Слънце, прегръдка, усмивка, само това ЮЛЧЕТО иска!

• 11 007
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Христос воскресе!!!

Ние бяхме селянчета.  Crazy
И Ивчо е от прекаляващите със сученето. Тази сутрин даже даде и на кучето си да опита от мойте ц....ци и с един такъв звук на мляскане го подава към тях.  hahaha Викам на баща му - Като порастне ще води и жената да смуче. Ще и вика ела да си цокнеш малко да се успокоиш.  Joy
Купихме гърне, щото си казваме като има ако. имаме известен успех ама като цопне крачето вътре и става весело  Crossing Arms

# 211
Шушона, смях се с глас. Много добре знам за какво става въпрос. Дели е започнал всякакви предмети да ми носи да ги " наня", дори и той на два пъти го виждам да кърми, единият от тях беше едно мече и му пее "нани,бебе, нани" Joy

# 212
  • София
Добър и слънчев да е деня  Heart Eyes
Това е горкият ми козунак по време на печене , а ето го и крайният резултат и пакЕдинствено стафидите отгоре бяха поизгорели, но като цяло съм много доволна от себе си. Велина е виновна да знаете!

Иначе днес сме на рожден ден на 1 сладур, който чуква 2 години. Отивам да се боядисам и разкрася малко.

# 213
  • София
Искам да ви помоля ако някой от вас има познат лекар в клиниката по неонатология към педиатрията, към когото можем да се обърнем за по-подробна информация, да ми пише на ЛС или да ми се обади - 0898414797.

Става въпрос за племенницата ни. Историята е, че на деня след раждането я дадоха на майка й и всичко беше наред. През нощта вземат бебенцата, за да спят майките. На сутринта не са я занесли на майка й, защото през нощта "си била сменила цвета" и акушерките са предпочели да я оставят за наблюдение при педиатрите. Педиатърката, която минава на визитация, е казала след това на майката, че детето е добре, да не се притеснява, просто искат да го наблюдават. Следобед майката ходи да я види и каза, че явно са й слагали апарат за дишане, т.к. е била зачервена около устата. Пак са я успокоили, че всичко е наред, че дихателните проблеми са нормални за по-мъничките бебенца и просто искат да я наблюдават (Косара се роди 2.680 кг.).

Вчера майката пак е отишла по обяд за повече информация, но я върнаха с довода, че малко по-късно ще й качат бебето да е вече при нея. Тъй като не са я качили майката пак е слязла в отделението и са й казали, че детето е на системи, отслабнало е с 300 гр., държали са се грубо и не са й дали никаква друга информация. Естествено много са я разстроили. Т.к. таткото работи в една телевизия, се сети, че една от изсвестните журналистки там наскоро ражда в ТК и й се обади да я пита дли има познат, от който можем да получим повече информация. По този начин разбрахме, че още когато казаха, че детето е сменило цвета, са пуснали изследвания и са установили повишени левкоцити. Това значи, че има някаква инфекция. След обаждането на журналистката се държали вече много добре с майката, пуснали са я да види бебето и пак са я успокоили, че всичко е наред и могат да овладеят инфекцията, да не се тревожи.

Днес й казаха, че утре я изписват, а днес следобед ще преместят беба в педиатрията към МА. В добро състояние била, но те не знаелли какво й е точно и искали докато е добре, да я транспортират там за по-пълни изследвания. Все оща имала проблем с дишането и била направила гърч на едното краче.

Аз говорих преди малко с гинеколожката, при която раждах. Тя общо взето ме успокои, че е хубаво, че местят детето и че в тази клиника специалистите са страхотни и правят чудеса и наистина спасяват бебета. Според нея вероятно се касае за майчино-фетална инфекция, смята, че няма такова понятие като гърч на крачето, и се съмнява, че преместването на бебето може да е подтикнато от обаждането на човек от телевизията. Т.е. от "Тина Киркова" се презастраховат в случай, че има някакъв проблем. Каза ми също, че хубавото е, че там дават по-пълна информация на родителите. Това става на 24 часа.

Т.к. майката каза, че ще се побърка ако само един път на ден получава информация, аз се опитвам да намеря някаква връзка поне за по-подробна и честа информация.

Извинете ме за дългия пост, но исках да разкажа подробно да видя какво мога да разбера.

# 214
  • София
Май намерихме начин за връзка с отделението, дано всичко да е наред.

# 215
ayka,дано всичко е наред с малката Косара.

# 216
Айка, прегръдки и сили от нас за малката Косара. Надявам се, че всичко ще е наред  Hug
Ние снощи имахме гости. Доста добре се получи, че и дискотека си направихме. Сега очакваме други гости  Flutter

# 217
  • На края на вселената!
Галена, прегръдки  Hug Аз не разбрах къде са я преместили в Педиатрията (на ъгъла на Нестеров и Г. Софийски, или в Медицинска академия -Педиатрия( което май се води Майчин дом, защото Майчин дом е част от Медицинска академия). Стискам ви палци  Praynig

При мен черната серия продължи и днес. Тичах по спешни кабинети с майка ми, защото един циганин искал да я обере и я е съборил. Тя е с много натъртвания (ребра, глезен, коляно, ръка), но слава Богу няма счупено.

# 218
Айка, стискам палци, нещата бързо да се оправят Praynig И аз знам, че там са най- добрите неонатолози. На една приятелка спасиха детенцето, а беше в много лошо състояние. После тя ми каза, че лекарите там били страхотни хора.
Излишно е да изказвам мнение за отношението на лекарите и акушерките в ТК.
Мими, много съжалявам за случката. Тези хора не се спират дори и на тези светли празници #2gunfire
Аганка, козунакът изглежда много апетитен. Поздравления  bouquet

# 219
  • София
благодаря ви. Мисля че е на ъгъла на Несторов и Софийску, при доц. Христова.

Аганка, супер изглежда козунакът наистина!

Томасе, ама че неприятност!

# 220
  • USA
Айка, много се надявам да се оправи бързо мъничката Косара. Сигурна съм, че в МА ще е е на добро място. Дано да може майка и по-честичко да я вижда. Ужасна история. Много се надявам този кошмар да свърши скоро и с хубава развръзка.

Томасе,  Hug и на теб много ти се насъбра.

Ние вчера изкарахме страхотно. Направихме си голям празник с доста  българи навън и се получи много добре, като се изключи, че беше около 35 градуса.  Crazy Аз също бях именничка вчера. Черпя с леко закъснение, ако имате още място след празненствата.  Hug

Аганка, много хубав ми изглежда твоя козунак.

Браво на Дели за памперса. Ние имам чувството, че сме много далече от този момент. Как го постигна?

# 221
  • София,
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ! Желая здраве и благоденствие на всички ВИ!  easter easter easter

ТОмасе  Hug Hug
ГАлена дано се оправи скоро малката принцеса и я изпшат. Аз имам една приятелка, която е в педиатрията на МА - в неонатологията точно, но е сестра, ако има нещо ще съдействам колкото мога да получавате информация за детенце, ако е там де и тя се грижи за него. ПО принцип такива проблеми с дишането по често се случват при по малките дечица, а и щом има и инфекция наистина е по добре да се грижат там за него. Въпреки, че и в ТК биха се справили. На мен ми е много чудно, че са се оттървали направо от детенцето, преди като че ли сами се справяха и бореха за дечицата, не че немогат да се справят, но явно нещо е станало, знам ли. И на мен ми предложиха да ме изпишат и да преведат Вероника в първа градска, но аз отказах и тя остана там до края, а и аз с нея. Tired Много сили и кураж на майката, знам какво и е в момента и силно я прегръщам. Ще се моля да се оправи Косара възможно най скоро и да я изпишат!  Praynig Praynig
Всъщност сега препрочетох последния ти пост, че детенцето е в Педиатрията на Несторов. За там аз лично нямам познати, но съм чувала и чела много добри отзиви за доц. Христова. Hug

А за моите прословути яйца, ги правих по стара технология, уж така ги правят във Велинград и Чепинско- първо ги рисуват с восъка и после ги варят. Но аз явно нещо не ги направих както трябав. Следващия път ще пробвам обратно newsm78
И друго щях да пиша, ама  ooooh! вече забравих, а и на Вероника ужасно и се спи и е кисела, че тези дни хич не може да си отспи, ще я храня и къпя и ще я слагам да спи. Лека и приятна вечер на всички!

# 222
Велина, Честит имен ден на патерица. Съвсем забравих, че и ти празнуваш! Много щактие и здраве  bouquet
Дели свикна да си казва за един месец. Още имаме пропуски, но рядко. Първо махнах памперса вкъщи. Обеснявах му. Почти месец си правеше всичко в гащите и изведнъж започна да си казва, дори когато е и с памперс. Той обаче пишка прав, а ака на тоалетната чиния. На гърнето не иска да сяда.

# 223
Уинкси, честит ти имен ден на патеричка. Да си ни жива и здрава  Hug   bouquet
И ние сме далеко от момента с махане на памперса, но хич не си го слагам, има време    Rolling Eyes
Томасе  Hug Дано ти е отминала вече черната серия...

# 224
  • София
Ayka, дано всичко е наред с бебенцето Praynig

Уинксче, да ти е честито името!!! Hug Аз съвсем изключих, че има именици, сори.
Боряна, БРАВО на Дели! А колко градуса поддържаш у вас? Аз се притеснявам, че у нас е студено и още не смея да го оставя без памперс (с вкл. печки е 18оС)
Томасе,  Hug нищо не пишеш за Лина? Как е ушенцето?
...И при нас е много често кърменето.Не издържам аз вече,а Никола си суче все едно така ще е до първи клас.  ooooh! ...но другата седмица мисля да посетя хомеопата с цел отбиване пък да видим....но съм пробвала да му откажа и реве жално.
Яна, аз бих се радвала да съм на твое място, т.е. да го кърмя толкова дълго, ама на - само 8 месеца успях. Сега ми бърка в деколтето само да ме цомби и щипе по зърната. Много им се кефи моя Тони.
А рождения ден беше истинско забавление. Ще ви покажа утре малко снимки.
Лека вечер от мен!

Общи условия

Активация на акаунт