Августинчета 2005

• 78 487
  • 394
  •   1
Отговори
# 165
  • Някъде на път....
Честито на всички рожденици и на техните мами!
Желаем им здраве и весели игри!

(Е, на патеричка, но от сърце!)  Wink

# 166
привет от мен,
отново пиша по нощите, но само това ми е свободното време, за компютъра и нета. Rolling Eyes

относно снимките - Шунчице, твоите са толкова много, че успях да им хвърля само по един поглед;)) Мисля, че сте се нагледали на замъци за цял живот Laughing Но най-много ми хареса Ради в своя танц, толкова е сладка само Hug

Вени, и аз само малки ги разгледах вашите снимки, но дори и така си личи колко много е пораснал Валето..

Tess , а вашите снимки пък хич не можах да ги видя - що така newsm78

Съни, слънце аз слава богу успях да си резервирам подходящата къща в Трявна Peace Обаждах се на сто места, и накрая благодарение на една мама съфорумка, открих къща Боляри - напълно отговаря на нашите изисквания, тъй като ще сме пет семейства и искахме да сме в една къща...
Сега остава децата да са здрави и времето да е с нас и всичко ще е ОК Simple Smile

Миленче, твоите къщи, които ми препоръча преди не съм ги забравила, но остават за следващото ни ходене някъде:)

Гледам за градините сте се заговорили. Аз миналата седмица отивам да проверя в тази на Али какво става и кога мога да я заведя и ми сервираха, че трябва да направим всички изследвания и да носясто бележки. Та дадохме ако за изследване, взех си необходимите бележки от педито и утре ще станат готови, за да тръгва най-после на градина, че и аз и тя залудяхме в къщи. ooooh!

Джиджи, за онлайн пазаруването - напоследък съм луднала по английските сайтове.. Не знам къде съм бляла досега и не съм открила тези теми, за да поръчвам от там. Има толкова сладурски неща, че направо се разорих. Сега си чакам нещата, като ги получа - ще се хваля и ще показвам Simple Smile

Да ви се оплача - онзи ден с Али ядохме пица на парче и двете се изринахме, кой знае каква шунка бяха сложили Whistling А не за първи път взимам от там и не сме имали проблеми... Та сега и двете сме с едни гадни пъпки, мажем се с Фенистил и се чешаме взаимно Laughing

# 167
  • Sofia
Стига сте говорили за пазаруване, защото само се чудя какво още да си поръчвам Mr. Green А трябва да се поспра малко.
Но пък варненци какъв хуууубав и огромен мол си имат (Pfohe mall) - умирам от завист  Twisted Evil

Ради сега иска да става рицарка + танцува нон-стоп и се разбрахме с учителката й по спорт да я пуснем при нея на художествена гимнастика (тя води група в Двореца на децата). Така че Ради от 1ви октомври е на гимнастика! Simple Smile А сега мисля и къде да я пратим на балет  Crazy

# 168
Didka, ти ли си ги поръчваш нещата или ги поръчваш на някоя мама и правите сборна покупка?

# 169
  • София
Шунка, я сподели, моля те, дните и часовете за худежествената гимнастика и балета /след като го измислиш Simple Smile/, че и ние мислим да запишем Билянка на нещо извън градината.

# 170
  • Чикаго / София
Здравейте.

Дидка, неприятна работа с обрива. Дано бързо отшуми.

Аз он-лайн дрехи не пазарувам. Нещо не мога да купя дреха, без да съм я видяла преди това.

Да ви се похваля, бях на концерт на U2 в събота. Беше невероятно! Сбъдна ми се една ученическа мечта. А стадионана беше пълен, толкова огромен стадион за пръв път виждам. Оказа се, че е стадиона на който България е играла на Световното в САЩ '94г.

Лъчка съм я записала на плуване за сега.  По нататък може и на нещо друго.
Иначе нищо ново около нас. Ходи си на градина, играе, расте. Simple Smile

# 171
  • София
Билянка от вчера и тя е на детска градина и е вече в групата на "големите" Simple Smile Не знам още на какво ще я запишам в градината, но ни се щеше да ходи и на нещо извън градината. Миналата година за да й е интересно я бяхме записали в градината на всичко : вокална група, балет, народни танци... Тази година ще видим тя каквото си избере - това.

# 172
  • Sofia
Нинче, това е сайтът на Двореца на децата - http://www.npc-bg.org/
Има график на всички дейности. На худ. гимнастика ще ходим понеделник и сряда от 18.00. В двореца и балетът е по това време и няма как да ходи там и на двете. Читалище Аура е точно до двореца и там мисля да проверя. Четох много добри отзиви за балетна школа Силует, но тя е чак в Стрелбище (пак пон. и сряда) и Павлово (вторник и четвъртък), не знам дали мъж ми ще може да я кара.

# 173
  • София
Шунка, много ти благодаря за предоставената информация   bouquet Ще я разгледам подробно и ще решим какво ще правим Simple Smile

# 174
Didka, ти ли си ги поръчваш нещата или ги поръчваш на някоя мама и правите сборна покупка?

Джиджи, едната си поръчка направих чрез посредник - Риминикидс. Там поръчах дрехи на Некст и едни ботушки за Алекс на Кларкс. А другата ми поръчка направих  чрез една мама и определено ми се върза доста по-изгодно Peace Сега си очаквам красотите и нямам търпение... А да не ви говоря, че съм си харесала още поне 20 неща от Джордж и Маркс енд спенсърс Rolling Eyes

Аз он-лайн дрехи не пазарувам. Нещо не мога да купя дреха, без да съм я видяла преди това.

Ирка, ама вие си имате купища готини магазини в които можеш да си напазаруваш.. а тук не е така. В магазините, в които предлагат хубави дрехи надценките са толкова високи, че направо ми се отщява да пазарувам ooooh! Така, че затова реших да си пазарувам онлайн, като си знам за качеството на дрехите и размерите им Simple Smile

Браво на теб за концерта, аз не съм ходила на такъв май от сто години;))) или поне откакто Сандра пя на стадион Васил Левски Laughing

Али от днес я пуснах на градина, след 4 месечно стоене в къщи.. Тя беше много щастлива, че ще си види другарчетата и госпожите, на които купихме много красиви кошнички с цветя... Всичко беше Ок, само дето като се прибрах в къщи и ми беше едно такова пустоо и се разплаках все едно за пръв път си пускам детето на ясла Sad
В следващия момент като се замислих - ами за нея е по-добре да си ходи на градина..Има режим, храни се с разнообразна храна, играе си с много деца които харесва и учат най-различни неща.. Все неща които не мога да й осигуря в къщи с бебчо... Още повече аз се бях толкова изнервила от преумора - физическа и емоционална, че все си го изкарвах на нея;((

После като ми преминаха тия емоции се хванах, изчистих апартамента с прахосмукачката и измих подовете, подредих и в 10 часа вече бяхме навън с малчо.. Видях се с приятелки, пих кафе на спокойствие, прибрах се, нахраних го и сега спинка, а аз имам време за нета... Така че вече съм добре Mr. Green

В градината ще я записвам на модерни танци и плуване като миналата година.. Евентуално ще измисля и още нещо, на което да я водим през уикенда, но все още го обмислям Thinking

# 175
  • София
качих снимки и в Снимка -бг
 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
http://vndb.snimka.bg/children/valeto.248514.14906554
http://vndb.snimka.bg/children/valeto.248514.14906879 - рожденния ден

# 176
  • Някъде на път....
vnd, леле, колко много е пораснал Валето! Браво! Да сте много здрави и щастливи!  Hug

# 177
  • Чикаго / София
vnd, наистина  е  пораснал много Валето!  Сладур!

Дидка, права си за дрешките. Може би ако бях в Бг, и аз бих си купувала он-лайн. Тук далаверата на он-лайн пазаруването е, че не плащаш такси и така стоката излиза по-евтина.
Аз така се чувствах като теб, когато давах Дени на градина, а аз стоях в къщи с Лъчи.  Но и аз стигах до заключението че това е правилното решение за нас към онзи момент. Така и аз бях отпочинала, можех да се оправя малко с къщната работа, обръщах внимание на Лъчи, Дени получаваше разнообразие и игра с приятелчета на нейната възраст, научаваше нови неща, а вечер бях отпочинала и спокойна, за да успея да й обърна само на нея внимание. Не се терзай, правилно постъпваш.

На мен от сега ми се свива сърцето, като си помисля, че от догодина и двете тръгват на у-ще. Вече съвсем се отделят от мен и започват да си имат само техен си живот. Порасват! Heart Eyes

Аз не знам дали съм споменавала, че се записах в един колеж тук да карам няколко класа за сертификат по счетоводство и сега в къщи всички сме ученици. Аз ходя на у-ще, мъжа ми и той ходи на у-ще, децата на у-ще, и в събота и неделя задружно сядаме да пишем домашни. Laughing На Лъчи й давата всеки петък домашно - да напише някоя буквичка, да я оцвети и подобни.

# 178
Ирка, исках да те питам от колко часа започват учебните занятия при вас? Също така мънечката догодина на какво училище ще я даваш или там започват по от малки? Аз направо настръхвам като попадна на статия, че искат тук от 5 предучилищна и от 6 на училище.
Знам, че на запад отрано започват с училищната подготовка.
Аз да се похваля малко се разнообразих почивните дни. Ходих със зълва ми до Истанбул, направихме си разходката, пазара и вчера си дойдохме. Чувствам се разтоварена, доволна и готова за нови подвизи. Много е хубаво човек да се поразходи малко по чужди местенца.

# 179
  • Чикаго / София
Gigi, училищата започват от 8.30 или от 9.00ч. Обикновенно учебните им занятия са до 3.00ч. или до 3.30ч.  Като през това време децата учат, пишат упражнения и за вкъщи домашни или учене почти нямат - най-много нещо дребно, което в повечето случаи не е за следващия ден. След 3ч. когато свършат заниятията. си има програми за които плащаш / не е скъпо/ и детето ти остава в у-ще до 6ч. - за работещи родители. През това време там играе, ходи на някакъв спорт, пише домашни. Също така има същата програма / before and after school/, плащаш си и можеш да водиш детето на у-ще от 7.00ч, това ако работата ти почва по-отрано.

Тук набора който тръгва на предучилищна, или в 1ви клас е разделен, не е като в Бг, всички деца родени например 2005г. да тръгват в една годуина в 1ви клас. Тук децата родени, например 2005г до септември месец, т.е навършили 5г, ще тръгнат догодина 2010, предучилищна. И Лъчка съответно понеже е Август, от догодина ще е предучилищна  Crazy. Децата които са родени след септември месец, ще тръгнат на предучилищна на следващата година, т.е 2011г. Дени понеже е родена Декември  месец 2003г., сега е предучилищна , а вече е на 5г.9м. Нейните наборчета / родени  2003г  преди септември/ тази година са 1ви клас. Тя ще е първи клас догодина 2010г. Което за мен е добре. Аз не бързам да я пускам на училище, ама за Лъчи няма да има измъкване, ще трябва да тръгне по-рано по Бг стандартите.

И понеже догодина, така или иначе Дени ще я водя на у-ще 1ви клас, направо и Лъчи ще я водя на предучилищна в у-щето на Дени, поне да ги водя и взимам от едно място. Затова съм написала, че другата година и двете ще са ученички, че то предучилищната в училищата тук, си е почти като 1ви клас.
А Дени в момента кара предучилищната в детската градина, по същата причина - да мога да ги водя и взимам от едно място.

Сега в детската градина учат испански. Учителката им говори половината ден на англ. половината ден на испански. Голяма мешавица им става, но вече броят на испански, казват някоя и друга дума. Поне и аз си припомням покрай тях испанския, че едно време го учех в училище, ама съм го забравила.

Браво Gigi, за  забягването от ежедневието и начина на разпускане.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт