МАРТенки сме най-добре, всяка гушка своетo дете!

• 13 910
  • 202
  •   1
Отговори
# 150
Мамита, аз искам да питам как да разбера, че съвсем нямам кърма? Изцеждам не повече от 30мл и от двете гърди.
Ти преди или след кърмене изцеждаш толкова?
ние не се кърмим, само се цедя. Уж като усетя, че са се напълнили (ама няма такова нещо). Пробвах се и в часовете за хранене да се изцеждам и пак нищо.
То аз съм на същия хал.Само сутрин имам повече и го кърмя.После се дохранваме и накрая минаваме изцяло на АМ.

# 151
  • София
Здравейте и от нас с Билянката - благодаря за пожелнията Simple Smile

Oki4 - на ненадписаната снимка не е Билянка - зле съм с техниката - поне по отношение на снимките, за сега всички снимки, които сте видели на Билянката са благодарение на Добро настроение. Срам не срам мога пак да я помоля да качи някоя нова и ако не е късно и ние да се включим в тези колажчета - малко съм изпуснала идеята, но пък не пречи да се включим. И още нещо за чистата молитва - аз ходих точно на деня - беше една седмица след като бяха изписали Билянката от МД и хич не ми се влизаше вътре на задушно (беше пълно с хора и миришеше на тамян), та попа се нави и ми прочете в предверието, на отворена врата, но освен 5 лева, които му дадох на ръка (не ми дадоха касова бележка или някакъв документ) не са ми искали нищо друго - малко ме съмнява тази бутилка олио, която са ти поискали, то по тази логика и бутилка вино могат да искат и бонбони.... Не искам да те настройвам, просто споделям как беше при мен.

Парка "Света Троица" и аз се включвам в групата (макар че още по-близо ми е "Св. св. Петър и Павел", но пък "Св. Троица ми е по-любим) Така че май ставаме 4 мамита - Никита, Роси_та, Добро настроение и ТаняР Wink Ще се радвам да се видим, а защо не и да се виждаме честичко.

Зелено - знаех си че може да се разчита на теб за организация на масовка. Искам с радост да се запиша за срещата на 11.04. Ако мога само да предложа, ако се окаже, че ще се съберем мноооого мами, бебета, татковци, каки и батковци да се преместим в Борисовата градина - някакси по-ще ни поеме Wink иначе рискуваме да не оставим място за никой друг пред театъра Wink

А нашата Билянка наистина е голямка вече и няма нищо общо с бебето от кувиоза - така че мами, които минавате през такъв период, или сте минали, да знаете че децата си растат и то доста бързо - само хапване и спинкане трябват и мнооооооого любов от мама и тате.

Преди малко реших пак да пробвам да я кърмя (не го бях правила от седмици) - изцяло сме на кърма, но от шише. И тя милата взе че засука и така цели 70 грамчета - после додадох още около 50 от шише... За количествта - за сега личния ни рекорд е 130 грама наведнъж, но след това - непосредствено преди следващото хранене - върна част и то като пресечено млекце... та като цяло не я насилвам Общо взето си хапва по 100-тина грамчета с леки вариации, разбира се.

И в нашата къща още няма секс, не че не ми се иска - на моменти имам и такива сънища, но просто нямам сили, само докато си отпусна гърба и вече съм заспала. Не знам любимия как издържа (като се има предвид сушата по време на бремеността) - не нищо не ми е казвал за сега.

Ами май доста излиятелен стана този пост.

Последно искам да поздравя новите бебчета и мамите и много стиснати палци за тези, които още предстоят

И един последен въпрос - споменахте за главоболие, та се сетих - някоя от вас взима ли витамини. Аз преди по това време на годината си правех една профилактика с Центрум - 30 броя - така борех пролетната и есенната умора, та от няколко дни съм се зачудила... Ще се радвам, ако споделите

# 152
Привет и от нас

От вчера чета и едва сега сколасах. Яни откакто е вкъщи и лудницата е абсолютна. Нощес спахме на почивки и накрая с половинката се наложи да прегрупираме силите и поспим. А сега понеже съм сама по стечение на обстоятелствата ми се наложи да храня едно бебе със супа, докато другото ми беше в другата ръка... После измих супата наоколо  Mr. Green

Елг, много ви е странна педката. Ина я изведохме на деветия ден. Нищо му няма на детето. На това време си е грехота да седим затворени вкъщи. Кофти ми е, че още не ми стиска да изляза сама с двете деца и все чакам да се появи придружител.

За сокчетата от първия месец е пълна глупост. Бебоците още се борят за живот без колики, а ние и сок от ябълки да им даваме.  ooooh! Яни я захранихме към четвърти месец и то с каша от ориз. КАкви ябълки бе!

