95-та пролетна раздумка в САЩ

• 14 975
  • 307
  •   1
Отговори
# 210
здравейте момичета, включвам се с въпрос: правили ли сте здравна застраховка на децата си за престой в БГ, ако са американски граждани. четох, че може да ми изискат на границата при влизане. Ако да, към компанията, в която сте застраховани тук, ли се обръщате? Има ли и някакви други документи, които могат да изискат на границата/-ите, ще пътувам сама с децата. Мерси предварително!

# 211
  • Boston, MA
Честито, Ирка! Здрава и усмихната!

Дайте рецепта за козунак, моля, ама не за машина за хляб. Мерси!

# 212
Ирка, честито! Все така положително настроена и усмихната да си!

Аиа, а децата имат ли бг гражданство? Ако да, няма нужда от застраховка - до 18г. всички бг граждани получават безплатно медицинско обслужване. Ако нямат бг гражданство им направи застраховка, която да включва emergency evacuation.

# 213
Biz, малкият се роди тук, има и българско ЕГН вече ( няма бг-международен паспорт ), но не е здравно осигурен в БГ, т.е. няма личен лекар. Мерси за отговора!

# 214
Айа, аз не правя специални застраховки за България. Някои тукашни застраховки включват emergency evacuation. Провери дали твойта има тази опция.  А, иначе, за дребно нещо, не ти трябва застраховка. Има много частни кабинети. Никой няма да ти търси застраховка на границата.

# 215
Aia, провереси как е въпроса с твоята застрахователна компания. Моята поема лечение в чужбина (спешно де). Когато голямата ми щерка пътува преди 3 години до БГ, специално се обадих и проверих

# 216
Бубка, когато месех на ръка използвах рецепта от книга (ако искаш довечера ще ти я препиша). Мисля, че даже по- добре става от месенето в машина - ако имаш хъс да месиш на ръка де.
Иначе в готварския има цяла тема.

# 217
  • Boston, MA
Не я пиши, ще погледна в готварския (дъ!).

Вие тази седмица ли ще гледате бебчето?

# 218
Да, и съм кълбо от нерви. Чак се нервя, че се нервя   Crazy Дано ме разбра.

# 219
  • USA
Бубка, тази рецепта по която правих става и без машина. В готварската ми книга не е за машина и се води "Лесен козунак". Същатата е като на Тандури/О'Хара от готварския, ама с доста по-малко месене.
Ники, спокойно, всичко ще е наред.
Да ви кажа, смятам да напускам работа, че нещо много ме ядосват. Можете ли да ми препоръчате някоя самостоятелна застраховка? Преди имахме такава с Блу Крос, но сега не знам какво е положението там. Има ли някой, който да използва такава застраховка?

# 220
Честит празник на Ирка!   bouquet Не разбрах какво празнува...  newsm78

Козунаци тук има всякакви, но миналата година нито един не ме очарова чак толкова, че да искам да повторя. А в Германия съм изяла толкова панетоне, чак не мога да ги гледам вече.  Mr. Green

Утре ще пробваме на Тандури рецептата с брат ми.  Crazy

Ники, стискам палци. Всичко ще е наред. Ти защо си нервна?

Winx, аз преди време се интересувах от същото. Както и сама знаеш, предполагам, месечните вноски зависят от нещата, които покрива застраховката. Не знам за вашия случай кое ще е най-изгодно, но имаше някакви сравнителни сайтове, в които можеше да си посочиш бенефитите, които искаш да включва, колко да е дидактабъл, даваш малко бекграунд инфо и ти предлага най-изгодните (уж). За нас няколко плана на Юнайтед Хелткеър, Блу Крос и Етна бяха най-изгодни.
https://www.ehealthinsurance.com/ Само за тоя сайт се сещам сега, но имаше и по-хубави, помня.

# 221
Ами всичко ли ще му е наред на хлапето най- вече + в момента в офиса получаваме откачени обаждания от клиенти, които не знаят какво искат, ама ако може да стане ей сега веднага. Че е 12-13 април вече - бе няма значение ... Нямам сили вече. Искам да легна на обяд поне за 15 мин. и съботата да ми е свободна. вчера просто се обърнах към прозореца и задремах - видели- невидели това е положението.

# 222
  • Boston, MA
Не се притеснявай!  Hug

# 223
Ники, всичко ще е наред.  Hug Стискам палци в четвъртък.
Нали за фул анатоми скан става дума? Аз след седмица ще го правя. При теб що сега? Или при мен що толкова рано? Вече се обърках и аз с тоя двоен стандарт БГ-САЩ.
Бубка, Денива, при вас това мина ли? Кога?

# 224
Кюбит, в 16 седмица - 4 колби кръв + урина + тонове единствено (при мен). Резулатите добри - никакви доп изследвания (само урина повторих, че имах цистит преди това).
Сега в 20 седмица ултрасаунд (уж пола се виждал бла- бла - гледат се всички органи). Така си ми казаха, че вървят тестовете от самото начало.
Благодаря девойчета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт