ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 741
  • 809
  •   1
Отговори
# 555
  • гр.В.Търново при моя любим
Посъветвах се с ендокринолог,който каза ,че завишени трикратни стойности на МАТ не са толкова страшни,,,страшно е когато са завишени примерно десетократно....а пък и ТАТ е добре...абе в понеделник ще искам и второ мнение Embarassed

# 556
Това са добри новини Иси за антителата!   Hug

Аз антитела не съм си изследвала още, като се върна в България ще го направя това, но мен притеснява повече ТСХ, защото аз през 1 ден си направих 2 кръвни изследвания в различни лаборатории (съответно Цибалаб и Кондиларов ако има значение). При 1вото ТСХ ми беше 6.64, а при второто 4.42.
Това първо са стойности доста над горната допустима граница и въобще не е препоръчително да забременявам с тези стойности (ако въобще успея) и второ разликата между 2те изследвания е доста голяма според мен.  Иначе Т3 и Т4 са ми идеални.
Исках да попитам момичетата в темата, които са по-запознати - колко време пиене на хапчета е необходимо, за да смъкна това ТСХ под 2?
Иначе като се върна ще пусна 3то изследване да видим къде е истината между първите 2.
Също така, доколкото съм запозната, ако въобще успея да забременея с такова ТСХ, то риска от аборт е висок, както има и рискове за развитието на плода (като забавено умствено развитие и други) - това така ли е наистина или се плаша прекалено много?

Благодаря ви!   Hug

# 557
A_vagabоnd  привет.
А референтните стойности как са  в двете лаборатории,и да малко трудно е при повишеноТСХ да се забременее но не и невъзможно.А това за плода според мен са пълни глупости.Защото  при проблемна щж като се получи бременност ТСХсе повишава естествено всичко се наблюдава от лекарите при нужда се увеличава дозата лекарства и всичко е ок. За да се смъкне хормона трябва да ти назначат една доза  да се направят изследвания ,ако трябва дозата се вдига и тъка докато получиш желания резултат точно време няма.Желая ти успех.

# 558
  • София
A_vagabоnd   за колко време се сваля ТСХ...интересен въпрос...

аз м.1.2010 бях с ТСХ 3.64, започнах прием на 25 лтироксин от средата на м.2010г, след 45 дни беше скочило на 5.86, започнах 50 тироксин, и на 31.05.2010 беше 2.96,сега съм на 75 лтироксин...
иначе казано от м.2.2010г се боря да го сваля и досега немога да го сваля под 2

# 559
 Thinking Thinking
Доста интересно изказване на този ендокринолог??!!
3 -КРАТНО  повишение и няма проблем , а да чакаме около 10-кратно ??
То затова си има референтни стойности. Всичко извън тях навежда на мисълта,че някъде нещо не е точно както трябва.
Не бих се доверила на това мнение  Naughty

# 560
  • София
Thinking Thinking
Доста интересно изказване на този ендокринолог??!!
3 -КРАТНО  повишение и няма проблем , а да чакаме около 10-кратно ??
То затова си има референтни стойности. Всичко извън тях навежда на мисълта,че някъде нещо не е точно както трябва.
Не бих се доверила на това мнение  Naughty
Peace абе и аз мисля така,ама лекари всякакви както виждаш..при мене когато изследвах ТАТ той ми беше примерно 180 при граница 115 а МАТ ми беше примерно 40 при граница 35 примерно-не помня точно, но и двете не бяха кой знае колко над нормата,но моя ендокринолог не ги подмина с безразличие а ТСХ то ми тогава беше 3.64..изчакахме много малко и започнах лечение по схема..нещо което боря до ден днешен...при завишени антитела на тва му се вика Хашимото, не е страшно,всяка втора мацка го има дали с хипо или схипер функция,аз съм с хипо-по гадния вариант ако може да се каже така,не че другия е цвете ама поне не се дебелее

# 561
Така е  Peace
То имоя пролактин беше на горна граница-примерно 21 при норма 25 / по спомен / и везнага ми изписаха по половин медокриптин.
Но който както си прецени -като искат да вярват  Hug

# 562
Да слабее се   Peace,докато не се започне лечението,а другите странични ефекти са треперене ,безсъние ,нервност ,испъкване на очните ябълки ,сърцебиене , изпотяване и др. /тези съм ги преживяла /:roll:
Важното е да си следи всичко и да се коригира.

# 563
  • София
Важното е да си следи всичко и да се коригира.

е това е най важното Peace

# 564
референтните стойности в първата лаборатория бяха до 5  (моят ТСХ излезе 6.64 там), а във втората бяха до 4 (там ми излезе 4.42).
Въпреки това обаче аз четох че тези референтни стойности са остарели и би трябвало да се смята за нормално до 3, а при опити за забременяване е най-добре да е под 2. Т.е. аз техните референтни стойности не ги гледам.
Значи свалянето при всеки е различно явно... Четох едно момиче, което за 3 месеца го беше смъкнала ТСХ от 5.70 на 1.70, а ето че при други момичета е по-различно...
Охххх, дано лесно го смъкна, че ще ми е голяма мъка ако трябва да отлагаме започването на опитите за бебе заради това.

Благодаря ви!  Hug

# 565
Охххх, дано лесно го смъкна, че ще ми е голяма мъка ако трябва да отлагаме започването на опитите за бебе заради това.
Според мен като започнеш лечението с лекарствата нищо не те спира да правиш опитите за бебе.И дано стане както си пожелаете.

# 566
Здравейте дами мога ли да ви помоля да ми помогнете с разчитането на резултатите от изследването ми:
Изследването е направено на 12.06 - цикълът ми дойде на 10.06 вечерта .
Цикълът ми е редовен за сега съм нямала проблеми,като нередовен цикъл, но от известно време правим опити за бебче и не се получава.. Направихме спермограма оказа се, че всичко е ок...
изследването за хламидия ми е отрицателно..

Резултатите и референтните стойности са тук:

LH 5.14
mIU/ml Ж-Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5

FSH 4.71
mIU/ml Ж:Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8

Prolactin 600.20
mcIU/ml Мъже: 86 - 390: Жени: 72 - 511

Estradiol 12.54
pg/ml Ж:Фол:24,5-195; Ов:66,1-411;Лут:40-81; Мено<10-39

Testosteron 0.24
ng/ml Жени:0.06 - 0.82; Мъже:2.80 - 8.00
има още време до прегледа при АГ ми и затова пиша тук ...

# 567
  • София
Selvet
Пролактина ти е висок. Той подтиска О.
Изследванията /ЛХ, ФСХ и Е2 / показват, че този МЦ може и да няма О.

Пиши какво  е казал лекаря ти , моля
Успех Simple Smile

# 568
Момичета мога ли да помоля за вашето мнение  Simple Smile да разчетем резултатите

LH-3,4 mIU/mL(f fol fase-1,1-11,6  f preov face - 17 - 77   f lut fase- 0-14,7)
FSH-5,4 mIU/mL (f fol fase-3,0-14,4  f preov fase - 5,8-21,0  f lute fase - 1,2 - 9,0)
Testosteron-20 ng/dL ( ovul vazrast-0,0-81,0)
Prolactin-8,4 ng/ml (1,9-25,0)
Estradiol-233 pmol/L (f fol fase - 0,0-308 f preov fase-124-1468  f lut fase-101-905)

Изследванията са правени на 4 ден от МЦ

# 569
Бебешори, резултатите са супер! Прави тестове за О и мисля, че този месец ще се получи! Успех!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт