По-сладки няма на света от наш`те МАРТенски деца!

• 13 082
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
Гале,съвсем сериозно е това,което написах! Laughing
То е за смях верно,ама баба й на 65г. куцука,едва върви милата,ама за почивка в Турция знаеш ли как се вади паспорт за 3 дни  Shocked
Аз се шокирах,колко е бърза!
А на сватбата на сестра ми преди 2 години ако ви пусна запис как игра кючеци и хора,ще кажеш че мнооого я болят краката милата! Sad

# 46
Дени,на мен още миналата година ми казаха в нашата ясла за това!Изрично ме предупредиха!И дори и тази година да ни приемат тук,през Март я изписват и край!
В една съседна ясла веднага ги изписват към съседната ДГ,но те са една с друга вързани!И яслата все  още е с Молби,а не по Интернет!
Но и на двете места не вярвам да ни приеимат,въпреки че на първата още от миналата година съм подала и тази година нямало нужда пак да подавам нова молба! Rolling Eyes

# 47
Ама то вярно,че като се накарахме сами на себе си и се разписахме Joy
Мая, сега 5 другия път 10 дни.Важното е желанието за отказване да не те е напуснало.
Или освен аз като една непушачка да взема да вляза в ролята на будната съвест и да ви се карам? Hug
Мира, и на мен клубчето ми хареса.
Чак след 6.05 ще съм наясно,кога ще бъдем в София за прегледа.
И аз си мислех тези дни за Муцунка.Как ли е?Дано всичко е наред около нея.
Ама това с градини и ясли наистина е някакъв абсурд.Кой ли болен мозък ражда тези идеи?В нашата ясла още не изписват децата като навършат 3, но ако решат да го правят не знам как ще се оправяме другата пролет.Засега съм много доволна от яслата.

# 48
  • София
Засрамвам се и си посипвам с пепел главата, че съм една от тези, които се вясват от дъжд на вятър тук и рядко мога да взема отношение по всички засягани наскоро теми! (VGJ -  Hug)

За яслите - ние имаме една допълнителна точка предимство в тазгодишното кандидатстване, защото Ева посещава самостоятелна общинска ясла, но обявените места са нищожно малко. При всички положения тя и догодина е в тази ясла, но ако я приемат в ОДЗ от септември, ще я местя, за да се приключи с това.

Лили, надявам се мъничкият герой да се справи с болестта по най-безболезнения начин  Praynig

lubricant, и аз не удържах с цигарите. Две години докато бях бременна и кърмех, не съм запалила и една цигара (направо ми се гадеше от мисълта), но сега ела ме виж. Вкъщи не пуша обаче и с Тони се правим, че не пуша (той май долу-горе вярва в това, де).

dakra, и на мен много ми се ходи по разни места, още повече, че далеч не всеки път е свързано с кой знае какви финанси. Една колежка от моя отдел всеки, ама наистина всеки, уикенд ходят някъде по България - планини, манастири, села, пещери, за които не съм и чувала. Ей-така - за 1 или 2 дни и после си като прероден. Ама Тони е мноооого тежка гемия и трудно можеш просто така да го измъкнеш; все има някаква работа, нещо да се прави и т.н.

Сърдечни поздрави на всички! Аз съм на линия за среща, когато кажете! Желая ви чао, защото трябва да тръгвам да прибирам Ева от ясла.   bouquet

# 49
ох, да се обясня за яслата на Стефания- тръгнахме да подаваме документи, навсякъде ни казаха- закъснели сте, трябвало още януари, е как с бебе на дни или пък бременна в 9 месец да се помъкна в ранни зори да си подаваме молбите наляво и надясно, та навсякъде ни казаха, че и да сме й подадяли документите, нямало да я приемат, нямало места от сега
вечерта обаче у нас дойде една моя дружка с нейна приятелка, която насочих да ражда при доктора, който изражда Преслава, та на тази въпросната мацка освен това й напоръчвах разни нещица от сайтове от които си пазарувам, та стана въпрос сутринта с какво съм се сблъскала и тя вика- а, ми тя свеки отговаря за приема в яслите в цяла Сз  Mr. Green и те така, на другата седмица й занесохме ксерокопи от акта за раждане в най-предпочитаната от нас ясла, директорката която толкова пламенно обясняваше как нямало да я приеме ни даде една молба, която да попълним и да занесем когато имаме време и те така  Whistling  ooooh! и ти чакай места, ако нямаш връзки братче
пожелавам на Кика лесна и бърза адаптация  Heart Eyes
Мери Hug вашия тати щом не му предлагат добри условия, хич да не стои, те понякога нас българите ни имат за трета ръка хора навън, особенно гърците  Tired
VJG- от теб чакам особенна и приятна новина  Whistling
Нора, целувки на прекрасната ви дългокоска  Hug

