Любители на котки, тема 22

• 24 785
  • 359
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Супер са!    bouquet

# 136
  • София
Ted_cat- страшно си ги подбрала. Сладури.

# 137
Моля да ми отговорите.Какво е най-добре да се дава,когато котката има температура .Котката в момента кърми.В  момента няма възможност да се води на ветеринар.Благодаря Ви предварително

# 138
  • Варна
Никой тук не е в състояние да постави диагноза и вероятността да навредим, вместо да помогнем е голяма. Не се доверявай на мнения от форума, а най-малкото опитай да говориш с ветеринар поне по телефона, ако действително е невъзможно да заведете котката.

# 139
  • София
Никой тук не е в състояние да постави диагноза и вероятността да навредим, вместо да помогнем е голяма. Не се доверявай на мнения от форума, а най-малкото опитай да говориш с ветеринар поне по телефона, ако действително е невъзможно да заведете котката.
Подкрепям.

# 140
Благодаря,котката е на моя приятелка в Турция.Ще говоря довечера с моят ветеринар.

# 141
  • Варна
Най-добре. Температурата може да има най-различни причини, които и не подозираме. А щом котката кърми съвсем пък е нежелателно да те засипваме с некомпетентни съвети. Да не стане някоя беля. Дано да се оправи писанката.

# 142
А как разбрахте, че котка има температура Shocked Thinking. винаги съм се чудила как ли им се мери Т, за кръвното, няма да питам Mr. Green.

# 143
  • Варна
Шушулче, в ануса се мери.

# 144
А аз съм се чудила колко е нормалната т на котка?  Rolling Eyes

# 145
  • Варна
Цитат
Нормална за котките се счита температура от 38,0 до 39,0 градуса по Целзий (при малките котета – до 39,6 градуса, а при сфинкса – до 41,5). Повишаването на температурата над 40,0С може да свидетелства за начало на патологичен процес. Макар, че температурната реакция често се явява като показател на естествената резистентност или реактивност на организма, рязкото й повишаване до 41,0С по-често е сигнал за необходимост от бързо лечение. Не бива да се забравя също, че температурата на тялото на животното се повишава при вълнение и страх, след физическо натоварване, а също при горещо време, при отравяне, след електрошок или при хиперфункция на щитовидната жлеза. Съгласно изследванията, проведени в USA най-чести причини за възникване на треска са: инфекциозни заболявания (40%), онкология (20%), системни заболявания (20%), други заболявания (10%), идиопатична треска (10%).

# 146
# 147
Мерси, Месечинке   bouquet
Маусбени, мокрите котки са уникални!!
Яд ме е, че моите никога няма да мога така да ги снимам, няма кой да ги къпе, че аз да снимам.
Eдин спящ Бени с полуотворени очи  hahaha
http://tedca.multiply.com/video/item/14/MOV01783.MPG

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 17:29 от Ted_cat

# 148
  • София
Ние чакаме да се стопли и ще го къпем.Като знам каква борба е да му измия лапата,и как реве,не ми се мисли какво ще е да се къпем.
Филип заяви,че той ще го къпе,но подозирам,че накрая ще съм само аз в борбата.Ако има снимки,ще ви ги покажа.

# 149
  • София
Мокрите котета са много смешни!  bouquet

Дано да не ви се случва, но ако някое коте има температура веднага ще разберете. Чувства се с ръка. Толкова често ги галим, че когато има веднага се разбира и не е необходимо да се мъчи котето с термометри! Просто веднага се води при чичо доктор. Само веднъж ми се е случвало и котето пареше, беше и отпуснато. Оказа се възпален зъб. С инжекция му я свалиха.

Общи условия

Активация на акаунт