спане на новородено - на страни или по гръб

• 12 583
  • 118
  •   1
Отговори
# 75
Винаги е спал по гръб с отметната глава на едната страна.
И ние бяхме така Peace

# 76
В болницата ми казаха да спи по гръб. Само непосредствено след кърмене го слагах на една страна за малко - ако е останало непреглътнато мляко, да не се задави.

# 77
Задължително бебетата трябва да спят по гръб PeaceЗа жалост българските лекари си карат все още по някаква толкова отживяла система,че думи нямам.Замислете се само,защо всички бебета се извъртат сами и си заспиват по гръб-то това е най-естествената поза,а главата на бебетата е винаги настрани,защото мускулите не са им толкова здрави,че да държат главата в изправено положение.Т.е. това подпиране с възглавници и въртене на страни е абсолютно ненужно,да не говорим,че е против природата на човека.

Има резон в думите ти.

# 78
Дъщеря ми спеше по гръб и с обърната на страна главичка, но това само докато не се научи да се върти. Сега се смея с глас като я видя как спи.

# 79
първите няколко месеца само на страни, редувах на 3-4 часа. после то само започна да се извърта по гръбче и не заспивше, докато не заеме желана поза.

# 80
от начало го слагах настрани и го подпирах с възглавница но суртин го намирах върху възглавницата.Спи по гръб с глава настрани(или както се намести) с разперени ръце и крака

# 81
  • София
от начало го слагах настрани и го подпирах с възглавница но суртин го намирах върху възглавницата.Спи по гръб с глава настрани(или както се намести) с разперени ръце и крака
А това с възглавницата е най-опасно  Naughty
Само по гръб с главичка настрани. В родилното я държаха настрани, но педи, като дойде вкъщи и видя как съм я сложила ми каза в никакъв случай настрани, още повече с взглавница подпряна. Може да се задуши по този начин.

# 82
Настрани, като е добре да се сменят посоките, за да не придобие причудлива форма главичката. На нас ни бяха казали да го подпираме с възгажници и под наблюдение да спи по гръб няколко часа, защото му беше малко издължена главата. Е, не го правихме и главата си му е ок.  Flutter

# 83
Сменях посоките.Един път наляво,следващия надясно и после по гръб.

# 84
  • Бургас
Настрани, като е добре да се сменят посоките, за да не придобие причудлива форма главичката. На нас ни бяха казали да го подпираме с възгажници и под наблюдение да спи по гръб няколко часа, защото му беше малко издължена главата. Е, не го правихме и главата си му е ок.  Flutter

И аз това - за причудливата форма, съм го чувала, ама още не съм виждала същество с подобна глава! newsm78

# 85
  • до една звездичка
Настрани (докато още не можеше да се върти сама), като сменях посоките.

# 86
Точно така задължително на страни  Peace

# 87
Опитвах се да слагам на страни като редувах ляво-дясно, но винаги намирах бебето спящо по гръб с глава отметната на едната страна.

# 88

И аз това - за причудливата форма, съм го чувала, ама още не съм виждала същество с подобна глава! newsm78
Оооооо, има има и още как - Синдромът Нефертити Laughing

# 89
До месец и полвина спеше настрани,после само по гръб Peace

Общи условия

Активация на акаунт