Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 2

• 241 222
  • 1 163
  •   1
Отговори
# 990
Здравейте и от мен! newsm10

Всеки ден ви чета и не мога да меря някакво решение за мен. Не съм оперирана и все още мисля да не го правя.Справям се добре с ходенето и спането не ме боли много,нито бия обезболяващи но проблема ми е в сядането. newsm45 Явно се притиска седалищния нерв и започва да ме боли десния крак и от време на време да изтръпва. Но щом стана и се раздвижа се оправя. Трудно ми е за работата, че трябва да стоя по 8 часа седнала. Някой може ли да даде някакво мнение ако има същия проблем.

Приятен ден!

# 991
  • Бургас
Веси, колко време мина от операцията, аз също бях много зле в краката също като теб едвам вървях, да не говорим за стълби. Започнах да се подобравям много бързо след като започнах йонофореза с нивалин. Щом не можеш да правиш физиотерапия питай дали не могат да ти назначат нивалин на хапчета или инжекционно. Мисля че в твоя случай това ще ти помогне много.

# 992
Веси, колко време мина от операцията, аз също бях много зле в краката също като теб едвам вървях, да не говорим за стълби. Започнах да се подобравям много бързо след като започнах йонофореза с нивалин. Щом не можеш да правиш физиотерапия питай дали не могат да ти назначат нивалин на хапчета или инжекционно. Мисля че в твоя случай това ще ти помогне много.

Утре стават точно 2 месеца. Но за съжаление при тестовете за упойка и други медикаменти се разбра, че съм алергична към нивалин. Иначе бих пробвала. Затворени врати отвсякъде, какво да се прави.

# 993
Възтановяването не е толкова бързо.Това ниво на операция не е ли високо за да се отрази на ходенето?Какви ти бяха оплакванията преди операцията?

# 994
Някой може ли да каже нещо за оперирани със смяна на шийни дискове и слагане на кейджове.

# 995
Обърках менютата и не се представих....

# 996
Текс, в Бс  след рентгена ми направиха само скенер .

Ето го и скенера:
топограма:листеза 1-2-ра степен и редукция във височината на дискалното пространство в този сегмент, деформирани дискални ламини.
Сканирани нива:
Л3-Л4 не се проектират дискални протузии, ортотопичен ход на невралните радикули
Л4-л5 остеолиза на вертебралните дъги, обуславяща листезата в този сегмент релативна дискова протузия, доминираща десностранно: спинална стеноза : стенози на невралните форамени, по-изявена десностранно.
Л5 S1 не се проектират дискални протузии, ортопичен ход на невралните радикули, малки остеофити от ръбовете на аартикуларните фасети.

Това е. Проф.Бусарски ме прегледа и разпита обстойно.Бивша спортистка съм.не знам кога се е получило това.просто поисках рентген заради болежките в кръста и от там се започна всичко.ще се радвам да коментирате.

Ваня, явно проблемът при теб наистина е главно заради приплъзване на прешлени и затова при евентуална операция се налага поставянето на скъпоструващите титаниеви пластини. Те фиксират разместеното и предотвратяват по-нататъшното приплъзване (листеза), което се споменава на два пъти в разчитането на скенера ти. Има и доста непознати за мен термини, но можеш да ги разтълкуваш, като използваш някой от многото медицински речници- потърси с гугъл.

# 997
Възтановяването не е толкова бързо.Това ниво на операция не е ли високо за да се отрази на ходенето?Какви ти бяха оплакванията преди операцията?
Абсолютно същите, само с подобрение в клатушкащата се походка, преди ходех повече като куца патица, сега ходя като оздравяла патица /шегувам се/. Искам да кажа, че ходя по-добре.

# 998
Веси,имаш в предвид някаква слабост ли?Невъзможност да ходиш?Интересно ми е дали на това ниво дава оплаквания в краката.Би трябвало ,ако има стеноза иначе идва високо.Питам те ,защото има вероятност да имам проблем и на горе.Не знам какви са оплакванията от торакалните нива.

# 999
Веси,имаш в предвид някаква слабост ли?Невъзможност да ходиш?Интересно ми е дали на това ниво дава оплаквания в краката.Би трябвало ,ако има стеноза иначе идва високо.Питам те ,защото има вероятност да имам проблем и на горе.Не знам какви са оплакванията от торакалните нива.

Тъй като въпродната ДХ е на ТХ12 Л1, а втората, от която нямам оплаквания, е в шийния дял, вероятно проблемите са само от там. Но аз не разбирам защо се изненадваш, притиснатият нерв върви надолу към ингвиналната гънка и оттам продължава криволичещо до стъпалата /мисля, че не греша, виждала съм го по картинки в физиотерапевтичните кабинети/ . Просто няма откъде другаде да дойдат тези проблеми. Да, имам слабост, понякога краката ми даже се подгъват, просто за секунди. 

# 1 000
За тх било характерно опасваща болка отиваща към яйчник и апендикс.За това питам.Ти имаш ли болки в корема?Не можах да намеря снимка на която да видя как върват нервите.
Спабоста при мен изчезна отдавна.Качвам стълбите без проблем.Предполагам ,че оплакванията ти са временни.

# 1 001
  • Бургас
Веси, при това положение ще трябва само да чакаш. Слабостта в краката изчезва постепенно като минава време от операцията. При теб за съжаление не виждам вариант при който да стимулираш това възстановяване да стене по-бързо. При мен през първия месец краката ми бяха като натъпкани с олово. Вървях бавно и трудно и се изморявах много бързо. Като започнах физиотерапията с нивалин за една седмица състоянието ми се подобри драстично. Затова си мисля, че ще трябва да се заредиш с много търпение, просто ще мине повече време докато започнеш да ходиш нормално.  Sad

Лина, не може никой да те посъветва какво да направиш. Хубавото е, че имаш само времменно притискане в седнало положение и при раздвижване се оправя. Защо не пробваш да смяниш стола на който седиш по 8 часа. Или пък леглото на което спиш, не казвам, че ще има ефект но може да се пробва.  Grinning

# 1 002
За тх било характерно опасваща болка отиваща към яйчник и апендикс.За това питам.Ти имаш ли болки в корема?Не можах да намеря снимка на която да видя как върват нервите.
Спабоста при мен изчезна отдавна.Качвам стълбите без проблем.Предполагам ,че оплакванията ти са временни.

Да, Аха, в началото наистина имах болка в областта на единия яйчник, даже ходих на гинеколог, да проверя дали там всичко е наред, и после разбрах, че такава болка е характерна за ДХ.

# 1 003
Аз продължавам да имам болки в десния яйчник или по точно някъде там около него.Нямам и гинекологичен проблем,а и на горе по гръбнака уж няма друга дх.Вчера и невроложката беше категорична,че не е свързано с операцията.А болка там има когато стоя седнала и дори когато ходя.Имам чувство,че на мястото на болката коремът ми се стяга като топка.Някой имал ли е такъв проблем?Може и да не е нещо сериозно,но ме притеснява в предвид преживяното.Личният ми казва да не съм търсила друго,защото съм имала доказан проблем с дх.Как да му обясня,че и неврохирурга и невролога казват,че не е от дх.и не ме насочва за да се изясни причината.

# 1 004
Аз продължавам да имам болки в десния яйчник или по точно някъде там около него.Нямам и гинекологичен проблем,а и на горе по гръбнака уж няма друга дх.Вчера и невроложката беше категорична,че не е свързано с операцията.А болка там има когато стоя седнала и дори когато ходя.Имам чувство,че на мястото на болката коремът ми се стяга като топка.Някой имал ли е такъв проблем?Може и да не е нещо сериозно,но ме притеснява в предвид преживяното.Личният ми казва да не съм търсила друго,защото съм имала доказан проблем с дх.Как да му обясня,че и неврохирурга и невролога казват,че не е от дх.и не ме насочва за да се изясни причината.

Отдавна ли беше операцията ти? За всички такива болки на мене ми обясняват че те са отражения от увредения нерв, който иневрира мускулите, около които минава /но при мене тези болки са основно по краката/

Общи условия

Активация на акаунт