Как завивате децата нощем?

• 6 751
  • 97
  •   1
Отговори
# 60
Отдавна се примирих с отвиването. Всъщност това е една от причините да спи при нас, но пък и това не гарантира, че цяла нощ ще е завит.
Иначе, завивам го с олекотена завивка, а, ако е по-студено, хвърлям отгоре едно по-тънко одеало.
Обличам го с боди с къс ръкав, ватирана пижамка и чорапи и така съм по-спокойна, че макар и отвит, поне е облечен.  Mr. Green

# 61
Никога не съм купувала чувалчета, защото ми прилича на някакво насилствено завиване.
Когато им е топло как ще се отвият ?!
Оставила съм децата си сами да преценят дали искат да се завиват или отвиват.Виждала съм ги в най-различни пози- отвити целите голи,полузавити,завити през глава. Значи имат усещане  как се чувстват и могат да реагират адекватно на нуждите си!

# 62
Предлагам на авторката решение - одеалцето (олекотена завивка, пелена, все тая) да се подпъхне и от двете страни под матрачето. Марти спи в чувал, но, когато е с одеало - това ни е начинът Hug
4uvala sam 4e to4no tova nikoga ne triabva da se pravi osobeno ako deteto e malko,za6toto ako se zavarti v legloto nasan i popadne pod podpahnatoto odealze moje da se zadu6i.pazi boje!

# 63
  • There I was on a July morning
Дъщеря ми спеше с чувалче, а синчето го завиваме непрекъснато, но той си се отвива. Успокоявам се с това, че ни е топъл апартамента.

# 64
  • Испания и Стара Загора
Не го завивам.Спи в чувалче Peace

# 65
Моите деца не се въртят много като спят и откакто са се родили спят с олекотена завивка през зимата и одеалце или чаршафче през лятото.Единични са случаите,когато съм ги намирала отвити,но аз така съм свикнала-нощем ставам по един -два пъти да ги нагледам.Олекотените завивки са големи,слагам ги  така,че дължината им става ширина-така и да се случи да се повъртят повече от обиковено,пак не се отвиват.

# 66
Като се събудя я завивам.

# 67
От самото начало спят в чували и не ставам никого да завивам.

# 68
  • София
Спален чувал, с цип, не с копчета, който да е по мярка - тогава няма да се усуква особено.

# 69
До година и 2-3 месеца спеше в чувалче, но вече не иска. Сега я завивам с олекотена завивка, през лятото само с чаршаф. Ако се отвие, спи отвита. Досега не се е будила от студ, така че съм спокойна. Пробвала съм да подпъхна завивката отстрани на матрака, но щом си реши да я изрита и да се отвие, винаги успява.

# 70
никога не съм ставала да я завивам!спи си с олекотена завивка и сама се завива!

# 71
Никога не съм купувала чувалчета, защото ми прилича на някакво насилствено завиване.
Когато им е топло как ще се отвият ?!
Оставила съм децата си сами да преценят дали искат да се завиват или отвиват.Виждала съм ги в най-различни пози- отвити целите голи,полузавити,завити през глава. Значи имат усещане  как се чувстват и могат да реагират адекватно на нуждите си!

Точно така Peace

# 72
Не я завивам от бебе още. Изрита ли си одеялото и до тук. Ако започна да я завивам го изритва наново, че и се сърди и плаче. Затова я оставям да спи отвита, щом така й е добре. В момента даже спи по нощница, която й се е осукала около кръста и дори с голи крачета не иска да я завивам.

# 73
Не я завивам.Ако се отвие спи отвита или се завива сама,когато се осети че й е стидено.Ако завивката се е оплела ме вика(случвало се е два-три пъти)

# 74
  • В центъра на моретата
Предлагам на авторката решение - одеалцето (олекотена завивка, пелена, все тая) да се подпъхне и от двете страни под матрачето. Марти спи в чувал, но, когато е с одеало - това ни е начинът Hug

Подпъхвам одеалцето от двете страни, но през нощта я намирам легнала отгоре му или одеалото е изритано в другия край на кошарката. Явно ще трябва да направя чувалче с крачолки, с което като се върти да не се усуква и да не се дразни от това.

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 11:01 от zaek

Общи условия

Активация на акаунт