Момичета и момчета, молим за подкрепа!

• 69 192
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 1 185
Да се намъкна отново в темата, щото мира не ми дава тия дни...

Не можеш да си представиш колко ме радва това, както и че и тук и в другата тема се пише толкова и събуди такъв интерес темата за боклуците. Ей това е най-важното. Самото дискутиране на наредбата и в медиите, и тук и навсякъде със сигурност е накарало много родители да се замислят по-сериозно. Вниманието се фокусира върху този проблем, ей това е най-доброто от цялата работа. А иначе за програмата с кроасани, това е стар изпитан трик, изчакваш да се разсее и изхвърляш шаренията или каквото е там. Laughing Просто са им ги раздали безплатно, шаренко, за дечица, надали изобщо някой е обърнал внимание какво се рекламира, абе..., ти целите лавки преливаха от това, много сме далеч още от истината.

# 1 186
Oх, такъв лаф тече в другата тема, просто не е истина. Joy

Лафът не е изтъркан Деси, а аналогията с алкохола и цигарите и напълно уместна. Не казвай голяма дума за болестите - някой с години могат да ядадат боклуци и "нищо да им няма", а други, особено подрастващи организми могат да се повлияят по-бързо.
Гледам, че сте почнали да правите и Вие бележки за правописа, та затова ще си позволя да Ви попитам - а знаете ли значението на думата "дееспособен", защото "нито пък съм станала дееспособна" във Вашето изказване може да означава две неща - че нямате навършени 18 години или че сте над 18 години, но поради слабоумие или душевна болест не можете да се грижите за своите работи, сте поставена под пълно запрещение и поради това сте недееспособна. Това, вярвайте ми е значението на думата дееспособен, и ако никога не сте ставала дееспособна, то нещата с изказванията  Ви стоят по един начин, ако просто неправилно използвате думата - по друг. Не че за мен има значение. казвам Ви го просто да го знаете. Записано е в Закона за лицата и семейството.

Mama_jenny, откъде го вадиш това търпение? Laughing

# 1 187
Eй този линк търсех, направи ми впечатление, това е страхотно според мен. Имате ли някакви идеи как можем да се свържем с тях?

# 1 188
Нека храните и напитките, които се определят като вредни, да се продават само на лица над 18 г. възраст. Така, децата ще ги консумират, само ако им купят родителите .  Peace

Те гениалните неща са обикновено много прости, трудното е да му хрумнат на някой. Харесва ми идеята? Мислиш ли, че е възможно и как практически може да се осъществи?

# 1 189
  • София
Eй този линк търсех, направи ми впечатление, това е страхотно според мен. Имате ли някакви идеи как можем да се свържем с тях?

Ето това успях да изровя за половин час:
http://www.horemag.bg/sectcard.php?cprofileid=987

# 1 190

Тео, много ми харесва написаното! Дано да се реализира. А след това такива като Лилитосф и др.Христов да режат картофки за манджите или да въртят таратори за обяда на децата - хем вълка сит, хем агнето цяло.  Mr. Green

# 1 191
Нека храните и напитките, които се определят като вредни, да се продават само на лица над 18 г. възраст. Така, децата ще ги консумират, само ако им купят родителите .  Peace

Те гениалните неща са обикновено много прости, трудното е да му хрумнат на някой. Харесва ми идеята? Мислиш ли, че е възможно и как практически може да се осъществи?

Ами според мъжа ми трябва да се наложи и акциз  Laughing, така и държавата ще има още един сигурен и не малък приход.
 Ще се вдигнат цените, и ако се въведе забраната, родителите ще се замислят поне от финансова гледна точка дали да ги купуват.   Wink
Но не искам и да си помислям как ще възстанат търговци и производители.  ooooh!

Силно ми се иска да вярвам, че има вариант това да се случи и да се помисли мащабно от гледна точка на интереса на децата.
Изобщо се чудя защо е допуснато, ясно ми е, че финансовите изгоди са водещи, но да разболяваш зорлем хората черз храната им, за да има после клиенти за една друга индрустрия, е престъпление  #Cussing out

И за друго си мечтая- да забранят рекламите на храни, дъвки, бонобонки и напитки в световен мащаб, или поне да не се излчъват до 12 ч. вечерта Mr. Green.
Това ще намали проблема значително, защото децата са най- податливи на внушенията на рекламите.

# 1 192
  • София
Леле кобре13 и ти си от техният отбор Party
И хем си лавкаджия, хем подтикваш родителите в темата "По колко пари давате на ден на детето си " да дават по 8 лв. на ден на децата си, за да има за твоя оборот Money

Момичета, Ако искате като връзка с готвачите можем да направим с http://www.euro-toques.bg/ - Евроток България. До сега не съм си мислила, че трябва, защото за столовото хранене си има рецептурник. Там като чели трябва да се ремонтират столовете, печки със съвременно готвене, проветрение. Ако е приятно и родителите са убедени, че е здравословно, мисля че ще записват повече децата.

# 1 193
  • София
...На стилажите на едни от най-продаваните марки чипс, са изтупанчили с големи букви надписа- Без изкуствени подобрители* ( със звездичка)
Със ситни букви отдолу а написано нещо  извънредно интересно.

Някой обърнал ли е внимание какво пише там? Wink

Моля те, не ни измъчвай!

В съседната тема има развитие.... май ще загубим най-активния писател - lilitosf/novak (доктор Христов, пловдив 666666). Ей, да не ни замре темата!

# 1 194
  • най-шареното място
Има ли в наредбата нещо за маргарина? Защо си мисля че имаше...

Закуските им вчера и днес: сандвич с колбас и маргарин, пакетиран кроасан...

# 1 195
Има ли в наредбата нещо за маргарина? Защо си мисля че имаше...

Закуските им вчера и днес: сандвич с колбас и маргарин, пакетиран кроасан...

И колбасите май нямат място там. Кроасаните също  #Cussing out

Ей, хора, коя е тази "друга "тема??

# 1 196
  • най-шареното място
Така, така...
Аз съм заета с ченгели и просто дадохме инструкции закуската да се съхранява и консумира едва след мое удобрение. Обаче ме яд как пък никакъв контрол няма и аз ли трябва да се разправям... Нейсе, написах си го! Simple Smile

От друга страна е малко вероятно конктолът да идва от родителите. Децата не рядко се пращат на училище със солети, "купешки" бисквити и кроасани пак от пакетирните. Инфото е достоверно - разговор с мами и доклад от детко за кроасани с лепенки Simple Smile

# 1 197
Ей, хора, коя е тази "друга "тема??

Не ти трябва да я знаеш! Най-лошото е, че тия хора създават някакъв безумно злобен и просташки образ на търговците, съдържатели на лавки и столове, което няма нищо общо с истината. Това тук са просто един, двама човека, чийто постове и реакции са слабо казано налудничави. Като четох писанията им, сериозно започвам да съчувствам на всички  търговци и арендатори на столове и лавки, не мога да си представя някой да им направи по-мечешка услуга от тази, дето им направиха тук.

# 1 198
  • София
Тео, точно същото си мислех, че повечето от собствениците на лавки нямат нищо общо с образите от последната седмица.

Аз очаквах сега да започнем да мислим заедно с тях как нещата да станат още по-ефективни, защото нашата цел е всички децата да се хранят в училище със здравословна храна, дори и тези, които сега тичат навън, да ги задържим в училището. И ако я осъществим те пак ще имат клиенти. Представях да станем нещо като партньори с тях.
Не знам дали се свърза с тази жена - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421697.msg12499987#msg12499987 , много ми се иска да видим защо тази европейска програма не е пригодена за БГ условия.
И да популяризираме добрите примера за столово хранене и лавки.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 08:56 от TanyaMG

# 1 199
Тео, точно същото си мислех, че повечето от собствениците на лавки нямат нищо общо с образите от последната седмица.

Аз очаквах сега да започнем да мислим заедно с тях как нещата да станат още по-ефективни, защото нашата цел е всички децата да се хранят в училище със здравословна храна, дори и тези, които сега тичат навън, да ги задържим в училището. И ако я осъществим те пак ще имат клиенти. Представях да станем нещо като партньори с тях.
Не знам дали се свърза с тази жена - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421697.msg12499987#msg12499987 , много ми се иска да видим защо тази европейска програма не е пригодена за БГ условия.
И да популяризираме добрите примера за столово хранене и лавки.

Aко това е програмата, по която са субсидирани Министерството на земеделието, ние имаме официална покана от тях и сме включени в тяхна работна група по въпроса за изразходване на въпросните средства. Получихме и официални писма по пощата. Аз просто нямам никакво време да действам по въпроса и помолих майка от инициативния ни комитет, да следи и да ме информира какво става, защото и тя настояваше да се включим. С една дума те са получили субсидии по Евр. програма за плод в училище. Този плод трябва да е родно производство. Да, ама парите като ги разпределили се получили по 11 лв. на калпак-дете, за година. Демек едно нищо. Събрали се там и написали кратка стратегия и искали още пари, отпуснали им. В тази Европейска програма се споменава и възможност за образователни програми, като част от изразходване на средствата. Та ние по тоя параграф основно ще присъстваме, ако изобщо присъстваме, защото просто нямам идея какво става с тая работна група. В официалното писмо бяха писали като цели някакви наредби, писане на стратегии, чудеса ooooh!, във връзка с програмата, нашата цел е твърде скромна. Да настояваме за образователен елемент в цялата работа, т.е. тоя плод като го раздават, и без това ще е много рядко, поне да е свързано с нещо смислено, дето ще им остане в главите на децата. А не просто да ги подредят в колонка и да им връчат няколко пъти годишно някакъв плод. Вариантите са много, например може да се съчетае със значки "Аз се храня здравословно", ей така да се радват, това би имало доста по-голем ефект просто от връчаването на една ябълка само, примерно. Или "Училище за здраве". В зависимост от възможностите могат да се предложат и много други варианти на тема, примерно развиване на идеята в час на класа и раздаване там на плодовете,съчетано с интересен разговор по темата.

Но наистина нямам време за това, разчитам на вас Crazy и изобщо някой друг да поеме оттук нататък.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 08:38 от teo7777

Общи условия

Активация на акаунт