Лили, дано заболяването е в начална фаза и успеят да го овладеят  Praynig

# 50
Мини,това с яслата е невероятен късмет!Направо 6-ца от тотото!Аз съм готова и пари да дам,стига да не са безумно много  Mr. Green ама никой не ми ще парите  hahaha
Кажете тогава кой отговаря за приема на деца в София! Laughing

# 51
Ей, чак гот ми стана колко сме писали Mr. Green
Киката днес не се разрева като ме видя, играеха си навън, но ме гушна, хвана ме за ръка и каза "Айде, мамо" Simple Smile Е, като я подсетих, каза чао на какичките и в момента пак казва, че утре пак ще ходи на ясла, ама сутринта като стигнем там сигурно пак ще реве.

4о4ка, да, Палечка е на 5 мин. от радиото. А ти проверявала ли си за места в "Мила"? Тя би трябвало да ви е близо и във форума има добри отзиви за нея. А и на нашия майстор сина ходи там и са доволни.
Галка (VJG), скъпичко ми се вижда. Нашата такса е 330. Вие в тази градина, която е с християнска насоченост ли сте?

Норче, това за допълнителната точка не важи ли само при кандидатстване за 1-ва градинска група?

Между другото, ако някой проявява интерес, докато обмислях къде да запиша Киара, си направих една сравнителна таблица с голяма част от детските ясли и градини в София. Който я иска, да ми даде мейл на ЛС, ще я изпратя.

Това клубче "Всички звездички" звучи много добре. Ако трябва да се носи капаро, аз мога да отида, стига Киара да е здрава и да е на ясла. Обаче трябва по-бързо да решим за дата, защото за съботите свободните часове свършват бързо.

Мери, Hug Дано намериш нещо, което да те успокоява, иначе се трупа, трупа.... и накрая избухваш за нещо дребно. И аз съм така.

# 52
  • Пловдив Белащица
Мая, все още ли държиш фронта с цигарките? Аз за съжаление, освен, че пропуших отново, пак съм ги увеличила ...  Sad
Ще ви разочаровам, тотално се провалих, изкарах само 5 дни и после 1 на ден, 2 на ден... и така до 10-тина вече  Embarassed. Но видях какво е да се прочистиш от отровите, скоро време пак ще опитам. ...

Аз викам, че малко бой ще те оправи Wink. Много е хубаво да не пушиш. Аз като бивш пушач, който пушеше по стек на седмица ти го казвам. Взимай се в ръце и скоро да опиташ пак. Може пък да се получи.

Лили, стиснати палци и от мен да са хванали на време болестта на племенника ти и да няма усложнения.

Аз за Муцуната съм се замислила от доста време (нали делим една съдба сега - бременна). Ама срам не срам, не й помня кога й е терминът. Някой има ли представа?

Иначе при мен гаденето почти е на изчезване и започвам все по-често да надничам тук (т.е. по няколко пъти на ден). Но и сега ми трябва малко време да влеза в релси.

П.п. Прошпионирах малко и видях, че по лентичка на Муцуна й остават 41 дни до тремин.  На 3 юни й е терминът. Муци, ако четеш да не ми се разсърдиш нещо. Ама бая се замислих за теб и реших да поровя малко   bouquet

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 21:43 от wassilena

# 53
Гери, в същата градина е Вики.  Peace Скъпичко е, да, но ние там сме малко с връзки.  Blush Аз до колкто знам точките са и за яслите.
Мимче, чакаш ти новината, ама ние се отказахме, понеже сега съм на нова работа и е малко кофти още първия месец да забременея. А вече 6 м. нищо не става, но пък хич не сме били редовни в "избачкването" на друго бебе. Напуснахме старата работа, притеснения по новата... и такива неща...  Днес особено ми стана много мъчно, че трябва да пренебегна нещо толкова важно за мен заради работа и пари. И сега дори се просълзявам... Много мило ми стана, че помниш желанието ми.  Heart Eyes Поздравления, че сте успяли да вкарате Стефи в яслата, няма значение как. То така стана вече всичко.  Hug

Аз днес се поразрових да видя какво става с Муцуна, че преди няколко дни и аз си мислех, че не пише. Терминът й е на 3 юни. Чакат още един Муцун.Гледам, че се вясва в отчетната за юни и във фотографската тема. Но нали трябваше да се пази заради контракциите и предполагам, че поради тази причина пише рядко. Важното е да устиска колкото е необходимо, пък после ще ни се отчита.  Peace

Васе, все по-добре ще става.  Grinning
 Laughing Изправари ме, аз докато се напиша и ....

# 54
Здравейте  Grinning

И аз напоследък много се изложиш с присъствието тук т.е. никаква ме няма  Blush но съм много заета в работата, университета и семейството, че...знаете как е  Wink Нашия тати сега си сменя работата и си я взел малко почивка доакто не започне новата работа. Това означава, че се наложи да напусне яслата , където ходеше и Кари т.е. ще й търсим нова ясла. Сега се замислих, че за година и нещо детето ще смени 3 ясли  Rolling Eyes Добре че се адаптира много бързо, да ми е живо и здраво мишлето  Heart Eyes Та сега тати гледа Кари вкъщи и няма да ви обяснявам каква лудница е, че нали си го знаете нашия тати какъв е образ  Laughing Днес му пращам смс да се приберат по-рано да наготвят, а той ми обяснява, че били на люлките, цитирам " луда ли си, как ще се приберем вкъщи, нали Карина ще реве"  #Crazy  Joy

Другата седмица на Павлин сестра му ще идва с племенничката, че не сме я виждали от лятото малката госпожица  Heart Eyes

Успях да прегледам набързо темичката. Радвам се, че сте решили да се събирате. С нетърпение чакам снимки от срещата  Wink

Това, което разказвате за яслите е някаква лудница  Rolling Eyes Но пък тук дори нямаш избор - частна ясла и това си е. Но пък държавата много помага със средства за семействата с по-ниски доходи  Peace

Лили, надявам се племенника ти да се оправи и да ни зарадваш с хубави новини скоро!

Гале, аз също се бях замислила за Муцуна. Ще чакаме хубави новини в скоро време от нея  Wink

Манго, как върви твоята бременност? Знае ли се вече девойка или младеж чакате  Grinning

Гери, доколкото разбрах Кика е тръгнала на ясла. Успех с адаптирането й и не се притеснявай  Wink Там много ще й хареса  Mr. Green

Ето малко снимцичи от нас  Wink

Великден и пикник в парка
Разходка в парка

Нямам спомен дали ви показах снимките от разходката ни до Оксфорд преди 2 седмици, но ви ги пускам пак за който му се гледа  Wink
Оксфорд 1
Оксфорд 2

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 23:53 от Winnie

# 55
  • Пловдив
Добро утро и от мен!
Днес си взех един ден отпуска, че имам разни задачки за вършене и сега си пия кафето на компа Simple Smile
Лили, стискам палци детенце да се оправи  Hug
Уини, винаги много се кефя на вашите снимки / и тези на Танчето Генова  Hug/ и на спокойствието, което лъха от тях  Hug Но убий ме, може и да съм мазохист, но корените ми са дълоко в Бг и немога да си представя да живея някъде другаде  Rolling Eyes
Манго, дано наистина те изоставят вече неприятните страни на ранната бременност  Hug А ти защо всъщност си смени ника?

Благодаря на всички ви за милите думи за моите момчета  Hug Леленката вече е почти паднала, но засега я крепя с друга Simple Smile Раната е заздравява, доколкото успях да видя, дано да не остане голям белег  Rolling Eyes
Гери, така като чета Кика свиква бързо с новото ежедневие, дано е така и занапред  Hug
Хубав и слънчев ден на всички  Hug

# 56
Winnie ,страхотни снимки.
Много красиво PeaceИ колелото на Кари е много готско-какво е Thinking

# 57
Winnie, страхотна е сладурана, много й е пораснала косата, а тези зеленини при вас са невероятни.
Намерих сайт на клубчето, за което писах, където има снимки и от градината. Ето го:
http://www.zvezdichki.com/index.php
Ако искате да направим анкета за датата и мястото на срещата. Но аз не съм на ти с пускането на такава. Embarassed

# 58
Данинка, все забравям да ти кажа, че много ми харесва новият ти аватар Simple Smile

Доре, дори и да му остане белег на Преси, това ще му е чарът Wink

Киара днес започна да мрънка още със ставането, не искаше да я обличам, не искаше да излиза... Даже ми обяснява, че не искала да играе вече Rolling Eyes (т.е. да ходи на ясла, защото аз й обяснявам, че там ще си играе с дечицата). Много се надявам до края на следващата седмица да спре да плаче, че много дълго не знам дали ще издържа. Иначе си е жизнерадостна вечер, дано се чувства добре в яслата въпреки рева.

Уини, ти нали беше решила да не работиш известно време, за да приключиш образованието си? Явно съм пропуснала промяната на решението. А Павлин в някой ресторант ли започва работа?

# 59
Добро утро и от мен!
Вики е вкъщи с майка ми, т.е. вече са на разходка. Сега не е на ясла, защото в сряда пак вдигна висока Т - 39.5 и майка ми спешно дойде в четвъртък сутринта. Пак се борим с бактерии в урината и е на АБ. Вчера ходихме на детски нефролог и поне се успокоих, че причината не е анатомична, че се бях психясала за операции, цветни снимки  и други такива.
В тази връзка (бактериите) махнахме и памперса. Много ми помогнаха жените от яслата, научиха я точно за два дена, сега е с памперс само през нощта, но май и той е излишен, защото или е сух, или става през нощта и си казва, че иска да пишка Wink
Гери, много ще ти бъда благодарна, ако ми изпратиш таблицата с яслите. Аз принципно съм се спряла на Маргаритка, която една улица над нашата. Таксата малко ме притеснява, както и фактът, че ако детете отсъства не ти приспадат от таксата. Сега плащаме по 15 лв. на ден с храната и то само за дните, в които детете е било реално на ясла. За Мила нямам никаква информация, само знам, че май са много деца, около 20.
То нашата история с яслите е страшна. Имаме и място в държавна (сега някои ще ме линчуват) и мислех от 1 юни да я пускам там, но вижте каква информация получих  от една майка, чието дете посещава нашата яслена група "Патето яки":
Цитат
децата ходеха до скоро с желание, не са плакали, поне моето никога, даже влизаше само в групата и дори не се обръщаше да плаче за нас, проблемът явно е в често сменящия се персонал, а те са малки и не могат да свикнат, а и явно персоналът от своя страна няма опит, защото моето дете от няколко дни се връща изподрано, хапано, с кървави дълбоки следи по лицето и няма никакъв контрол, а сутринта отказа да влезе в двора на градината, което е най-лошото, защото аз не мога все още да му обясня и да го мотивирам да не се страхува, детето е на година и осем месеца и не говори повече от 10тина думи. сега си е в къщи. условията вътре в групата са повече от плачевни, мухъл, захабени стени, балатум, легла, килим. Купихме от октомври та чак сега един нов балатум по настояване на директорката, той излезе 800 лева, сега обаче няма кой да го постави. на последната родителска среща ни караха да купуваме ПЯСЪК ЗА ПЯСЪЧНИКА и дъски за пейки!!!!!!! няма да коментирам. няма играчки, носим , купуваме, но е трагедия. не искам да Ви отчайвам, но децата доскоро се чустваха добре и танцуваха, познаваха песничките, ходеха с желание, моето сутринта отказа
 #2gunfire #2gunfire и се отказах. Сега търся частна, не мога да пусна детето в този зверилник. Направо се отчаях от държавните заведения. Дано другаде да не е така. Мисля, че Лили беше доволна от тяхната ясла.

Общи условия

Активация на акаунт