Икономични ли сте?

• 18 154
  • 258
  •   1
Отговори
# 45
Влез в темата за свекървите, от там ще получиш хиляди такива идеи за икономисване, дето изобщо не биха ти дошли на акъла при никакви обстоятелства.
Бях, бях Grinning
Но не само там има такива веселби.
я, я къде е таз тема, бре  Blush

# 46
Едва успях да убедя бабата на мъжа ми, че не искам да обличам дрехите, останали от него, на детето ни, нищо че били "направо нови".  Crazy Със свекъра ми беше още по- трудно- можело поне вкъщи да му ги обличам, че да не му купуваме дрехи.  Rolling Eyes Само да спомена, че мъжа ми е на (почти) 32 години, не знам как може нещо на над 30 години да се нарече "почти ново". още повече как може да пестиш от детето си.  Rolling Eyes
Свекърва ми облича детето ми с дрехите на мъжът ми...Аз оставям малката за няколко дена у тях и като отида да я взема винаги е с дрехи на баща си, че и по-лошо -на леля си, която е на 44г..

# 47
  • Казанлък of all places
Бабата на съпруга ми , лека и пръст, затваряше бульон в буркани.
Майка пък затваряше пяната от сладкото .А , и мои пелени и такива на брат ми ( 26 годишни по онова време) ми бидоха предадени преди Батенце да се роди.
Мен на къде ли ше ме избие...

# 48
  • usa
един познат разказваше, че му се наложило да си разглоби стоповете на колата и какво да види вътре? четири крушки! веднага свалил половината, че да пести акумулатора на колата... още се чудя това опит за смешка ли е било, или истина  newsm78...

# 49
#Crazy  Sick

Аз не съм никак икономична Tired

# 50

ТЯ: "Да, няма проблем, но когато се яде стар хляб - ядеш по-малко, ако сложа пресния мъжете ще ометат хляб и половина... #Crazy

Мда и мен баща ми ме базика по тоя начин, че мн хляб маам, просто ти е по-гадно и ядеш по-малко.  Laughing

# 51
Да, икономична съм. Аз също смятам за правилно да не се разхищава вода, доколкото може. Например и аз като свекито на мама сладурана, наливам половин чаша вода, т.е. вода не хвърлям. Това е и екологично. Водата е живот!
Защо в темата все свекърите и свекървите са икономични?
Вашите родители не са ли?

# 52
Една позната си търсеше стая под наем като студентка, огледала една, много й харесала и решава да я взима. Хазяйката била много икономична жена, та доуточнила, че се плаща по 0,20 стотинки за ползване на тоалетна и по левче за къпане. Simple Smile

# 53
Моята мила баба също е много икономична, винаги много съм и и се ядосвала , но се улавям че и аз понякога действам като нея.
Скоро четох едно писмо, което сестра ми е писала като бях в Германия. И тя ми пише : " Баба ти праща една марка от твоето писмо, която няма печат да я използваш пак". Прозвуча ми като габровски виц Simple Smile. Не е имало крайности според мен, но да кажем, че правеше винаги палачинки с 2 яйца и вода за 7 човека. Но пък си бяха вкусни честно казано, а пък годините гладни.
Моят мъж пък обратно, идва от семейство, което не прави никакви икономии и сме се карали, защото мие банята с топла вода, а аз ходя след него да пусна само студена. В къщата на родителите ми винаги ще се намери някой да ти намали струята с водата  докато миеш чинии и това и аз започнах да го правя, ама реакцията на половинката е "ииии какво , спести 2 ст.".

# 54
                         Намирам много полезни и ценни съвети тук, записвам се да следя за още  Peace. Много съм стисната, и зелената мода ми служи за оправдание  Whistling.
                        Колкото до това, че по време на комунизма е имало политика да се храним с непресен хляб -  Stop. Тогава толкова пресен хляб съм изяла, колкото може би през останалата част от живота си няма да изям. Хлебозаводът е в центъра на града, и по всяко време продаваха хляба току-що излязъл от пещите. Никога не сме купували хляб, който не е топъл. За разлика от сега.
                       Аз също пера с настърган домашен сапун в пералнята, и засега всичко е ок.

...Може би наистина се пести и не е толкова лошо, но едва ли един млад човек може да се подложи на това...
                      Зависи. То и да си клатиш краката на компютъра изглежда лесно и удобно, но пък провокира доста здравословни проблеми... Та имам предвид, че често малки усилия се отплащат десетократно. В нефинансови измерения.
                    В очакване съм да стигнете до събирането на дъждовна вода  Twisted Evil.

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 10:42 от Виргиния

# 55
Не е имало крайности според мен, но да кажем, че правеше винаги палачинки с 2 яйца и вода за 7 човека. Но пък си бяха вкусни честно казано, а пък годините гладни.
Правех преди години палачински в дома на бивше мое гадже. Бабата седи при нас и ни наглежда. По едно време каза: "Ееее, ти колко яйца ще потрошиш? Палачинки ли ще правиш или омлети?"

# 56
Изобщо не съм икономична, хубаво че и мъжо не е. Поне на мен си ми е идеално така.
Не пестя нито от ток, нито от вода, нито от храна!

Само трябва да измисля как да се науча да не хабя по 80 литра вряла вода на едно къпане, че след къпането водата не ми стига за другите неща. Само това отчитам като минус.

# 57
  • Кацнала на едно дърво.
Искам да се оплача, че моята свекърва е по-ларж от мен.  Laughing
По-добре да й се обадя тя да пише в темата.  Joy

# 58
  • с/у ОколоМръсТното
Едва успях да убедя бабата на мъжа ми, че не искам да обличам дрехите, останали от него, на детето ни, нищо че били "направо нови".  Crazy Със свекъра ми беше още по- трудно- можело поне вкъщи да му ги обличам, че да не му купуваме дрехи.  Rolling Eyes Само да спомена, че мъжа ми е на (почти) 32 години, не знам как може нещо на над 30 години да се нарече "почти ново". още повече как може да пестиш от детето си.  Rolling Eyes
Свекърва ми облича детето ми с дрехите на мъжът ми...Аз оставям малката за няколко дена у тях и като отида да я взема винаги е с дрехи на баща си, че и по-лошо -на леля си, която е на 44г..

И майка ми го прави. Въобще не се дразня... Дрешките са много запазени и ако поне малко нашите деца й напомнят за нас с брат, което да й стопли душицата ще съм предоволна.  Hug
Баба ми също икономисваше по странен начин. Но няма да разкажа... Вечна й памет  Praynig

# 59
  В очакване съм да стигнете до събирането на дъждовна вода  Twisted Evil.

А, добре, че ме подсети.
Баба ми переше само с дъждовна вода, но защото е по-"мека", иначе водата на село е много варовита и не изпираше(по нейни думи, но тя переше на ръка) хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт