Есен Down-Under - Австралия и Нова Зеландия 4

• 20 422
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Не, не мажа венците с нищо още. Той вече си лапа палците, не се сеща да ги смуче, ама...  ooooh! И освен това пъха всички пръсти един по един, опитва ги, прави една смешна физиономия и после ги плюе с отвращение, след това пъха целия юмрук и започва да го гризе, после преминава на моя пръст. Ама да знаете как силно стиска!  Crazy и в същото време се хили с една дяволита усмивка и ме гледа... абе маймун  Hug Flutter
И аз не мисля, че има от какво да се страхуваш. Мисля, че ще е голям купон  Hug Whistling

# 196
Здравейте!  Flowers Bouquet
Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но бих искала да ви попитам някои неща, които са много важни за мен, а не знам към кого да се обърна.  Tired

Аз и семейството ми (съпруг и прекрасна дъщеря на почти 1 годинка) вече се задушаваме в ситуацията и обществото в България и искаме да емигрираме. По принцип ще стартираме процедура за Канада, но бих искала да ви попитам за Австралия само по легалната процедура за емиграция ли могат да станат нещата? Доколкото знам тази процедура е доста дълга. Чувала съм за разни селскотопански програми (не се притесняваме от каквато и да е работа, стига тя да ни осигурява по-нормален и спокоен живот)? Има ли такива програми или фирми, които могат да ти уредят подобно нещо и можем ли по този начин да заминем и впоследствие да се уредим за постоянно? Ние сме аз на 31 и съпругът ми на 36 години, може ли тази възраст да е пречка?
По принцип той е инженер, работи към телевизия като техническо лице, аз съм магистър по математика, но професионално се занимавам с видео обработка.
Моля ви за каквито и да било насоки, ще оценя много всякакви съвети от ваша страна от позицията на хора, които са вече там!
Благодаря ви предварително, мили момичета!  Hug Повярвайте ми, че вече не мога да живея тук!

Може да ми пишете и на лични, за да не Оспамим темата тук!  Wink

Хубав ден желая на всички!   bouquet

# 197
Аз се бях зарекла да не давам биберон, само че като го видях какъв майстор стана на смученето на палец ooooh! На всичкото отгоре и някаква жена в шопинг центъра като го видя и дойде и ми показа нейните палци, които бяха малко деформирани и каза, че навремето не и давали биберон и тя била вече в училище като спряла да си смуче палците. Каза, че дори и сега се улавя когато е много нервна да си смуче палеца ( а тя беше поне на 40). След много мислене на другия дне просто му купих биберон. Сега си смуче и си го дъвче. Пак пъха ръцете в устата, ама вече не смуче палеца поне. Купих му и някакъв специален биберон за чесане на венци, ама още не може да разбере какво да прави с него.

# 198
маристута, аз лично съм чувала за селскостопански програми за студенти, които идват тук за една година. Не знам за други селскостопански програми, но може и да има нещо  newsm78
Ако искате да живеете тук може да го направите само легално. Никой няма да ви вземе на работа без документи. Що се отнася до процедурата специално при нас стана много бързо. Подадохме документите юни-юли и декември ни дадоха визата. Цялата информация, която ти е нужна за кандидатстване за тук може да я намериш на: http://www.liveinaustralia.com

# 199
Здравейте, дружки!  Hug
На няколко пъти се засилвах да пиша, но се оказваше, че ползвам браузъра, който няма кирилизация. После се отплесна и така..

Гледам за шапцици и биби си говорите. Аз също предпочитах/м да пускам радиатор (и сега го правя): така не се притеснявах/м дали са се отвили или не. Върху радиатора слагам една малка купичка или чаша с вода, за да не се изсушава съвсем въздуха в стаята. Оставям и вратата леко открехната, за да има циркулация на въздуха. Шапки само през деня, когато са били пред очите ми.
Моите и двете бяха с биберони, голямата доста до късно. И при двете бибероните доброволно бяха дадени на "феите" и в замяна феите им оставиха подаръци:) . Имам приятелка тук, която категорично беше против залъгалките. Отстоя си убежденията, но с цената на много неспокойно нощи (и дни). Всеки сам си преценява дали, колко и до кога да ги ползва.

Ние изкарахме много хубаво на прощапулника. На мен ми подейства много добре да седна и да си поговоря на български с българи.

маристута, да не би да имаш пред вид програмите, които са за заселване в определени райони? Rазличните видове визи (и процедури) ги има на www.immi.gov.au.
Имах грешка в линка. Поправих го.

# 200
Здравейте момичета Simple Smile

Отдавна не съм писала, но и много време не ми остава Simple Smile

Ние сме добре, Алекс проходи и скоро ще правим и ние прощъпулник  Hug Онзи ден го водих милото на ваксини, надупчиха го с три, направо ми се приплака.

За захранването, Мая я захраних на 5 навършени месеца, Алекс на 7 навършени месеца. Аз лично предпочитам късното захранване, особено ако бебето е кърмено. Само за информация на Алекс му правих кръвни изследвания на 7 месеца преди да го захраня и си бяха супер, хемоглобинче, всичко както си трябва. За бибите също съм за, стига да ги искат. Мая беше пристрастена към бибито, Алекс обаче определено предпочита цицата  ooooh!

За шапчици, ами ако температурата в стаята е около и над 18 градуса не бих сложила шапчица и ние бяхме на радиатори в София преди да тръгнем насам (маслени).

Иначе около нас живота си тече, имаме си тук едни австралийски съседи с две деца на възрастта на Мая и Алекс и си разменяме гости. Водя ги на музикален клас в местната англиканска църква, на Мая много й харесва. Ходим по парковете когато времето позволява.

Иначе от днес и двамата са болни, с температура и задръстени носове. Дано им мине бързо. Особено ме притеснява Алекс заради комбинацията с ваксините, да не стане някое усложнение.

Много ви целувам всички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 201
Mili, това с феите е много добра идея. Ще гледам и ние така да направим, та дано да е по- безболезнено. Това австралийска традиция ли е? Как точно направихте размяната между бибата и подаръка  newsm78

# 202
Маристута, виж тук:

www.immi.gov.au

Това е официалния сайт за имиграция, ние само оттук черпихме информация за да стигнем до тук. Беше отдавна, но едно е сигурно че за по-малко от година едва ли ще стане. В момента като ги гледах как се движат, горе-долу 12-14 месеца трае процедурата (ние чакахме почти 3 години  Whistling).

В този сайт има booklet-и за различните типове имиграция. Вътре всичко пише.

Успех  Hug

# 203
Благодаря ви за информацията, момичета!  Hug

# 204
Ей, Ритка, тъкмо се чудех какво става с тебе. Радвам се, че сте добре, кофти, че са болни децата, дано по-бързо да оздравеят  Hug

Аз също не искам да давам биберон, и си въобразявах, че щом суче когато си иска колкото си иска няма да смуче палеца (то, технически погледнато, не го смуче, ама вървят май натам нещата  Rolling Eyes), но не - суче много, понякога просто и суче за кеф, без да яде, но се случва да отказва гърдата и айде ръката в устата  Laughing Аз съм постоянно с него и му я вадя, или се разсейваме с играчки и по друг начин, ама не знам. Все пак наистина май по-добре биберон. За сега не се налага, де...

# 205
Моят Томи пък никога не засмука биберон.
Какви ли не му купих (3-4 на брой)
Не и не
Той си обичаше да си лапне крайчето на ръкава  Mr. Green и така заспиваше  Crazy

Ритка,  Hug
Къде се игуби?

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 14:01 от МАЙКА

# 206
Ехо!
Побууууууууут темичката  Mr. Green

# 207
Пак настана затишие в нашата темичка Simple Smile При нас днес вали и едно поспаливо. Така искам да си легна пак, само дето дребосъка кипи от енергия. Явно на децата дъжда не им действа приспивно.
Рикк, какво стана ти ходиш ли на фитнес и на mothers group? Моя фитнес вчера свърши и вече май почна да ми липсва. Ние с момичетата след фитнеса ходехме да хапнем вкусна болнична храна и да пийнем кафенце   Party

# 208
На mothers group ходя всеки четвъртък, иначе си тренирам у нас (макар че бях спряла напоследък, нещо ме мързеше, но от вчера започнах с нов прилив на ентусиазъм; хубавото е, че вече се регулира лактацията и гърдите придобиха приемлива големина и вид и мога вече да скачам на въже, че преди имах чувството, че ще ми паднат Mr. Green лошото е, че сега имам чувството, че ще ми падне г'з, ама това е друга тема  Laughing

Тука от два дни са някакви потресни порои, басеинът прелива, а прането ми на простора се пере поне за 4ти път  ooooh! Laughing

Ние с бебчо се гушкаме и си пеем песнички  Heart Eyes

# 209
Ей мен на, с две кашлящи и хленчещи хлапета  Mr. Green

Имахме проблеми с интернет-а, по точно с вируси на лаптоп-а и почти не го пусках  ooooh!

Трябваха ми 2-3 седмици да го оправя  Thinking

Иначе сме добре Wink Днес трябваше да ходим с децата на мюзик клас ама Майчето нещо е станала с дупето нагоре и не искаше, та така останах си без социалните контакти тази седмица  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт