И друго - купува само 1 крушка - като е в кухнята, крушката свети там, като се премества в хола, качва се на един стол, отвива крушката и я завива в хола. После, ако се налага пак да прави нещо в кухнята, процедурата се повтаря. В спалнята няма крушка - точно срещу прозореца е разположена една улична лампа и светлината е от нея, та и без това няма нужда. Тока се плаща чак когато го спрат, не веднъж съм и пускала кабел от нас докато и го пуснат пак. Не съм и искала пари за това /не че тя пък ще ги даде/, ама жал ми е за детето и, та затова го правя.
Ако трябва да иде някъде с колата, изчислява колко километра ще измине, смята горивото и зарежда примерно ... 7 литра бензин - да има точно за отиване и връщане. Защото пък после, ако мъжът и реши да вземе колата, той да си зареди за него отделно, тя сакън да не се мине - той да се вози с неин бензин на аванта как ли пък не
Детето и / на 7г./ веднъж като се разболя, тя го качи на влака и го изпрати при майка си, която живее на вилата, в едно село, на около час път от София, за да не дава тя пари за лекарства, а майка и да ги купи. Така де, що тя да се набутва, бабата и без това няма да остави внучето си болно. От темепературата детето беше заспало и беше пропуснало да слезе на спирката, другите пътници го събудили чак след 3 спирки, свалили го на друга гара и потърсили полиция, а после полицаите го връчиха на бабата благополучно, ама това вече е друга история.
За протокола - дамата не работи, но е рентиерка и има такава солидна банкова сметка, на която много хора биха завидяли, ама просто си е стисната, какво да се прави. Толкова пестелива, че чак граничи с психопатология.
Такава пестеливост донякъде ме забавлява, а после започва направо да ме плаши.

Ама той като си купува някоя джаджа, въобще не се замисля, че в някой друг магазин може да го има същото на половин цена.  Както и да е, поне не мрънкам за това, ами гледам да компенсирам с пестеливост от моя страна. Така де, в едно семейство поне единия трябва да харчи малко по-разумно от другия...  

.