Слънце, прегръдка, усмивка, само това ЮЛЧЕТО иска!

• 11 020
  • 289
  •   1
Отговори
# 15
На мен нещо ми блокира сайта и немога да стигна до точките.Извеждат ги чак май месец,слетобед и то за малко.Ей тва е най-кофтито,цял ден затворени вътре в хубавото време.Незнам,може пък да има ясли дето излизат.
Много слънчеви снимки на Крис!Голямо момче!Много е чисто и просторно.
Кирова,както винаги момчетата зареждат позитивно.Големи са скици!  Hug

# 16
  • София
Яна сега има съобщение че имат проблем на сайта им.
Хич не ме устройва след обед да ги извеждат,но пък май по добре че тея са опасни на вън с 2-3 лелки само.
Мая како стана с клуба,пред вратата съм.Съвсем сериозно имам зор

# 17
При нас ключовете са на закачалката за дрехи, но пък редовно забравяме да заключим Blush Иначе с тия кремове, столчета, фасове и т.н. - все едно за Влади говорите Mr. Green Най-новото му е, че започна сам да си сяда на гърнето - ама не дава да го събувам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Основен хит продължават да са багерите (баги) - ходим с колата да си търсим действащи багери и да ги наблюдаваме Crazy

Днес баща му не даде да го водя на ясла, щото покашля няколко пъти сутринта - та на обед ходихме с него до там за храната и се срещнаха с един 'съгрупник' - онзи му посяга да го щипе, да му бърка в очите, бута го изпъчен като петел, а моя седи и иска да го милва.... Та, имало и по-палави се оказа  Sunglasses

Снощи срещнах ухапаното момченце и майка му долу - извиних се 1000 пъти, а тя излезе много мила жената и усмихната. Нямало нищо, нормално било, и той самия хапел до скоро, минало му е бързо... Нямаше по-добра развръзка на тази гадна история Praynig
Но пък ще ми държи топло дълго време, да не се отделям и за миг от него колкото и 'добре' да се е заиграл.

Имам много за изчитане назад и не знам дали ще успея - имам шанс да изляза сама за пръв път от ... не знам кога Sick

И за градините щях да пиша - пуснах и аз молба, (с отделна администрация са ни яслата и градината), но единствения въпрос беше колко члена е семейството - дори не става ясно дали не съм самотна майка на 3 деца..
В яслата ги извеждат всеки ден, ако е хубаво времето - имат пясъчник, катерушки и 3 люлки. Играят си съвсем самички, лелите седят отстрани. Напр. миналата седмица всеки ден бяха навън от 10 до 11.30

Ели, съболезнования  и от мен ! Rose

# 18
  • София
Хич не ме устройва след обед да ги извеждат,но пък май по добре че тея са опасни на вън с 2-3 лелки само.
мале иве ти като зверилник ги описа- и коки не е от кротките ама Simple Smile  това което казваш за бройката на лелите е "стандарт"- наобяд са 2 сестри с 2 възпитателки, иначе нормално смяната е само от 2- една сестра и една помощник-възпитателка.
това е в дните без педагог, но той е мисля 1 или макс 2 пъти седмично.
за излизане - мисля и аз че за момента е само на балкон и то следобед след сън.
трябва да попитам Rolling Eyes

# 19
  • София
Че те всички са зверове на тази възраст Ели.Ето хапят дерат скубят бият се,хранят се понякога като освирепели.Моите като дойде пицаря на вратата и почват първо се изхилват на висок глас и се започва дуо АМ АМ АМ,срам ме хваща.

# 20
Аз пък да се похваля Blush
Днес за пръв път оставям Ина за цял ден в клубчето -  заспала си е спокойно  newsm44
Не е имало никакъв проблем
беше ми много притеснено, но сега ми олекна  Laughing

# 21
Здравейте  Hug Днес ми е ужасен ден  Confused Стига ми до края на седмицата, дано ми се размине с днешните случки.
Иве така като гледам ще остане за май месец.  Confused Ако сме с децата нищо не успяваме да свършим, а почивните дни само за нищо не стигат  Rolling Eyes
Леко се притеснявам, че лелката от ХЕИ каза, че можело да работим с деца в градинска група. За малките май не можело, но още нищо не е официално та ще видим какво ще излезе.
Там-там така завиждам за "заспала си е спокойно". Малчо е влязъл в някакъв период и  ми разказва играта. Последно беше решил, че ще спи на дивана в хола и не мога да го завлека в спалнята. Реве и се дере и отива пак в хола и понеже е сам и там реве  ooooh! После пък не дава да го преобличам. Лудница някаква. Съседите сигурно ме мразят вече.

# 22
Хайде и аз да се похваля.
Като отидох да си го взема момчето и сестрата вика "Днес много ни изненада Коцето", а аз в първия момент се смръзнах, мисля си: "Сигурно не е спрял да плаче въобще", а тя продължава "Сега на обяд като взе да вика "Още манджа, още манджа" - три пъти допълвахме купичката"  Laughing. Иначе сутринта бързо се е успокоил, после на няколко пъти се е озъртал разтревожено, но пак се е заигравал, та не е създавал много проблеми.
Обаче после малко като му изчезвах от полезрението и с тревожен гласец ме издирваше из къщи  Confused
Няма да е чак толкова лека адаптацията, колкото ми се искаше. Отделно точно като си го взимах и дойде една баба да си взима внучето, че вдигнало Т, пак някакъв вирус се вихри там, дано да не пипне и него Коценце Praynig

Семирамида, забравих да те поздравя за добре дошла - много се радвам, че сте си прекарали добре.  Hug

За извеждането - убедих се, че ги извеждат нашите - сутрин до 11.30 и после следобед след 16-16.30 ч., ама времето трябва да е наистина хубаво. Т.е. има дни, в които ние сме си извели децата, а ясленчетата си стоят затворени вътре Rolling Eyes. А ги обличат с такива връхни дрехи, с каквито са ги довели родителите им, така че Кати за зимните якета, дето си видяла, знаеш кой да виниш  Peace И това, което най-ме учудва, явно всяка група си има определен периметър на двора и интересното е, че децата си стоят скупчени в своята си част, как успяват тия лели да ги държат без да се пилкат, не знам  newsm78

А за боклука по площадките, Коцето се е отучил в голям процент от случаите да го яде, ама се чувства длъжен да направи оборка и де що намери, което не влиза в категорията пясък го взима и го хвърля в кофата за боклук. Най-голям проблем има когато наоколо няма такава... много напористо търси къде да хвърли нещото  Crazy Ей от това интересно занимание, не мога да го отуча, зарязва кофички лопатки и почва да чисти човекът - що кърпички похабихме вече...Умирам от притеснение, с тия мръсни ръце  Thinking

Мая,  Hug

Лек следобед на всички!

# 23
запис от мен Hug

# 24
  • София
Здрасти и от мен.

За извеждането на дечицата навън - зависи от яслата.
 Аз имам две тъпи въпросчета. Като актуализирам профилите там където пише, че точките се изчисляват автоматично и няма брой точки как да разбера колко и къде да ги видя? И при въвеждането на данните, в случая за мен сега съм в отпуск по майчинство, при класирането ще бъда все още, но към момента на тръгване на ясла  на Виктор ще съм на работа - та как процедирате?  newsm78 Събирам видимо до тук цели 5 т. Надявам се за още една две, които мистериозно се крият някъде. Thinking

Elche, браво на Коцето. Ще свикне, няма страшно. Hug
Аз си имам една лепка след пътуването ни, върви ми по петите да не му избягам случайно. Приспивам го в спалнята и след 10 мин, награбил всички възглавнички които може да носи се озова в хола и си легна на дивана да спи. До преди малко му гладих над главата, защото където и да се преместя, той с багажеца и при мен.

# 25
  • sf
В нашата ясла от миналата седмица ги извеждат, но естествено не може да се сравни със стоенето навън ако е с мен.

# 26
uva разсмя ме  Joy То отстрани звучи много мило и сладко ама като се сетя само малчо как си взема възглавницата и държи да спи в хола - хич не ми е смешно.

# 27
  • София
Ува и аз си зададох тези въпроси,само си отговарям а дали е правилно незнам.Класирането нали е до май та в това време си по майчинство честно си попълваш,аз писах по майчинство.А в сайта има разяснения за тези автоматичните ама незнам какви са тези цифри 0,1 Shocked

# 28
0,1 са точки, които получавате по допълните критерии - всяка градина си е определила и допълнителни критерий за прием, освен тези, които са приети от СОС; тези критерий са публикувани в профилите на всяка градина
uva_uva за момента тези точки не можеш да ги видиш - системата още се обновява  Rolling Eyes
Сладур Heart Eyes много сладко го описваш  bouquet
Иначе и аз съм с 5 точки и ................ няма откъде други  Tired

# 29
  • София
А ги обличат с такива връхни дрехи, с каквито са ги довели родителите им, така че Кати за зимните якета, дето си видяла, знаеш кой да виниш  Peace

Да, ама в 8 сутринта, като ги водят, си е бая студено... Де да знам, може пък да има родители, дето ще се шашнат, ако детето не е с яке - но ние в този ден, половин час по- късно, излизахме по къси ръкави и панталони...  newsm78 Тъй де, не ги обвинявам - само споделям наблюдения.

ПП
За яслите - като ги смятам от "Критерии / точки" - и аз докарвам до 5. А като погледна на "кандидатури" - в едната градина са 8, а в другата - 7. Абсолютно необяснимо как и защо, при положение, че "допълнителните критерии" и на двете са еднакви.

Без малко да попадна в още една "критерийна" група - само дето за работещи в ДЗ е за родители или баби / дядовци, а за образованието - само родители, но за сметка на това се стига до ВУЗ, Академията не влиза.  Laughing Не че съм искала да "напредна" - без друго цялата тази система доста сериозно се разминава с основния закон - но пък ми стана забавно. И по- специално за "образователната и научна степен", дето не е достатъчно образователна... Laughing

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 17:08 от katiABV

Общи условия

Активация на акаунт