Иван, Йорданка, Иванка, Катя...

# 291
Верно ли има Йорданка в Куба?
Баси якото  Grinning Голяма любов е била, та чак името е оставила  Grinning
Иван, Иванка, Катя са славянски имена, може и друг да ги е пренесъл newsm78

# 292
  • E-CLM & CH-VD
В Испания напоследък Иван също е много популярно, самите испанци така си кръщават децата. Явно името им харесва.

# 293
Верно ли има Йорданка в Куба?
Баси якото  Grinning Голяма любов е била, та чак името е оставила  Grinning
Иван, Иванка, Катя са славянски имена, може и друг да ги е пренесъл newsm78

Любовта им идва от Йорданка Христова. Лично аз познавам една мулатка Йорданка  Simple Smile
Иначе имат и много Владимир-овци, Людмили и тн. Също така мисля, че на никой там не са му смешни тези имена.

# 294
  • някъде под слънцето...
sl, Nadia79, благодаря за инфото. В такъв случай ще поискам малкият ми син да бъде записан като Maxim, а не Maksim. A колко струва тази услуга?
доколкото помня мисля 4е бе6е 10 евро на променена буква(пълна 6туротия), има6е ока4ен лист в посолството транслитерацията на българската азбука и всеки, който иска6е името в паспорта да съвпада с ,  това в тука6ния акт за раждане, си пла6та6е....(говоря за май  2004)
Тук съ6то са си "откраднали" славянското име Иван и се у4удват, когато им кажа 4е е славянско, Сре6тала съм и Серхьо(Сергей) и Игор, Тамара, Наталия, Олга,.... Вси4ки те 100% испанци
В класа на дъ6теря ми има  Вика(осиновено русна4е), а сестри4ката и съ6то от там се казва Ирина.(родителите са испанци)
А относно изказването 4е някой се е подигравал на имената на децата на Симеон... много се съмнявам....В Испания хората са свикнали на всякакви имена, дори в Страната на Баските и в Каталуня ги кръ6тават с местни имена.. имах колежка Зориня(страната на  баските).
В Испания напоследък Иван също е много популярно, самите испанци така си кръщават децата. Явно името им харесва.
писали сме заедно

Последна редакция: сб, 04 апр 2009, 08:39 от sl

# 295
За български паспорти ако говорим, "услугата" нищо не струва, просто има едно поле, в което попълваш как искаш името на детето ти, или твоето, да бъде изписано на латиница. Например първото име на сина ни е Шон-Фредерик. По паспорт името му се изписва Sean-Frederick - така искаме ние, на паспорта му също така пише.

# 296
  • някъде под слънцето...
За български паспорти ако говорим, "услугата" нищо не струва, просто има едно поле, в което попълваш как искаш името на детето ти, или твоето, да бъде изписано на латиница. Например първото име на сина ни е Шон-Фредерик. По паспорт името му се изписва Sean-Frederick - така искаме ние, на паспорта му също така пише.
Сериозно ли в Бя не се пла6та?, Явно тук посолството си вземат каквито искат такси #2gunfire

И аз това съм се 4удила,,,
В Испания  има невероятни  умалителни
Пако от Франциско, Луисми Луис Мигел,  4ема от Хосе Мария, Хуанма от Хуан Мануел, Хуанка от Хуан Карлос, Мариби от Мария Виктория  и т н т...

# 297
Преди по-малко от година вадихме паспорти на децата, и тримата са записани с нашите "претенции", не сме платили нищо отгоре.

Умалителното Тито идва пък от Ернесто май Simple Smile Ама те и в БГ викат на Стефановците Лари или Тена ...

# 298
...........
Най -важното е, да учите децата си, да се обръщат към другите деца с цяло име.Много е грозно,когато се запознаваме с някой и майката да каже ,хайде да си играете със Сашко и Никито,полудявам.
...............

Хубаво е щом така си искаш да предупреждаваш другите родители как да се обръщат към децата ти. Защото много по-нормално е към малко дете да се обръщаш с галено име. Все пак не са в казармата, а са просто деца. На мен не ми харесва  малки децата да се наричат с целите им имена, особено ако звучат по-сериозно.
Има толкова топлина, да наречеш някого с галено име, друго си е.

Кое му е топлото на Сашко или Алекс или Ники newsm78Толкова хубави имена имат .И въпроса е ,че аз предупреждавам и въпреки това някои продължават да се обръщат с умалителни към тях.Според мен е редно ,първоначално да се обръщаш към човек с цялото му име и ако ти каже ,че повечето му казват с умалително тогава е ОК

# 299
  • някъде под слънцето...
Преди по-малко от година вадихме паспорти на децата, и тримата са записани с нашите "претенции", не сме платили нищо отгоре.

Ние вадихме ЕГН и  БГ паспорт 4рез пълномо6тно   заверено в  на6ето посолство(май 2004), , няма да се у4удя ако това си е било някаква тук6на далавера...

Умалителното Тито идва пък от Ернесто май Simple Smile Ама те и в БГ викат на Стефановците Лари или Тена ...
Лола от Долорес Кике от Енрике Маноло от Мануел Мер4е от Мерцедес  Беро от Вероника...
умалителните които споменах се използват и за възрастни

Общи условия

Активация на акаунт