Да живеем в хармония със себе си - 4

• 72 065
  • 1 151
  •   1
Отговори
# 375
  • Linz
Можеш, сигурна съм. Не се сравнявай с мен, аз съм си бездарна.
Трябва да правиш това, което ти доставя удоволствие. Не мисли за крайния резултат, просто се потопи в заниманието си. Моливът по някое време сам ще зарисува Wink

# 376
Пробвай с акварел, темпера, масло... на мен любими са ми сухите пастели... обаче ако нещо се роди в главата ми и после се опитам да го пресъздам - нищо не се получава, но ако започна да работя по нещо в момента, в който усетя че се "ражда" тогава нещата потръгват. Ако не мога да започна да го създавам, когато ми е дошла музата, то се опитвам да не мисля за него, за да я задържа, но около 99% от идеите ми си остават в небитието...

# 377
Да споделя и аз какво ме тресе напоследък Simple Smile
Мен пък като ме хване музата ме избива на шиене. Много обичам.
От една седмица насам много ме сърбят ръцете.
Ето какво сътворих вчера за моята беба:

# 378
Ескориал, голяма е сладурана.
И аз много обичам да шия, но засега е меисия невъзм.ожна

# 379
asyalein,
като малка много рисувах
от 4-годишна се помня над белия лист
и след години от всякакви задръжки спрях
ще споделя как започнах и повярвах,че отново мога

обичам сухи пастели и акварелни моливи Simple Smile
седнах пред едно цвете,едно цикламено-лилаво,плоско и от него излизат малки лилави цветове по периферията
и го нарисувах
мисля,че не се иска да си художник за да нарисуваш маргаритка,например-просто рисуваш
успех!
escorial ,голямо сладурче е Карина Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 09:54 от petiai

# 380
escorial, много хубаво си ушила за малката госпожица, а и тя е модел-бонбон!  Laughing Да ти е жива и здрава!

asyalein, ти си страхотен приложник и имаш страхотен усет (даже и сладкишите да види човек)! Може би просто не си намерила точният инструмент да се изявиш...опитай да работиш с нещо, с което си свикнала като материал... картина с плат, листа, копчета, вързулки, мъниста... - ще ти е по-близко и лесно, приложното ти се отдава страхотно.  Peace

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 10:19 от M_Nik

# 381
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Петя, мерси за подкрепата  Hug

Ескориал, страхотна рокля. мисля, че и цветовете са много добре подбрани Hug

и аз обичам да шия Mr. Green
нямам обаче тук машина Crossing Arms
някога ще си взема Peace

# 382
Понеже говорихме по едно време за сушилни за плодове - от Метро ми казаха, че са си взели преди 2 седмици за 70 лв.

# 383
Много евтино. Каква марка е, градусите му какви са? Тук хубав дехидратор е около 200 долара.

За който иска да си вземе мощен блендер, може да проучи марката K-tek. Аз не съм запозната с него и не мога да препоръчам, но разбрах, че е от класа на Vita mix-a.

Ескориал, много хубав модел си имаш. А тоалетът е разкошен.  Hug

За рисуването...аз като малка много рисувах. Много се старах, много обичах и ми бяха хубави рисунките. Имах си добър учител- дядо. Те с баба бяха перукери. Беше ми интересна тяхната работа. Явно и той виждаше, че имам талант и лека полека ме въвеждаше в техния занаят. За жалост, почина, когато бях на 9год. Аз продължих да рисувам, но с времето все по- малко. Обожавах да правя картички на майка ми по разни поводи. Помня, че неведнъж учителите по рисуване ме хвалеха на родителски срещи. Пазех си всичките творби. Съответно и майка ми това, което бях й подарила. Но в момент на ярост преди 7 години тя всичко хвърли. Толкова ми е мъчно.
Сега гледам Маги много обича да рисува и като ме кара да й направя нещо, нямам никакво желание и е с неохота.

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 11:40 от Вери

# 384
Браво Ескориал стархотни неща а малката Карина е една сладка пухкавелка пу-пу.
Аз съм мераклиика да се науча да плета но засега нямам време още малко Дани като порасне ще пробвам.

# 385
  • Linz
Имам един въпрос- с какво къпете децата?
Ние сме още на бебешка козметика, но голямата ми дъщеря е вече на 8 и тя не е достатъчна. Кожата на лицето й започна да се омазнява, косата- също (ох, като си помисля какво ме чака...).

И още нещо- с нервността може ли да се справи човек?
Мъжът ми е много нервен и това се предава и на мен, съответно- и на децата. Той го съзнава, но казва, че не може да се промени. Обаче мисля, че не е нормално постоянно нервите ти да са опънати и да си под напрежение. Ще се поболее така, ако не себе си, то мен. И децата вече мислят, че е нормално за най-малкото нещо да вдигат гири. Някакви идеи за промяна?

# 386
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Рени,
вкъщи аз съм нервака.

понякога сама не мога да се търпя Blush
йога и медитация Peace
но мъжът ти трябва да реши да работи върху себе си  bouquet

# 387
И мен в определени моменти яко ме друса нервата... Когато говорих с наш приятел, психотерапевт, той ми каза че трябва за малко да се отделя от рутинността. Т.е. например да излезна навън, да се видя с някой приятел, да идем на излет... най-вече да сменя заобилящата ме среда или хора (може и вкъщи да поканя гости). А и да оставям малкия за 3-4 часа на някой (от 6 месеца не се е случвала) и да се почувствам самостоятелна и независима, макар и за малко. Другото е да си намеря нещо любимо (хоби), по-постижимо за мен и да се отдавам на него по 1 час на ден. Действа много релаксиращо и изпускаш парата...
Йогата ми стигаше преди, но сега ми трябва нещо по-активно, по-екшън. Ама то се натрупва с годините и с емоциите.

# 388
Аз ползвам един шампоан и душгел на Веледа за дъщеря ми. Няколко пъти съм мила и моята коса с него и въобще не омазнява.
За лице не знам какво да те посъветвам. Може би маслена баня с рициново масло или със зехтин, но не съм сигурна как ще действа на толкова млада кожа. Изчистване с розова вода.

Мъжът ми също е доста нервен. Чете от време на време разни книги по въпроса, пие ментови чайове. В семейството му се случи голяма трагедия преди месец  и доста неща преосмисли. Много си говорихме по въпроса кои са важните неща в живота ни, има ли смисъл човек да се нерви за работа или ежедневните дреболии.

Мен също ме хващат бесовете от време на време, но това е от стоенето вкъщи и от гледането на детето. Просто не виждам никакъв смисъл в цялото ми ежедневие. Естествено е хубаво да й се радвам и занимавам с нея, но не виждам никакво развитие за себе си в този начин на живот. Досега нямаше друг начин освен да стоя вкъщи и да се грижа за нея. Надявам се скоро да се променят нещата и се опитвам да бъда търпелива.

# 389

И още нещо- с нервността може ли да се справи човек?
Мъжът ми е много нервен и това се предава и на мен, съответно- и на децата. Той го съзнава, но казва, че не може да се промени. Обаче мисля, че не е нормално постоянно нервите ти да са опънати и да си под напрежение. Ще се поболее така, ако не себе си, то мен. И децата вече мислят, че е нормално за най-малкото нещо да вдигат гири. Някакви идеи за промяна?
Същата картина е у дома,не съм сигурна,че има решение.В моменти на криза някаква-здравословна например -сякаш преосмисляме нещата,говорим много....следват няколко идилични дни и после пак отначало.Георги е толкова нервен и забързан,че напоследък речта му става неясна,а като го помоля да повтори,се изнервя допълнително Mr. GreenНеотдавна събирах багажа си даже.....после осъзнах,че не искам да си тръгвам....

Аз пък никога не съм обичала да рисувам,нито да ръкоделствам нещо и когато започнах да уча за зъболекар роднините ми се отнесоха доста скептично...за всеобщо учудване работата ми носи невероятно удоволствие,мога например с часове да си рисувам по някой зъб Crazy

Общи условия

Активация на акаунт