Августинчета 2005

• 78 495
  • 394
  •   1
Отговори
# 180
Ирка, благодаря ти за отговора. Така както си го описала звучи добре и за децата и за родителите.

Тук просто ме разбиват с тия 2 смени и сутрин ставане в 6:30 и от 7:30 на училище, та те още спят.

# 181
  • Някъде на път....
irka, браво на вас!  Peace
Много се радвам, че сте добре. И доста е интересно това, което разказваш за училището.
И аз искам да ги водя и вземам от едно място и двамата, но засега май не ми се урежда въпроса...

# 182

най-накрая ги видях тези снимки Simple Smile Валето наистина е станал много голям, разхубавил се е, а бе един истински малък мъж Mr. Green
А и ти изглеждаш доста добре... Аз след това второ раждане имам да свалям още 9-10 кила и много ми е трудно да се възприемам в огледалото, ама надявам се, че като спра с кърменето, ще си вляза бързо във форма.

Ирка, с удоволствие чета твоите постове Hug Така хубаво разказваш и подробно обясняваш вашето ежедневие - сякаш се пренасям при вас;)  При нас още от сега Али се е заканила, че когато брат й тръгне на ясла в нейната гради - тя щяла да го пази от лошите деца да не го бият Laughing А когато пораснели и станели големи, той пък щял да я пази като излизат по дискотеките Joy

Аз да ви разкажа набързо докато малкия спи - ходихме на почивка в Трявна в много хубава къща, която определено препоръчвам и като цена и като условия и като комуникация със собственичката Peace - къща за гости Боляри..

Първата вечер излязохме на кръчма, но тъй като вечерите там са ужасно студени и трябваше да бъдем вътре, се оказа че с децата няма как да стане това... Малкия беше кисел, не искаше да си стои в количката, заведението беше задимено и така в общи линии аз си тръгнах и се прибрах в къщата. Там го измих, накърмих и човека си заспа в креватчето. Аз пък си направих сандвичи и си гледах Тв

Така, че в следващите две вечери направо си останахме в механата на къщата и си приготвяхме барбекю и риба, и си изкарахме чудесно...
Разгледахме забележителностите наоколо, много ми хареса града, Боженци също - съвсем скоро ще кача и снимки да ни видите;)

Единственото лошо от цялата работа беше, че се прибрахме с настинали деца Sick Особено за малкия беше много кошмарно, тъй като имаше обилна хрема която му пречеше да диша и цяла нощ плака.. Вчера му дадох съответните лекарства, капки за нос и слава богу спахме и двамата.. Дано да се оправи скоро, че е ужас болно бебе Rolling Eyes

Али вече се оправя и тя, само има остатъчна кашлица, но естествено не е на градина, така че отново съм си с двамата в къщи..

Джиджи, какво стана - поръча ли си от тези сайтове? Аз още си чакам две поръчки, като дойдат ще показвам;)

# 183
  • Чикаго / София
Да, тук с училищата добре са го измислили. А и в началното училище, децата не носят в раницата си нищо друго, освем една малка папка с 2-3 листа, и гуменки, когато имат физически. Всичките им учебни материали си стоят в у-щето. Така се избягва мъкненето на тежките чанти, по-големи от ървикласниците, които съм свикнала да виждам в БГ.

Ще споделям по-пресни впечатления за у-щата догодина.

Вчера на Лъчи й биха 3 ваксини! ooooh! Милата тя. И трите в крачето. Тук са малко-по напред с имунизациите, и ваксините които в Бг се бият на 6-7г. тук ги бият на 4г.  ДТК, Полиомиелит и Морбили, Рубеола и ...../забравих третата съставка Crazy/ Но се справи добре. Докато се усети какво ще правят лекарката и сестрата вече я бяха боцнали. Поплака си малко и забрави. Лошото беше, че след това трябваше да й взимат кръв, да й се направят изследванията за градината, и там вече си попищя доволно. Хубавото е, че бързо забрави, а и след това бяхме на парти по случай завършването ми на курса по англ./ нищо, че го завърших преди 1 год. ама сега ми дадоха дипломата/ та там си хапна тортичка едно друго, и съвсем забрави. Не е вдигала Т, или нещо друго, пу,пу!

Във вторник бяха на плуване, и там добре се справи. Влиза във водата, пляска. Е, накрая излезна по-рано и каза, че стига толкова за сега, ама поне обеща, че другия път пак ще влезне да плува с батковците. Пазят ги 3 момчета и 1 учител във водата. Във събота  са на тенис на корт, ще видим там как ще се справи. Дени се справя със всичко, и с плуването е много добре, сигурно и с тениса ще е. Ама нали си е по-голяма и е по-лесно с нея. На Лъчи хем й е интересно и й се иска да плува и играе, хем я е страх и се дърпа. За да свикне по-лесно петъците понякога ходим на семейно плуване с мъжа ми и те двете. Когато сме всички, скача във водата , шляпа, не иска да излиза.

Дидка, браво и на вас за хубавото изкарване. Добре е, че децата вече се оправят. И кг. ще свалиш, има време. Аз от както дойдохме тук трупнах 6-7кг. и ми е голяма мъка да ги сваля. Сега пак съм се заела уж да ги свалям, ама ще видим. Мъжа ми и той трупна толкова, че и него на диета съм го сложила. Ама много демотивиращо ми действа. Аз с мъка сваля 1 кг. той вече свалил 3кг.  Crazy

Лек ден от мен засега.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 16:54 от irka

# 184
  • Sofia
Ирка, хич не им е скучно на твоите девойки! Simple Smile)))
На мен също ми беше много интересно да те чета. А колко хубаво са го измислили в училищата да започват часовете след 8-9! Аз изтръпвам при мисълта, че ще трябва да ставам след 1-2 години преди съмнало само заради Ради. Голям терор е това. И не си го обяснявам, при положение, че масово хората започват работа в 9 (моят мъж дори в 10 Simple Smile).

# 185
Ирка, много е хубаво, че и двете си ги записала на плуване. Аз Али миналата година я записах в градината да плува, но отиде едва два три пъти и после започна с боледуването, остана си в къщи, после пък родих и имаше една дъълга карантина от варицела и скарлатина, после пък дойде лятото със сборните групи и това й беше...

Сега се чудя дали отново да я запиша на плуване в детската градина и доколко ще я научат на нещо или направо да й взема една карта в Спартак и там да я водим събота и неделя с индивидуален инструктор newsm78

Вие на какви спортове сте записали децата си и колко пъти седмично?

също така се чудя рано ли е да започне да учи английски и отново дилемата - в градината или в някое от училищата...

# 186
  • Sofia
Дидка, Ради също ходи на плуване в детската, не се е научила да плува, там по-скоро беше за забавление и да пляска във водата.... Ако можете да водите Али на Спартак, сигурно ще е готино.
Иначе както писах, Ради ще ходи на художествена гимнастика 2 пъти седмично. С балета ударихме на камък, защото в близките до градината школи се засичат часовете с гимнастиката. Зимата мисля като миналата година да я пратим на ски 1 седмица и после евентуално на зимни кънки (мин. година не ги искаше).

За английския не се чуди, а я записвай, само трябва да проучиш къде как преподават...
Ради ходеше на курса на Хелен Дорон, сега вкъщи още слуша дисковете с песните, в градината продължават също. Запомнила е много неща, вкъщи даже преподаваше вчера на играчките. Joy

# 187
  • Чикаго / София
Лъчка ходи на плуване и на тенис на корт по 1 път седмично. И плуването и тениса са отделно от градината им, и са с учител. Определено на плуването ги учат на разни техники, друг е въпроса, че тя много не прихваща, но все пак се опитва. Другото което е, че се калява от плуването и свиква с водата. Харесва й.  В петъците ходим на семейно плуване цялото семейство. Тогава пада голямо скачане и цамбуркане. На Лъчка й е много кеф с нас, отпуска се и шляпа свободно. Като е с учителя, малко се стяга, въпреки, че във водата са 4 човека да ги пазят и помагат.

Вчера бяха за пръва пт на тенис. Хареса й. Учителя изгони родителите, и ни каза да се върнем след 1 час да вземем децата.Аз шпионорах през вратата по малко - замахваха с ракетите, опитваха се да удрят топката. Доволни бяха и двете след урока.

Ето няколко снимки, от след урока:

http://media.snimka.bg/4412/015078379.jpg
http://media.snimka.bg/4412/015078382.jpg
http://media.snimka.bg/4412/015078383.jpg
http://media.snimka.bg/4412/015078384.jpg
http://media.snimka.bg/4412/015078397.jpg
http://media.snimka.bg/4412/015078389.jpg
http://media.snimka.bg/4412/015078390.jpg

За езиците, Дидка, записвай я, малко или много ще запомни нещо, няма да го проговори за няколко месеца, но поне ще свикне с езика. Както писах Дени и Лъчи вече говорят на англ. и с разбират добре с децата и учителката. От тази учебна година, учителката им говори половината ден на англ. другата половина на испански. Вече знаят да броят на испански до 10, казват ми разни думички, как се казват и пр. Директорката им се чуди дали да не въведе и френски  2 пъти седмично! Crazy Все нещо научават децата.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 03:46 от irka

# 188
  • София
Много са сладки двете сестрички, както и всички други наборчета показвани тук  Heart Eyes

Билянка в градината я записахме на народни танци, вокална група, йога и английски език /доколкото се сещам  newsm78/, че от октомври почват всичките занимания и реално не е посещавала нито едно от тях. Тя самата най-много проявява интерес към английския и гимнастика, така че ще търсим  художествена гимнастика извън градината, но чакаме да станат готови графиците в градината, за да знаем кой ден може да я взимаме малко по-рано, че на Герена, където проверихне за художествена гимнастика почват от 17 ч. Иначе на другите неща я записахаме - е, така, за разнообразие в градината, пък и защото обича да пее и танцува, а и да си ги припомни от миналата година.

За английския и аз не бих се двоумяла - ние даже искахме още миналата година да я запишем, но бяха много малки и не се сформира група. Дано тази година има достатъчно дечица, както и на йогата, че ми се струва интересно, но не знам доколко ще ги запишат децата.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 08:14 от Ninche

# 189
Виждам за училище сте се заговорили. То при нас всичко си зависи от директора на училището, би могло и тук да е приятно и добре замислено, обаче опира и до воля и кадърност на директора да създаде добър ред и среда в у-щето и нещата опират не до стандарти а въпрос на късмет, което е тъпото. Ние като записвахме баткото гледахме просто да е добро училището по отзиви на родители и не знаехме какво друго да търсим и питаме на място, въпреки че обиколихме доста, действах общо взето по отзиви и препоръки, сега вече бих гледала и по малко по-различен начин на подбора, въпреки че горе-долу мисля случихме (засега поне).

Та по "закон" децата от 1 - 4  клас в БГ започват училище от 8.15, часовете са по кратки от горния курс и имат занималня до 5.30, предлагат се спортове на корем  Mr. Green от разни ЕТ и др. там спортисти преориентирани към треньорство, пък кои стават кои не....само с времето се разбира и ...........и още други такива добре звучащи занимания. Иииииии

До тук стига с хубавото по "закон" на бг началното училище, започва реалността  -  материавната база може да се конкурира със затворническо оборудване (щеше а е смешно ако не го живеехме лично) джобят ни за всяка благинка по "обзавеждането" и то все си е старо изпочупено позакърпенко и..............стаите  недостигат (много бебета народихме ей) та се наложи още 2ри клас да минем следобедна смяна, занималнята остана мираж след 1ви клас, частните алтернативи хем скъпи хем на друго място, хем претенциите им повече от възможностите им, 3ти клас вече сме от 7.30 заради нечии амбиции ли що ли не ми стана ясно, след 1ви клас сме с учебници 2ра употреба  Sick учителите са изнервени и недоспали поради ходенето на поне още една работа с8вързана с оцеляването им, не с професионалното им развитие, дивичките по-големи ученици и недотам заинтересованата охрана и изобщо грижа за "общото благо" и накрая но не и по важност дори и ние родителите не сме стока, поне не всички  ooooh!...............

Иначе дребното на детската градина не иска да спортува и учи нищо - калпазан - ама аз съм запланувала тази година да го изненадам с англ. и футбол (това ни предлагат от градината за мъже) иначе бих го записала някъде и на театрално изкуство и танци че така добре му се отдават  Mr. Green -  Не му се яло на нашия дребчо и казал на бааб си че съм го водила на зъболекар и не трябва да яде до обяд  Mr. Green така добре се аргументирал, че баба му не се и замислила и го оставила без закуска................ Joy

# 190
  • Sofia
Съни, голям хитрец!!  Joy

В кое училище сте? Мнооого неприятни неща описваш. Аз отдавна вече съм се замислила и за у-ще и ми е мъка...

# 191
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Съни,направо ме отчая с твоето описание,но наистина зависи от директора да осигури поне поносими условия за работа и спорт на децата.Нали вече училищата и градините са на делегирани бюджети и сами трябва да се оправят.При нас в градината има спортни танци,но се оказа,че сме още малки,от 3 група.На жената не и се занимава с такива дребосъци.Ще видим как стои въпроса с английския,имаха и някакви народни танци май,още не е ясно.

irka направи ви завиждам,толкова възможности имате за разнообразни занимания.А двете сестрички са големи сладурки. Hug
Аз виждам,че на Мариелка и се спортува,вкъщи постоянно прави разни шпагати,пируети и разни опасни премятания от едно място на друго. Mr. Green ooooh!

# 192
Ирка,много хубаво,че си ги записала да спортуват.Двете са много сладки   Hug                             
Тук при нас за малките няма никакви спортове.В детската градина има само танци и английски език и както миналта година ще посещаваме и двете.Аз си мислех,че Алекс е забравила английския,но вчера като я попитах някои думички веднага ми ги каза.Друго развлечение в градината са тетралните постановки,всеки месец гостува по един театър с различна пиеска и всички деца много се забавляват.

# 193
Съни, какви са тия страхотии които си написала бе, слънце?! Надявам се докато дойде време да ме тресат подобни неволи, поне малко да се оправят българските училища Rolling Eyes
Между другото, подобни са нещата и в детските градини или поне в тези в нашия квартал. Всяка година на родителските срещи, след задължителното прочитане на правилника на градината, и напомнянето да не се водят болни деца (нещо което не се спазва със сигурност), се минава на дневен ред какви пари да се събират от всяко дете... и се започва с изброяване на нещата, които трябва да се купят, и нещата, които трябва да се оправят - смяна на балатуми, купуване на щори, килими, спално бельо и т.н ooooh!

Нинче, на много неща си я записала Билянка Simple Smile Мойта щерка ще ходи в градината само на плуване и танци. За английския не съм много сигурна, че ще ги научат на нещо точно там и се ослушвам къде да я водим. Четох някъде из форума за методите на Хелен Дорон и се впечатлих, но трябва да намеря време да го проуча по-обстойно...

А да ви кажа, водихме Али на зъмни кънки в Славия. Голям майтап беше като се цопна на леда и не можеше да си събере краката;))) Уж си бяхме платили за индивидуален инструктор, пък то се оказа една мацка на 10-12 новопостъпили деца ooooh! Та в общи линии някакви по-големи какички й помагаха да се придвижва от единия край  до другия... Аз бях с бебо, и не можах да сляза на леда да й помагам, та май не остана особено очарована от този красив спорт Thinking Мисля, обаче по-нататък да оставя малкия на майка ми и да отидем само двете - добре ще се позабавляваме Laughing

И друго да си споделя както обещах. Дойдоха ми нещата от 2 поръчки от английски сайтове. Тъй като писах в темата във форума Пазаруване от чуждестранни сайтове, ви пускам линк направо, че е много дълго.. цък и цък

Направих още една поръчка от George , а утре ще пускам и към Некст Rolling Eyes Въобще голяма зарибявка са тия сайтове Simple Smile

айде лека и спокойна нощ за вас и дечицата ви Heart Eyes

# 194
  • София
Didka_b, от тази седмица записахме Билянка и на латино-танци Simple Smile Идвали са да им правят демонстрация в детската градина и тя понеже много обича да танцува и веднага изяви желание да я запишем, демонстрирайки ни нагледно танците и на нас Simple Smile Нека му е интересно на детето в детската ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт