Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, тема 31

• 12 374
  • 307
  •   1
Отговори
# 165
1.Бебето във вашата стая ли ще е в началото и как ще реагирате ако мъжа ви не успява да се наспива и реши да спи в друга стая? Да и не само в началото, сигурно до към 2 - 3 годинки. А ако бебето реве и пречи на баща си по добре да ходи да спи в другата стая (не бебето, баща му  Mr. Green) няма да му се сърдя, все пак ще ходи на работа и по цял ден бръмчи с коли нагоре надолу и по добре да се е наспал, че иначе става опасно.
2.Каква вода мислите да давате - преварена от чешмата, минерална (ако да, каква?) - Преварена от чешмата, минералната не е подходяща за бебета. Дори и слабо минерализираната, а ако се превари каквато и да е минерална вода и се повишава минерализацията.
3.Мислите ли да слагате плюшени играчки в началото при бебето?Защото съм чула, че задържат прах. Няма да слагам никакви плюшки при бебето. Освен, че задържат прах, ако ги налапа може да погълне косми от тях и да се задави или да получи алергия както някой вече каза. Абе въобще мисля, че плюшените играчки нямат място при бебето.

# 166
1.Бебето във вашата стая ли ще е в началото и как ще реагирате ако мъжа ви не успява да се наспива и реши да спи в друга стая?-ще пробваме заедно, а ако не става нека се наспива-все пак той ще ходи на работа
2.Каква вода мислите да давате - преварена от чешмата
3.Мислите ли да слагате плюшени играчки в началото при бебето?-без плюшени играчки,заради опасност от алергии

# 167
1.Бебето във вашата стая ли ще е в началото и как ще реагирате ако мъжа ви не успява да се наспива и реши да спи в друга стая?
Да, при нас ще спи в началото. А мъжът може за го пращам от време да се понаспи.
2.Каква вода мислите да давате - преварена от чешмата, минерална (ако да, каква?)
Май преварена от чешмата е по-подходяща от минерална.
3.Мислите ли да слагате плюшени играчки в началото при бебето?
Не, не мисля. То няма да обръща внимание на играчки в началото, а де да го знам дали не може се задуши... мисля, че не са подходящи за бебче.

# 168
 1.Ами да в нашата стая ще е - просто ние живеем в гарсионера на квартира и няма как да е в другата стая Simple Smile.Таткото е обещал да ме отменя в нощното ставане,защото аз съм поспаливата в семейството  Embarassed
 2.Тук водата мирише ужасно особено лятото затова или ще преварявам или направо някаква минерална ще бъде,но и тя преварена в началото.
 3.Аз обожавам плюшени играчки но не мисля да ги трупам в креватчето на бебка.Като поотрасне и започне да разбира малко и да си играе тогава чак може.

# 169
В нашата стая ще е в началото, но само докато навърши годинка и нещо. Не е хубаво да свиква след това да спи в стаята ни. И баткото на около годинка и нещо взе да спи сам в стаята си.
Вода нито от чешмата, нито минерална, а само изворна и непреварена ще давам, но след 4 месец.
Плюшени играчки ще слагам, но няма да прекалявам с количеството им - най-много 2-3 и не много обемисти.
Готово и тази анкета попълних Wink

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 21:28 от Pollia

# 170
Ох, да се запиша и аз подобаващо. Днеска хайманосвах навън, времето беше прелестно, макар и малко жега..спарих се, още не мога да се пусна по-разголена Laughing
Да кажа и аз по новия лексикон Crazy :
1. тъй като сме в апартамент с 2 стаи и кухня, нашата стая - спалнята - ще е и детска, тоест бебко ще е с нас. Занапред, живот и здраве, или ще строим къща (това в сферата на мечтите), или ще се местим в по-голям апартамент - тогава като е поотраснало, ще си има отделна. Така или иначе предпочитам в началните години да ми е пред очите, не бързам да го гоня Simple Smile
2. Вода не мисля да давам докато кърмя, но като дойде време - ще му мисля, може да измислят нова вода Mr. Green
3. Играчките не мисля, че ще са му интересни, така че в началото няма да слагам. Като се осафери - може Simple Smile

Аманитка - ти на каква количка се спря?

# 171
момичета и аз имам въпрос от къде да си купя еднократни пики ни във нашия град ми предлагат само тип прашка но аз мисля че въобще няма да са ни удобни  Thinkingопределено ни трябва беки ни

# 172
Аманитка и аз да се включа с отговори...  Hug
В нашата стая ще спи... с таткото имаме избор къде да спим, ако толкова му пречи предполагам няма да се сърдя да ме оставя сама - само предполагам! не обещавам  Mr. Green
Водичката може би ще поизчака малко, ако се справяме добре с кърменето, в което съм почти убедена  Peace Иначе - чешмяна, преварена, която ще редувам с трапезна. Не съм решила окончателно.
Играчка ще има само една музикална над леглото, гръбчето ще подпирам с навито одяло - не мисля да купувам специална възглавница или дълга играчка за целта. И при нас няма да има нито пердета, нито килими главно, за да не задържат прах. Когато започне да посяга и да се интересува от нещата около нея ще купим още играчки, не мисля обаче че ще са плюшени  Peace

Да се похваля одеве с племенницата ходихме до книжарницата за тефтерче на Уинкс (голям зор беше Laughing ) и си намерихме 10 лева по пътя, та тя намаза повече тефтерчета, а аз една малка книжка на д-р Спок. От утре я започвам и ще споделям впечатления  bowuu

# 173
  • Видин
количката Поемам риска, че е триколка Peace
малко шишенце Много ме кефи, дано да успея да го намеря тук или в Благоевград
кошарката
голямото шишенце Утре мисля да го купя  Party
П.п. Не мисля да заливам кревата с играчки, но са ми голяма слабост и предполагам че в другия край ще има 1-2  Blush
Много се чудя за играчката, която е над леглото.Дали няма да свикне да заспива само с нея?Другия вариант е супер рядко да се пуска Rolling Eyes

# 174
Айде на анкетката.. Grinning .
1. Ще спим и четиримата в спалнята. Татито много обича да си ни гушка и не мисля че доброволно ще се отдели в друга стая.  Thinking Надявам се двете хлапета да не си пречат едно на друго и бързо да нагодим режимите им. В краен случай двамата мъже отиват в хола, а ние с бебка ще се търкаляме сами на голямото легло.
2. Вода и аз като Стеф не мисля да давам в началото. Първия път само си играх да преварявам а той да не пие. Разбира се в големите жеги ще й предлагам, да не кажете сега че ще си мъча детето жадно. А и според педиатъра ми при кърмените бебета водата не е необходима. След като захраня, живот и здраве след навършен 6 месец, тогава ще започна да й давам водичка след хранене. Като до 10 месец ще преварявам, а после минаваме на изворна Девин.  Peace
3. Никакви плюшени играчки в началото. През първия месец мисля да й налепя на стената до креватчето й шарени картинки, за да има какво да си зяпа. После ще й сложа въртележка над главата. След това идва ред на дрънкалките, когато започва да се учи да хваща с ръчички. После са гризалките да си чеше зъбките. А плюшените играчки са доста след това, когато ще иска да си гушка нещо докато заспива.

А защо мислите да слагате бебетата да спят  настрани.  newsm78 Аз знам че последните препоръки са да спят по гръб. Ако е за да не се задавят ако повърнат, какъвто е обичайния съвет, то главичката така или иначе си е настрани.

galelei, еднократни бикини си купих от Пигиса, ама това е в София. Иначе и обикновени бабешки кюлоти вършат работа. После с чисто сърце ги хвърляш.

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 14:15 от cherry girl

# 175
1.Бебето във вашата стая ли ще е в началото и как ще реагирате ако мъжа ви не успява да се наспива и реши да спи в друга стая?
Да при нас ще спи, както предполагам и брат му. По скоро баща им ще се изнесе в детската. Нямам нищо против той да се наспива вечер, все пак ходи на работа. Не е нужно и двамата да будуваме, при условие, че ако плаче бебето не мога да спя. Важното е, че през другото време ми помага достатъчно във всяко едно отношение.  Heart Eyes
2.Каква вода мислите да давате - преварена от чешмата, минерална (ако да, каква?)
Купили сме си кана Брита и ще преварявам водата. Както е писала beru6ka минералната и изворната вода не се преварява, обяснила е защо.  Peace
3.Мислите ли да слагате плюшени играчки в началото при бебето?
Не ме притеснява ако има такива при бебето. Няма специално да ги сложа, но знам ли какво ще му скимне на баткото  Simple Smile

# 176
  • София
Галелей, благодаря за методическите указания, в събота ще пробвам и ще споделя какво съм направила.
Аманитка, честити покупки да си ги ползваш с много радост, анатомичното шише против колики изглежда интересно. Да отговоря и на въпросите: 1. Много го обмислям как да стане с това спане, защото в спалнята няма място за детско креватче, по-точно ако сложа креватчето няма да може да се отваря гардероба, затова мисля в началото аз да се преместя да спя в стаята н абебето, а таткото не се притеснявам, че няма да се наспива защото е със здрав сън и няма да се събужда от плача, по-скоро ние няма да можем да спим от хъркането му.
2. За водата няма да бързам да давам, но ако давам ще пробвам с преварена чешмяна, изворна или специалната за бебета на Хип.
3. За плюшените играчки, не съм мислила, ама принципно не съм привърженик на голямото изнежване. Мисля да поддържам изрядна хигиена, но чак да си махам килимите..... не, прахта няма да свърши не можем да ги предпазим от всички алергени, трябва да свикват малко от малко с действителността. Аз като купих две одеалца за новородени към всяко имаше подарък малка плюшена играчка, мисля че поне те са съобразени с възрастта на бебчетата, не, че съм се засилила да ги слагам при бебчо, защото в началото той нища няма да разбира и те ще си висят само в леглото, но принципно си мисля, че трябва да са безвредни.
Мисля, че вначалото наистина е по-удачно бебето да спи на една страна, защото наистина може да се задави ако повърне иначе как ще спи по гръб с глава на една страна дори да е така ми изглежда, че хранопровода ще е доста усукан и ако повърне може да аспирира в трахеята и да се задави. Не ми се мисли. Такова шубе съм, че сигурно въобще няма да мога да спя непрекъснато ще слухтя какво става.

# 177
  • София
Е,не мога да пропусна лексикона:
Бебето във вашата стая ли ще е в началото и как ще реагирате ако мъжа ви не успява да се наспива и реши да спи в друга стая?

Мисля да е в другата стая..вратите ще са отворени,за да мога да чувам,поне така си го представям засега..иначе ако е в нашата стая ,таткото и той ще се буди,а няма да има смисъл,ако само аз ще ставам,само да му разкъсвам съня.Всъщност не сме го обсъждали,сега докато гледа мача и ще го разпитам  Twisted Evil   Twisted Evil   Laughing
Каква вода мислите да давате - преварена от чешмата, минерална (ако да, каква?)

Ако мога да кърмя,няма да му давам водичка,кърмата ще му е напълно достатъчна да си утолява жаждата  Peace
Мислите ли да слагате плюшени играчки в началото при бебето?
Плюшени играчки не му трябват на бебето..само дето ще събират прах и трябва да ги пера..

# 178
  • Видин
Само да уточня, че все още не сме ги купили тези неща Peace На 1 май ще вземеме от София количката и кошарката Hug
Благодаря на всички, които се включихте в лексикона  Joy

# 179
  • София
Само да уточня, че все още не сме ги купили тези неща Peace На 1 май ще вземеме от София количката и кошарката Hug
Благодаря на всички, които се включихте в лексикона  Joy
Трябва по-често да си "устройваме" лексикони,забавно е,а и събираме така мнения  Peace
Айде ЛЕКА и МЕКА на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт