Кевинчоо.. - Не бе мамо,викаме му Кевчо.

• 24 389
  • 480
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Иначе ще се наводни с Иван-човци
Та...какво му е лошото на Иван?Май го приех малко лично. Peace
В никакъв случай не го приемай лично - казах го на майтап  Peace Аз съм твърдо ЗА българските имена. За мен Иван е в пъти по-хубаво от Стивън примерно  Wink Лично мнение, не искам да засегна никой!

# 256
sl, Nadia79, благодаря за инфото. В такъв случай ще поискам малкият ми син да бъде записан като Maxim, а не Maksim. A колко струва тази услуга?

# 257
Аз лично не съм плащала, дори не знаех, че се плаща за такава услуга, но последно си вадих ЛК 2007г.

# 258
добре де, аз пък не разбирам логиката, след като детето е с чуждо име, ще му се подиграват.
За мен по-смешно е Пенка или Курти, които са си български имена.
Децата са толкова изобретателни, че няма да ги спре произхода на името.
Навремето в училище се подигравахме на един съученик Захари, макар че нищо смешно не виждам в момента в името.
Аз съм за това, всеки да си кръщава детето, така както му харесва.
Ако се поровим в някой речник на имената, ще видим, че даже Иван и Петър не са български имена. За какво въобще се спори тогава  newsm78
доводите,ч е сме в България, също не важат, днес си тук утре не, никой не знае утре накъде ще го отвее вятъра, него или децата му.

# 259
# 260
Колко ли са се подигравали на децата на Симеон в детската градина  - Кубрат, Крум, Калина... Пък дори не е българин. И изгонен.
Ама къде по-фешън е да им сложим амирикански имена. Възпитала съм децата си да не се подиграват на Иван, Петър, Пенка, но с удоволствие ще се подиграя на  Джон или Стивън.

# 261
  • София
Колко ли са се подигравали на децата на Симеон в детската градина  - Кубрат, Крум, Калина... Пък дори не е българин. И изгонен.
Ама къде по-фешън е да им сложим амирикански имена. Възпитала съм децата си да не се подиграват на Иван, Петър, Пенка, но с удоволствие ще се подиграя на  Джон или Стивън.

Децата  носещи тези имена каква вина имат за решението на родителите си? Tired

# 262
Никаква, но като чуят, че родителите им се подиграват на дечица с чужди имена, и те ще започнат.  Tired
Не мога да разбера, защо едно име трябва да е смешно или не. Защо трябва да се подиграваме с имената?

# 263

Децата  носещи тези имена каква вина имат за решението на родителите си? Tired

Кои? Кубрат и Крум или Джон и Стивън.

# 264
  • София
".....но с удоволствие ще се подиграя на  Джон или Стивън."

Това имах предвид, децата не са виновни за решението на родителите си!

Нямам нищо против което и да е име, някои ми харесват, други - не чак толкова. Нехаресваните имена ги свързвам с неприятни хора. Смятам, че човек прави името, а не обратното.

# 265
добре де, аз пък не разбирам логиката, след като детето е с чуждо име, ще му се подиграват.
За мен по-смешно е Пенка или Курти, които са си български имена.
Децата са толкова изобретателни, че няма да ги спре произхода на името.
Навремето в училище се подигравахме на един съученик Захари, макар че нищо смешно не виждам в момента в името.
Аз съм за това, всеки да си кръщава детето, така както му харесва.
Ако се поровим в някой речник на имената, ще видим, че даже Иван и Петър не са български имена. За какво въобще се спори тогава  newsm78
доводите,ч е сме в България, също не важат, днес си тук утре не, никой не знае утре накъде ще го отвее вятъра, него или децата му.

Смешно е самото съчетание с презиме често.Например Никол Викторова Хаджипетрова.Или Робърт Иванов.Прилагам съвсем тривиални имена, а съгласи се, че има много по-брутално звучащи.Особено за момчета е много отговорно, предвид, че те самите след време ще дават своето име на потомството.Ако отвориш сайта на онлайн -кандидатстването за градини и погледнеш един списък ще се спукаш от смях какви съвременни комбинации има.

ПП. А поводи за подигравки в едно име, каквото и да е, дори най-обикновено-винаги има, особено в училище.Моето например е разпространено и обичайно и добре звучащо за ширините.Обаче не бях пропусната в у-ще от подигравки и измисляне на прякори. Crazy

# 266
Каквито родителите, такива и децата...

Не искам да използвам по-груби думи, но човек, възрастен човек да се подигрва умишлено с детско име, ми се вижда безумно, инфантилно и ... още доста неща бих могла да кажа, но ще се въздържа.

На мен не ми дреме от мнението на ограничени в мисленето си хора, още повече непознати, детето ми ще възпитам по същия начин, така че не виждам да ми се очертава проблем.  Laughing

PS: Очаквах, че ще стане толкова забавно в тази тема  Sunglasses

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 14:38 от Nadia79

# 267
Е, подиграване-пресилвате.Буди усмивка.Вътрешен смях.Не присмех, смях.Правете разлика.Още повече, че едната ми дъщеря бих казала е с интернационално име, т.е не е българско.

# 268
Винаги е забавно.

# 269
За мен крайно умопомрачителното е, че всъщност и родителите на Иван и Мария, и родителите на Кевин и Хърмаяни, без значение от вездесъщата си космополитност, дружно им връзват червени конци по ръчичките, хвърлят им пъповете по знайни и незнайни места, делят жълтъци на яйца и ходят по врачки и баячки  Tired Знам, че не съм по темата, ама и съм.

Общи условия

Активация на акаунт