122 DE: 3айци посещават немски градини, яйца крият пухкавите гадини

• 10 786
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
между 12 и 15 часът е забранено даже и да пръднеш. може, ама тихичко........
Демек по комунистически.
Явно и в БГ е имало раzлика, при нас бе6е между 14 и 16 часа обедната почивка. А това тук го копирах от www.eichenau.de За съжаление не става с линк
Bitte Ruhestцrungen vermeiden!
Aus gegebenem Anlass sei wieder einmal an die Lдrmschutz-Verordnung der Gemeinde erinnert. Danach sind in Eichenau ruhestцrende Haus- und Gartenarbeiten an Sonn- und Feiertagen ganztags untersagt. Von Montag mit Freitag sind sie von 7 Uhr bis 20 Uhr erlaubt, allerdings ist von 13 Uhr bis 14.30 Uhr die Mittagsruhe einzuhalten.
An Samstagen ist keine Mittagsruhe vorgeschrieben, weil Berufstдtige in der Regel auf diesen Tag angewiesen sind, um ihre Haus- und Gartenarbeiten zu erledigen. Dafьr dьrfen am Samstag lдrmintensive Tдtigkeiten frьhestens um 8 Uhr beginnen, bereits um 18 Uhr mьssen sie eingestellt werden.
Bei der Benutzung von Musikinstrumenten oder Tonverstдrkeranlagen im Haus oder im Freien ist die Lautstдrke so zu regeln, dass andere nicht erheblich belдstigt werden. In der Zeit zwischen 22 Uhr und 7 Uhr darf die Nachtruhe nicht gestцrt werden, es ist also nur "Zimmerlautstдrke" zulдssig.

Fьr Ihr Verstдndnis dankt
Ihre Gemeindeverwaltung

От както се нанесохме до на6ата съседка и на сън да ме бутнат ги zнам часовете zа обедна почивка.

# 181
добро утро.
много спите бе..............ние днес ще боядисваме яйца. и козунаци ще правя. и торта. и пилешка дроб сърма. и ростбииф. и сто на сто нещо друго Crazy
утре пак съм градинарка. и вдругиден. на терасата ми разсада е поникнал. ще пикирам.
времето е трепач. вместо да ме избие на спорт примерно, аз градинарка и готвачка. кво да се прави..........

# 182
Хаха, в 9.30 оЩе да спя. Това не ми се е случвало от години наред. Максимума е при пуснати Щори 7.30, но дори тоzи рекорд е рядко.
Мате, май къЩа с печка и градина ти трябва  Crazy

# 183
оооооооооооооо, да.
видях едно време печка на дърва. с емайл бял и незабравки. страхотно нещо. струваше около 2 хиляди евро. ако имам къща, ще си взема такава. лошо е за околната среда да се готви на дърва, ама няма да прекалявам.
изобщо ме влекат свякакви неща, които са в разрез с модерното домакинство. ама без миална не мога. обаче в нойшванщайн съм виждала мануална Mr. Green

в градината няма тоци и на мен това много ми харесва. бих поживяла там, ама матов не ще.

# 184
добро утро.
много спите бе..............ние днес ще боядисваме яйца. и козунаци ще правя. и торта. и пилешка дроб сърма. и ростбииф. и сто на сто нещо друго Crazy

Кой каза торта? Матоо, ставаш пИрфектна, да вземем да се вземем викам аз, а?
Аз направих пилета и ги опаковах върху едни мъфини, заедно със зайците...И ще ги подарявам. Все новотии им измислям на моите роднини.  И торта направиФ, стана фантазията.

ЧЕстит рожден ден на Майра!
Честито ново жилище на Пепеляшка!Дай адрес като искам да ти пращам картичка. А тетките в детската градина не им се връзвай., и мен ще ме пращат на бератунг. Мая я вземам един ден със насинено око, Питам я какво стана, Морис ме удари, викам ок, с морис се разбрахме. На другия ден като я водя ме питаха кога се е ударила. Сиреч съм я посинила?!  Shocked Луди хора....Пращам ти едно голямо гуш. Като искат да те пратят някъде им викай добре пък си прави каквото искаш бе душа  Hug
Дианджели не виждам торта, пусни ми линк на лични моля те. Мерси
Сбъдваща, на тази тетка трябва да й извадиш душата с медец. Пелмени не можеш ли да правиш бе душо. Какво сте взели да се карате, покани я на вечеря. Явно жената иска разговор да си има. Знам ли - всеки луд с номера си.  Hug
В този ред на мисли свекървата иска да си говорим, отиде ми рахатлъка на кино.  ooooh! Joy
И за съседите, като ви слушам, само аз имам хубави съседи. Даже прави австрийката кухени за рожден ден и в съботния следобед също сервира. В нейната градина простирам, децата от време на време там играят. Само кафе дето не ми вари. Laughing

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 14:23 от rien

# 185
  • Германия
Йо, и мойта стана както я бах замислила.
Черпя виртуално за 2-годишен Фаб.

# 186
  • München/Stara Zagora
Честит рожден ден на Фаби. Да е жив и здрав и много щастлив. Леле сякаш вчера се роди кога стана на 2...Как бързо лети времето. newsm59

# 187
Пепеляшка, да ти е жив и здрав рожденника!  bouquet

# 188
Само последната страница прочетох, затова не се сърдете другарки!

Вчера мернах случайно, че Майрито празнува. Със закъснение и пожелавам само хубави неща, бъди щастлива, мила Майра!  Hug

Пепе, да ти е здрав и щастлив малкият разбойник, наздраве и на теб и твоето семейство!

А на Мата, само едно наздраве с намигване  Mr. Green ( чакам те с отворени обятия Мато, червен килим си купих за теб )

Тази година изобщо няма да правя яйца, но и ние градинарствахме. Спретнахме си балкона - посадихме мушката, гладиоли, маргаритки. Сложихме маса и столове, свещници, канарчето с кафеза - завиждат ни съседите  Grinning

# 189
Пепе, честит ти рожденник! Да ти е zдрав, щастлив и много да ви слуша   bouquet
Риено, ти голяма сладкарка си била, ама с фотографството тоzи път ... едната снимка така си я намалила, че лупа трябва да търся  Rolling Eyes
СбъдваЩа, Риен може и да има право. И нашата е самотна, май такива са депресирани. Моята zнам, че има комплекси zа кг си. Та като ме гледа мен, чужденката, но с мъж, 2 деца и слаба  Mr. Green Ние zапочнахме да органиzираме грил паритита (утре Ще има пак), че и Schneebarparty направихме. Когато имаше повече сняг го иzмайсторихме ние с децата и малка помоЩ от мъжът ми (от него беше идеята)и после се събрахме. Тук има оЩе няколко снимки от партито.

# 190
Е, ма не, Чика, то аз уж не съм много комплексирана, ама и аз многууу ти завиждам. То бива, бива, ама женена, две деца и такова тяло -  Naughty
Какъв е този сняг бе жена? Тва ли ви е хубавото време в Мюнхен?  Laughing

# 191
Мистик, ти може да се майтапи6, но тя е на 44, което оzначава, че стара мома беz деца Ще си остане. А zа диетите í zнам, zаЩото все zа уейт уочърс (zнам, че е гре6но написано, да не ме дъвчите сега zа това  Naughty) или как се каzват тия фантасмагории говори. На едното грил парти бях направила zа гарнитура чу6ки пълнени с яйца и сирене. Другите си облиzаха пръстите, а тя не ги опита, че вече нямала точки zа деня  ooooh!
Ами zа таzи год.това беше най_многото сняг  Rolling Eyes 2006 беше наистина много. Някъде иz албумите имам снимки от тогава мисля.

# 192
бах мааму. явно съм станала много тънкообидна, ама честно казано ми писна от тъпи доводи. кила, възраст и способност за възрпоизводство. други критерии няма ли за човещина и нормално отношение.

и съм дебела
и съм ялова
и съм дърта

но

не се считам за лелка или депресарка.

не казвам, че трябва да ме щадите, ама все пак мамка му, би трябвало малко да мислите какво пишете.

и аз бях около 20
някога. сега съм на 45. единственото, което ме различава от слабоумните коментари е, че не се мислех за велика

за справка пускам снимка...............
това съм аз
http://www.matakosmata.snimka.bg/album.php?album_id=219763

това е баба ми

http://www.matakosmata.snimka.bg/album.php?album_id=219763&pid=11244276 като булка

а това е баба ми, най вляво долу с майка си и баба си, пред къщата им в софия.

на 20 целите ми не бяха да си хвана мъж чужбински и да се устроя на всяка цена някъде. за да съм обезпечена, аз и децата ми.
приоритетите ми бяха предимно романтика..............

чико, извини ме, ама си голяма селянка. лошо няма............
гъз глава затрива. дупето ти е наистина готино, само че е въпрос на време докато висне.

естествено, след това можеш да се препитаваш с продажбата на туперваре..............

гадно ми е, че се налага да пиша подобни неща, ама ми писна.

# 193
Мате, от човек до човек има раzлика. Дали ти си родила детето или не е беz zначение, важното е кой го гледа и трепери над него. Тя не се е навила на такова неЩо, че даже í пречат чуждите. Имам много приятелки, които са с повече кг и нямам проблеми с това кой как иzглежда. Ако имах аz проблеми с кг дали Щях да се оженя zа мъжът ми,който бе6е доста над 100??? Тупер не продавам. ПО повод въzрастта мога да ти кажа, че приятелката ми тук, с която сме почети постоянно денем е на 42 и се раzбираме превъzходно. Аz си иzбирам хората по душа, а не по вид, кг или пари. Съжалявам, че си се zасегнала от неЩо, което хич не би трябвало да те zасегне. Или аz да се zасегна сега, че Мистик говори и френски, а аz не мога  Thinking, макар, че бих се радвала оЩе един еzик да владея. Всеки има раzлични идеали и горепосочените са на МОЯТА съседка. Или намира6 zа нормално, когато Томас падна и се удари тя да иска да вика полиция zа терор на децата?
П.С. В бърzината zабравих да отговоря само на това оЩе
на 20 целите ми не бяха да си хвана мъж чужбински и да се устроя на всяка цена някъде. за да съм обезпечена, аз и децата ми.
приоритетите ми бяха предимно романтика..............
чико, извини ме, ама си голяма селянка. лошо няма............
гъз глава затрива. дупето ти е наистина готино, само че е въпрос на време докато висне.
естествено, след това можеш да се препитаваш с продажбата на туперваре..............
Парите в къЩи не идват от дупето ми или от родителите ми, а мъжът ми ги иzкарва   Naughty. Когато след ражданията бях 20кг повече нито той, нито аz имахме проблеми с това. Така, че се надявам, че и с увиснало дупе оЩе Ще ме иска.  Crazy А, че то Ще увисне ми е ясно, аz съм човек реалист. И поради таzи причина, освен, че ДЕ ми е била винаги мечта (от 4.клас) бях и реалист, че моите деца Ще видят повече добро, ако не иzрастнат в БГ. Радвам се, че намерих човекът, който търсих, а не просто един германец.  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 22:32 от Чиколина

# 194
не искам да споря. а и няма сми.

това, че съседката ти е кретен няма нищо общо с това, че е  дебела, бездетна или възрастна.
това не са доводи.

Общи условия

Активация на акаунт