На пазар в Лозенград и Одрин - 2

• 133 980
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
  • Хасково
Здравейте! И ние ходихме миналата неделя до Одрин. За цените доста е написано и няма нужда да допълвам, пък и само в Кипа ходихме да пазаруваме. Лири теглихме от банкомат и българска дебитна карта Visa. За 100 лири ни излезе по-малко от 100 лв. Препоръчвам този вариант като най-удобен и изгоден. Приятно пазаруване!!!  bouquet
На коя банка ти е картатата и колко е комисионната са обмяната?

# 136
Картата е на Първа инвестиционна банка. Заедно с комисионната е по-малко от 100 лв. за 100 лири, но незнам точно колко имаше в картата и не мога да кажа точно.

# 137
в неделя на складовете в Одрин са смятали всичко в лева за българи, не искали евро или лири, щото лирата под 1 лев

# 138
Наистина вноса на продукти с животински произход е забранен. Целият пункт на Малко Търново е облепен с тези предупреждения. Но пък и наистина млечните им продукти нямат нищо общо с българските "млечни". А овчето и кравето им мляко са както си ги помня от моето детство!  baby_neutral

Имам приятелка,която си купува сиренето оттам,но пък тя ходи с автобус.Жалко,защото другият месец ще ходя до Одрин и мислех да взема.Все пак някой може ли да ми препоръча марка сирене,то най-много да ми го вземат на границата.
Момичета,изчетох 2-те теми и от това,което съм си записала,излиза че най-изгодно е да обмениш лири във валутно бюро в центъра на Одрин;в банка-близо до пазара в Кипа и в самия м-н Кипа или да имаш дебитна карта (поправете ме,ако бъркам).Някой може ли да ми каже как върви лирата спрямо бг лв?И в това валутно бюро (ако опра до него) трябва ли да внимавам да не ме прекарат,както обикновено у нас се случва в чейндж бюрата?
И още нещо-има ли изискване колко годишна да е колата,за да пътувам до там-нашата е 15 годишна.
Сега се сетих и нещо друго-среброто в Одрин или Лозенград как върви-струва ли си да се купува оттам и има ли интересни неща?

# 139
Не знам дали сте го коментирали,но картофите също са забранени,имали някаква болест и не дават да се внасят.Ние бяхме взели едно чувалче и на митницата ни го изхвърлиха  Cry

# 140
  • у нас
Не знам дали сте го коментирали,но картофите също са забранени,имали някаква болест и не дават да се внасят.Ние бяхме взели едно чувалче и на митницата ни го изхвърлиха  Cry

това не го знаех. Предният път се загледах в картофите, ама бяха почти на същата цена като тук и затова не взехме. Сега ще се запася с една количка от тия дето ги дърпат на пазара, че ръцете ни се откъснаха да носим. Вие ходите ли с такива колички? newsm78

# 141

това не го знаех. Предният път се загледах в картофите, ама бяха почти на същата цена като тук и затова не взехме. Сега ще се запася с една количка от тия дето ги дърпат на пазара, че ръцете ни се откъснаха да носим. Вие ходите ли с такива колички? newsm78
не ама то ние много малко пазаруваме и слагаме направо в багажника,даже тоя път само картофи взехме,а те пък ни ги взеха  Laughing

# 142
  • Пловдив
Привет, момичета Hug
И ние сме се запътили към Одрин. Кажете, моля ви, в БГ кои банки обменят лири и на отиване или на връщане има безмитен магазин /за цигари Blush/
Поздрави!

# 143
  • Хасково
Безмитем магазин има само от турска страна.
Обикновено банките в БГ нямат лири. В  Хасково в обменните бюра продават лири.Курса е спрямо курса на БНБ обикновено е под 1 лв. последния път беше преди 1 мес-  0,91 лв.
Наши познати от Бургас казват, четам по-трудно се намират.

За картофи и за лук има табела още на първата къщичка на митница, че са забранени за внос.
За мляко и млечни не съм видяла да има табели може да е нещо ново.
Мисля, че и с доматите имало някакъв пролем за вноса - пак болест някаква.

# 144
в неделя майкини донесоха краставици и домати, както и чушки, не е имало проблем
пъстърва и кори за баница също
днес направих баница, верно много им хубави корите

# 145
Здравейте! Искам да попитам дали пускат коли с газови бутилки в Турция?Има ли изискване колко годишна да е колата?

# 146
  • Там някъде......
Да ,пускат коли с газови уредби,ние последния път като ходихме бяхме с 2 коли .нашата е дизел,а другата беше с газова бутилка и нямаше никакъв проблем минахме ,изобщо не направиха проблем нито от българска страна нито от турска.Заминавайте и приятен път и после да се похвалите с впечатления

# 147
Сладка капка благодаря много!

# 148
Бяло боро, давидоф и елем се чудя по колко ще са  Rolling Eyes
малко офтопик, но някой знае ли защо има само 2 вида давидоф в бг, при положение, че са сигурно 7-8 вида  newsm78
Мога да ти отговоря само за Давидоф /тях си купувам/ - всички видове, които има в безмитния, последният път - от 2 цвята стандартен и слим и силвър слим, са по 17 евро.
Има доста приличен аутлет на Ливайс, Адидас, Докерс по пътя към Кипа под един блок, в момента от месец върви промоция 2 на цената на 1. Има какво да се избере. Детските неща са скъпи - и в магазина, за който говоря, и по принцип. На зеленчуковия пазар 2-3 сергии след входа /направо и поглеждаш вдясно/ продават пижамки по 5 лв., летни ,памучни са, имаше много сладурски - в хубави цветове и свежи щампи. Цените в момента са по-високи в сравнение отпреди 2-3 седмици. И последно- най- изгодно излиза да пазаруваш в евро от Кипа /имат си специална каса - 11 май беше/ - по техните курсове при трансфера спестяваш към 5 ст. на лев.

# 149
  • у нас

Има доста приличен аутлет на Ливайс, Адидас, Докерс по пътя към Кипа под един блок, в момента от месец върви промоция 2 на цената на 1. Има какво да се избере. Детските неща са скъпи - и в магазина, за който говоря, и по принцип. На зеленчуковия пазар 2-3 сергии след входа /направо и поглеждаш вдясно/ продават пижамки по 5 лв., летни ,памучни са, имаше много сладурски - в хубави цветове и свежи щампи. Цените в момента са по-високи в сравнение отпреди 2-3 седмици. И последно- най- изгодно излиза да пазаруваш в евро от Кипа /имат си специална каса - 11 май беше/ - по техните курсове при трансфера спестяваш към 5 ст. на лев.

за кой град става дума?

Общи условия

Активация на акаунт