Белгийски мами боядисват великденски яйца 14-та тема

• 13 917
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
И аз се записах в началото в ЮЛБ. Не знаех, че сега е отменено. Там карах 8 нива. Доволна съм, но натрупах много суха материя, а не можех да я приложа. Не помня точно името на уличката, но беше на Port de Namur. А в това училище сега се говори най-вече и граматиката се предава в практиката. Това ми харесва. Ако искаш го пробвай. Ти не си начинаеща, така че явно ти трябва точно практика, говорене.

# 121
Не съм сигурна дали в ЮЛБ ходих, не помня, беше преди, ехехеее, сигурно 5 години  Crazy
В ЕПФС имат курс само конверсасион, но аз не искам такова.

# 122
  • В облаците
Доктора ми каза да варя вода в стаята, за инхалации докато спи. Кажете ми тези уреди за овлажняване на въздуха, на какъв принцип са? Те топла ли вода изпускат, как действат.... newsm78 Тук е достатъчно влажно, но явно въздуха е студен, не знам, в питанка съм...  newsm78
Много интересно как ще вариш водата в стаята  Shocked ще си сложиш газов котлон ли, понякога големи глупости говорят лекарите. Принципа на работа на овлажнителите за въздух е, че слагаш вода от чешмата (поне във  България става тази от чешмата, но тук с тоя варовик, не знам) в уреда, вклюкваш в контакта и той награвя водата, която през един отвор се изпарява. Парата овлажнява въздуха. Аз имах такова нещо на Чико за бебета, но ми остана в София иначе щях веднага да ти го дам, защото почти не съм го ползвала, тъй като от него ми излезе мухъл по стените около прозорците (може би съм прекалила с употребата му, не знам).
 Същото може да правиш с мокри кърпи върху отоплителнителните уреди, но... трябва да ставаш нощем и да ги сменяш.
А някакви инхалации не можеш ли да му правиш, докато е буден - премерно с лайка, в някакъв съд да свариш и да вдишва парата? Ужас, много неприятно  Sad

# 123
Здравейте мами , ние сме на родна земя най-накрая и аз съм на работа .Още не знам къде съм.В крайна сметка детето го ваксинираха , биха му и двете ваксини ужас направо изтръпнах , но доктора ме увери че няма страшно , защото той дефакто нямаше температура , само сополки , вчера вдигна по едно време 39.5 но винаги го прави тоя номер след ваксините.Дано да няма лоши последствия.На листовката пишеше че леката настинка не е повод да се отлага ваксината.Много ме е страх сега  Sad
В Бг я няма тази 6 компонентната , тук е 3 комп.
Дано и мъжлето ми пристигне живо и здраво утре или в събота и да се успокоя малко.
Вчера сутринта камиона донатоварваше ,ние трябваше да тръгнем за летището,детето болно , багажа не се събра и като тръгнахме забравихме гпс-а , а на шарлероа не бяхме ходили ,че чак на Мария звънях по телефона да ме упъти  Embarassed.Толкова се притесних , че чак ми прималя.
Стискайте палци и до скоро  Hug

# 124
Добре дошла... там  Simple Smile
И на Криско са били две наведнъж, не се притеснявай  Peace

# 125
Добре дошла... там  Simple Smile
И на Криско са били две наведнъж, не се притеснявай  Peace

Да де , ама щото беше болен, аз затова..............

# 126
Жеже, всичко ще се нареди!
Как е настроението във Варна?

# 127
Браво Жеже, стигнахте  Hug Стискам палци за детето

Ами на първо време взех един ел. котлон и през нощта слагам да варя вода  #Crazy Но ми се струва доста примитивно  и опасно и мисля че един такъв уред няма да ми е излишен...
Сега пратих мъжа ми за лайка, четох за тези инхалации с лайка, мед и сода ... помагали при ларингити и други разни заболявания на дих. пътища  Peace

За ставането нощно време, няма грижи, аз тъй или иначе съм повече будна, отколкото да спя. Ядене на Виктор в 4, Филип се буди, ако въобще заспи... Аз съм на автопилот напоследък ...

# 128
  • В облаците
Мария, ако детето е с висока температура не знам дали инхалацията с лайката (примерно да стои над парата) няма да го загрее допълнително, което е опасно. Не можеш ли да пробваш на инхалатора да стои с Вентолина. Това най-много ще му помогне май.  Praynig

Жеже, честит първи ден във Варна. Стискам палци за детето. И бързо свикване с работата  Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 15:20 от калинкамалинка

# 129
  • Overijse, Belgie
Жеже, добре дошла в слънчева Варна  Hug

Лека работа и не ни забравяй, ей!

# 130
Няма температура вече, само първия ден и през нощта, сега с лекарствата е добре.
За инхалатора писах преди, той изпада в див ужас от инхалатора. Септември месец в България беше пак с ларингит и се пробвах на няколко пъти с вентолин ... но той си съдира гласа от рев , така по-вреди отколкото помага. Затова и тогава и сега пие Вентолина на сироп...
А инхалациите ще му ги правя в стаята или в банята, но не надведен /което е абсурдно да го накараш/ , а просто ще си седим в малко помещение с парата... Така мисля..

Джъст, как е Марти, нищо не казваш? А Борис расте ли, какви ги върши?

# 131
  • Overijse, Belgie
Марти е добре. Във вторник бяхме на преглед и се е въстановил. Прави всеки ден упражнения за дробовете. Вече вдишва над 1 л въздух, което било много добре за здраво дете на неговата възраст.
Борис расте - яде, че ушите му пращат. Другият четвъртък сме на консултация. За 2 седмици беше качил 800гр и 3,5 см. Но и батко му беше така - яко ядене и наддаване. Хапва си порядъчно и през нощта.
Мартин е много щастлив и изобщо не ревнува, макар да вижда, че обръщаме внимяние приоритетно на Борис. Изяви желание да го къпе и аз му позволих - беше невероятно внимателен! Как да не му имам доверие. Давам му да пълни коритото с вода, да носи хавлията, да полива Борис с топла вода, докато е в коритото и накрая държи душа, а аз го плакна. Вчера бях задрямала, а Борис се разхленчи. Докато се надигна, Мартин беше до него и люлееше шезлонга. Не се притеснява, когато плаче. Борис е с адапивни пъпки в момента, абсолютен пубер, но за Марти е много сладък Simple Smile Днес му е първия ден след боледуването на градина и занесохме кексчета и сок да почерпи децата. А, и снимка на Борис в рамка  Grinning

Мария, не съм забравила за парите  Embarassed Довечера ще ги пусна...просто не намирам време...Много съжалявам!!!

# 132
Джъст, не се притеснявай! Материалите са изпратени, с помощта на всички момичета успяхме да изпратим 104 картички !!!!!!!!!!!!
Отделно:
- Диск с презентациите, музика и снимки
- Презентациите на хартиен носител
- Картички - 104
- Висящи флагчета и 2бр белгийски знамена
- 6 kнижки за оцветяване
- сувенири - къщички
- 2 информационни брошури на Брюксел

Благодаря на всички за участието!  Hug Най-важното е презентацията да мине, да е интересна за децата, да се хареса, да ги зарадва, да ги научи и да се запомни!!!

Аз лично се радвам и че се срещнахме и се запознахме, с повечето от вас. Сигурна съм че ще имаме и други срещи...
Блонди, знаем ли кога пътува Иво?

# 133
Ако е тръгнал вчера, днес вечерта трябва да пристигне. Или да е пристигнал. Утре следобяд ще го търся и щом разбера тук ли е и може ли да вземе багажа, веднага ще ти кажа  Simple Smile

Джъст, радвам се за Марти, че е добре и че всичко е ок с него и бебчето  Simple Smile

# 134
Как сте, момичета, много е хубаво времето днес  Party Ние ще излезем на разходка и да потърсим на Кики колело, не от бебешките вече, че има една триколка, ама му умаля вече много. Дано намерим, вчера в Макро имаше едни, тежаха сигурно около 20кг и все едно аз съм ги дялкала и сглобявала в мазето  Crazy И струваха 80 евро. Сутринта пак го боля ухо Криско, та не го водих до градината. Хубав ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт