Щъркелите за АПРИЛките прииждат, на родилите мами всички други завиждат

• 18 480
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, мили мами, които сте останали на линия все още и не сте се запътили към болницата! Laughing Hug
  bouquetЧестита рожба на мама Jylieta!!!  bouquet
ние сме добре, чаках цяла нощ да тръгна да раждам, ама неееее!
Сега съм много щастлива, защото мъжа ми днес най- накрая се захвана с остатъка от чистенето и подреждането вкъщи, сега почиства балкона, за да мога първоначално да си извеждам там беболинка на слънчице! Heart Eyes
Аз изчезвам да позготвя нещичко, че и без друго не издържам на шума, който вдига!Ама айде нали се е наканил най- накрая, да не се оплаквам пак! Blush
До скоро милички, и ей, стига сте ни изпреварвали вече, искаме и ние да се раждаме! Laughing
до скоро и много  lovekiss

# 196
Честито на новите мами! Да са живи и здрави малките ви рожбички и мноооого да ви радват  и слушкат!

бен, мила,не се тревожи и аз преминах през твоите перипетии.
Очичките аз мия или по-скоро почиствам с мек тампон напоен с преварена водичка.
Относно къпането ще се опитам после да сложа снимки как ние го държим и мисля ,че е правилно.
Гърдите също ми бяха голям проблем в началото.Аз съм с нормални така да се каже ,но станаха 3ни по размер Mr. Green.
Полудявах от напрежение и мен също ме тресеше още от родилния дом.
Опитай да слагаш преди кърмене ,на гърдата от която ще кърмиш, топла кърпа.Необходимо ти е само мека хавлиена кърпа ,която можеш да държиш известно време под течаща топла вода.Между кърменията можеш да слагаш студени компреси.
Другото ,което на мен ми помогна беше варен ориз.Сваряваш ориз, оставяш го да изстине до температура ,която е поносима за кожата ти , трябва да е доста топло ,почти парещо.Пълниш един стар сутиен с ориза и си слагаш .Стоиш така докато започне да изстива. Успех !!!

# 197
Здравейте момичета,

Честито на всички новородили мамчета, да са им живи и здрави малките маймунки и да растат здрави и щастливи. А на мамчетата бързо възстановяване   bouquet

Ние сме добре, гледкаме се, за сега ми е спокойна и спинка и през ноща, малко става неспокойна като е гладна или е мокър памперса, но то и така трябва  Heart Eyes
Ben78, и ние пихме глюкоза в родилния дом, после продължихме и в къщи така, и вече жълтеничката ни попреминава. Сега вече си имаме бяло личице  Heart Eyes
За люспичките е нормално за бебешката кожа в началото да се бели, ние сега се белим по крачетата и ръчичките, мажа я всеки път като сменям памперса с олиото и, споко, след време ще премине и това. Племенника ми беше нещо страшно с беленето на кожичката, но преминава  Hug
И ние хълцаме почти след всяко хранене, и повръщаме, но не толкова често. Педито каза че е нормално да хълца бебка, оставям я да похълца няколко минутки и ако не премине и давам малко водичка(глюкозата)  Peace
При нас с очичките се оказа малко проблемно, имаше малко теч, кашообразно и бяло, казаха ми че е замърсена още в родилния дом, Педито ми каза лекичко да я почиствам с напоена в разтвор от лайка марля. Правя 1с.л.лайка цвят с 200мл вряла вода, кисне 10мин и така сменям този разтвор всеки ден. Не ми преминаха гурелчетата за 3 дни и сега и слагам Фуциталмик по една капка във всяко око 2 пъти дневно. Преди това почиствам с лайката. Но, ......пак с консултация с педито естествено. Иначе преварена вода използвам за почистване на устничките, бузките, ако се е намазала с мляко  Grinning

Ох изписах фарман, но се надявам да съм полезна на някого.

Целувки и гушки на малките бебки и на мамччетата им   bouquet    Hug

# 198
Хей момичета  Laughing
Аз да се изгубя за няколко дни и вие сте преполовили колектива. Браво, браво. На всички нови мамчета честито! Много да ви радват малките човечета.
Аз само да се отчета (ако случайно някой се е сетил, че липсвам). Най-после преместихме къщата и преди малко ни пуснаха нета.
Иначе сме си все така две в едно. В сряда вечерта ми падна запушалката, но още няма никакви други признаци  newsm78 Доки каза, че за сега прогнозите са да си дочакаме термина, та ще видим.
Това е за сега - връщам се да ви чета да науча новините.

# 199
  • Бургас
Magdalena, renka, благодаря ви за бързите отговори  Hug Hug

# 200
Здравейте и от мен
не пиша много напоследък ама то по разбираеми причини  smile3504    Crazy  но гледам да ви чета когато мога
радвам се много за всички обебелисе майчета. Да са ви живи и здрави бебките и много много да ви радват и слушкат!
Ренка, ben, Didka радвам се че ви видях в форума днес, едва успях за малко да намеря време да вляза. Бен78 и аз съм със същите проблеми като тебе като включим че имахме запек 5 дена и вече доста се бях притеснила но снощи вече успя малкия да свърши " голямата работа"  Simple Smile и съм спокойна сега.
Глюкозата днеска я свършихме и смятам да не я продължавам като гледам се е избистрил вече а и докито каза 7-10 дена. За люспичките не съм питала но доколкото помня племениците ми и те бяха така то просто си част от естествения процес мисля  Party мажа с лосинче и така.
Така че не се притеснявай и ние хълцаме и си повръщаме, няма как бебчовците трябва да се нагодят към външния свят, вече няма наготово от мамемия корем  Simple Smile. Само за къпането още си го давам на мама да го къпе че незнам докато не му падне пъпчето се чувствам малко несигурна. Пробвах един път да го изкъпя ама мама по добре се справя опита си е опит все пак.
Ще ви оставям вече че да докато спи да свърша и нещо из къщи.
Стискам на всички които още чакат да прегърнат своите съкровища

# 201
  • Някъде там...
Бен, и моите девойки се белят, нормално е. Сега ще сменят и кожичката и косичката.
Иначе и моите хълцат почти след всяко ядене, връщат и по малко мляко понякога.
С къпането се оправяме двамата с таткото. Бебето се хваща с водещата ти ръка (при мен дясната) зад гръбчето и вратлето и захващаш под мишничката с дланта. Потапяш първо крачетата, после дупето и телцето.
Яна иматакива секретчета от очите, педката каза че бил запушен слъзен канал. Чистя с памуче напоено във физиологичен разтвор, може с преварена водичка или отвара от лайка. Чистиш от външния край на очето в посока към носа, за всяко око ползваш различно памуче.
За по-лесно цедене вземи топъл душ и полей гърдите или им сложи топъл компрес. След цедене слагай студен за облекчение.

Леко раждане на всички чакащи!

Ако някой се интересува от раждане в 1 АГ в София, в близнашкия подфорум съм описала моя престой. Мога да го копирам и тук. Peace

# 202
Добрютро ...
Честито на лазраруващите  Grinning

Не съм още съвсем в час, но понеже обещах снимки ... изпълнявам !
Една задачка ще Ви поставя ... а именно - Открийте разликите !!!

Е много са ми еднакви да ги изядеш направо  Hug

Като си дойде Nanny утре или в Понеделник, ще докладва и почерпи защото знае как  Grinning

Айде със здраве, че имам още за  newsm75 newsm79 newsm28 wash hang 1dishes clean prostor

# 203
Една задачка ще Ви поставя ... а именно - Открийте разликите !!!

Цвета на костюмчетата  Mr. Green  Laughing Наистина са си за папане. Сладурченца, да са живи и здрави!  Heart Eyes

# 204
Здравейте, влизам за да ви се похваля на 08.04. се роди моето момченце Тодор 51 см. 3470 г., днес се прибрахме у дома и сме много щастливи.
Честито на всички нови мами, да сте живи и здрави и вие и рожбите ви.  bouquet
Леко раждане на всички все още две в едно  Praynig.

# 205
  bouquetЧестито на мама Tanya_B !!!Да е жив и здрав бебчо Тодор!!!  bouquet
Благодарим на татко Кредор за информацията и сладурските снимки!Да прати много поздрави на Нани и компанията/Рони, Олчето, Абрикотин/

# 206
Дея  Heart Eyes Hug Тай няма ли начин да ни прати снимчица на сладурката Ивон?  Heart Eyes

На всички мами на които днес им предстои невероятна среща с рожбичките им, леко раждане!!!

Няма как  Confused Но ще я питам  Rolling Eyes
Аз съм на линия,моята щерка хич не бърза,а след прегледа днес ми казаха,че въобще няма признаци да е скоро   Crazy

# 207
ЧЕСТИТО НА TANYA_B И НА МАЛКИЯ И СИН ТОДОР.ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДОБРЕ ЗАВЪРНАЛИ СЕ У ДОМА.   bouquet

# 208
Здравейте момичета!
Ние вече сме си в къщи и се гледаме!Нямам време днес да чета назад,но поздравявам всички обебили се мами а на останалите с коремчета скоро да им се случи чудото да станеш майка! Hug
Енигма благодаря,че ме извести  Hug!

Благодаря на всички за пожеланията!

# 209
Здравейте, момичета!!!
Аз продължавам да нямам интернет и страшно много ми липсвате.  Hug
Честито на всички нови мами!!! да са ви живи и здрави дечицата и много да им се радвате с татковците!!!!
Качих снимки на моето малко мишле в албумчето, моля някоя от разбиращите мами да метне една на първа страничка. Много благодаря Simple Smile)) Не знам на кого да пиша на лични, че всички раждат Simple Smile))
Ние сме добре, гледаме се Simple Smile)) Вече засуква все по-добре и аз съм спокойна. На прегледа на 15 дена беше пораснал с 2,5 см и вече е 50 см, но е качил само 140 грама и все още ми е мъниче - цели 2940 гр. Нещо не иска да си спи сам в легълцето.... докато ме усети че влизам в стаята и си лягам и почва да мрънка, че иска при мен. И така може с часове да продължи. Докато го взема в голямото легло при нас и е готов заспал!!!! Лигавенцето ми то!  Heart Eyes Има си и колики, но засега се търпи.... дано така да си остане. Ходим по разходки и мога да кажа, че е спокоен, добре му понася скитосването на майка му Simple Smile))
Ами това е засега от нас, като се докопам пак до залата ще пиша.
Много поздрави и голямо  Hug на вас и вашите бебенца!!!!

Общи условия

Активация на акаунт