По-сладки няма на света от наш`те МАРТенски деца!

• 13 089
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
Директорката, обаче, е много стабилна личност - предполагам, че и това има голямо значение. При нея никакви подкупи и ходатайства не вървят...
Всъщност не съм много сигурна за това.... имам си причина, на ЛС може и повече  Mr. Green
...
Това са моите лични наблюдения и впечатления - иначе, няма как да знам със сигурност дали е така, може и да се лъжа.  Rolling Eyes

# 76
Добро утро!
Отдавна не съм сервирала кафенцето и ми е ред:

Вчера ходихме на разходка в Борисовата градина и се връщахме под дъжда. Весело беше. После мушнах децата под душа и по леглата (поне малката, която спа повече от 3 часа).

За срещата - единственото, заради което предпочитам клуб, е възможността да влезнем вътре, ако завали. Иначе без да се замисля бих се спряла на парка. Аз ще се съглася да дойда, където избере болшинството. Искате ли да се преброим? И да решим дали ще го правим в клуб, за да може навреме да си запазим желаните дата и час.  Peace 
Много бих се радвала на всички, които успеят да дойдат (и от близо, и от далеч), но също много бих се радвала след тази софийска среща, да си спретнем и "национална" - някъде към центъра на България, на неутрална територия  Wink. А ако ще е лятото, аз лично предлагам язовир Копринка. Последния път като ходих и много ми хареса.

Времето в София е ужасно намръщено, но аз ви желая усмихнат и слънчев ден !!!  Hug

# 77
  • Пловдив
Добро утро!
Лили, мерси за кафенцето  Hug
Аз от вчера съм се запретнала да си изчистя основно апартамента  Tired Днес едва се дигнах от леглото  Blush
За срещата - ще направя всичко възможно да дойдем, но ще е само за през деня. Просто няма да има на кого да оставя децата в Ся за да отидем в някой клуб. Но ще ми е много приятно да се съберем и да се видим отново, а с някои и за първи път  Hug Нямам претенции за мястото  Peace
Деси, оправяйте се бързо  Hug Толкова ми е познато това с чакащите перални и намаляващите дрехи  ooooh! Есента първо Преси, после прихвана баткото и 2 седмици само търках подове и сменях спално бельо и дрехи  Tired
За яслата съм казвала, но пак да го напиша - Преси си ходи в държавна ясла. Персоналът е същият от времето на Мишко и затова решихме, че пак ще сме там, а са ми и на 5 мин от нас. Лелите са страхотни, много внимателни, обичат децата. Храната е вкусна /опитвала съм я нееднократно/, всеки ден имат плод в менюто. Есента правиха ремонт и смениха дограмата, та сега базата е в по-добро състояние. Не е блокова, имат си двор, и при хубаво време са винаги навън. От 4-те групи, тях най-много ги изкарват Simple Smile
И аз като Деси немога да повярвам на градските легенди, които се носят за някои детски заведения  ooooh!
Браво на Стефито  Hug Продължавайте в същия дух и да махате памперса вече  Peace
Хубав ден ви желая въпреки отвратителното време  Hug
Аз отивам да се захващам, че стана късно  Blush

# 78
Добър ден!

Деси, как мина нощта? И ние сме на вашето "дередже", в петък на обяд ми се обадиха, че Наско вдига температура, обадих се на педиатърката да ни изчака и сега е с гнойна ангина. Почти 24 часа се борихме с 40 град. темп., смъкваме я за около 2 часа и после пак цели 40 та и отгоре. Тази нощ вече беше по-добре, как съм се радвала на 38,7 гр. няма да повярвате Embarassed.

За срещата - ще дойдем където и да решите. Дори и да сме в клуб, той пак иска да влизам с него ooooh!.

За градините- както знаете нашата е съвсем нова, материалната база е чудесна( не че не събирахме пари за играчки, после за съоражения), по- скоро сработването на персонала беше трудно и липсата на опит за работа с деца на някои от тях. Напр. Наско вкъщи е без памперс, но там му слагат, защото не си бил казвал. Въпрос към майките с по-големи деца- във втора яслена същите ли сестри остават?

# 79
  • Пловдив
Вили, при нас яслите са разделени по групи, но дотолкова, че са в различни помещения. Децата са събрани от 1 до 3 год. Не са по набори, както е в градината. Но и там госпожите като си хванат групата си я изкарват до края. Както класните в училище  Peace /май по смотано не успях да го обясня, дано ме разбра  Blush/

# 80
  • София
Здравейте, благодаря че сте с нас...
нощта горе долу беше добре - проплаква няколко пъти, но не е повръщала.
Днес даже прояви интерес към храната. На закуска изяде 1/2  попара от 1 сухар, на обяд още 2 лъжички и 3-4 лъжички "фрикасе" (всъщност беше сварено пилешко с лимон и сол и сгъстено с брашно)... обаче и дадох малко свинска шунка  Embarassed прост не устоях на молбите й Sad
Продължава да мрънка/плаче, че я боли коремчето и да си дърпа блузката на горе.
На интервали я хваща после се успокоява

Лили, не говоря за корупция, а за връзкарство  Mr. Green но това навсякъде го има както бях чела в темата за градините миналата година директорките приемали на добра воля по системата (принципно нямало с какво да ги задължат) ... и при нас са 7 деца отгоре

...нещо  имам проблем  с опцията "Нови отговори на моите публикации" днес се опитах да пиша тук и не видях темата, и ми мина мисълта, че пак ще е монолог(видях с нощи, че Мини е писала след мен)даже мислех да започва словоизлиянията си с "Мило дневниче"  hahaha

# 81
  • София
Сега заспа патето след 2-3 пробуждания...
Вили, както Пухчо е обяснила яслените групи нямат деление. Като стане 1ва група ще го поемат г-жите (учители с педагогическо образовани).
Желая и на Насето бързо да се оправяне. Ели няма Т и аз затова си мисля, че не е вирус. Може и хранително да е, нали пъха всичко в устата Twisted Evil Какви ли не щуротии ми минават през главата - за детски хирург се замислям вече
Майка ми казва че може и спанака който са обядвали да я е раздразнил, бил по-трудна храна newsm78
... неизвестността още повече ме стряска.

Мери, как си?
А ти не беше ли споменала, че вашия дядо работи в градина, това няма ли да даде предимство на Бети?

За срещата: и аз съм за където и да е.
За клуб съображението ми е, че децата ще са на затворено дори и на вън.

поста го пиша от около 40 мин

# 82
Здравейте!

Минавам да видя как сте докато Карина спи, че после ще ходим да хайманосваме из града  Mr. Green

Благодаря за комплиментите, относно снимките  Hug Ние много обичаме да ходим по парковете и да си правим пикник или просто да поиграем. Страшно се отморявам така  Peace

Относно нас, бях писала преди, че се наложи промяна в плановете ни. Бях решила да се опитам да взема 2 години в университета за 1, като да не ходя на работа, а да си стоя и да уча. Надявах се да ни отпуснат едни допълнителни пари и аз да мога да действам по този план. Но се оказа, че работата е по-сложна ( все пак сме емигранти  Rolling Eyes ) и се наложи да си уча първата година в университета и да работя. Сега работя от няколко месеца вече за една агенция и съм много доволна! Това е първата работа в Англия, която наистина ми харесва. Главно ходя при различни клиенти на агенцията и върша, каквото ме помолят. Главно им правя компания, излизаме, пазаруваме. Това са все богати хора в Кеймбридж, които по една или друга причина имат нужда от малко помощ или просто компания  Grinning Агенцията, за която работя е много добра. Минах няколко обучения при тях до сега и от следващия месец ще започвам ново обучение за една много сериозна квалификация  Peace Заплащането е много добро, а и имам възможност да си избирам смените както на мен ми е удобно, както и да си взема почивен ден когато се наложи. Сега работя средно около 25-30 часа на седмица за да ми остава време и да уча. Реших да си сменя специалността в университета, тъй като след стажа ми в болницата тук в Кеймбридж тотално се отказах да ставам сестра. Разликата да работиш в английска болница е голяма - много натоварващо и стресиращо е, а заплащането не е кой знае какво. Все пак точно затова качеството на здравеопазването тук е на такова високо ниво, което е страхотно, но не и да работиш в тази сфера  Naughty
Сега записах да следвам Life Science ( предполагам се превежда естествени науки ). Сле дипломирането си се реализираш като учен-лаборант. Много интересна работа, търсена и много добре заплатена тук  Peace Трудно е и ще ми отнеме поне няколко годинки, но трябва да се дерзае напред, няма как  Wink
Павлин има няколко предложения за работа, но все още се чуди какво точно да е. Вероятно ще почне в един ресторант тук в един търговски център, като хубавото е, че работното му време ще приключва към 18ч, което всъщност беше най-важно за нас  Peace

Бързо оздравяване на всички болни мъници!   bouquet

Хайде до скоро, че стана много дълго  Embarassed

# 83
Забравих да кажа за колелото на Кари. Това е възможно най-обикновеното колело, което продаваха в магазина  Blush Подарък беше на Кари за Коледа от баба и дядо, но ние го избрахме. Държахме да има дръжка отзад за да може да направляваме Кари накъде отива  Mr. Green Тя все още не може да върти добре педалите и май повече я бутаме, но ни върши добра работа коагато ходим до близкия парк, тъй като количката определено не е любимото й място за стоене  Laughing Колелото е за деца над 15 месеца, с метална рамка и издържа тегло до 25кг. Струваше 20 паунда ( около 44лв ). Ето това е колелото

# 84
  • София
Добре, че Уини ме подсети
Данинка, подобни колелета има на Кетлер - 2 модела с цени (ако няма промяна) 75 и 120 лв.

http://www.sportdepot.bg/products/bicycles-rollers-skateboards/bikes/junior ... хм "подобрили са цените"
http://www.sportdepot.bg/products/bicycles-rollers-skateboards/b … -detski-velosiped
http://www.sportdepot.bg/products/bicycles-rollers-skateboards/b … -detski-velosiped

http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.to.ca02.17.04.01/1577570 тук е 40 Е ако се ползва код за намаление 10 Е с доставка ще излезе 46 Е стещу 111 лв от Спорт депо с доставката   Sick

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 16:41 от Desem

# 85
Привет и от нас!
Вили, за какви температури говориш, направо настръхвам! Rolling Eyes Дано Насето бързо се оправя.
Деси, дано е по-добре малката мишка и да не повръща повече!
Ние сме на подобно дередже - първо вчера сутринта Киара повърна малко в колата без видима причина, на прав участък (сутринта на два пъти ми каза, че я боли коремчето, ама тя от време-на време така си говори, та не й обърнах твърде много внимание). Около 3 часа по-късно се иза.а, ама толкова рядко, че беше пробило през памперса и се беше омазала цялата. Бяхме навън и като се прибрахме вкъщи - директно в банята. Следобеда имаше още 2 такива изпълнения, а имаше и Т - около 38 градуса. Сутринта пак беше омазала положението, но от тогава за щастие няма случки (вече около 10 часа). Температурата също се понижава. Иначе детенце си е жизнено, може би малко по-гушкаво, но си похапва това-онова. Много ми се ще да не прекъсваме ходенето на ясла, но май поне утре ще трябва да я оставя вкъщи Confused По принцип й избиват 2-та последни кътника, а тя май и преди ми е правила подобен номер точно за 1 ден и тогава реших, че е от зъборъст. Мислите ли, че ще е много безотговорно от моя страна, ако я заведа утре ан ясла, при положение, че до сутринта нямаме повече случки, както и температура?
Опитвам се да й меря Т в устата, засега без голям успех Simple Smile

Уини, сигурна съм, че ще се справиш. Работата звучи добре и най-важното, не много ангажираща Peace

Такива колелета има и в Джъмбо. В зависимост от екстрите, цените бяха 40-60-100 лв., доколкото си спомням.

# 86
Вили, настръхна ми косата като слушам за 40 гр. темп. Дано се оправите бързо.  Hug
Гери, ако е добре Киара, не виждам причина да не я водиш, но нека кажат мамите с повече опит.  Simple Smile
Уини, успех във всичките ви начинания и да направите най-добрия избор за работа.  Peace
Аз нямам нищо против клубчето. Значи за сега сигурните са:
gertrudka
Desem
vili_ap
mila_pa
VJG

Обикновено Нора и ВАВА също се включват, но ще изчакам да си кажат сами.  Sunglasses
Оформяме се софийска групичка. Хайде, няма ли и другите да се включат?  Simple Smile

# 87
Десем, Вили, Гери, дано бързо да оздравяват мъниците и да не ви тревожат толкова. Между другото сега със затоплянето пак има някакъв такъв "дрис и драйф" вирус, но дано да минава по-леко.
За срещата - нямам против за Южния парк, но сме зависими от времето, а ако е дъждовно. Затова предложих клубче, защото ще може да се видим, дори и да вали. Бройте и нас, освен ако не сме болни. Като се уточним за дата и място, ще кажа и на Honey 81, ако могат да дойдат с Алекса. Между другото като гледах календара и тъй като времето напредва, а още се чудим, не знам дали ще успеем за 23 май, но ако искате може да стане на 31 май - неделя е, но пък е чудесен начин да отпразнуваме с децата в аванс 1 юни - който пък за жалост е работен ден.
За национална среща - и двамата не сме шофьори, без кола, така че най-вероятно няма да успеем да дойдем, макар че бих искала.
Уини, успех в новата специалност.
Мини, браво на Стефи.
Чочка, стискам палци при Вики да няма проблеми. Браво за памперса. А аз не разбрах - ти си се отказала от държавната ясла ли? Дано си намерите друга частна на прилична цена.
Стана много дълго, но последно - идея от къде да намеря качествени слънчеви очила на прилични цени за малката?

# 88
E, явно ще си почиваме утре Tired Преди малко имаше 38,4 Confused

Иначе за срещата освен изброените по-горе, Нора и ВАВА, мисля, че можете да броите и Мира, поне с такова впечатление останах. А иначе и аз съм съгласна на лятна среща някъде по-далеч Simple Smile
С Мира сме писали заедно Simple Smile

# 89
Ей, Мини, замалко да я забравя Стефито Heart Eyes Дано все по-често да ползва гърнето по предназначение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт