Как да се справя с тормоза от страна на жената, която ме е родила?

• 12 843
  • 131
  •   1
Отговори
# 105
Ядосвай се колкото си искаш-казах и повтарям-съчувствам и за всичко,в моят живот няма по-малко сапунка,ама не съм тръгнала да го описвам тук....Абсолютно заставам зад нея,ако всичко,което казва е истина,но така разказано не съм сигурна,че е така.
Живея в малък град и най-добре от всички тук май разбирам какво значи местни клюки и всички да те одумват...за нещо. Знам също какво значи да не се имаш с майка си...и тя да е чудовище.Знам много неща,дето много от съчувстващите тук дори не знаят....от света на сапунките,но не съм тръгнала да го обсъждам тук.

# 106
Отговарям, въпреки, че не сме стигали до такива крайности. Живея на 3000 км от семейството си, ожених се за мъжа, който аз си избрах и имам семейството, което аз искам. Преживях какви ли не заклинания и заплахи и понеже много обичам и уважавам създателите си им казах, че ако не оставят глупавите си амбиции и не ме оставят да си живея живота ще ги пратя на майната си без да ми мигне окото. И вече десет години си общуваме без проблеми, всеки си затваря очите за това, което не харесва в другия и така.
Всъщност откакто се роди Бобо май им е все едно всичко останало  Mr. Green
Въпреки всичко вярвам, че има родители, които могат да стигнат до крайности. Може би има и среден вариант  Rolling Eyes, но не съм сигурна

# 107
Точно понеже знам, че темата с бащата е доста спорна, не исках да го намесвам в дискусията. Ако искам съвети за това ще пусна друга тема. Засега му желая здраве и късмет, при това най-искрено. Добро мнение за човек, с който съм била коректна и се държи като идиот с мен не мога да имам, не съм толкова благородна, съжалявам. С детето съм искрена по всички теми, включително и по тази.

# 108
  • някъде другаде
Това че Деси нарича Ханс татко е собствено решение на детето , понеже го чувства такъв.Той е човекът , който е при тях и се грижи за нея.

# 109
Това че Деси нарича Ханс татко е собствено решение на детето , понеже го чувства такъв.Той е човекът , който е при тях и се грижи за нея.
Детето е на 3 години. За какво собствено решение става въпрос?
Решението е в ръцета на майката (на която искрено желая да се пребори и да е щастлива).
Светът е пълен с малки самотници, за които вечно някой нещо решава и винаги твърди, че го прави заради тях.

# 110
  • някъде в орбита...
Оле майко  Shocked
На Бабиля, на Серената и на всички останали - напълно е възможно дете на три години без никаква обработка да започне да страни от баща си и да нарече чужд човек "татко". Казвам го от собствен опит - бях на три, когато го направих, а майка ми не само че не ме обработваше, ами и беше обсебена от мисълта, че ако не виждам баща си редовно, няма да израсна нормално. Смяташе, че едно дете има нужда от биологичния си баща. Което ме доведе до истерия, която пък ме спаси от последващи ваканции при този индивид (според съда трябваше две седмици през лятото да живея при него  #Crazy).

И все пак, темата е за Ребека, която има проблем с майка си, не за детето и баща му  ooooh! Ребека, успех в борбата, и много късмет   bouquet

# 111
Понеже виждам, че има хора, които се вълнуват особено от темата за детето и как така било възможно то да се обърне към някого с "тати" и други свързани дискусионни моменти, обещавам да пусна тема в "Нашите деца", но това ще е като оздравее Деси, защото е с гнойна ангина и вече 4-5 дни почти не съм спала.
Хората сме различни, и децата са различни. Деси е специално дете. На 4 години е, но интелектуалното и развитие /вкл. речников запас/ е като на 7-8 г., в някои отношения - 10 г. Констатациите не са само мои, тя е минала доста тестове при специалисти и психолози. Само за сведение - проговори английски за по-малко от 2 месеца. За още месец изравни нивото на владеене на български и английски. Определено е щастливо и много контактно дете и всички, които се срещат с нея забелязват особения и чар. Така че едно различно дете естествено ще има и различна реакция.

InaV, благодаря за споделеното. Когато някой не е преживял нещо, хубаво е да не прави крайни заключения.

Да се върна на темата с майката. Откакто я уведомих официално, че ще я подведа под съд, се е кротнала. Ако нямам последващо "включване" от нея, смятам да я оставя с демоните и, без да предприемам нещо. През изминалата седмица ми се случи нещо, което ми даде знак, че така е правилно за мен.

