По-сладки няма на света от наш`те МАРТенски деца!

• 13 087
  • 298
  •   1
Отговори
# 60
Да, аз съм много доволна от нашата ясла. Персонала е много добър. Просто си личи, че наистина обичат мъниците, а това за мен е много по-важно от материалната база и условията (което все пак също е важно, де). Иначе и от базата не мога да се оплача. И с мястото имахме късмет. Абе голям късмет имаме и това си е. Директорката, обаче, е много стабилна личност - предполагам, че и това има голямо значение. При нея никакви подкупи и ходатайства не вървят. Много е стриктна във всичко и това ми харесва. Единственото, което не ми харесва е качеството на храната, но това е дълъг и много болен въпрос.

# 61
  • София
4о4ка, това за яслата "Патето Яки" звучи направо  Shocked В нашата ясла също си ги прибираме омърляни, но няма такова чак чудо. Аз оправдавам донякъде персонала, че не може да огрее на 15 разбеснели се деца, но все пак оказват известен контрол. Занимават ги, боядисваха кухи яйца за Великден, рисуват, пеят песнички. Е, вчера я взех чисто мокра, защото цял следобед искала да се събува и да влиза в тоалетната на гърнето - дори оттам я извадиха, като дойдох, а явно е решила да се измие и се беше окъпала; няма как да има една леля непрекъснато до нея, все пак. 4o4ka, стискам ти палци, както и на всички други, да си намерите удобни, чудесни и евтини ясли!

VJG, моля те кажи, че не се сърдиш на мен   bouquet

# 62
Лили, и за мен най-важното е отношението и любовта на жените към децата. В момента Вики ходи в една частна ясла, която е в стар апартамент в центъра и като база не е нищо особено, не е пригодена за ясла, но не това е най-важното. Важното е, че Вики никога сутрин не се е разплаквала като я оставям, най-много да мрънка, но това трае докато ми види гърба, че е спокойна като отивам да я взимам, намирам я да си играе с другите деца, никога не е показвала, че е била удряна или че някои й се е карал (единствено имитира как, когато ги слагат да спят им казват "Шъъъът" и си слага пръста на устата:D). Въпреки че нямат двор и не ги извеждат вътре си имат малки пластмасови парзалка, люлка и батут. Лошото е, че всичко хубаво си има край. Собствениците бяха обявили апартамента за продажба и се е явил купувач, така че сме там до края на май.
Сигурна съм обаче, че в повечето държавни ясли лелките си обичат децата и се грижат за тях. Просто ние сме попаднали на друга.
Нора, покажи някое боядисано от Ева яйце. Малката госпожица е със страхотна дълга коса, аз само мога да си мечтая Вики да има такава Sad нейната коса расте много бавно и ние, за да я оформена я постригваме късо.

# 63
  • Пловдив Белащица
...
Манго, дано наистина те изоставят вече неприятните страни на ранната бременност  Hug А ти защо всъщност си смени ника?...

Аз всъщност си върнах стария, с който съм регистрирана. От доста време се чудих на тази "стъпка" и миналият ден се реших. Нещо ми омръзна с това манго, на моменти все си ми звучи като бай манго и това е.

daninka, подобни колелета съм виждала в Хиполенд Пловдив. Предполагам ги има по другите детски магазини.

# 64
Здравейте и от мен!
Много хубава тема си имаме пак! newsm44
Мери, а по нашето Черноморие по-лошо ли плащат? Дано си намерите добре платена работа тук.
Гери, целувки за страхотната сладурана!
За яслите- надявам се мама да е здрава и да гледа Мартина вкъщи още поне година, а после да мислим за ДГ.
Лили, много ви се събра напоследък. Сигурна съм, че детенцето ще се оправи без последствия.
За детската среща. Аз предлагам да си направим пикник в парка (Южния) и да не се занимаваме с детски клубове или ако се сещате за някоя хубава детска площадка-също. Напоследък кварталните детски площадки са оборудвани с нови люлки и пързалки. Нашата пред блока също е подновена, а през почивните дни няма много деца, но кафенето е мизерно. Преди имаше заведения с люлки и пързалки, но в нашия квартал затвориха и последното. Хайде мацките от по-баровските квартали да помислят и по този вариант. Не, че съм стисната(дори хората смятат, че съм с редки пръсти) ама много ме е яд като вземат по 8-15 лева на час на дете в детските клубове, а пак ние ще си ги гледаме.
За среднощното парти- Васката сега спеше и довечера ще го питам какъв му е графика. Освен в Синатра, той пее с групата си в Библиотеката (там не съм ходила от 100 години) и във Фенс (там си е рок-бар). Ние ходихме скоро и не беше много пълно, но имало понякога ужасно много хора.

# 65
  • Пловдив
Леле, много сте писали  ooooh!
За среща съм навита, ако е някъде на зелено. Ама от мръсния Пловдив да се дигнем в още по-мръсната София (моля да не се обиждат софиянки) не ми се занимава, а и в този трафик, паркиране... Айде по-нататък може друга среща да направим Peace

# 66
Този път мисля и ние да се включим в срещата. Аз обаче съм по-навита за детски клуб. Може да ми се смеете, ама доста съм се наплашила от кърлежите и бълхите, които ни дебнат от парковете особено сега в размноителния им период.
Сега видях, че цената за дете във "Всички звездички" е 4 лв. на час.
Но каквото и да решите, ние, живот и здраве, ще дойдем.

# 67
Норче, няма за какво да ти се сърдя. На душица като теб как да се обиди човек.  Hug  bouquet
Чочка, това, което описваш е меко казано стряскащо... Нямам думи. Дано бързо се оправи Вики и вече тези бактерии да ви оставят намира. Браво за памперса!  Simple Smile
Вава, на мен много ми хареса твоята идея да се види на теферич (на зеленко).  Peace Как е Владислава?
Гери, как е Кика след днешния ден в градината? Да ти кажа и Вики мрънка сутрин като я събудя, но си мисля, че е от факта, че не се е наспала. Вече като влезе в градината и като види децата, забравя за баща си. И при вас ще стане така.  Peace
Ние тази вечер сме без Вики, ще спи в приятели.  Laughing Е, малко ми е мъчно като я няма...

# 68
4o4ka, не е ли още много рано за кърлежи. Аз мислех, че кърлежите се появяват през лятото по горещините. В София все още е студено, а преди седмица-две прехвърчаше сняг.
Аз също ще дойда където и да решите, но детските клубове пък са източник на всякакви бацили, особено на затворено. Ако в "Звездички" има възможност и за вътре и за навън, да опитаме там, но имайте предвид, че резервацията трябва да е запоне 2 часа и да се направи предварително, защото презпочивните дни клубовете са натоварени с рождени дни.
Гале, аз миналата година организирах прощъпулника на Мартина в Южния парк и според мен стана много приятно. Неудобството на парка е, че ако стане студено или завали, няма къде да се скрием, а моите спомени са, че обикновено 24 май е винаги дъждовен. Ако случим обаче на хубаво време, ще можем да се видим и да разходим децата.
4o4ka, консултирайте се с най-добрите нефролози и бъди много упорита антибиотиците и изследванията, че започне ли се с бактерии, много е трудно и продължително лечението. Аз гледам след всяка настинка или по особено усещане да се изследвам.
Лека  и мека! (Тази нощ дори и Съншайн Мери е заспала Simple Smile)

# 69
Добро утро! Да сервирам закуската Simple Smile

Киара се събуди в 6 без нещо и така и не заспа Tired

Аз може би предпочитам клуб от тази гледна точка, че пространството там е затворено (надявам се да сме навън, в двора, а не вътре) и по-спокойно можеш да оставиш детето да се занимава само Blush А и ще си бъдем само ние, а в парковете през почивните дни има много деца и хора.
Иначе ние вчера на прибиране от яслата минахме да се разходим в Южния парк и открихме една много хубава площадка с няколко пързалки, напарвени като замък (според Киара това било Перпинян Mr. Green). А днес пак имаме среща в Южния парк Simple Smile

За среща на зелено не знам дали ще успеем да се организираме, но ако някой има конкретно предложение, да казва Hug

Хубав ден на всички!

# 70
  • София
Директорката, обаче, е много стабилна личност - предполагам, че и това има голямо значение. При нея никакви подкупи и ходатайства не вървят...
Всъщност не съм много сигурна за това.... имам си причина, на ЛС може и повече  Mr. Green

като се отвори тема за яслите да кажа и аз нещо ... нали съм пристрастна:
Чочка, всяко нещо може да се представи от различен поглед. Конкретно за примера който даваш ами ум не ми го побира тези родители са се ръснали толкова пари а им увират главите да довършат нещата. Ако няма кой да го постави да съберат още малко пари да платят на някого. Ако имаш лошо мнение за държавните ясли няма да и го промениш.... но все пак ето няколко добри примера:
яслата на майка ми, която е в провинцията и те си имат проблеми. Базата е повече от прилична, но това не без старанието и грижата на персонала, които освен гледащи деца, го играят от време на време и строителна бригада (почистване на двора, боядисване в двора) получават финансова помощ от родителите, която в провинцията не е кой знае каква.... и там недоволни има - наскоро имали проверка предизвикана от родители.

ОДЗта които посещават(ха) моите:
1 - настилка балатум купувахме килими/играчки (за вътре и за навън), боядисвано е, лепен са тапети от родителите. Понякога труда е също толкова ценен като парите. Дограмата е стара. Тук грешка за мен е, че когато е започнало с ремонтите се  почнало от фоайета, музикалния салон, не от стаите с децата.
Една от познати те ми майки ми беше разказвала как се готвело с домашно олио пък си взимали новото за вкъщи - е на такъв абсурд бих повярвала само, ако ми го покажат документално с експертиза, че не е монтаж.
2- Тук точно за фоайетата има какво  да се желае - направен е сериозен ремонт на групите (дограма, санитарни помещения, настилки-ламинат, мебели, климатици, чаршафи) двора е оправен - имат и градински играчки ...и наша грижа са сравнително дребни неща. За 1-1,5 г. групите са в добро състояние явно хората се гризат за това, което имат.
Госпожите не са идеални - и наакани сам ги прибирала и нахапани и надрани (предполагам и гладни), но тъй като това не е практика съм си мълчала, щом децата са спокойни.

Не вярвам и на градските легенди за това как се отваряли прозорците, за да разболеели децата.
Храната може да не е идеална, но децата я харесват (даже повече от моята, а аз съм добра  Embarassed)
Винаги съм се чудила как майките по площадките плюят по млечна кухня, но продължават да взимат от там.
Кухнята, която аз взимах за Мити я готвеха в една ясла, всъщност тя беше като за другите деца беше хубава (нали ми е злояд и мама за да не хвърля хапваше). Когато стан врем за ясла едни от децата тръгнаха в тази ясла и то не бе мрънкане на бе чудото майките. (пример: как можело децата да готвят зеле тя никога не готвила такова нещо в къщи)

# 71
  • София
Цялата тира да бе за да разкажа вчерашна моя случка с яслата.
Звъни ми мъж ми: "Обадиха се от градината Ели повръща" Разбрахме се той да отиде да я вземе. Аз обаче се претисних какво ще я прави - лекарката до обяд, аз без мобилен телефон. Реших да завънна в радината да разпитам какво е положението. И като ме еман сестрата, грубо "Аз токова настоятелно Ви звънях..." (какво ли си е мислила тя... тая не иска да си вдига телефона). Като обясних, че съм без мобилен и се обаждам да питам как е Ели тя омекна: "Не се притеснявайте, тя само веднъж в леглото повърна, не може да каже дали я боли кормчето, питахме я" Обясних, че лекарката е до обяд и няка кой да я види, а сестрата: "Не, няма да ви вънат! Отидете в другата смяна ще ви вземат"
Реших да се обадя на педиатъракта да питам все пак ще я приеме ли колежката. Търсих телафони в интернет на ДКЦто, свързах се с нея, но тя каза, че ще ги изчака, за да я види. ...

