По паркове и по градинки се събират НОЕМВРИйските дружинки

• 11 353
  • 300
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Почвам да рисувам яйцата и рекох да ви понагледам преди това.

Снимах Василия преди разходката с новите гащури с тирантите, да ви я покажа - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361742&pid=11645335.

Довечера ще си покажа и аз Великденската украса, Гале - чудни яйчица си направила! Hug

Лилчо, няма нищо, бе, сладко се е получило  Laughing  Ясно е, че с добро чувство си го написала  Hug

Слънчев ден ви пожелавам!  bouquet

# 271
Цеце, много е сладурско с тези гащи! Васето е направо патуранчо-хулиганчо! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 272
Здравейте!

Днес си имам пак палаво и диво, но усмихнато и весело дете.  Heart Eyes Явно нещо вчера не й беше натаман. Милинки, като не могат да си кажат. Heart Eyes Цял ден се опитва да каже жираф. Ама излиза нещо като "шиуа" като у-то е леко английско р. Laughing А от хипопотам остана само "там" Laughing

Гале, чудни яйчица. Simple Smile

ПростоАз, така трябва, момиче! Целувам те. Hug Успех с бонзая, че ние нашия си го уморихме. Много капризни били. Tired

Цеци, ама така и не ни каза каква е тая чантичка. Васето е нераздлена с нея. Пу-пу. Heart Eyes

Таш, ами мислих, мислих и такава реч съм си спретнала за пред шефката. Само дано не се спека, както обикновено правя.  Mr. Green Мисля да си отстоявам правата до дупка.

Роска, хм, заплетено ми се струва. Дано дойдат парички от някъде. Hug

Мариянка, ама вие толкова ли сте зле със свеки? ooooh! Не помня скоро да си се оплаквала и явно съм забравила каква беше картинката при вас.

Ренка, че ти нали си й готвиш на Емата? newsm78 Пак нещо съм пропуснала. Crazy

Кумата ме врънка за малко градска днес. Отивам да преслушам майка ми какво мисли по въпроса. Wink

# 273
Много е сладка Василия с тези гащи  Laughing С чантичката май не се разделя?  Laughing
Сладурче, страшна е Ива! Мойта голямата, към три годишна възраст се справяше по подобен начин  Crazy
Поривите на Елица и аз като Цецето, ги спирам  Embarassed, защото мацаницата е голяма. Но не е и узряла наистина да се храни сама. То е едно блъскане в купичката с лъжицата, бъркане с ръце, размазване по масата...абе игрички. Като прибавим и това, че лъжицата се обръща на обратно, преди да е стигнала до устата й и...нямам нерви за подобни изпълнения.
Въобще, храненето напоследък е мъка  Confused Яде само на пуснато филмче, седнала в мен, иначе реве ужасно. Отваря си устата съвсем леко, а често точно когато съм й поднесла лъжичката, стисва зъбите и цялото съдържание се изсипва по лигавника или дрехите ни /моите и нейните/. Каок стигнахме дотук, не знам  Blush
Роси,  Hug Дано се появи скоро розова светлина на хоризонта. И аз, като Тотонто, вярвам че ще измислите някакво решение, но ситуацията е трудна и неприятна  Sad
Стискам палци, а ти споделяй с нас, за да се разтоварваш, не се притеснявай.
Гале, чудна Великденска украса!
Аз ще боядисвам в събота, но май няма да си играя много  Blush Взех обикновени бои. Най-много да изпъстря някои яйца, с олио в боите накрая.
И едни кристали и боички в капкомер купих, Калина да се цапа с тях.
Друга година съм рисувала, правила съм разни мраморни, перлени и незнам какви още, с отпечатък от листенца, с ваденки, боядисвани в чорапогащник  Crazy и т.н., но сега такъв мързел ме е подгонил, не е за разправяне.  ooooh!
Готово, уж козуначено тесто, не купувайте. Нищо не струва. Не че не се изядоха кифлите, но не си струваше труда. В никакъв случай, не бих ги нарекла козуначени  Crazy
Отивам да подремна малко и аз, ако мога.
Чао засега! Лек и слънчев следобед!

# 274
Здравейте момичета! Аз днеска не съм боядисвала яйца,защото с Ивчето няма и смисъл да пробвам,тя не ме пуска и за секунда вкъщи да направя нещо. Свеки предложи да ми боядиса яйцата,защото много добре знае как стоят нещата у нас,а сега ми го натяква как  ми гледала детето и как ми помагала...благодаря аз такава помощ не ща,ама няма как..много добре знаеше какво ще е положението като почна работа и сама го предложи и го искаше уж,а сега била изморена Twisted Evil Защо се предлага тогава...Сега да ме поставя в патова позиция Confused Ох,наоплаквах се..
Цеце знаеш ли как точно сега имам нужда да поговоря с теб,да ми дадеш някои съвети.Много ти е хубава Васето с тия тиранти,голям образ е Grinning

Засега няма сеизмологична активност тук..дано и да няма Praynig Ние утре към 17.00 живот и здраве ще пътуваме за Бургас с Ивчето,досега не сме пътували с нея и не знам как ще е..Нямаме и столче за кола,не можах да оправя тотото тоя месец,а и Ива на сто процента няма да стои в него,как ще я удържам не знам,стискайте палци! Иначе се храни добре сама,верно е,но е мръсничко,обаче нямам избор не ми дава да я храня аз,иска и на моя стол да стои и самичка да е,видяхте де...само,че не дъвче в повечето случаи,а направо гълта Outta Joint
Гале как си днеска?

# 275
Привет!

Влизам само да ви представя здездата на деня Wink : http://dnes.dir.bg/2009/04/16/news4311303.html

Кате ти не си ли на работа или съм проуснала нещо? Писах ти в skype!

p.s. Всъщност исках да кажа, че на близо 8000 недостигащи места, присъствието само на близо 200 майки ми се строи малко несериозно от наша страна.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 15:24 от Mimoz@

# 276
  • София
p.s. Всъщност исках да кажа, че на близо 8000 недостигащи места, присъствието само на близо 200 майки ми се строи малко несериозно от наша страна.
да, така е, на мен също ми стана криво като го казаха по радиото  Cry

Арабелка, айде точно ти не се прави на мързелива, щото ще пуснеш след 2 дни снимки на "ония" сладки  Rolling Eyes.Ако е лесно, можеш да пуснеш как се прави украсата, да взема да впечатля браточката, че ще ни идват на гости  Rolling Eyes Rolling Eyes.

# 277
  • София
Няма да има днеска яйца  Crossing Arms Изрисувах три и добре, че реших първо да пробвам какво ще се получи с тях, преди да рисувам и другите. Ми нищо не стана, първоначално фигурките под восъка си стояха бели и после всичко се покри с боята  ooooh! Пък боята, която имам за червена, излезе някаква гнусно цикламена и на всичкото отгоре не хвана добре  Sad Да не говорим, че 5 от 17 яйца се спукаха още при варенето, едно пък счупих без да искам, след като го бях рисувала 100 часа  Tired Е немам нерви вече, явно не ми е ден. По-късно ще изляза да взема друга боя, поне да боядисам сварените, пък в събота който иска, да се разправя. Ох, много се изнервих  #2gunfire

Кате, аз доколкото разбрах, протестът е бил преместен от общината пред Св.София заради някакъв друг протест? Съжалявам, че не е бил толкова масов, колкото се очакваше, но съм сигурна, че повечето си имат някакво извинение да не дойдат, най-вече работещите мами  Peace Но евала правя на организаторките и на всички, които са намерили начин да се присъединят  Peace Аз като знам как се взимат решенията в тая скапана държава, вече съм ужасно демотивирана, признавам си...Ами не може в рамките на няколко години да се закрият 40 детски градини само в София, за да ги отдадат под наем или продадат на братовчеди, баджанаци и мутри, а сега да мислим как за 1 година да спасим положението и да строим нови  #Cussing out Отсега ми е ясно какво надцакване ще бъде догодина за градините, и по всяка вероятност и аз ще се включа в тоя порочен кръг, защото просто нямам друг избор....Ш***на работа....

Ох, нервно ми стана нещо. Сладур, ще си направя едно кафенце и може да ти знънна да ти чуя тревогите  Hug

В чантичката
Василия си носи бибата, една фибичка и едно бу-бу  Laughing

# 278
Да бе Цеце, то е ясно каква е ситуацията, но идеята беше да създадем чувство на единност от страна на родители зад тази кауза. Wink Отивай да си починеш не ги мисли яйцата и събота е ден!  Peace

# 279
Ехооо, днес се видях със Симона/Скреч, Юлето и Билка Simple Smile и  децата .
беше страхотно, лелееее а Ники какво катерене и люлеене на едно камионче, което се пълни с пари и се клати до припадък, всички се смеехме, не защото се катери там,а защото на всички децата си бяха до родителите,а моето на другия край на площадката, само маха и подвиква нещо не себе си и своя език Simple Smile  Mr. Green Naughty
Юлето е великолепна, спокойна, усмивката залепена на лицето й, Вече е звезда сигурно няма да си говори с нас, само ще пише във форума :0), шегичка! Много мило ми стана като се видяхме с момичетата днес.
Скреч е мацка, удивителна е с Митетео, толкова спокойна и тя, слаба  Shocked Кърмеха се 4 пъти и бяха много красиви, аз си позволих да зяпам  Embarassed, дано не съм бил нагла. Симонкееее??? стори ли ти се сега че съм надута, както Таш ми изкара име? Sad
Кажи де....?
Билката - много й се зарадвах, защото иксах да видя кой стои зад никай? Мъдра жена, а дребния само обикаляше около нас, душа. Ох, само аз сновях из площадката и не можех да си лафим колкото съм бъбрива, ама другия път още повече Simple Smile

Ники си поспа сега и започваме игрите и чакаме с нетърпение тати,че да има малко мир и спокойствие, нали тати е нашата икона-идол Simple Smile??? При вас как е
Като каже Ники "татИ" и мед му капе от сърцето на другия Ники Simple Smile хахахха
 а аз в умиление си ахххвам!
Бай мацункани

... Доволна съм от днешния ден!

# 280
Кате, това юлчето и Дани ли са  Rolling Eyes Увеличих снимката, но пак не можах да видя добре  Embarassed
Не знам как е била разпространявана информацията за протеста в София, но например, аз за варненския разбрах само от форума. И то със закъснение, отдавна съм ограничила до минимум броя на подфорумите, които отварям.
А и действително много от родителите са работещи, т.е. дори при добро желание не могат да се измъкнат.
За съжаление и аз съм скептично настроена от крайния резултат на подобни протести, но само заради изразяването на гражданска позиция бих се включила. Но не всеки, с подобни мисли в главата, би го направил, особено и ако не разполага с достатъчно свободно време.
Абе, причини много...
Таш, "ония" сладки, трябва да са били коледните меденки  newsm78 Така си мисля, защото наистина съм мързелива  Mr. Green и други не съм правила оттогава. Другия вариант е да ме бъркаш с някого.
Ако е за меденките - Калина ги украсява с готов айсинг от Метро  /захарен шрифт ли, нещо подобно май се води/. Има бял и цветен. В тубички е и направо рисуваш с тях.
А може и да си направиш сама - с пудра захар и лимонов сок /по принцип се слага и суров белтък, става по-твърд и не се разтича, но май и само с лимонов сок става. Другия вариант е кондензирано мляко с пудра захар. Трябва да стане нещо с консистенция на лепило, примерно,не знам как да го обясня./ И рисуваш с нещо - пош, шприц, хартиена фунийка, спринцовка, клечка за зъби...   Laughing Аз не се справям добре  Mr. Green, но ти си по-творческа натура и по-сръчна, сигурно ще ти се отдава  Laughing
Ето ги готовите шрифтове: /на цветния не можах да намеря по-голяма снимка/
Цеце, да не се е разтопил восъка  newsm78 Ти с какво рисуваш и после как ги оцветяваш? С бял пастел няма ли да се получи  newsm78
Абе карай, каквото стане. Ако успееш да ги изрисуваш в събота - хубаво, ако не успееш - здраве да е! То като си ги подредиш в кошничката, като ги декорираш, все са си хубави  Hug Дано намериш хубава червена боя. Аз и моята не я знам каква е. Дори следобед това си мислех и ме хвана яд. Защото има едни гръцки, само по един цвят и са хубави, наситени.  Хем ги гледах днес в Пикадили и не се сетих да взема само от червеното. Пък около нас няма от тях.
Сладурче, не ги мисли тези "прогнози". То и Варна трябваше да е потънала вече  Crazy, а и света да се е свършил.
А и нали ще сте в Бургас по това време  Mr. Green Mr. Green Laughing
Дано да мине леко пътуването!
Не знам какво да ти кажа за свеки, само ти съчувствам. Много са сложни роднинските взаимоотношения.  Не можеш да я промениш, явно не е от най-тактичните хора. Така че, или я търпиш /и не й се връзваш много/ или търсиш някаква друга алтернатива  Confused Или.. директно я попитай - защо си предлага услугите, а после го натяква  newsm78 Но, обикновено, нищо добро не следва след подобни откровености  Confused

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 18:58 от арабела

# 281
  • София
Кате,на работа бях. Не съм видяла в скайпа, като приспя Нина ще метна едно око. Яйцата отпадат за събота, че съм гроги.

ПС
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=361476&pid=11652637

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 21:47 от katiousha

# 282
Къде сте бре о'Ра???

Чудите се аз какво диря тук, амииии мъжо донесе едно лаптопче и сега съм се яхнала връз него  hahaha Mr. Green
Оправихме детето, то сега се паркира, игра с баща си, тича, лудя- леллеее днес супер ден изкаарахме с момичетата,аз пак да се повторя  Embarassed Rolling Eyes, мина ми деня неусетно и вълнуващо  Stop Hug Crazy

Оправих багажите, сготвих, вие сигурно или боядисвате яйца или сте сърдити на форума?
А аз тъкмо викам сега ще седна и ще си почета на спокойствие кой -кво писал, а то само Катето след мен?  Rolling Eyes Sad

Мисля да сипя на мен и мъжо едно Бейлисче и вас черпя дори Simple Smile

Къде стеее?  newsm78 newsm78 bowuu Joy Joy Joy Mr. Green

По-късно, ако някой е писал пак ще пиша  ......  Whistling

Съдритааааа, "къщааа", Пу за мене" хихихиих, оффф издивях вече.... ситната лига ме обзе! Сооори.

Да си редактирам:
Снимки от днес:

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 23:13 от Galaxy_26

# 283
  • София
 smile3534  tiptoe  bath

# 284
  • София
Протестът, според мен мина чудесно. Все пак сме аматьорки Simple Smile А и за да се реши човек да отиде до някъде, трябва да има вяра. Трудно се печели вяра без зад протеста да стои името на грандиозното "организация" или "асоциация".

Много се радвам, че от нашата темичка имаше много мами- Мимоза, Юл4ето (нея и Дани ги има във всички снимки из електронните медии Simple Smile), Скреч, Билката. Поздрави, момичета, страхотни сте!!!

Точно така трябва да бъде- инициатива му е майката и самосъзнание. Докато чакаме "те", "другите" да се борят за нас ще сме на този хал. Пък иначе лесно си седим у дома или в парка и си ревем, че няма места и нищо не "се" прави.

Срещата за мен беше продуктивна. Най-малкото показахме, че не може да ни замажат очите с цифри и приказки, а сме подготвени подобаващо. Имаме познания за нормативите, как се провеждат търгове, срокове и т.н.  Peace Те си мислеха, че така си говорят и всички им вярват.
Фандъкова беше изкарала цялата СО, министъра, директорките на ДГ, изобщо...да не ви казвам колко хора имаше там. По всеки евентуален въпрос- човек или двама Simple Smile Много поазателно.

И така. Лека вечер, мисля да лягам, защото сутринта съм от 4ч на крак  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт