Слънцето жарко пече ли, пече, а Януарчето малко расте ли, расте

• 12 592
  • 300
  •   1
Отговори
# 195
Привет мацки!

Днес вилнях из Метро и потроших маса пари...
Младосткото Метро е много по-добро от Люлинското. Има повече неща, има неща, които търся от сума ти време в Люлинското, но там ги няма. Уж една верига, а стоките различни.
НЕ купих Хъджис...вие хубаво казахте, че са хубави, но забравихте да споменете, че една опаковка от 80-90 бр. е 50 лв. Shocked . Обаче там намерих ПОЛСКИ ПАМПЕРС. Ами нямат нищо общо с турските. Много са хубави. С ластик на кръста, много по-плътни  и меки. Иначе скъпия Хъджис някакъв специален, дават го по 1 памперс на 12 часа. Е да де ама Анчето дриска по 5 пъти на ден!
И тя се лигави много, ама док. каза, че не е зъби, а още не се е научила да си гълта лигите и затова текат...

# 196
Абе, днес голям дъжд падна, голямо нещо... Mr. Green Аз съм изгоряла в лицето и на врата, за горкото бебе , не знам. Пусто все забравям да и сложа крем като излезем, къде ли не го слагам да се подсещам и няма, и няма, все без крем си ходи бебока.... Добре че в количката много слънце не влиза.
Аз бях навън от 11 до 20.00 и накрая не знаех къде се намирам - да докладвам за Южния - всичко работи на 6, като даже има ново кафе, (поне за мен) на входа от към Витошка, където дадох 5 лева с бакшиша за принцеса с кашкавал и минерална вода... Tired Лошо ми стана направо, особено след като видях, че всичко останало работи и можех поне свястна храна да ям...
чао засега от мен, отивам да реанимирам след дългите разходки  bouquet

# 197
Стеле, ми като начало в знак на добра воля като основателка да се прекръстя на Angelpink ili Angelrose Joy   261uu Joy

[b]Сиси,[/b] то е малко,  за лицето да си напариш - с една пластмасова фуния, на която си слагаш муцката.На електричество е, включва се в контакта, така че аз мисля в кухнята да я ползвам, не в банята. В инструкциите за ползване е обяснено. Аз съм много внимателна с електричеството, че преди години като си включвах мобилния апарат, избухна разклонителя-слава Богу, че беше малкия дявол-изхвърчах на 3 метра, цялата в облак черен дим и пушек. Обгоря ми ръката повърхностно първа степен и ми се размина само с болка, голям шок и уплах и вадене на малко пластмаса с пинсета и превръзка в Пирогов. От тогава обаче съм много внимателна къде, какво и как включвам и какви разклонители купувам. Та след сериозен оглед немското уредче ми се видя добре обезопасено.
Моник, голямо прекарване с тия нашите ванички. Аз смятам да го разглобя и повивалника за продължа да си го ползвам върху друга маса, а на пластмасовия стендер да си държа разни неща.
А някой беше писал за подложка за къпане и как мием бебето. Аз имам ето тази анатомична гъба http://www.mothercare.com/Mothercare-Foam-bath-support/dp/B000MM … 7031&mcb=core и съм много доволна, а на Донята сигурно е нещо подобно http://www.mothercare.com/Mothercare-Fabric-bath-support/dp/B001 … 7031&mcb=core, такива съм виждала в Пигис, май са на Бертони. Завъртам го настрани бебето и така му мия гръбчето-първо от едната, после от другата страна.
Копривке, нашия е 32 лв за 80 Хъджиса! Ама сега като минем най-накрая тържествено и ние на 3-ка, мисля пак на Памперс да се върна - по-хубаво попиват.

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 23:36 от Angelviolet

# 198
  • София
Копривке, Копривке - 50 лв, ама 2 пакета душко Joy По 25 лв парчето...Аз пък ще сменям Хъджиса, че 3-ката нещо много ми пропуска, а и му стягат на кълки...

# 199
И аз ще го сменям Хъджиса - и на Кало му стиска на крачетата, пък и пропуска  Crossing Arms Не знам вече каква марка да взема, мисля пак на Либеро да заложа... А Памперс казвате, че хубаво попива? хъм.. изпадам пак в чуденка...

Вайълет, ужас това с тока.. Много гадно, мен много ме е страх. Е, имаме уж подсигурен контакт в банята, ама знам ли наистина дали не може да ме перне  Thinking Ама това дето казваш за уредчето - жалко, аз някак си го представих, че прави парна баня  Laughing И все пак като инхалации ще върши работа де.. А дали може да се слагат билки?  Thinking  Laughing

Ох, аз с този Колийф като нищо да си докарам хиперлактация.. За да го давам трябва да цедя. Верно малко, ама на мекиците ми дето и без това нищо не пускат (това дете яко трябва да дърпа, щото си го чувам да преглъща, пък на мен ми е голям зор 15 мл. да изцедя  Tired). Ноо и така да е - ще си се регулира пак  Laughing

Хайде, отивам да си суша косището и да лягам вече, че мъжете ми хъркат отдавна...  Tired

Лека и безревлива нощ, с повече сън!  Mr. Green

# 200
Момичета мойто диване не иска да суче,всъщност иска ,ама само  понякога.Реве и изпада в истерия.И аз съм на път да ревна   Cry.Пуснах тема и  в кърмаческия -  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=385014.0

# 201
Ха добра вечер!
Натали, и Никола понякога го прави това. Най-често като се е изнервил нещо. Той е в двете крайности - или нон-стоп иска да ми виси на гърдите, или не ще, засуква за малко и пуска и реве и всякакви такива щуротии. Ставам, друскам го, успокоявам го и се пробваме пак. Незвам на какво се дължи това. Ще ми е интересно отговорите в кърмаческия.

Аз от Хъджиса съм доволна много засега, ама и 3-ката вече му омалява. Засега веднъж са ми пропускали, но той беше акал толкова, че и 8-ми номер памперси нямаше да го побере   Laughing.
От Метро всички видове памперси май излизат по-евтино. Поне аз не съм намирала по-евтино другаде.
Копривке, какви са тия памперси дето си ги взе от Метро.

Добре че ме успокоихте , че и вашите бебета се противят на гимнастиката, че аз върло се бях притеснила. Просто като го видя, че се пъне и се стяга и се отказвам. После след няколко часа пробвам пак, но има дни в които изобщо не успявам.

А с това време навън изобщо незнам как да го обличам. Днес беше ужасна жега. И все ми се струва, че много му е жега щото аз щях да пукна. Ама пък като гледах другите деца бяха навлечени  newsm78.

Ние тъкмо си изпратихме гостите. Ама Никола много добре се държи като има гости. То не бе хилене, не бяха закачки. После ходи обяснявай, че бебето е ревливо  Laughing.

Хайде отивам да мия чинии. 

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 03:18 от sladur4esta

# 202

Хайде за събуждане по кафенце.

Копривки как 50лв. към 25 лв. е Хъджиса аз бях доволна от него но и стискат на крачетата на Маги,пък да ви кажа са Памперс Active Baby 3-ката няма такава разтягаща се лента и на нас ни пропускат на гърба.А как изглежда полския памперс  newsm78 как да го позная друга опаковка ли има/

И ние се лигавим ама още като, че ли е рано за зъбки.

Angelviolet от тук ли го поръча,от този сайт?Това бялото хавлиено и е аз имам такова хавлиено и не и харесва.

# 203
Добро утро! Хайде на кафенцето!

Еспа, благодаря ти за отговора за това как обуваш Сами. Другите нещо не се включиха.
Нашият Хъджис е за 22 лв. - тройка, 80 броя и не е от Метро  Naughty , а от обикновен детски магазин.
Докато наглася кафето , vanilla80 ме изпреварила, ама пак ви го предлагам.  Grinning

# 204
Natali81, това, което си написала за кърменето, все едно, че аз съм го писала. В съвсем същата ситуация сме, с тази разлика, че Рая качва малко. (В тази връзка благодаря за успокоителните думи на Merrygold - сметнахме го, че до момента качва средно по 750 гр. на месец  Thinking. Манекенка ли е решила да става или художествена гимнастичка не знам просто вече...).
Вчера си купихме в крайна сметка дигитален кантар и почнахме внимателно да следим колко изяжда. И...познайте... на повечето хранения яде към 80-90-100 мл. (понякога 60 мл), а вечерта вчера изяде 225 мл.!!!  Shocked  Shocked  Shocked Не знам, на мен това не ми се струва много нормално... Да видим днес как ще е. Иначе сме на 6 кърмения на ден - повече тя вече просто не иска. Направо се шашнах вече...

Айде, хубав ви ден засега от нас! Пък дано се размине и не вали (поне в София и градовете - там това не е необходимо за селскостопанската продукция  Laughing).

# 205
Добро утро Сладурки! От кога ви чакам да се наспинкате  Shocked
Данинцето, като гледам снимчицата на аватара,ви се възхищавам как добре си изправя главичката като е на коремче. Ние само се мъчим и след минута-две почва да реве в тази поза. Незнам как да го тренирам това, и нагъната хавлийка слагам пред раменцата и от тия спецялните му там възглавнички, и все не ще това дете... А иначе си я държи изправена като е в мен и се върти много...  newsm78
Еспа и Киша, браво на Сами и Евгени за акробатните им изпълнения!  Hug
И ние ползваме памперси на Хагис( Huggies) и съм супер доволна. И да ви кажа тук са май-най-добрите или поне най-популярните както и всичките им други бебешки продукти.
  За урочасването Merrygold, Angelviolet, най - изтърканото което знам е червен конец на ръчичката, измиване на личицето след среща с такива хора или след разходки, ако не се знае от кого е направено. И аз не вярвах, ама се сблъсках вече... и не само на детенце , но и на мен...те старите хора казват че дете и родилка лесно хващат уроки, защото енергийното им поле е много лесно пробиваемо
хубав ден от нас!

# 206
Катериче ,ти ли  се оплакваше ,че ти  се препълват гърдите ?
Ако  е така  и малката ти  се държи като мойто дете,значи проблема е в силната струя и трябва да сменяме позата на кърмене.Трябва да се разровя и да видя какви пози имаше за този случай.
Ако някой знае да казва.
Оф,това значи,че навън няма да мога да кърмя  Cry

# 207
Добро утро!

Пепи, Ванила, мерси за кафенцето.

Катериче, не е важно колко яде Рая на едно ядене. Събери общото количество за деня и така ще добиеш представа дали се храни нормално. Въпреки че границите са доста широки. Може един ден да хапва повече, а друг път по-малко. Това е предимството на кърменето - яде колкото и се яде. И все пак 750 гр. на месец и на мен ми се струват добре. Не е нужно да наддава по много. На 2 месеца яде по около 720 мл. на ден, на 3 - по 780 мл. и т.н. И Никола понякога яде по 60 мл., а друг пън по 200.

# 208
Добро утро и от мен!

Патилина, и Калоян ми е много странен с неговата глава. Като е по корем много бързо му писва и почва да реве, ама едва ли не на минутата, в която го сложа. Като му правя едно упражнение - хващам го за ръчичките и го повдигам леко от легнало положение - все си отпуска назад главата и го мързи да си я придържа вдигната. Но като е в мен е същото както описваш - държи си я без особени проблеми, върти се и т.н. Много е странно верно.

Като заговорихме за упражнението по корем да попитам - аз му слагам ръчичките да са събрани в дланите. Но той почна да си ги раздалечава и ги прави успоредни - на някой случвало ли му се е това? И трябва ли да му ги връщам в събрано положение?  newsm78

И още един въпрос - кога мога да го постригвам?  Laughing Ми много му е дълга вече косата и ми се иска да я подрежа малко.. А всъщност има ли причини да не го постригвам?  newsm78 На мен ми е малко странно, заради това, че главата му нали още с фонтанели. Не че нещо ще им направя, но знам ли  newsm78

Вчера си купихме в крайна сметка дигитален кантар и почнахме внимателно да следим колко изяжда. И...познайте... на повечето хранения яде към 80-90-100 мл. (понякога 60 мл), а вечерта вчера изяде 225 мл.!!!  Shocked  Shocked  Shocked

Shocked Shocked Shocked 225???  Shocked ихааа.. бая гладна е била момата  Laughing Wink Не й се притеснявай толкова, 750 гр. си е ок, особено за изцяло кърмено бебе, нали от АМ по-бързо и лесно качвали..  Peace А педи какво казва всъщност? Ти сигурно си споделяла, но нали знаеш - 4% ги няма вече  Rolling Eyes

Натали, за позите - мисля, че ми се беше мернала тази поза - ти си си легнала по гръб, а бебо по шкембе върху теб. Така гравитацията помагала да не е толкова силна струята  Mr. Green Но не знам върши ли работа.. А винаги ли ти е силна струята, т.е., въпреки че са ти меки гърдите пак е силна?

Ааа, Иники, каква бе съдбата на чая и Гармастана? Гледам, че ги няма вече в подписа ти  Laughing

И последно - не разбрах днес ще става ли за разходки или не  Thinking

П.П. От кога щяха да пускат Пентаксима? Че да си вземем да не стане некой гаф като му дойде времето..

# 209
Здравейте!!! Да се похваля---- Васи е качил 1 кг. вече е 4690 и 57,5 см.  Grinning Нещо прочетох за среща, мисля, че е крайно време да се организираме.

Общи условия

Активация на акаунт