Момичета и момчета, молим за подкрепа!

• 67 888
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 75
Тео, и аз мисля, че няма по-подходящ от теб. И без това ще ти излезе име на платен провокатор  Joy

Мога само да си мечтая да съм такъв. В супер краен случай, ще отида пак да се излагам по медиите, някой желаещ да дойде да се излагаме заедно, а може и като сме две по-малко да се изложим. Всички софиянки една крачка напред, моля!

За каква излагация говориш?!?! Ти си нашта гордост. За конспирация може да си боядисаш косата цвят "близалка", щот сега си "зрънчо".
П.С. Къв тоя импулсен телефон, дето се е намърдал в цитата???

Извинявам се , но няма да подкрепя. Абсолютно съм против това ваше начинание. Ако искате децата ви да хапват здравословно им пригответе закуските от дома си и им давайте купони за стола ,ако искате да хапват здравословно. Като спрете лавките ще ги принудите да ходят до близките магазинчета да си ги купуват, което означава ,че ще закъсняват за часове и ще излизат от училищния двор.

Че къде видя противоречие между махането на боклуците и храната от вкъщи - едното не пречи на другото? И май не си се замислила, че училището е институция. Така, както и семейството. Ако те абдикират от задълженията към собствените си деца, кой тогава да оставим да мисли? Производителите на зрънчо-мрънчо ли?

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 16:03 от Grace'

# 76
Пак за  вафлите с меламина - всъщност никой в Бг не проверявал.
http://e-vestnik.bg/5999

# 77
Grace'  да институция е , но винаги забранените плодове са най-сладки и нищо няма да спре децата да си купуват junk food. По-важно е според мен да се наблегне на физическата култура и другите вид дейности  в училището , а не какво продават в магазинчето. Като малка съм се тъпкала с пици, баници, бози и вафли и мога да твърдя , че съм била и съм едно здраво дете.

# 78
подписвам и ще следя какви ги дробите обичайно заподозряните Mr. Green

# 79
Ефи, пак не си в час, момиче. Попрочети малко назад.  Никой не иска да се махат лавките, а да се контролира асиртимента на храните, които се предлагат там. Защото към настоящия момент в училищните лавки нормални здравословни храни просто липсват. Всичко е  junk.
Тео, всички знаем, че няма да се изложиш, бегай да ни представляваш.

# 80
Ефи, пак не си в час, момиче. Попрочети малко назад.  Никой не иска да се махат лавките, а да се контролира асиртимента на храните, които се предлагат там. Защото към настоящия момент в училищните лавки нормални здравословни храни просто липсват. Всичко е  junk.
Тео, всички знаем, че няма да се изложиш, бегай да ни представляваш.

Напротив , всичко изчетох. Ти сама казваш ,че липсват здравословни храни, тоест ще следва затварянето им,защото ще се налага да продават само айрянче и водичка.

# 81
Toва от форума на Зелените, пуснах тема и там, понеже се познаваме вече с тях от протестите.

"Да, използването на химикали и претролни продукти в храните е част от увреждащата здравето изкуствена околна среда. Чисто екологичен проблем.

В платформата за Евро-изборите се обсъждаше засилен контрол и стандарти над храните и хранителните продукти и съставки. Целта беше с един удар да се ударят 5-6 заека:
1. Удар по ГМО-храните;
2. Удар по ниската цена на не-био храните. Всичката тая химия в храните цели намаляване себестойността на гадната храна (чрез евтини съставки и увеличена трайност), в сравнение с еко и био-храните. И сега има някакви законови стандарти за обикновената храна, дето не е био, обаче те не се спазват - хората ядят боклуци, фащат рак и др. гадости, а нечестни производители печелят;
3. Намаляне всячески на приложението на петролни продукти, най-вече в храните;
4. Помощ за българските фермери, които ни подкрепиха на протестите пред Парламента на 19.12.2008 и на 14 януари и следващите дни. От една страна, не можем да предложим протекционизъм, щото това ще задълбочи кризата, ще влоши отношенията ни с ЕС и СТО, ще накърни свободната конкуренция. От друга страна, самите фермери споделиха, че страдат най-вече от нелоялната конкуренция на боклучевите храни - химия и петролни продукти в сиренето, колбасите и т.н. Те самите искаха засилен контрол над храните от тройната коалиция, но от три пръста видяха - знаете кой от трите...
5. Сега, при защита здравословното хранене на децата (чисто екологична кауза), ще върнем жеста на майките и на родителските организации, които също ни подкрепиха на протестите пред Парламента на 19.12.2008 и на 14 януари и следващите дни. "

# 82
П.С. Къв тоя импулсен телефон, дето се е намърдал в цитата???

Мислех теб да те питам, два пъти се мъчих да те цитирам, и все това излиза?!

# 83
..защото ще се налага да продават само айрянче и водичка.

Глупости!

Grace, моля те, махни тоя телефон от цитата горе, аз се редактирах в моя пост.

# 84
Ох, едва успявам да ви следя.
И аз получих  поканата за ТВ, но съм накрай света.

Не ще и дума- Тео, стягай се. Hug  Grinning

Базилиск, какво за вафлите? Линкът е рестриктнат. Хехе, форумска цензура. Mr. Green
Не е правено изследването у нас, а в Германия, за да замажат следите. Уж на неутрална територия. Wink
А ако се беше случило нещо след този изгълтан меламин, как щяха да прикрият случилото се? Да се държи в тайна името на марката и прозводителя е престъпно, според мен.

# 85
Цитат на: маргаритка
Междувпрочем авторите ги бъркат тези две министерства:

Цитат
Дирекция "Обществено здраве" - МОН
http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … mp;categoryid=984

Дирекция "Национална здравна политика" - МОН
http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … mp;categoryid=982

И това само по себе си е достатъчно несериозно, за да се занимае някой наистина с проблема по същество.
Това е от друг форум. Аз не мога да се ориентирам.

# 86

И това само по себе си е достатъчно несериозно, за да се занимае някой наистина с проблема по същество.

[/quote]

Aз пък не разбрах, кое е несериозно. Не сме длъжни ние да се оправяме в кашата с министерства. Това се прави с цел" подхвърляне на топката".
Ние ще сигнализираме и в двете, пък те да се разбират, кой отговаря за това. Grinning
От много и- мейли глава не боли. Laughing

Много си е сериозно даже. То е работа на едно от министерствата, не на нас. Ние правим каквото можем, но ни огъват ръцете като не си вършат работата.  Затова е и цялата дандания.

# 87
  • София

Но пасаран, пусто...

# 88
bebe efi, не мислиш ли, че ако в училищните лавки се предлагат поне по- малко от тези боядисани лакомства децата няма да имат голям избор, и ще си купят нещо друго. Не е задължително да е ай ранче и водичка...........

# 89
Цитат на: маргаритка
Междувпрочем авторите ги бъркат тези две министерства:

Цитат
Дирекция "Обществено здраве" - МОН
http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … mp;categoryid=984

Дирекция "Национална здравна политика" - МОН
http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … mp;categoryid=982

Вълчо, не им обръщай внимание на глупостите! Нищо не бъркаме, чудят се за какво да се хванат, като няма какво да пишат и кажат по съществото на проблема, се хващат за дребни грешки от бързане и недоглеждане.  Объркала съм се и вместо да напиша МЗ, съм написала МОН, нормално е, имам си един куп друга работа, за обществена дейност пари не плащат. Не знам колко тъп трябва да си, при положение, че отгоре си пише МЗ, да си извадиш извода сериозно, че "авторите" си мислят, че това е МОН.

Става въпрос за две различни дирекции към МЗ, и нарочно съм пуснала и двете, едната е отговорна за общественото здраве, а другата за националната политика, и двете имат пряка отговорност към проблемите, които повдигаме.

Можеш да ме цитираш дословно, разрешавам, защото аз нямам нерви да се занимавам с глупости.

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 18:55 от teo7777

Общи условия

Активация на акаунт