ПЛЕТАЧКИ засмени майсторят пролетни премени

• 35 791
  • 294
  •   1
Отговори
# 270
Искам да изкажа още веднъж благодарности на всички за пожеланията,които сте отправили към мен

# 271
# 272

В най-скоро време се зареждам с  нужните цветове и започвам Simple Smile.
Като гледам основното е различни мотиви изплетени на една кука и после са свързани. Всъщност ми се вижда лесно като цяло. Дано не отнема много време Simple Smile

# 273
  • Русе
Добро утро, момичета! Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Фиф, роклята, която предлагаш е страхотна, обаче пак ще изисква подплата, защото между елементите има разстояние... ако бях с десет кг надолу, бих се опънала с такова рокле, обаче сега ми е леко некомфортно  Grinning
niunia, тая жилетка още преди година ми грабна окото и то заради съчетанието на цветовете, много е приятно. От всички модели, които съм гледала в тази техника единствено тази жилетка има подробна схема кое цветче къде е  Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Гледам в осинката има цяла тема плетене онлайн на тази жилетка с доста превъплащения от тези рускини - за пореден път доказват какви невероятни майсторки - плетачки са!
Онзи ден си поръчах тази прежда Деним от Статекс - 11 цвята - цветовете са жестоки, ярки като за лято, цената е супер тънкаж за памучна прежда, но е доста дебела - може би за кука № 0 или 1 и единственото лошо нещо е, че някак като че ли не е добре пресукана, а е от много тънки катчета конци и като се плете е леко изнервящо с тези катчета... но за тая цена си е въпреки всичко супер.
Хубав ден, момичета! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 274
Нюня, тая жилетка е просто прекрасна  Grinning
благодаря ти, че сподели схемата   bouquet
имаш ли представа, с каква прежда трябва да се плете  newsm78
аз сега съм хвърлила око на тези прежди за 1 кука на Yarn Art Violet, преди време си бях взела от тях за проба един зелен меланж и ми се сториха добри  Peace но пък дали няма да са тънки за тази жилетка  newsm78 може би Кайрото на Статекс ще е по-удачно в случая  Rolling Eyes
при всички положения съм се навила да се пробвам с тая жилетка, пък да видим какво ще излезе
гледам само, че в схемите са дадени само 3 от цветята, другите и листата да ги импровизирам ли трябва  newsm78 
аз тези дни съм се отдала на плетене на 1 кука на дреболийки, все едно за тая жилетка съм се готвила  Laughing
ей такива дребосъци си плета

това са нещо като ключодържателчета-торбички  Grinning тях именно плетох с  Yarn Art Violet  Peace
silvi_ch, моля дай линк към темата в осинка, дето плетат тази жилетка, да си оплакна очичките, плиийз  Praynig

# 275
  • в баира
и единственото лошо нещо е, че някак като че ли не е добре пресукана, а е от много тънки катчета конци и като се плете е леко изнервящо с тези катчета...
Да и аз щях да се оплаквам от Денима. Купих я онзи ден, но изобщо не е пресукана - все едно плетеш от събрани конци.  #Cussing out Не препоръчвам!!! Да бях си взела турска. #2gunfire

# 276
Фиф, аз пък (не знам защо) винаги съм си мислела, че памучната прежда за 2 куки по принцип си е такава слабо пресукана  newsm78 може би, за да стои пухкава  Rolling Eyes
миналата година като плетох на дребния една жилетка от 100% памук (на габровската фирма) и там преждата ми беше такава - стои на конци, непресукана  Rolling Eyes
между другото и бамбуковата прежда, дето си я купувах и плетох на племенника, и тя беше такава  Peace

# 277
Преди време и аз плетох един памук на 1 кука и не беше пресукан. Нервичките ми изкара направо. Наложи се да си усуквам преждата допълнително.  #2gunfire бях хвърлила око на Деним-а, ама щом казвате че не е пресукана ще се отказвам от него.

# 278
Поли, ЧРД! Желая ти много щастие, ведро настроение и много свободно време за плетки!
Нюня, аз правих остро деколте наскоро, както правилно те е насочила Дидка. Важното е на предницата да започнеш с нечетен брой бримки. И с четен става, аз не бях предвидяла, но така е по-лесно. Четох http://bestyaforever.narod.ru/jurnali_po_vjazaniu/verena_uchimsya_vyazat/
 и http://webposidelki.ru/post_1214282412.html
В крайна сметка направих нещо трето, което повече се приближава визуално до оригинала.
Силви, ирландке, привет! Започнах тази блуза през миналата пролет и аз като теб имам половин предница наплетени цветчета и листа. После се смениха сезоните, привлякоха ме други неща и ги изоставих. Дай да покажа и аз моите пък първо да довършим тази Фея он-лайн пък после да се прехвърлим на полата. Какво ще кажеш? Аз я плета от някакво Ализе.

Вчера се появих за пръв път в работата с виолетовата туника и веднага ми поръчаха една.  Grinning Та сега съм спряла всички други занимания.

# 279
  • Русе
maika mu na titi , ето линка, там има доста разнообразие от вече изплетени такива жилетки и с други цветове:
http://club.osinka.ru/topic-5280
Да ти кажа не съм я чела тази тема, само я видях, но имам голямо разнообразие от схеми на цветя, така че ако проявяваш интерес мога да ти предложа поне тези, които съм плела и зная, че стават красиви. И от моя опит с ирландските плетки мога да ти кажа, че е по - добре да има примерно само три вида цветя и два - три вида листа ( то тази жилетка всъщност е само от цветя - листата са малко и едва забележими). Защото иначе става претрупано и не толкова хубаво. Първото ми нещо в ирландска техника беше този зеления топ и там правих най - различни цветя и сега отчитам, че не е много правилно - определено малко на брой като модели, но в различни цветове е много по - добре.

Аз също плетох от бамбукова прежда на ЯнАрт един топ на една кука и тя не е добре пресукана, но няма нищо общо с Деним-а - много по - лесно се плете. Той ми е почти готов, трябва да пришия цветята към мрежата и ще го покажа, сигурно до края на седмицата поне се надявам да го приключа. А като си помисля, че от тоя Деним имам цяло кило...но какво да правя, ще се мъча да го плета - пак за рокля....
Стейси, аз твърдо съм решила това да е рокля, не искам пак блуза - дори съм си тропосала цветята и листата - имам предница и задница до средата на ханша и от там нататък съм запецнала с идеята  Simple Smile Simple Smile. Но ти давай блуза, тя ще стане пак страхотна. Аз я плета от Ализе - листата и цветята от Катания. Катанията ми е любимата прежда. Браво за поръчката на туниката!  bouquet

# 280
Обсъждате много красиви неща, но аз немога да се включа в темата, защото съм на ВИЕ с плетивата на 1 кука. Радвам ви се и с интерес разглеждам какво сте измайсторили.
В момента се мъча с едно бие, което нещо не ми харесва. Видях по-горе, че Стейси е пратила линк, но руския ми куца. Искам да е така прилепнало облото деколте и ми се струва, че трябва да се свие някъде. Като се плете право - стърчи. Някой може ли да ме светне по въпроса. newsm78  Определено биетата са си майсторлък.

# 281
http://picasaweb.google.bg/Anutafox/BigBookOfKnitting#
Ето я тук книжката и на английски. Навремето я беше поствала Фиф.

# 282
steisi благодаря и на теб за пожеланието Simple Smile.maika mu na titi тези дребосъци ми харесват мнооооооого,ако можеш да дадеш схема или да ми обясниш как ги правиш.И една молба Praynig към всички ви момичета,помагайте за тази плетка.Много ми харесва но немога да схвана как се плете.Ако някоя от вас може да я разгадае и да ми обясни как става ще съм и много благодарна,или ако имате схема newsm78.                      http://snimka.bg/album.php?album_id=362488

# 283
  • ГОре на черешата...
Ей това спретнах снощи набързо, с каквито конци намерих, мисля че Дидк@ го беше показвала. Днес се заредих с конци и балони и продължавам с фабриката за Великденски вълшебства Grinning.

# 284
  • София
Здравейте!
От известно време съм се запалила по плетивото - влязох в форума и ... започнах Blush Уча се по книгата "Плетене за глупаци" и отделно от Интернет.Бавно ми върви, но аз за никъде не бързам Simple Smile.
Позволявам си да пусна линк към плетката, за която пита poli777p http://drythymebg.blogspot.com/2009/02/blog-post_23.html - по нея плета шапка, почти съм я завършила, обаче със силното съмнение, че съм я фиксирала повече от колкото трябва и незнам дали крайния резултат ще е както трябва...но нищо, опита учи, нали така?
Показвате невероятни неща... така, че ще продължавам да ви следя  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт