Как да забравя?

• 7 197
  • 117
  •   1
Отговори
# 90
Бианка, интересно ми е твоето отношение към съпругът ти в момента, имайки предвид това, което си разбрала, но продължаваш да го обичаш.

Интересно ми е кое точно ти е интересно...

# 91
Бианка, интересно ми е твоето отношение към съпругът ти в момента, имайки предвид това, което си разбрала, но продължаваш да го обичаш.

Аз вече писах, а и същото го казах и на него - простих, но незнам дали и кога ще забравя.
Отношението ми към него не се промени видимо. Умълчавам се и се затварям в себи си и с мислите си често.
Не го правя демонстративно, но той го усеща.
Виждам, че и той го преживява. Не е такъв тип да ми се лигави и да ме обсипва с внимание, повече отколкото е необходимо, но си му личи, че му е криво.
От последния ни и единствен разговор по темата не съм и обелила дума повече за това. Не намирам смисъл в това да го разпитвам и да му натяквам.

# 92
 Peace
[/quote]
Да, била съм и от двете страни,но тук не говорим за успокоение на съвестта,нито пък се гордея,че съм изневерила на мъжа си.Направих го след 12год. семеен живот,не защото не обичам или не държа на мъжа до мен, а защото имах нужда да ми се случи точно това,  но излишно е да обяснявам на хора,които нямат достатъчно "стаж" като семейство и съм сигурна,че половината от вас,които се правят на светици или мислят мъжете си за такива,след години ще се окажат на мястото на авторката. Достатъчно добре познавам мъжката същност,за да се осмелявам да твърдя това. Една изневяра не е болка за умиране,още по-малко повод за разрушаване на едно семейство.Трудно се преодолява,но минава с времето,прощаваш и продължаваш живота си. Губиш част от доверието,но не спираш да обичаш по-малко.
И моля ви, не ме нападайте,за това,че мисля различно от болшинството от вас,както обикновено се случва.Човек сам определя правилата на живота си,спазва ги и се старае да запази хармонията в семеиството си. Никога не казвайте "това на мен не може да се случи". Случва се и още как.....
[/quote]

Хората са казали: "Не слушай старило, а слушай патило", така че годините семеен живот не могат да ти бъдат мерило ЗА НИЩО! И точно защото човек сам определя правилата по които  живее има хора, които не биха допуснали подобно отношение и взаимоотношение в брака. За мен да ти изневерят е точно толкова унизително, колкото и самата ти да изневериш! Аз лично не бих простила подобно унижение!

# 93
*Бианка* като си разбрала за по-особеното отношение на тази жена към мъжа ти, защо не повдигна въпроса пред него, че не ти е приятно да са си такива "приятелчета".  Смятам, че ако беше реагирала по-някакъв начин можеше и да не се стигне до тази изневяра. Казвам го до някъде от опит, защото една такава "приятелка" я засякох няколко пъти да виси на работата на мъжа ми ........... е ми .. вече не е стъпнала там.  Mr. Green

Трябваше да му забраня да говори с нея ли? Може би..., незнам....
Но както при повечето силно вярващи в мъжете си тук, аз му имах доверие и не съм предполагала, че ще го направи.

# 94
Уффф

Бианка не ги слушай всичките, има и разсъдливи между тях но не всички

Най-погрешното е да мислиш какво си можела да направиш .... каквото станало станало
Точка
От тук на татък .....
1.   Евала че не натякваш и не се тормозите взаимно, щом е с теб и те обича му е гадно .... но не заради друго а заради това че е причина на теб да ти е гадно
2.   Преди да се ожените и двамата сте имали други връзки .... помисли си че и това е било такава ....
3.   Минало е .... заедно сте .... ИСКАТЕ ДА СТЕ ЗАЕДНО ... другото е без значение, и по-сериозни неща ще трябва да преборите през годините
4.   Многото мислене не винаги е добре. И в този случай е така .....

Разбери кое е това което наистина те тормози ...... то е някъде в теб ...намери го
Остави клишетата настрани ..... кое е това което наистина  те яде, там вътре на дълбоко и в тъмното....

# 95
Цитат на: vanessssa link=topic=384800.msg10759288#msg10759288 date=1238677464

[color=magenta
Хората са казали: "Не слушай старило, а слушай патило", така че годините семеен живот не могат да ти бъдат мерило ЗА НИЩО! За мен да ти изневерят е точно толкова унизително, колкото и самата ти да изневериш! Аз лично не бих простила подобно унижение![/color]
За съжаление има уви. Едно е да си омъжена от 6 м , друго е от 6 г , а за над 20 г да не говорим. През толкова неща ще преминете , че един ден сама ще се учудиш на себе си как си могла да бъдеш толкова категорична. Да , изневярата е грозна и унизителна , добре ще си тръгнеш , зарязваш го , вземаш си детето ( а може и 2 ) - и после . Гледаш си 2 деца без баща , откриваш друг мъж който ще ги "приеме за свои" , раждаш и на него едно , минават 5 г и той ти изневерява , ти събираш багажа и пак си тръгваш защото си категорична че изневяра не прощаваш.
 Вече си на 36 г-40г , децата поотраснали , хващат собствени пътища . А ти сама и търсиш другар в живота ....
Ето ти един сценарий развит след толкова категорични думи.
 Понякога в живота ни се налага да простим , да сложим чувствата си на страна в името на някой друг (децата) . Не казвам че заради тях трябва човек да "стъпче"личността си и да търпи . Но толкова изненади ще ти поднесе живота , брака... Ще реагираш така както и не си мислела че можеш. Хората сме "силни и слаби " едновременно. Дано не ти се налага да преминеш през изневяра , за да разберем тогава дали ще направиш това което мислиш в момента

# 96
vanessssa, ще прощаваш, ама като те чета имам чувството, че си на 15 г. или пък си расла в саксия...

# 97
  • на майната си

Секса е нещото, което споделя единствено и само с жена си, примерно.
Приятелство, финанси, време - всичко останало, макар и по различен начин се отклонява и към приятели/роднини.
Какво прави един съпруг добър? Финансовото обезпечаване и прибирането вечер при жената?
Всеки мери с различен аршин доверието.
Щом няма право куме в очи: - Жена, след 10 год. ми се ще да прасна и нещо странично. Какво ще кажеш да поотворим... брака бла-бла -  приемам като предателство спрямо мен подобно действие.
Виж, ако има някакво споразумение за свобода във връзката - това е друг въпрос.
Предполага се, че във всяко семейство се знае позицията на партньорите по този въпрос. Така, че след като съм обявила че това би ме наранило и не го одобрявам е въпрос на мъжка чест да ми даде избор ПРЕДИ а не СЛЕД случката.

# 98
...
Какво прави един съпруг добър? Финансовото обезпечаване и прибирането вечер при жената?
Всеки мери с различен аршин доверието.
Щом няма право куме в очи: - Жена, след 10 год. ми се ще да прасна и нещо странично. Какво ще кажеш да поотворим... брака бла-бла -  приемам като предателство спрямо мен подобно действие.
Виж, ако има някакво споразумение за свобода във връзката - това е друг въпрос.
Предполага се, че във всяко семейство се знае позицията на партньорите по този въпрос. Така, че след като съм обявила че това би ме наранило и не го одобрявам е въпрос на мъжка чест да ми даде избор ПРЕДИ а не СЛЕД случката.

Абсолютно подкрепям това мнение.

При това, аз съм за отворения брак...
Но няма ли доверие + всички други "подробности", няма семейство!

# 99
Защо пък Ванеса да е расла в саксия?
Аз също съм на мнение,че изневяра не бих простила.
Какво значи ,, Защо го направи?,,-,,Не знам,, ???????
И защо трябва да си потъпча достойнството на жена и да се разкъсам от болка , щото той се почесал и не знае защо.Ами няма как да стане .
Съгласна съм,че ако двамата партньори го приемат за нормално няма проблем.
Но ако с мен се случи подобно нещо не бих простила.Просто съм принципен човек и не обичам да изневерявам на принципите си.
А пък ако чуя и такова обяснение ,,Не знам защо,, багажа му е е в кърпа вързан пред вратата.
Но това е за мен.

За авторката - щом е решила,че може да прости и чувствата са и по-силни от болката...тогава никога да не се обръща назад и да направи така,че мъжа и да осъзнае всъщност какво е причинил.Макар,че е малко вероятно.

# 100
Момичета,пак ви казвам-никога не казвайте никога.И аз така говорех и също съм принципен човек.Даже имам малко повишено чувство за достойнство.Но...не му събрах багажа.Ще кажете,че нямам достойнство?Ей,много е сложно.Та аз бях живяла близо 20 год. с него ,след 3-годишна ученическа любов.Как така лесно казвате-багажа и готово.Макар,че и аз го казвах.Разбира се,говоря,ако това поведение не е системно,ако е грижовен баща,добър човек.Ако се държи добре с теб.И моята първа реакция беше-развод.Но най-добрата ми приятелка ме накара да се замисля -  би ли ми било по-добре да не ми изневерява,но да се държи лошо с мен.И още-на тези години какъв друг ще срещна,по-добър ли ще е.Или ще стане от трън та на глог.Да не говорим,че никой няма да обича моите деца ,както баща им.Това ме накара да се замисля.

# 101
Нямах предвид след 20 годишен брак...
Но дори и тогава...тогава какво те кара да простиш? Страха от самота нали ?
Не това,че са 20 годините брак, а това,че вече си на 40 да речем...
Според мен никога не е късно човек да намери друг човек. И никога не е късно да бъде щастлив.

Не казвам ,,Никога,, ...Не ми се е налагало и дано не ми се налага да вземам такова решение....

# 102
Защо се опитвате да се убедите една друга в нещо, което е толкова индивидуално? Някои практикуват суинг, ако се включат и те, голямо убеждаване ще падне  Laughing всеки си има разбирания за отношенията с половинката, има жени, които и бой преглъщат по изброените причини (любов, децата ...), същото е и с изневярвата - въпрос на усещане и най-вече дали психически може да го преглътне.

... Да не говорим,че никой няма да обича моите деца ,както баща им ...

Това е клише, не факт.

# 103
Аз ви казах,че още не съм го преживяла и няма да го преживея.Просто не се разведохме.И полагам усилия заради себе си най-вече.И няма спор,че вече нищо не е същото.И няма да бъде.И може и да си права-подсъзнателно има страх,когато си на 40.Изглеждам добре,но съм на ..40И каво -намирам такъв като мен.Аз две големи деца,той също,проблеми с тях.Тепърва ни предстоят може би сватби,циркове за хората.Май не е по-добре..Ох,всичко е много сложно.Дано никога не го изпитате и не ви се налага да вземате такива решения.А за бащата-не е клише.Повярвай.

# 104

... Да не говорим,че никой няма да обича моите деца ,както баща им ...
Това е клише, не факт.
Абе то клише , клише , но като гледам колко такива клишета наоколо са си "факт"
Индивидуално е да , реакцията на всеки е индивидуална. Обаче на тези на които не им е минало през "главата" е много лесно да говорят какво ще направят и как. А нека го преживеете и тогава ...Така само пълните на авторката главата с мисли които хич не и помагат .
 *Биляна* погледни напред и не гледай миналото . Ще боли , няма да забравиш , но ако съпруга ти си заслужава и ако наистина те цени и обича - продължи напред. Болката ще понамалее с времето , но винаги ще е в теб . Хората за това са "хора" понеже грешат . Докато този вид грешка не е системна - остави миналото в миналото и бъдете щастливи.

Само ми е интересно едно - съпруга на въпросната жена , как е имал достойнството да ти се обади и да ти каже "  ти знаеш ли че мъжа ти и жена ми преди 2 г са прави секс  ooooh! " Това за какво ? Понеже той е разбрал , дай и на тебе да ти е гадно . Ако беше все още реална връзка , разбирам , но за нещо преди 2 години..за мен това не е постъпка на "мъж"

Общи условия

Активация на акаунт