За срещата в събота- ако всичко е наред може да се вяснем. Половинчо спомена, че евентуално искал да пътува... нооо не се знае, знае ли се  Naughty

# 153
Относно бебешката среща вече кроя планове, но е много сложно, защото всички сме разпръснати, а с количка в градския транспорт е зор. Затова питам и моля всеки от София, който би дошъл на обща бебешка среща да отговори на следнитр въпроси (най-лесно е да ме цитирате и да допишете):
1) Какъв ден предпочитате: през седмицата или през уикенда?
2) По кое време на деня предпочитате: сутрин или следобед?
3) Как ви се струва градинката пред Народния театър? Това е най-централното място, за което се сещам.

1). Определено съм ЗА почивните дни, тати може да ни докара, а и ще вземем и кака Ели да поиграе и тя Peace
2). За мен няма значение - може и към 11:00 или към 16:00 - вече се стъмва късно, така че и след обяд не е проблем Peace
3). Супер идея! Наистина е най-централно място! Навита съм и за Борисовата градина:)

За захранването - ще захранвам най-рано 5-6 месец. Така действах с Ели и не съжелявам. В моменат си яде всичко без да е проявила алергия към нищо (пу-пу-пу) Peace

# 154
  • София
Здравейте и от мен   bouquet

Никита - тя Танчето е изброила - аз съм на 5 мин от Света троица - събота ако е хубаво времето сме там  Peace

За срещата - и аз съм ОК за събота, но мисля, че е по-добре на по-голямо място да се съберем. Пред театъра е много хубаво, но при хубаво време е доста пренаселено.
Всъщност кога е Великден  newsm78 . Че Ели на Цветница има имен ден и смятам да го отпразнуваме  Whistling

Оставила съм бебка на балкона и спи блажено - та и аз да свърша нещо.

Хайде чао за сега

# 155
  • София
annimm, честита ти радост  Hug

oki4, аз явно съм много радикална с разходките - час, два, даже имахме и една тричасова - само да не вали и сме навън  Mr. Green

Elg, не знам, то си е ваша работа, де, аз си казах вече няколко пъти за разходките, ето днес навън беше по-топло, отколкото у дома  #Crazy Както си беше Калин с домашните дрехи, така го изнесох  Whistling То грехота да го държа в къщи при такова временце... Само да ти подскажа два аргумента за пред таткото:
1) Калин всеки път (освен 1) спи през цялата разходка и след това, много му харесва - спи повече, отколкото ако сме у дома
2) Според мен помага при коликите, защото "друсането" на количката го успокоява. Да уточня, че за мен "разходка" = разходка, т.е. ходене, почти не се заседявам засега...
И да ти кажа за кърмата: това, дето изцеждаш с помпата, няма общо със сукането, да ти кажа. И аз не вярвах, но, на, така се оказа наистина. Доскоро неактивната гърда даваше твърдо 40-50 мл. с помпата. Обаче Калин изкарва от нея дори 90-100 мл. на пробно кърмене... Слагай бебка на гърда, това е разковничето...

zori_tv, ми питай педиатърката иска ли формуляри, защото на нас ни поиска за първия преглед да купим специален "картон", а като излезе акта за раждане от поликлиниката ни дадоха бланка за избор на личен лекар. А на други познати не са искали картон.

Oki4, олиото се иска от църквата за... кандилата, не ме питай откъде знам  Mr. Green

Момичета, я кажете къде е тоз парк Света Троица newsm78

ПЪРВА ОБЩА БЕБЕШКА СОФИЙСКА СРЕЩА: 11.04.2009 г. (ДРУГАТА събота) от 14 ч. около шадаваните на Народния театър ИЛИ Борисовата градина - зависи колко ще бъдем!!! Приемат се и татковци, братчета, сестричета, въобще всеки, който е на кеф Simple Smile Моля, посочвайте колко души ще бъдете:
1) зелено човече + Калин
2) БОДЛИВКА
3) TaniaR
4) dideto
5) rosita_ta

# 156
здравейте!
Искам да попитам мога ли аз да отида да взема акта за раждане и трябва ли да нося личната карта на бащата?

# 157
Здравейте мацки Laughing Heart Eyes
Не съм писала няколко дни и не съм и изчела всичко Embarassed
Честито на всички нови мами smile3525
 На тези които са две в едно Flowers Four Leaf Clover
Ние направихме погачата, а в неделя че и е кръщенето. Малко бързане ама аз искам и майка ми и милото да са още в БГ.
Иначе аз леко вече съм тралала #Silly баткото луда ме прави в къщи, добре че поне ги извеждам та той да потича и да спи после.
Вярно излизането с две е сложно особено когато поиска и колелото Crazy.
Вече си мечтая да ми поникне поне още една ръка Mr. Green
Много ми липсвате ама сега покрай тия приготовления, а той и баткото ми окупира компа  Tired
Иначе Яна расте, от два дни пак е на кърма от шише но поне оправихме режима.
В четвъртък сме на преглед за ръката и стискайте палци да кажат че само с една операция ще се оправи Praynig и че въобще ще се оправи.
Много ви прегръщам Hug
 И аз ще се пробвам да дойда Peace на срещата особено ако е в борисовата Peace

# 158
Кажете пак кои сме за парка на Св. Троица?

Хайде и аз за Св. Троица. В него квартал сме, ще е срамота ако не се включа. НО в момента цялата градинка е в ремонт. Току-що от там се връщам - изкарахме 2 часа че времето страхотно. Може да се бутат колички, но не е асфалтирано, а има само камъчета, но работят упорито може би скоро ще я завършат.

