По паркове и по градинки се събират НОЕМВРИйските дружинки

• 11 361
  • 300
  •   1
Отговори
# 45
 newsm44 Мамиииииииииииии, то било супер елементарно , бе  newsm44 Стоях си тук и се самонавивах да седна поне за единия изпит да се поготвя, че да го махна от главата си, взех си материалите да ги прегледам, па си рекох да чукна в нета какво ще излезне, ми какво да ви кажа в Помагалото има разработени всички теми от конспекта за методиките  newsm44 И толкова сбитичко са написани, малеееееееееее, направо не си намирам място от щастие  newsm68 Ми , то това за 15 дни ще го начуа с тиренцата и запетайките  newsm68

Я, сега кажете, надежден ли е този сайт, па да не се изложим нещо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 46
Роси редовно ползвам  помагалото,даже сега и за държавния изпит Peace
Никой не ми отговори до колко работят яслите,целодневните например,кога се вземат децата най-късно?

# 47
  • София
Никой не ми отговори до колко работят яслите,целодневните например,кога се вземат децата най-късно?
Сладурка, нашата работи до 19 часа, предполагам повечето са така.

# 48
Сладурка, нашата работи до 19 часа, предполагам повечето са така.
Hug Благодаря ти Ташbouquet А при частните ясли знаеш ли как е? И толкова ли е безбожно скъпо...

# 49
Да знаете, приказката за сапуна е вярна, но не важи само за морето. Днес като чистих, пуснах Дара в банята и тя хапна добро количество. После взе да покашля малко, но не поиска да пие вода да и размине. Освен това не ми дава да бърша с парцала. тя си го иска. Пробвах да и отвлека вниманието с друг, но не  Naughty. Накрая аз доизчистих с моп-а. Реших вместо следваща играчка да и купим личен  bowuu парцал.
Цеце, питаш за кучето. Направо лошичко ми става по това време на годината. Все се каним да я посрешем малко и все не намираме време. Лошото е, че нашият ветеринар, който я подстрига миналото лято се е преместил да работи в Костинброд. Друг едва ли ще се навие на подобна операция.
Гале, хем ми се иска Дара да порасне по-бързо, хем после ми е мъчно за миналите месеци, като знам, че това време няма да се върне. сега сте в кофти период, затова се чувстваш така. Като му разниме на Никича, пак всичко ще е наред. Дали не преживява все още преместването ви в друго жилище?
Софи, тъпа работа. То май вече цял месец стана откак те размотават. Просто нямам думи за здравната ни система.
Аз пък реших най-сетне да се заема сериозно със зъбите си. Вчера ме водиха при едно светило на стоматологията. Още от утре започва да вади излишни зъби и може би ще се наложи да ми сложат скоби. Ще ме върнат в първи клас на стари години.  Wink
Ние пък вчвра бяхме на първи РД на близнаците на нашата кума. Те живеят в къща в Панчарево с много стълби, ама казвам ви навсякъде.  ooooh! Как ли съм гледала снощи, щом Ангел предложи той да направи вечерята на кучето и беше особено внимателен с мен  #Crazy Не можах да повярвам, че само преди 5 месеца и Дара е изглеждала така и е била толкова лесна за гледане. А тогава ми изглеждаше трудно...

# 50
Аз все още си мисля, че с порастването стават вс епо-лесни. Гале, това е и отговорът ми към теб. Искам да са на 5  години и по-големи.

Сладурка, държавните ясли и градини са от 7 сутрин до 19 следобед. Частните - зависи, повечето са от 7.30 - 8 сутрин до към 18 следобед, някои градини - и до по-късно, но се плаща допълнително на час. Цените ги смятай над 400 лева в най-най-добрия случай.

# 51
  • София
Сладур, зависи къде е яслата. Нашата детска ( от на есен и ясла ), по офиц данни работи до 19. Но повечето баби си взимат децата към 17. Ако закъснееш те гледат на кръв. Просто така са научени. Не виждам ако рабоиш до по-късно как ще стане прибирането.

Галенце, хем исках да порасне по бързо, хем не искам. Толкова хубави моменти има сега, че не ми се иска да ги пропускам. Като беше малко бебче исках да порасне по бързо, после исках да проходи..сега искам да и избият по бързо зъбките  Mr. Green . Но си я искам точно каквато е в момента.

# 52
Добро утро!
Рони още не спи, затова ще съм кратка.
Галакси, и Рони ходи така - тотално неуправляем е. Където иска, там ходи. Ако искам да следваме някаква посока, тогава го слагам в количката, иначе няма шанс да стигна където и да е. Joy
Таш, и аз не искам и да чуя за решетки, освен ако не са подвижни и да ги пускам само за през нощта. Външните щори не съм ги огледала колко са надеждни, но все пак са си някаква допълнитечна пречка за нежелани посетители. Laughing Явно никой не се притеснява освен мен Crazy - в целия квартал не съм виждала решетки, а и полицията е на две пресечки. Освен това има и гражданска полиция от доброволци и най-честото престъпление било "кражба на колело". Но ние със свеки очакваме бум на кражбите заради кризата, затова искаме повече сигурност. Joy А основният довод на Ангел е, че щом инвеститорите са си избрали този апартамент, значи е най-хубавият.  Joy И щом не са го обезопасили повече, значи нямало нужда. Не се излиза на глава с тия мъже. Laughing

Рубриката: Да, нямам търпение Рони да поговори и да стане по-контролируем, за да можем да излизаме заедно, а да не се чудим кой ще го гледа, за да седнем да пием по едно кафе. От заведението до нас най-накрая са извадили масичките навън, но абсурд да седна там с Рони тази година. Навън спи по половин час, а ако е буден - няма начин да седи на едно място.
За ползването на ръцете: Рони драска с дясна ръка, но примерно за хранене използва и двете равностойно.

Софи, дано да мине вече операцията. Hug И на мъжа ми я отлагаха 100 пъти и знам какво е да чакаш - накрая го оперираха точно в деня, в който казаха, че със сигурност няма да го оперират. Wink

Роси, Ангел вече не мога да го настигна, в Милано аз бях тази, която искаше почивки. Имам някакви спазми и изтръпвания в краката, които подозирам, че са т.нар. временна остеопороза заради кърменето. Освен всичко тръгнах с обувки с токчета ooooh!, казах си, че не мога да замина с маратонки за италианската столица на модата. Crazy Голяма грешка! Naughty Ти как се лекуваш сега? По въпроса за Ицко - направи всичко възможно да отидете на лекар - най-малкото не можеш да живееш в тревога, а дано да няма и проблем. Hug
- ето малко актуални снимки на Рони.

# 53
  • София
Привет,

Аз докато просна, пусна прахосмукачка и сготвя то минал деня  ooooh!
Сладурка, и нашта ясла и градина са до 19 часа.

Стефан рисува с дясната ръка, дори ако му подам фулмастера в лявата си го слага в дясната и почва да драска.

Вчера прибрах децата в 5 от градина и от там направо на двора та до 8, Стефан едвам гледаше от умора и заспа с лъжицата в устата  Whistling Whistling Whistling ама пусти глад, как ще остави яденето, за да спи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Софи, дано скоро се подредят нещата и при теб, че много е изнервящо това чакане  Hug

Рени, аз не бих взела черна количка.

За рубриката: Не искам да пораства, искам да си е бебе, ама кой ли ме пита  Whistling Whistling Whistling
Малки деца - малки грижи, големи деца - големи грижи
Peace

Цеце, дано се наредят нещата във входа ви, че не си е работа така.

