Икономични ли сте?

• 18 149
  • 258
  •   1
Отговори
# 60
Едва успях да убедя бабата на мъжа ми, че не искам да обличам дрехите, останали от него, на детето ни, нищо че били "направо нови".  Crazy Със свекъра ми беше още по- трудно- можело поне вкъщи да му ги обличам, че да не му купуваме дрехи.  Rolling Eyes Само да спомена, че мъжа ми е на (почти) 32 години, не знам как може нещо на над 30 години да се нарече "почти ново". още повече как може да пестиш от детето си.  Rolling Eyes
Свекърва ми облича детето ми с дрехите на мъжът ми...Аз оставям малката за няколко дена у тях и като отида да я взема винаги е с дрехи на баща си, че и по-лошо -на леля си, която е на 44г..

И майка ми го прави. Въобще не се дразня... Дрешките са много запазени и ако поне малко нашите деца й напомнят за нас с брат, което да й стопли душицата ще съм предоволна.  Hug
Баба ми също икономисваше по странен начин. Но няма да разкажа... Вечна й памет  Praynig
Да, и аз това щях да кажа. Това с дрешките рядко се прави за икономия, а от сантимент... пази се примерно най-хубавото одеялце или някоя много красива дрешка от тези, в които разхождаш бебето първите месеци...
и когато бебето е голямо и си има свое бебе, му ги даваш - сякаш му предаваш и чувството, което си изпитвала тогава. Пък ако иска, да ги облича.
Аз получих бебешкото си одеялце, ами мило ми беше.

# 61
О, това със дрешките е много, много мило. Когато братовчедка ми роди - леля и даде една чанта с дрешки на братовчедка ми. Е, няма по-мило нещо от това да си облечеш бебо с твоите дрешки.  Heart Eyes За съжаление майка ми не е запазила моите дрешки, но аз пазя някои много любими дрешки и живи - здрави, един ден снахичката като роди - ще и дам дрехите на сина ми. Не за икономия, а наистина, разбира се.  Grinning

# 62
О, това със дрешките е много, много мило. Когато братовчедка ми роди - леля и даде една чанта с дрешки на братовчедка ми. Е, няма по-мило нещо от това да си облечеш бебо с твоите дрешки.  Heart Eyes За съжаление майка ми не е запазила моите дрешки, но аз пазя някои много любими дрешки и живи - здрави, един ден снахичката като роди - ще и дам дрехите на сина ми. Не за икономия, а наистина, разбира се.  Grinning

Дай ги, дай ги. После снахичката ще пише - леле, какво ми е дала, да не си мисли, че ще го облека това на детето си.

# 63
Е, ако след 20/30 години дрешките не са такива, каквито са сега / уж са прибрани и добре опаковани, но от седяне - пак може да потъмнеят и прочие/ - няма да ги насилвам да обличат внука с тях. Grinning Те ще си преценят.

# 64
ОО да и аз ползвах за Марти моето бебешко одеалце - много ми беше мило.
Свекито й се обръщаха червата като види детето с одеалцето.

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 13:15 от galia_mi

# 65
Сетих се още нещо за икономиите. Моя роднина, когато използва кисело мляко, обира кофичката старателно с лъжичка, след което, ако има малко останало по стените си долива вода и изпива остатъка във вид на много рядък айран.
Всъщност това незнам дали е чак толкова лошо, но като цяло спада в графата икономии Simple Smile
А това за дрешките - не съм против, щом са запазени, хубави и любими - няма лошо. Аз лично имам много весели детски дрехи, правени ми от разни познати художнички с апликации. Тези дрешки са си направо арт Simple Smile Не бих ги изхвърлила за нищо на света и самата аз бих облякла детето си с тях един ден Simple Smile

# 66
Това с киселото мляко и аз го правя.  Crazy
Когато правя таратор да речем - изсипвам млякото в купата, после слагам вода в кофичката и така дообирам каквото е останало.  newsm78

# 67
Само си мислех,че съм икономична,а то какво се оказа.Не мога да живея така,да мисля как да спестя от всичко и от всеки.Ами не става.Нали за това работим,издигаме се,за да имаме добър стандарт на живот.
И свекърва ми пазеше дрешки на мъжа ми,но беше абсурд да ги облека на детето,което се роди пролетта и никога не е обличано в дебели плетени дрехи на 30 год.

# 68
  • Варна
Та аз според свеки съм "параспурник" де.

Ние пък, според моята баба, сме ангросисти /идва от "на ангро"/.
Чувала съм, че някъде в Англия вана се ползвала от няколко души преди да се изпразни. Нещо като сборна баня.
Подобна е и практиката при липсата на смесителни батерии в баните, нейде на запад. Т.е., за да се измиеш - си пълниш мивката. Корените на подобни практики, май, са доста стари.

# 69
Подобна е и практиката при липсата на смесителни батерии в баните, нейде на запад. Т.е., за да се измиеш - си пълниш мивката. Корените на подобни практики, май, са доста стари.

И тук има такива мивки - да се чуди човек защо има топла и студена вода отделно, а няма начин да се смесят. А те пълнели мивката, сипвали препарат (веро), потапяли чиниите, бършели (даже без да изплакнат) и готово.  1dishes Ама това не е от икономия, ами от от...  smile3537

# 70
  • София
Така майка ми миеше чиниите, доста вода се пести по този начин. Е, изплакват се след това, разбира се.

# 71
Цитирам един прятел -  Когато учех в габрово (бях на общежитие тогав), но имах един приятел, който беше на квартира при едни възрастни хора. Те например, след всяко хранене, задължително събирали трохите хляб от масата, в специална паничка. И така като се насъберат, веднъж в седмицата, правели манджа на принципа на сиреновата каша (надявам се знаеш  какво е това), само че с трохи. Наричали го това "трошана каша"
Това е жива истина. Моя приятел редовно в събота вечер вечеряше навън, защото го карали и той да яде с тях

# 72
  • Бу-у-урга-а-ас
Моята баба, лека и пръст, беше невероятна чистница.
В напреднала възраст майка ми един ден я боядисва и я заглежда, че е с нов комбинезон. На въпроса кога си е купила комбинезона, баба ми обяснила, че той не бил нов, ами даже и бил парцала, дето си чистела витрините с него (беше луда на тема парцали от жарсе, че най-хубаво се чистело с него). Та докато бърсала, го загледала, сторил и се читав, па си го вкарала пак в употреба.

# 73
  • Plovdiv
Ужасна съм. Най-голямата прахосница, която познавам. И го правя толкова невинно. Вода, електричество, препарати - не мога да се оправя. Но не се и дразня на всичките "икономии", които изброихте. Всеки сам за себе си. Труден живот, малко пари...Знам какво значи да те притискат недоимъците.

Когато прочетох заглавието на темата реших, че ще си говорим за женските "мании" - дрехи, обувки, чанти, козметика....какво още. Wink

# 74
О, Ния - аз за препарати, прахове и изобщо за почистването давам много повече пари, отколкото за дрехи и козметика.  Crazy Там вече съм доста икономична.  Party

Общи условия

Активация на акаунт