За общата среща ще помисля, да видим какво ще е времето

# 159
Здравейте
Честита радост на мама annimm

Ние днес бяхме на първа разходка с количката за цял един час -  Никола спа през цялото време. Но и аз като Зеленкото разходката означава вървене - таман и мама да си свали последните няколко килца. Ех как чаках това време да се оправи.

# 160
Ехо,върнахме се от разходка-два часа. Whistling

Напазарувах си,за Великден са пуснали страхотни украси-взех си покривка и дървено яйце. Mr. Green Не можах да вляза в нито едни дънки в магазина(най-големия номер който имаха беше 33  Rolling Eyes) а така ми се иска да ги нарежа вече тези дънки за бременни-ми омръзнаха ми!  Crossing Arms За утеха си взех секси дантелени гащи. Laughing
Ходих до църквата да си запиша час за чистата молитва,пада се точно на разпети петък.Попа каза само една кърпа да занеса за Богородица.Ще оставя и някой лев разбира се.

rosita_ta Великден e на 19 Април.

И един последен въпрос - споменахте за главоболие, та се сетих - някоя от вас взима ли витамини. Аз преди по това време на годината си правех една профилактика с Центрум - 30 броя - така борех пролетната и есенната умора, та от няколко дни съм се зачудила... Ще се радвам, ако споделите

Пия Центрум-матерната,и калций от 1000мг.(препоръчва се за кърмачки,а и нали все още ограничавам млечните..) Вече втора опаковка купувам.

Elg ако слагаш често( дори на всеки час) Елия на гърда,ще си увеличиш за няколко дни количеството.Така с изцеждане няма как да знаеш,а и не забравяй,че бебето е най-добрата помпа. WinkТочно както зеленото ти е казала- с помпа може едва 20гр.да изцедиш,а бебето 120. Peace

# 161
Зеленкото и Бодливка- мерси за съветите за кърмата и за разходката.
Няма как да я сложа Елия на гърда, защото точно по 1 ден са ми читави зърната. Когато тя захапе до вечерта са цъфнали и целите в кръв. Мазах се с какви ли не кремове. Да не ви казвам, че тя категорично отказва лявата (което на мен ми е странно, защото от тази страна и давам шишето и би трябвало да си прави някаква асоцияция). С помпата също ми се разраняват. А болката при кърмее и при цедене ми е една и съща. Все пак ще се пробвам да я сложа както ме съветвате.
За разходката- довечера тръгвам на кръстоносен поход с таткото. Ние проблеми със заспиване и колики през деня нямаме, но пък не си заслужава да седим затворени.

# 162
Здравейте пак  Grinning Ние сега се връщаме от разходка.
Зеленко, Св. Троица е м/у Пиротска и Симеон, на бул. Конст. Величков. Ако пътуваш с метрото се слиза на спирка К.Величков.

Имам много важен въпрос, че вече луднах с тъпия ни счетоводител идиот - точно на 15-я ден ли превеждат болничните и нормално ли е да закъсняват с пняколко дена, ако всичко е наред? Представете си, още не е дошъл 45-дневния, а още 2 бр. имам още не внесени  #Cussing out не знам какво да правя вече, аман от нехранимайковци!!1

# 163
Здравейте пак  Grinning Ние сега се връщаме от разходка.
Зеленко, Св. Троица е м/у Пиротска и Симеон, на бул. Конст. Величков. Ако пътуваш с метрото се слиза на спирка К.Величков.

Имам много важен въпрос, че вече луднах с тъпия ни счетоводител идиот - точно на 15-я ден ли превеждат болничните и нормално ли е да закъсняват с пняколко дена, ако всичко е наред? Представете си, още не е дошъл 45-дневния, а още 2 бр. имам още не внесени  #Cussing out не знам какво да правя вече, аман от нехранимайковци!!1
На мен 45 дневния ми доиде вчера newsm78

# 164
Мацки, по въпроса за секса, ползвала ли някоя от вас не-хормонална спирала?
Аз повече не искам да чуя за хапчета, Серазет не ми понасят изобщо, за Мирена четох че се пълнее от нея, и то доста от тези които са склонни и не смятам да рискувам. Кондоми мразя...Не искам да ме стерилизират, психически би ме смазало това...
Остана единствено обикновена спирала като възможност. Препоръки?

Общи условия

Активация на акаунт