Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 403
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Там сме единодушни-само ПВЦ- много по тихо и ако някой реши да пали огън въобще не мирише вътре в сравнение с дървената дограма.

тук малко ще те пообъркам  Wink зависи си от дървената дограма! ако купиш качествена дървена, пласмасовата е в пъти по-нисък клас избор

Архитекта не ме е питал с каква дограам ще работим, нито с какви тухли ще строим. Това по-скоро инженера го касае, но то първо стигнете до там. По скоро трябва да те пита като как си представяш сградата, за какво ще се ползва, колко и какви помещения искате, какъв стил.

# 76
Там сме единодушни-само ПВЦ- много по тихо и ако някой реши да пали огън въобще не мирише вътре в сравнение с дървената дограма.

тук малко ще те пообъркам  Wink зависи си от дървената дограма! ако купиш качествена дървена, пласмасовата е в пъти по-нисък клас избор

Архитекта не ме е питал с каква дограам ще работим, нито с какви тухли ще строим. Това по-скоро инженера го касае, но то първо стигнете до там. По скоро трябва да те пита като как си представяш сградата, за какво ще се ползва, колко и какви помещения искате, какъв стил.
Сигурно си права.Дървената дограма ни беше доста стара,имаме едно съседче което като събере деца в техния двор човек неможе да си почине,отделно имат куче чиито боклуци горят и яко ни обгазяваха и при затворени врати и прозорци.Сега,с ПВЦ-то пак се чува,но далеч по малко и никакви миризми не се усещат.
С два архитекта се видях и двамата ни питаха за материалите,имало значение при проектирането...Може и да ни замаяват за да оправдаят парите...знам ли...Така или иначе ще потърсим още някой и друг преди да вземем крайното решение.Някакси се страхуваме да не сгрешим в нещо което да е фатално.Чела съм как на хора им направили много стръмни или много широки/тесни стълби,тези олекотените тухли не издържали тежестта на бойлера и мивката в банята.

# 77
Щастие , може ли да кажеш каква е разликата в проектирането при ПВЦ и дървена дограма ? За пръв път чувам такова нещо и ще ми е интересно !

Мен също не са ме питали с какви тухли ще строим и какви керемиди ще слагаме.Даже в последствие променихме покрива , като вместо заложения бардолин , си сложихме керемиди.Нямаше проблем с конструкцията.
Без да съм специалист , но мисля , че има някакви минимални изисквания на които трябва да отговаря конструктивния проект и се залагат някакви килограми , като начало.Май не мога да го обясня като хората ?!  Blush Освен това конструкторите се презастраховат.С колко процента , вече е отделен въпрос !  Wink

Щастие , аз бих те посъветвала на този етап да помислиш за мебелите и за логическата свързаност на помещенията , според начина ви на живот.Може да звучи смешно  , но аз тръгнах точно оттам и направих стаите спрямо тях.След два апартамента и една вила , ми писна да се чудя кое къде и как да наместя.На арх даже му занесох проекта за кухня ( безплатно ми го направиха от магазина ) , за да съобрази стаята с него.
И въпреки всичко , пак има проблеми , които възникват впоследствие !

# 78
Щастие , може ли да кажеш каква е разликата в проектирането при ПВЦ и дървена дограма ? За пръв път чувам такова нещо и ще ми е интересно !

Мен също не са ме питали с какви тухли ще строим и какви керемиди ще слагаме.Даже в последствие променихме покрива , като вместо заложения бардолин , си сложихме керемиди.Нямаше проблем с конструкцията.
Без да съм специалист , но мисля , че има някакви минимални изисквания на които трябва да отговаря конструктивния проект и се залагат някакви килограми , като начало.Май не мога да го обясня като хората ?!  Blush Освен това конструкторите се презастраховат.С колко процента , вече е отделен въпрос !  Wink

Щастие , аз бих те посъветвала на този етап да помислиш за мебелите и за логическата свързаност на помещенията , според начина ви на живот.Може да звучи смешно  , но аз тръгнах точно оттам и направих стаите спрямо тях.След два апартамента и една вила , ми писна да се чудя кое къде и как да наместя.На арх даже му занесох проекта за кухня ( безплатно ми го направиха от магазина ) , за да съобрази стаята с него.
И въпреки всичко , пак има проблеми , които възникват впоследствие !

Не,защото не го слушах.Така или иначе това беше единственото в което бях сигурна.

Да разбирам ли,че не е проблем ако се смени вида керемиди?

# 79
При нас не беше , а има доста голяма разлика в тежестта на двата вида керемиди.Също имаме и два вида тухли , т.е. едни обикновени четворки , които след това сменихме с поротерм.

# 80
  • София
И въпреки всичко , пак има проблеми , които възникват впоследствие ! [/b]

Абсолютно подкрепяп Hug. От месец намерих програмка за вътрешен итериор и започнах да намествам мебелите с реални размери. Установих че стаите и най-вече кухнята и хола са доста нерационални. Сега ще  ми се налага да местя камината и няколко вътрешни стени. Така, че наместването на мебелите си е от огромно значение. Peace

# 81
  • густо майна Филибето
И аз съм се съобразявала предимно с мебелите, защото ще ползвам голяма част от старите, а и имам представа какво ново ще ми трябва. Гледам къщата отвътре навън така да се каже Simple Smile

# 82
Момичета от Пловдив,моля ви за помощ,че главата ми е гръмнала.
Предстои ни да започнем строеж на еднофамилна къща ,но и идея нямам как да си намерим читава бригада,дето да не ми върти много номера и технически ръководител,дето не само да отбива номера. Не разбирам нищо от строежи и не знам как ще се справим.Моля ви препоръчайте ми някой,с който вие сте строили и от който сте доволни!!!!! Praynig
А ако някой строи в момента може ли да ме ориентира как върви договорката за труда на майсторите-предполагам се прави на кв.м. ,ама колко е като цена?

# 83
gaba , ако търсиш фирма , аз мога да ти препоръчам.Ние сме доволни , а техническият ръководител е младо момче , много е в час и винаги ще ти даде добър съвет !

А за цената , най-добре си направете количествена сметка.С нея печалбата на строителя за свежда до минимум.
Къде ще строите ?

# 84
gaba , ако търсиш фирма , аз мога да ти препоръчам.Ние сме доволни , а техническият ръководител е младо момче , много е в час и винаги ще ти даде добър съвет !

А за цената , най-добре си направете количествена сметка.С нея печалбата на строителя за свежда до минимум.
Къде ще строите ?

Ще строим в Прослав.Количествената сметка я имаме,ама нещо навсякъде се говори,че като се строи с фирма излизало 2 пъти по-скъпо всичко.Иначе ако разликата между стопанския начин и чрез фирма е малка изобщо няма да се замислям.Пиши ми на личния  ако искаш за тази фирма,аз ще ида да видя каква оферта ще ми дадат

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 15:33 от gaba

# 85
gaba , не мисля , че е два пъти по-скъпо , поне на нас не ни излезна толкова.А и с нищо не сме се занимавали , нито сме ходили да надзираваме строежа.Ще ти пиша ЛС.   Grinning

# 86
Габи , цената на труд на кв.м. е 30лв.- това за бригада.Включва всичко - кофраж, армировка , наливане бетон , зидария под плочата , декофраж. Мериш плочата колкото кв.м. излезе умножаваш по 30.00лв. Дано да ти е от полза. Живот и здраве ние почваме на края на месеца - пу пу , да не мине котка път. Иначе виж съветите на Диди . Тя премина вече през това.

# 87
pepita66 , не съм запозната с цената на бригадата , но мисля , че и при нея варира в зависимост от региона , в който ще се строи.Тук , като сме си дискутирали цените , май най-скъпо взимат в София !Поне аз останах с такова впечатление !  Simple Smile Затова предполагам , че и бригадите в различните места , ще искат различна цена.Пък зависи и от проекта , ако има изкоп не съм сигурна , че цената ще е 30 лв/кв.м.
На вас успех в начинанието , бързо и безпроблемно да се справите !
  Hug

# 88
 Много ти благодаря, pepita66!!! newsm78 Извинявам се за невежия въпрос,ама може ли къща да се построи без изкоп?
Ние нямаме приземни етажи,нито мазета-ще си стоим направо първия етаж,ама май пак ще трябва някакъв изкоп да се прави.

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 16:04 от gaba

# 89
gaba , изкопът е за основите на къщата , които може и да са ивични.Но при всички положения , ще имате някакво копаене , не може просто да излеете бетона върху пръстта !   Wink

Общи условия

Активация на акаунт