За изхождането (ЕБХ) - тема 10

• 23 819
  • 458
  •   1
Отговори
# 60
Дими ако към мен е въпроса той нашия си показва, като например ако сме вънка и играе върви иска да го взема и вика ььььь, или прикляка леко като за пишкане. Днес дори милия както си вървя и си клекна и се изпишка, но за съжаление в кащичките  Laughing , ако сме вкъщи леко се пипа тка за пищицата, или аз често го питам има ли пиш и ако няма се изпъва и пак вика ьььь като за не. Но както много пъти се е коментирало всяко дете е индивидуално и си има собствен ритъм и начин да показва.

# 61
Дими ако към мен е въпроса той нашия си показва, като например ако сме вънка и играе върви иска да го взема и вика ььььь, или прикляка леко като за пишкане. Днес дори милия както си вървя и си клекна и се изпишка, но за съжаление в кащичките  Laughing , ако сме вкъщи леко се пипа тка за пищицата, или аз често го питам има ли пиш и ако няма се изпъва и пак вика ьььь като за не. Но както много пъти се е коментирало всяко дете е индивидуално и си има собствен ритъм и начин да показва.
Ох,въпросът ми беше за по-малките бебета,ама аз така пиша че кой може да ме разбере... Wink
Иначе е супер,че вече си имате комуникация на тази възраст.Ние на вашата възраст си пишкахме волно в гащите,въпреки че бяхме съвсем наясно кое къде се прави.Въпрос на темперамент и комуникация. Wink

# 62
dimitriana,аз точно затова съм се зачудила какви точно пелени за многократна уптреба да избера за новородените-някои от моделите са почти като памперс откъм попивателни свойства,
а на мен за началото със сигурност ми трябва нещо,което веднага да подгизва при подмокраяне,за да "хвана " ритъма и сигналите на малките Rolling Eyes

Дали пък , предвид че ще бъде лято,да не ги оставям по голи дупета?
...но пък трябва да им слагам нещо,докато ги нося в слинга,за да не ходя и аз опишкана постоянно... Crazy

Как ви звучи вариант гащички /съвсем обикновени/ в комбинация с тензухени парчета? newsm78

П.П.Да се похваля,поръчала съм си и ще ми донесат от Китай от тези специалните панталонки с цепка м/у краченцата Grinning

# 63
Димитриана, моя дребния като има да ака започва да ръмжи, Засуква, пуска гърдата, ръмжи, даже проплаква. И не се успокоява докато не го заведа над мивката. Сутрин докато се разсъня да го заведа стиска понякога повече от час. Същото прави и като му се пишка, но съвсем леко и се изпишква в памперса понякога. При мен това понякога е проблем, защото той ака по 5-6 пъти на ден все още и мн. често иска да ака докато приспивам Алекс. А тогава ако стана-става и баткото и приспиването отива по дяволите...
Иначе аз смятах да ползвам памучни пелени, но кожата на дупето на малкия е много нежна и от влагата му стават рани на дупето. Затова сме с памперси засега, пробвах многократни пелени, но нямаме сушилня, а мен ме мързи да пера веднага и като сметнах каква бройка ще ми трябва се отказах...

# 64
dimitriana,аз точно затова съм се зачудила какви точно пелени за многократна уптреба да избера за новородените-някои от моделите са почти като памперс откъм попивателни свойства,
а на мен за началото със сигурност ми трябва нещо,което веднага да подгизва при подмокраяне,за да "хвана " ритъма и сигналите на малките Rolling Eyes

Дали пък , предвид че ще бъде лято,да не ги оставям по голи дупета?
...но пък трябва да им слагам нещо,докато ги нося в слинга,за да не ходя и аз опишкана постоянно... Crazy

Как ви звучи вариант гащички /съвсем обикновени/ в комбинация с тензухени парчета? newsm78

П.П.Да се похваля,поръчала съм си и ще ми донесат от Китай от тези специалните панталонки с цепка м/у краченцата Grinning
Спомням си, нашия първоначално беше с парче само преметнато, за да не стават фонтани  Wink а после с обикновени гащи и парче.

# 65
Това, само преметнатото парче е много удобно за първия месец, когато бебето пишка често. Но за съжаление се оказа че не понесе на дребното...
Но предполагам че след някой месец малкия ще е готов отново да минем на гащи Simple Smile

# 66
Яна,като те чета и си мисля,че вие направо от памперс ще минете на голо дупе през горещините,което май си е най-лесно,правилно и просто решение. Wink
Феникс,аз никога не съм ползвала друго освен обикновени гащички и парче пелена в тях и не мога да ти кажа дали е по-добре или не е,но ми се раждат много чуденки за тези лесни пелени и/или многократни памперси и просто си разсъждавам дали са действително най-удобното за ЕБХ и изобщо за майката.Иначе в слинга моята Калина май не се е напишквала.Децата някак не пишкат по време на движение или по-точно тогава сигнализират най-ясно.Всяко дете е различно,разбира се.

# 67
Многократните пелени май наистина не са най-доброто за ЕБХ. Аз ви бях писала какво беше при мен като почнах да ги ползвам, но за жалост не продължи дълго. Вече се успокоих, че нищо няма да стане ако се напишка Лили и почти винаги са мокри като я събуя. Та сега си караме на микс - памперси и многократни пелени, когато съм си вкъщи и ще имам време да се занимавам, защото за жалост често ми се налага да излизам и да оставям Лили.

# 68
Мами,помагайте! Ние ревем и пищим от гърнето.Не иска да сяда и на тоал.чиния,не иска да пишка в кофичка или леген,а иска да слагам памперса.Незнам какво да правя вече newsm78

# 69
stefkata, и малката ми дъщеря пищеше и се извиваше от гърнето преди годинка. Продължава да не го долюбва и трябва да е с гръб към мен, да се е облегнала и да съм я хванала под коленцата. Затова и го оставихме при баба и. До скоро изпадаше в паника от бебешката седалка в тоалетната, сега вече не, но пък нищо не прави там. Продължаваме да я издържаме денем и нощем, у дома или навън. Днес за пръв път седнала сама на гърнето (ново, неопишкано дори още), докато бях в кухнята. Мъжът ми ми разказва как си помислил че го будалка  Laughing- седнала на гърнето, хили се и казва пис-пис, при това с гащи. Събул я прясно напикана и пуснала още малко. После едва го взехме да го измием- разнася го от стая в стая и се хвалеше- пис- пис- пис  Joy.
Не че те посъветвах нещо де. Но пробвай да го обуеш с гащички, вместо с памперс.

# 70
Алекс също не желаеше да седне на гърнето или тоалетната, затова го издържах. Изведнъж на година и половина реши че е съгласен да пишка където го сложиш и оттогава ползва и тоалетната и гърнето...

# 71
Яна, здрасти.
Има ли някаква друга причина бебето да се обрива/зачервява? Съмнява ме да от пелените. Сменяш ли ги веднага? (Сигурно го правиш, но да попитам:))
Дими, опиши моля те стратегията на голото дупе.

# 72
Малкия е с много нежна и светла кожа. Сега вече кожата на дупето се оправи, но първия месец беше мн. проблемна. Той тогава почти постоянно пръцкаше, така че постоянно дупето беше мокро с аки. Дори когато е с памучно парче за да му е сухо дупето трябваше на всеки 2-3 минути да се сменя (или поне да се друпне надолу или да се сгъне по различен начин. Еднократните памперси попиваха по-добре и мааалко по-сухо му беше на дупето, слагах му и хума и се оправи. Сменях тогава памперса почти на половин час, памучните пелени също, но еднократните определено му се отразяваха по-добре.
Сега в момента той си мрънка и за пишкане, вчера преброих че за 24 часа сме изразходвали 5 памперса, при положение че аз сменям на всяко напишкване (дори ми правят забележка познати, че "нищо му няма на памперса, защо го сменяш?", то едно пишкане изобщо не личи, но аз усещам миризмата и влагата. Тези напишквания са обикновено когато го държи някой друг, или когато на мен ми се спи (нощем все още не ставам да го изпишквам, а и той нощем не дава сигнали) или понякога когато излизаме (все още не иска да пишка навън, а и понякога не му обръщам внимание ако кротува в количката а аз ритам топка с баткото).

# 73

първо да се родят живи и здрави близнаците...леле направо си ми ей така пред очите  #Crazy #Crazy #Crazy ЕБХ, предполагам и кърмене, пък и слинг...КАК ЩЕ ГИ НОСИШ ДВЕТЕ В СЛИНГА? аз с едно трудно се оправям, докато се наяде, оригне и се изпишка, то идва време за следващото хранене...

сори за офф топика и много успеххххххххх  Hug Hug Hug Hug

и аз ползвам еднократни пелени, но много често изкарва с по един-два за це;ия ден...в колата я изпишквам легнала върху памперса, с който е, но отворен, че иначе няма как, ама и тя почна да стиска...оня ден чаках баща й в колата и тя като се разрева, аз и давам да яде, не ще, кво ли не правих и  накрая я съблекох...резултата беше сух памперс, две изаквания и едно пишкане...и след това заспа...иначе и тя ми показва кога и се ака...първо търси да яде и като почне засуква, дърпа се и така няколко пъти и ако  не се усетя, чистя наакано дупе...

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 19:58 от lorini

# 74

Общи условия

Активация на акаунт