# 112
  • София

Да се върна на темата с майката. Откакто я уведомих официално, че ще я подведа под съд, се е кротнала. Ако нямам последващо "включване" от нея, смятам да я оставя с демоните и, без да предприемам нещо. През изминалата седмица ми се случи нещо, което ми даде знак, че така е правилно за мен.

Браво! Явно не е съвсем изперкала(извинявам се за израза, но това не е поведение на нормален човек  Embarassed) и ще има ефект да я постреснеш. А ако не се стига наистина до съд-още по-добре!  Peace

# 113
Не бих желала да съм на твое място,
ужасно да бъдеш така тормозена от собствената ти
майка-най-добрия приятел на човека поне аз така мисля,
но явно при теб е сложна ситуацията-най-добре надалеч
от нея....

# 114
  • най-шареното място
Сега виждам темата, не идвам често в този раздел.
Желая ти много сили и все повече спокойствие!
И чакаме филма скоро. Разбирай, всичко да се уреди бързо Simple Smile

На дамите, които говорят за обработка на детето... Ако не бъркам детето е било на около 3 в разгара на драмата. В такъв случай, колкото и да е опростено майката избира между това да създаде изкуствен образ на бащата или да каже нейната истина. Няма как да каже нечия чужда истина!

Зависи колко е будно детето и колко отговорна майката. Ако той не е насилник, пияница и престъпник, е много по-лесно майаката да избере да каже истината - детето няма да живее с мисълта, че баща му е престъпник или насилник, в какъвто потенциално може да се превърне и детето, нали?

Това колко тати обича мама и колко щастлива е тя с него също не е без значение, особено за емоционално интелигентни деца, каквито вече са повечето. Детето обикновено търси баланса между мама и тати - иска да са щастливи, да го обичат и да са заедно. Но ако не са, търси, този, които липсва по-често, подкрепя по-нещастния... Майката може да плаче сама. Може да се изтърве и да сподели пред детето, може детето да я вижда цъфтяща до новия си "баща". Тогава няма нужда нищо да се обеснява.

Какво би спечелило детето, ако майката го лъже, колко коректен и стабилен мъж е таткото забегнал при бившата? Или ще пазим сияния му образ на баща, какъвто той не е? Simple Smile Отговорно е да лъжеш детето си за да запазиш добрия образ, измислян и неверен?... Това пазене на детето за мен е липса на доверие в неговата интелигентност и липса на доверие към него като личност. Не приемам че на 3 е "само дете" и "още" не е човек и "не разбира"!

# 115
След като старателно изчетох писаното от Ребека  не мога да не се намеся в разговора.
Срам ме е,че познавам Рени.И не само аз.Хасково е едно голямо село и полувината град се познаваме.Пишеш с имена което означава,че не ти пука от това кой чете тук.
Рени,не се ли срамуваше от майка си когато ти купуваха жилището?
А когато баща и гледаше Деси докато ти флиртуваше в Интернет?
Ако аз бях твоя майка бих се срамувала от теб и най вероятно майка ти прави всичко което си преувеличила точно от срам.Като я види човек как игзлежда и каква позиция заема  дали може да си представи каква дъщеря е възпитала?!?Интересно ми е да видя каква дъщеря ще възпиташ ти.

# 116
Хасково е едно голямо село и полувината град се познаваме.Пишеш с имена което означава,че не ти пука от това кой чете тук.

Марче, що не се регистрираш, за да закръглим селото   bouquet Дай подробности колко добре познаваш Ренката и семейството й, че съвсем да ни стане яснУ защо те е срам от това познанство  Tired

Много родители купуват жилища на децата си, а после се възползват от тази "услуга", за да им се месят в живота, не си ли съгласна ?

Флиртът на Рени в интернет ти ли го наблюдаваше отблизо или може би ти гледаше детето й през това време ? Верно, че Хасково е село, ама все пак като си започнала, с подробности, плийс   Popcorn

# 117
Много родители купуват жилища на децата си, а после се възползват от тази "услуга", за да им се месят в живота, не си ли съгласна ?

право на личен живот на многооо места свършва около 9 месеца, след зачеването ooooh!

# 118
След като старателно изчетох писаното от Ребека  не мога да не се намеся в разговора.
Рени,не се ли срамуваше от майка си когато ти купуваха жилището?

Марче, 'айде сега, след като старателно си го изчела, опитай пак  Sly:

..., апартамента си е лично мой. Купен и обзаведен персонално. Аз съм много по-независима от повечето жени, което ме прави костелив орех.

Аман от многознайковци и разбирачи (разбирайте в конкретния случай:махленски клюкари) smile3507

# 119
Брей, цялото Хасково ли знае кой с кого си пише по интернет  Laughing
Ще очакваме още включвания значи.

Общи условия

Активация на акаунт