резулта е че свътши нашето дълго ходене на ясла Sad
сега си има една лепка, която оповръща всичко, минахме вече на "официалните" дрехи, с 4 перални съм на пред, стола на коалта също е изпран ...ех къде си слънце
Превива се отвреме на време, държи да е гушната(с нея пиша)
Всъщност вчера с мислех, че е повърнала защото й е тежко, но след като беше оповръщала баща си няколко пъти, докато стигнат до лекарката (явили се при нея той по тениската, която носи под блузата, а Ели по потник и яке)   
Нямам идея каво е може нещо да е изяла

# 72
  • София
... я да си продължа монолога.
Чочка, хубаво е че сте махнали памперса, още по-добре че няма увреждания. Минах през малкия ад с Мити, но ние не стигнахме до АБ. Връстница на Мити обаче проведе няколко курса на АБ, лежа и в правителствена (за да й слагат АБ).
Уини, и аз съм любопитна какво се случва с вас (имам същите спомени че спираш работа, за да може да учиш)
Галя, разкажи за вашата ясла.

Някой спомена бълхи е ние се сдобихме с такъв домашен любимец Елица и аз сме основните нахапани имаме по 30-40 ухапвания. Какво ли не правихме нищо не я трупяса. От 3-4 дни сме ок не знам какво се случи с нея. 

При нас работата не е добре... най-се притеснявам, че се привива... обезводняването ще го боря, но много ме е страх от това "Ко'емче бо'и" последвано от превиване и повръщане.
Към 7 беше огладняла и поиска от готовите банички на Мити. Дадох и малко каза, че е вкусно успя да сдъвче и 1 резан краставица от чинията на баща си която надъвка и изплю, по-късно повърна и се оказа че  е глътнала от краставицата.
Ходих до аптеката да търся нещо болкоуспокояващо за бебета - оказа се, че може Но-шпа, взех и някаква хомеопатия ей така, за да взема нещо, но ефект няма.

Лека нощ от мен, а ние застъпваме на дежурство  Sad

# 73
Деси, пожелавам ви да изкарате възможно по-спокойна вечер
Северна България- как сте, разтресе ли ви много  Rolling Eyes

аз да се похваля- днес Стефания за първи път асоциира гърнето с ходенето по нужда, бях я изкъпала и стоеше все още по хавлия и по едно време вика- ако, ако и аз й викам- бързо отивай за кукуто и тя седнала и се изпишкала
друг е въпроса, че това й е единствен път, ама аз и на толкова се радвам- явно вече почва да стопля  Peace

# 74
Мини, честито ви първо ползване на гърнето!  Laughing Земетресение ли е имало? Аз пак не съм чула...  ooooh!

Деси, дано се оправи Ели и да разберете от какво е това повръщане.  Peace Иначе градината на мен ми харесва, познавамм учителките на Вики и съм спокойна, че е в сигурни и добри ръце. Това й помогна и да се адаптира по-бързо. В групата са 12 деца с 2 учителки. Стаята им е обзаведена много добре. Единствено като недостатък мога да отчета това, че дворчето е малко. Има си всичко - люлки, пързалки, катерушки... Но и няма възможност за повече пространство. Храната им е много разнообразна, всеки ден ядат плод (не знам как е в държавните, за това го споменавам). А и за мен е важно, че не се допуска да се говорят грлупости, псувни и т.н. Дете на семейни приятели ръси какви ли не простотии и пее изключително цинични песни, които е научил в тяхната детска градина. Така че мен ме устройват условията там и най-важното е, че Вики се чувства добре. Вечер не иска да си тръгва и винаги трябва да й обещая нещо, за да си тръгнем.  Simple Smile

Галка, права си, че около 24-ти май все вали. Но май ще сме малко, няма голям интерес към срещата.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт