ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 083
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 110
30.04.09   За родители на деца, родени 2005 и по-големи

За родители на деца, родени 2005 и по-големи:

Класирането за групи с текущ прием, предвидено за 2.05.2009 г. няма да се състои поради липса на свободни места.

Крайният срок за записване на класираните за текущи групи предишната седмица е 8 май 2009 г.

Интересно съобщение!Вижте тук:
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=3&k=51
Дали няма места?

# 1 111
  • София

Класирането за групи с текущ прием, предвидено за 2.05.2009 г. няма да се състои поради липса на свободни места.

Крайният срок за записване на класираните за текущи групи предишната седмица е 8 май 2009 г.

Дали няма места?

Е това е подло  Naughty
след като няма да има прием класиране през системата може спокойно да си запишеш детето на място аз бих опитала  Rolling Eyes

# 1 112
Нали са празници,хората са си намерили оправдание.  newsm78

# 1 113
  • София

Дали няма места?
Гледаме и навсякъде са 0 свободните места.

# 1 114
  • София
Анна, има незаписали се а седмицата изтича утре  newsm78
освен това проверих и градините в които кандидатстваме и в трите има свободни места за деца по-големи от 2005

# 1 115
  • София
Анна, има незаписали се а седмицата изтича утре  newsm78
Има само 2 незаписани деца за набор 2003 и тъй като няма чакащи, няма смисъл от следващо класиране. Пък те дали ще се запишат си е тяхна работа.

# 1 116
prokibar, общо места и свободни места сигурно ще се виждат от септември, когато се премине на текущ прием. Сега би трябвало общо и свободни места да са препокриващи се понятия. За момента общо местата би трябвало да са свободни поне до първото класиране.

Не се препокриват, но няма как да се види това сега, тъй като "общо места" не се виждат. Например със сигурност си спомням, че в 37 ОДЗ за първа група, род. през 2006 г. бяха посочени "общо места" - 32 и "свободни за септември" - 0. Яслената група на родените през 2006 г. в момента е с 24 деца-за тях е ясно, че преминават в първа група наесен. Чудех се как са запълнени тези осем бройки над 24 и зададох въпроса една или две групи на родени през 2006 г. ще се формират от септември - вследствие на което информацията за "общо места" изчезна от системата...
В Гугъла има кеш все още, за твойто ОДЗ излиза:
Група - Общо - Свободни
Ясла 1 - 20 - 20
Ясла 2 - 25 - 0
Първа група - 32 - 0

Сега до колкото разбрах свободните са 0 защото миналата година са приели "много" деца в "горните редове" и те автоматично преминават в "долните" (25 от миналогодишна ясла-1 отиват сега в ясла-2 и 32 от миналогодишна ясла-2 отиват в първа). Така ли е че не съм много сигурна в тази сложна сметка?

В нашия район 3 ОДЗ-та - едно обявило 0 свободни места, едно 4 и третото - 30 от които 29 деца са с 10 и 10+ които може и да НЕ са социални (колкото и да "мисля положително").

Та искам да питам някой ако му се обяснява - какво значи уплътняването?
Има ли смисъл изобщо да се пишат тия ОДЗ-та с 0 даже 4-5 места (то повечето са такива  Confused) остава ми само Кремиковци и Панчарево.

# 1 117
Свободните места за септември за актуализирани

По решение на Дирекция „Образование” предвижданото уплътняване на групите за септември се извърши сега, за да бъдат класирани възможно най-много деца още през май-юни.

Увеличението е с по няколко свободни места за почти всяка група с прием от септември в ЦДГ и ОДЗ.

Внимание! ЦДГ 112 „Детски мир” в район Витоша отваря 100 свободни места за 1-ва градинска група от септември.

Весели празници!

Екип ИСОДГ

# 1 118

Дали няма места?

Е това е подло  Naughty
след като няма да има прием класиране през системата може спокойно да си запишеш детето на място аз бих опитала  Rolling Eyes

Има две седмици за записване. Идната седмица почти цялата е почивна. Дори да има класирани деца, те ще са единици.

Какъв е смисълът да се притесняват родителите, че първата им седмица за записване реално не съществува?

За сведение на родителите - екипът на ИСОДГ ще почива само на 1-ви май.

# 1 119
prokibar, общо места и свободни места сигурно ще се виждат от септември, когато се премине на текущ прием. Сега би трябвало общо и свободни места да са препокриващи се понятия. За момента общо местата би трябвало да са свободни поне до първото класиране.

Не се препокриват, но няма как да се види това сега, тъй като "общо места" не се виждат. Например със сигурност си спомням, че в 37 ОДЗ за първа група, род. през 2006 г. бяха посочени "общо места" - 32 и "свободни за септември" - 0. Яслената група на родените през 2006 г. в момента е с 24 деца-за тях е ясно, че преминават в първа група наесен. Чудех се как са запълнени тези осем бройки над 24 и зададох въпроса една или две групи на родени през 2006 г. ще се формират от септември - вследствие на което информацията за "общо места" изчезна от системата...
В Гугъла има кеш все още, за твойто ОДЗ излиза:
Група - Общо - Свободни
Ясла 1 - 20 - 20
Ясла 2 - 25 - 0
Първа група - 32 - 0

Сега до колкото разбрах свободните са 0 защото миналата година са приели "много" деца в "горните редове" и те автоматично преминават в "долните" (25 от миналогодишна ясла-1 отиват сега в ясла-2 и 32 от миналогодишна ясла-2 отиват в първа). Така ли е че не съм много сигурна в тази сложна сметка?

В нашия район 3 ОДЗ-та - едно обявило 0 свободни места, едно 4 и третото - 30 от които 29 деца са с 10 и 10+ които може и да НЕ са социални (колкото и да "мисля положително").

Та искам да питам някой ако му се обяснява - какво значи уплътняването?
Има ли смисъл изобщо да се пишат тия ОДЗ-та с 0 даже 4-5 места (то повечето са такива  Confused) остава ми само Кремиковци и Панчарево.

Има смисъл, защото дори при 0 свободни места в момента, от септември ще започнат да се освобождават места за текущ прием от време на време. Това е непрекъснат процес - има естествено текучество.

# 1 120

Махнахме колоната 'общо места', защото беше поискано там да пише същото число като свободни места. Предпочитаме да не показваме заблуждаваща информация.

# 1 121
Имам въпрос към екипа на ИСОДГ. Писах на обратната връзка още миналата седмица, но нямам отговор. Питането ми е уточнихте ли с дирекция "Образование" как ще се процедира с критерия К4 за родители/баба/дядо, които работят в детски заведения на територията на Столична община, които не са включени в списъка на сайта  - домове за деца, лишени от родителски грижи и други подобни, както и конкретно за моя случай - за работа като педагог в Детската градани за деца с увреден слух, находяща се в гр. София, общ. Витоша, ул."Ген. Стефан Тошев" № 82 / ССУ и ДГ "Проф. Дечо Денев"/, която по необясними за мен причини не фигурира сред градините със специален прием в информационната система. Уточнявам, че това не е частно, а държавно детско заведение и според мен отговаря на критерия, приет от СОС. Питах по телефона в Дирекцията, откъдето въобще нямаха идея и информация и казаха, че не знаят за някакво писмо, което да ни дадат, както писахте преди във форума.
Благодаря за отговора предварително.

Питали сме в Дирекция "Образование" за подобни случаи и ни беше отговорено, че ще разглеждат всеки случай индивидуално. Свържете се директно с г-жа Минкова.

# 1 122
  • София
Детски мир е за деца със СОП и за обявените 100 свободни места се кандидатствали 20 деца. Означава ли това, че при всичкия дефицит на места ще останат незапълнени групи или ще се приемат и деца без СОП?

# 1 123
3 въпроса към ИСОДГ:

1. Защо смятате за "лични" данни поредността на желанията на всяко дете в опашките? Не виждам нищо конфиденциално в цялата работа. От друга страна, виждам много по-добра възможност за информирано решение на родителите каква поредност да посочат за своето дете. Пример - в най-близката до нас ЦДГ има 25 места и вече 18 деца с 10 и повече точки, вероятно до 21 май и повече ще станат. Моето дете е с 9. За мен е много важно да знам по кое желание са точките на тези 10и 10+ (ако са 1-во, тогава няма смисъл да си гърмя първото желание там, но ако има 5-6 деца с 2-ро, тогава те най-вероятно ще си влязат по първото на друго място и си струва аз да посоча тази градина най-напред, пък после каквото броячът покаже).

2. Кога ще завърши актуализацията на профилите на градините с доп. критерии, така че най-после да ги видим тези подточки в личните профили на децата?

3. Кога точно ще пуснете предв. класирания с включени подточки по ДК?

Разбираме нуждата то по-добра индикация за шансовете за прием. Работим по въпроса.
В началото на май ще имате много по-добра индикация, отколкото са само списъците. Не е проблем да покажем дали е първо или друго желание, но това в момента само би ви объркало още повече.

Подточките и разделянето на списъците на социални и общи ще стане по същото време в началото на май. Не можем да дадем конкретна дата.

# 1 124
Детски мир е за деца със СОП и за обявените 100 свободни места се кандидатствали 20 деца. Означава ли това, че при всичкия дефицит на места ще останат незапълнени групи или ще се приемат и деца без СОП?

Не. ЦДГ 112 "Детски мир" вече не е само за деца със СОП.

Новите 100 места са за общ прием.

Общи условия

Активация на акаунт