Аз пак съм на вълна планина - търся вила за лятото, но да е по-нависоко, че вечер да си е хладничко, да е с голяма ограда, равен двор и кокошарник  Mr. Green Mr. Green Mr. Green за децата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 54
  • Хасково
Ехооооо здравейте wavey

Софи, за пореден път стиснати палци Hug А не можаха ли днес например да те приемат Thinking. Както и да е, всичко ще е наред Peace

Роси, и аз като малка съм имала такова "топче" на шията под ухото. Определено е бил лимфен възел, майка ми ме е водила на лекар, но освен компрес с риванол, мисля newsm78, друго не е можело да се направи. След време изчезна, но често ми се възпаляват лимфните възли, когато понастина. За сметка на това пък никога не ме боли гърло, не съм имала ангини (не знам дали има връзка изобщо, но аз си го обяснявам с това). Направи всичко възможно да отидете да ви погледне специалист, стискам палци да се окаже нещо незначително Praynig Peace

Минутката на мама не съм обръщала внимание специално, когато държи химикал с коя ръка го прави Стела, но по принцип по-често действа с дясната.

Рубриката не искам да пораства моето голямо бебче Heart Eyes Искам си я такава каквато е точно в този момент Peace

А за вчерашния РД, нищо интересно, Стела си играеше сама, не обърна внимание на никое от децата Crossing Arms. През десетина минути идваше при мен и ме дърпаше да влизам с нея в пясъчника ooooh!. РД-то беше в едно заведение на открито с кът за деца - пързалка, пясъчник и люлки... Не я снимах с нашия апарат, че го забравих, а никой още не ми е пратил други снимки. Ще ви пусна една от момента на тръгването от вкъщи. Да ни видите тоалета Mr. Green http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11485589

# 55
  • София
За рубриката: Не искам да пораства, искам да си е бебе, ама кой ли ме пита  Whistling Whistling Whistling
Малки деца - малки грижи, големи деца - големи грижи

Peace Peace Peace И моят отговор е този.
После се започва със собственото мнение, претенции, щуротии...ей го сега големият се разплака от песента "зайченцето бяло"...ама хлипа, не мога да разбера защо плаче. То било заради слънцето (там нали се пее "слънцето се скрило"). Страх го било о тслънцето, то не го обича...ама сълзи ви казвам...ни е да се смееш, ни е да плачеш. Толкова се притесних. От нищо нещо.
Отделно, че стават големи инати и не минава само едно "не, защото...", а се започват дълги и напоителни разговори и диалози. Сръдните държат по цял ден, изобщо...да не допълвам- игра на нерви.
И аз мисля, че  епо-лесно, когато са мънички. Тогава има само физическа умора.

Гале, днес следобед ще ходя в Заимов да разпространявам листовки. Към 16ч ще тръгна от нас и към 16.30-17ч дано съм там. Когато тръгна с двамата е едно мотане  ooooh!

# 56
Добър ден!

Ташче, изскубах, бе. Mr. Green Успях! Като се погледнах тази сутрин на светло и викам - ааа, не, така не мърдам от дома. Naughty Laughing

Чета ви и сякаш пишете за моето дете Mr. Green - не ходи, където кажа, върви, върви, па се врътне и хукне нанякъде си, абсурд да седи мирно, ако сме на кафе, редовно ме мъкне по пясъчниците и ми заравя обувките и вика - ОоооОООО!С много смешна интонация. Laughing Ама да са ни здравички, има време за кафета и за всичко. Wink

Роска, браво, че си намерила лесен начин да се подготвиш. И води Ицко на лекар. Hug

Ванилия, честито жилище! Мнооого се вживяваш. Wink Моя мъж би казал - колкото повече мислиш за лошите неща, толкова повече ги привличаш. Wink Така, че не мисли за крадците, а за хубавата градинка, за зеленината и как ще си наредите къщичката. Hug

Да ви споделя и аз - имаме възможност да се пробваме да купим апартамента на първия етаж в къщата на свекърите. Той преди е бил собственост на едни роднини на Све, но те го продадоха в много трудните времена на 90те, свекърите не успяха да го купят и го взе чуждо семейство. Да ама мъжа го проигра на комар и сега го продават. Апартамента е голям, в квартала си ни е пак, на 5 мин е яслата, на 3 мин е градината. Има доста работа по него, но може да стане много хубав. Проблема е паричен. Tired Тази нощ към 3 часа се събудихме едновременно с милото да мислим и да кроим планове как да намерим пари. Към 4 часа Све каза - спокойно, имам план. Питам - какъв?Отговор - ще спечеля пари от тотото... ooooh! Laughing

Минутката на мама - Симона до тук е категорична левичарка. Ако вземе с дясната веднага прехвърля в лявата ръка. Имаме левичар в семейството, така че..нищо чудно. Heart Eyes

Гале, иска ми се да порастне, да. Да си говорим, да си пеем, да играем. Обаче, преди месец гледахме филмчета от камерата, от миналото лято. Напълниха ми се очите със сълзи. Нямаме си вече бебче, имаме детенце. И така свидно и мило ми стана за бебешките моменти... Heart Eyes

Айде после пак.  bouquet

# 57
здравейте момичета!
радвам се да чета прекрасните ви постове!Наитсина усещам как живота кипи
аз няма да лъжа,че съм добре,щото не съм.Тотално изкуках от разни поредици от събития...
Онази вечер сънувах брат ми,пък на сутринта разни странни неща ми се случиха. Ако бяха в някакво друго време сигурно нямаше да им обърна и внимание,но понеже се случват след висчко това аз ги навързах и направих от тях филм.Сядам и си бая на главата да спра да откачам,ама не става.Нощем се потя - било признак на депресия... откачена работа.Трябва да хвана и да се стегна колкото мога. Относно съня - благодаря на предложилите ми помощ.Аз вчера се свързах с една жена,та го поразтълкувахме.Общо взето това,че го сънувам преди още да са минали 40дни играе огромно значение.
Друго какво да ви кажа...от месец вече съм с гърлобол...сега съм на антибиотик и нещо...не намирам кой знае какво подобрение. Ная е добре,всеки ден излизаме без количка та малко да се разведря и аз,а и тя да се научи да щрапа на по-дълги разтояния.Ходя и по изпити...странно ми е как ги взимам - някак на магия - все едно бате ми подсказва.
Съжалявам с това,че разваям позитивната темичка... гледам да го правя възможно по-рядко.Трудно ми е да пиша за друго освен за загубата която преживявам... всичко е токова нелепо,че едвам смогва да ми го проумее мозъка...а често и не успява.
Целувам ви и ви благодаря за всичко!

# 58
  • София
 Hug

И моето дете е такова, неуправляемо, но предполагам, че ще отмине и този период. Сега сме просто много много бавни и най-често вървим в различни посоки  Mr. Green

Софи, спокойно, ще мине и ще замине  Peace

Роска, отиди за още едно мнение, но и аз съм го чувала това за лимфите, така че не се притеснявай. Ама това с изчезването на гласа за толкова дълго време не го разбрах  newsm78

А за чекракчийството, и аз си мислех, че е опасно, докато не видях как баща ми от полу-инвалид пак си стана нормален човек  Peace А преди това повече от година никой доктор не можа да му помогне  Crossing Arms

Дита, дано да стане работата с апартамента  Peace Звучи много добре като инвестиция и удобно! И честито изкубани вежди  Wink

Гале, аз искам Кари да е точно на колкова на колкото си е. Мисля си, че всяка възраст има своя чар и всеки момент ще е прекрасен и неповторим. А за растенето - ми те толкова бързо растат нашите дечица, ако я карат с тази скорост, сигурно ще се освестя на абитуриентския й бал  Laughing

Карина засега посяга по равно и с двете ръце, та ще видим каква ще стане като порасне  Crazy

Ванилия, страхотен сладур е този Рони  Heart Eyes

Хубав ден от мен и страхотни разходки  Hug Аз пък ще се гърча в офиса  Rolling Eyes

Просто АзHug  Hug  Hug

# 59
Ето малко снимки от Милано, постарах се да не ви затормозявам с всичките 350. Mr. Green
http://www.flickr.com/photos/33111100@N08/sets/72157616501163124/

Сега ще бързам, че Рони се събуди.

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 14:47 от Ванилия Канелска

Общи условия

Активация на акаунт