ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 743
  • 809
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Помогнете за разчитанети ,че неразбирам нищо от хормони

TSH    2,478                    граници   0,32-5,00
FT4     13,11                                     9,00-24,00
TAT      27,50                                     0,00-34,00
MAT      38,80                                     0-12
LH         14,85                                     2-12
FSH            6,25                         M 1,3-19,3/Ж:фол.ф.3,85-8,80;ов 4,50-22,5;лут.ф. 1,80-5,12;пост.16,80-114
Prolaktin      468                             102-496

ще пробвам колкото мога:

ТСХ не е зле,но различни лекари различно казват -за забременяване да е около 1,1 и нещо,пиеш ли нещо,ходила ли си на ендокринолог?
аз лично последно бях с ТСХ 2.96 и започнахме опитите и съм на терапия де..така че твоето не е кой знае колко високо
МАТ извън граници -Хашимото да имаш?
за ЛХ и пролактина вече са писали

# 541
С една дума Иси-нещата не са розови..Бягай на ендокринолог.

# 542
  • София
С една дума Иси-нещата не са розови..Бягай на ендокринолог.
Peace
и Иси,не се шашкай,поправимо е! Simple Smile

ааа на кой ден са правени тези изследвания

# 543
  • гр.В.Търново при моя любим
На 3-я ден от МЦ

# 544
  • Близо до морето :)))
Извинявам се момичета, а за моите неща какво ще кажете?

# 545
  • София
Значи ТСХ не трябва да се изследва докато си в цикъл,но това не изключва МАТ- то или е завишено или не е,при теб е;

като мине лелката пусни още едно ТСХ Peace

# 546
Извинявам се момичета, а за моите неща какво ще кажете?
Според мен е имало О на 13-ти или 14-ти ден, като фоликула може би се е пукнал на около 19-ти милиметър.

Иси, нещата наистина не са много розови, но не се шашкай. Задължително консултация с ендокринолог. Кистички имаш ли?

# 547
  • Близо до морето :)))
Благодаря ти Бенджолина, както винаги си насреща  Hug

# 548
Не нямам нито кисти,нито ПКЯ и ендокринолога каза ,че всичко е наред с щитовидната жлеза и винаги МЦ е бил 30-33 дена.Само този месец беше 52 и май беше ановулаторен....
Мат не ме притеснява,а само LH...a za prolaktina ами качвах се пеш до 4-я етаж и бягах до клиниката ,че ме беше страх да не изпусна автобуса Embarassed

# 549
Иси, виж точно това високо LH, по точно нарушеното съотношение между него и FSH може да говори за СПКЯ , т.е синдром на ПКЯ.
Самия синдром е съвкупност от симптоми, но не е задължително да имаш всичките или да имаш само един за да се постави тази диагноза.
Може да е инцидентна тази стойност, но ако и другия цикъл е така и нещата се повтарят, то не е добре.
Има момичета със СПКЯ с изключително редовен цикъл.
Значи някои от симптомите са :
кисти, завишени андрогени (повишено окосмяване на нетипични за жените места), наднормено тегло, инсулинова резистентност и т.н.
Има момичета със СПКЯ и без кисти.

Мисля, че трябва да искаш и второ мнение.

# 550
 Да ще поискам второ мнение в понеделник...и последен въпрос -с това LH има ли някакъв минимален шанс за забременяване или не.Извянявайте ако е тъп въпроса,но за 1-ви път пускам хормони Embarassed

# 551
Да ще поискам второ мнение в понеделник...и последен въпрос -с това LH има ли някакъв минимален шанс за забременяване или не.Извянявайте ако е тъп въпроса,но за 1-ви път пускам хормони Embarassed
Пият се малко лекарства, постепенно нещата се коригират.
Шанс има, разбира се.
Аз също съм със същия проблем.

# 552
Благодаря   bouquet

# 553
  • София
хм...завишен МАТ или иначе казано антитела говорят за Хашимото...хубаво е че не те притеснява това Иси,така или инче антителата е неможе да се контролират

# 554
  • София
хм...завишен МАТ или иначе казано антитела говорят за Хашимото...хубаво е че не те притеснява това Иси,така или инче антителата е неможе да се контролират
Само да вметна, че когато има Автоимунно заболяване /както е Хашимотото/ не е добре да се приемат медикаменти и добавки за засилване на Иминната с-ма. 

Общи условия

Активация на акаунт