Любители на котки, тема 22

• 24 761
  • 359
  •   1
Отговори
# 255
Близначе, забравих за ти честитя за котето. Та - честито  Hug
сигурна съм, че ще е щастливо при вас. Няма за какво да се притесняваш. малко е, нормално е да ти е странно. Но след няколко дни ще свикнете с присъствието й и живота ще си продължи по старому, почти де  Laughing
И мъжа ще свикне. може да не я обикне скоро, но след време и това може да стане.
Моя след договора не ме тормози с изречения за махането на котките, само ме оглежда дали съм свалила нещо  hahaha
И се закача с Нико, опита се да го гушне, но Нико избяга бързо  Mr. Green

# 256
  • Costa Rica
Blizna4e, честит рожден ден на патерица и честита сладурка! Много е миличка, искам да я налазя! Не се притеснявай, ще свикнеш да си котешка мама.

Първата ми котка беше точно такава шаренилка, но с ужасно див характер - един ден избяга и повече не я видях. Казваше се Сирина ди Мацони - което дъщеря ми веднага претвори в Посерина Омацони Laughing Още ми липсва...

Моите принцеси свалиха по един топ козина и доста тегло и сега приличат н кльощави мишки. Ще ги наснимам тия дни.

Весели празници на всички!

# 257
Не,не се занимавай изобщо.От чисто любопитство се интересувам.Ако взимаме друго коте( скоро ) ще е женско,така че няма да ми е нужна цената за мъжка кастрация.

Току-що се върнахме от разходка и не съм видяла поста ти - та проверих - 45 лв. е кастрацията на мъжко коте.

# 258
  • София
Не,не се занимавай изобщо.От чисто любопитство се интересувам.Ако взимаме друго коте( скоро ) ще е женско,така че няма да ми е нужна цената за мъжка кастрация.

Току-що се върнахме от разходка и не съм видяла поста ти - та проверих - 45 лв. е кастрацията на мъжко коте.

Все пак ти благодаря  Hug

# 259
Благодаря на всички за хубавите пожелания !  Hug
Момичета, притеснена съм - току-що малката бебка ака в тоалетната и накрая имаше кръв.После от гъзето и капнаха още няколко капки  Sad На какво може да се дължи това ? Яде Уискас Джуниър а днес и дадох и мляко с биберон / купих и шише с биберон и мляко за малки котета/ .

# 260
  • София
МериДжей,много хубаво,че се е оправила бързо,сигурно защото е  малка,Мери беше на 7 години и доста тежко го понесе,а за цената преди 2 години при нашия вет.беше 40 лева,сега незнам Simple Smile,Blizna4e дадох ти тел. на моя вет. на лични,но незнам дали работи днес.

# 261
Котето сега е добре.Пи млекце и се оправи.Възможно е да е било и безводнено, от вчера не е пило мляко а и вода не пие още.Въпреки всичко ще се консултирам още утре с нашия вет.
margita, много си миличка, благодаря   bouquet Но аз живея точно до една ветеринарна клиникав Студентски град.Дето се вика по чехли мога да слизам до там.Днес вече е късно но утре ще минем да я прегледа.Тя преди малко пак ака, но вече нормално.
Толкова е забавно това дребосъче, толкова е мила и сладка ! Баща ми като я видя снощи каза че била като стършел. Mr. Green Каза че за пръв път вижда толкова грозно и същевременно красиво коте.Сладка е и със всеки изминал час я обиквам още повече и още повече  Heart Eyes А сега ще я поснимам и ще ви пусна снимки.
 Hug

П.С. Ще ме извините че ще пиша бая честичко тук, ама нали сега съм прясна майка.....   Grinning

# 262
Близначе, хубаво е, че котето е по- добре. Може от смяната на храната да се е раздразнил стомаха му. Утре ще каже ветито ви.
Пиши колкото често искаш, все пак това е тема точно за котетата ни!
Нико преди малко нападна една консерва с риба тон. Озверя само като я подуши. Дадох им малко, ама не му стигна на гадинката, та се беше качил на кухненския плот и си хапваше спокойно....  ooooh! Не беше правил досега такива бели, пък и аз не му се скарах много сега и сигурно ще се повтори.
Да ви покажа едно патешко семейство, което снимах вчера -

И Нико, нещо го хвана яд на едно моторче  Laughing

Пък Бени, чак ме е яд, че не го снимах на клипче - така дълбоко спеше днес... мърдаше с мустаци и уши... набутах му кашкавалче под носа - никаква реакция, отворих му леко устата и го сложих вътре - взе да си го дъвче, СПЕЙКИ! Беше уникален! Умряхме да се хилим с децата, а той спи и мляска...

# 263
...Да ви покажа едно патешко семейство, което снимах вчера -
...

Heart Eyes
Това патетата от Южния парк ли са?

И пак да кажа за моята котка - един месец след кастрацията става все по-човеколюбива и добричка. Преди само хапеше и дращеше, а сега се гали и си играе по-миролюбиво  Laughing направо не мога да позная, че е същата котка. Дори се опитва да води някакъв диалог с мъжа ми  Laughing

# 264
  • София
Честито коте на bliznashe!ного е сладка малката Зара!Трябва да всяка цена да потърсиш вет за съвет ,относно котето.
Чета ви,макар и рядко.
Имаме още малко и привършваме вкъщи ремонта и тогава ще имам надявам се повече време.А и децата привършват вече училище.
Аз бях в почивка по празниците,и не мога да се наспя.

# 265
  • София
Котето сега е добре.Пи млекце и се оправи.Възможно е да е било и безводнено, от вчера не е пило мляко а и вода не пие още.Въпреки всичко ще се консултирам още утре с нашия вет.
margita, много си миличка, благодаря   bouquet Но аз живея точно до една ветеринарна клиникав Студентски град.Дето се вика по чехли мога да слизам до там.Днес вече е късно но утре ще минем да я прегледа.Тя преди малко пак ака, но вече нормално.
Толкова е забавно това дребосъче, толкова е мила и сладка ! Баща ми като я видя снощи каза че била като стършел. Mr. Green Каза че за пръв път вижда толкова грозно и същевременно красиво коте.Сладка е и със всеки изминал час я обиквам още повече и още повече  Heart Eyes А сега ще я поснимам и ще ви пусна снимки.
 Hug

П.С. Ще ме извините че ще пиша бая честичко тук, ама нали сега съм прясна майка.....   Grinning
Здравейте на всички. Близначе,честито малко сладко коте! И аз ходя в клиниката в Студентски град и твоето коте много прилича на моето  Joy,което стана на 3 месеца тази седмица. За кастрацията докторът ми каза,че е по-добре да се кастрира преди първото разгонване.И така мисля да направя с моята/женска е/.   bouquet

# 266
Ето този линк за кастрацията ми се стори МНОГО полезен, може да го сложите в първия пост на следващата тема: http://www.zoomania.org/Vsichko-ostanalo/Medicinata-i-az/Dali-da … -si-liubimec.html

Сега видях, че линкът за кастрирането в първия пост отваря някаква страница в бездом, която няма нищо общо с кастрацията..
Може да се поразровим за полезна информация и да обновим линковете, и да се добавят нови..

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 10:46 от Juiciness

# 267
10те НЕ в храненето на котката също не се отваря - ето друг линк: http://www.park4pets.com/resource.php?id=133&ln=EN

За отворните растения: http://zoovet.ucoz.com/news/2009-03-16-71 и http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=3456 пълен списък, само че на английски. В първия пост линкът е към стара тема, където се говори за ресане и четки. Rolling Eyes

За различните видове храна също не се отваря. http://www.zoomania.org/Kotki/Hranene/Za-hraneneto-na-kotkata.html Тук има за храненето по принцип, изобщо, може да се сложи линк към зоомания, явно има доста полезни статии.

и т.н. в google има хиляди статии, мисля, че трябва да се актуализира списъкът, че така си седи от толкова теми..

И забравих - честито коте на близначето! Simple Smile И патетата са много сладки Grinning!

# 268
Juiciness благодаря за линковете и за поздравите !

Днес котето е много добре.Тази нощ пак спа при сестра ми, беше ставала през 2 часа да я води на тоалетна.Сложих тоалетната на терасата и я извеждам периодично да ака там.А в банята съм сложила вестник и тя пика на него. После го махам, измивам и готово.Тоалетната смятам да си остане на терасата и когато дребка порасне достатъчно за да не падне, ще и оставям отворено да ходи там.На този етап ще я изнасяме ние.Днес и дадохме и втората доза лекарство за обезпаразитяване.2 часа по-късно тя повърна, дали е от лекарството ? Сега си играе и естествено иска пак да яде  Grinning Това коте е с право черво направо .
Момичета, кажете, кога ще се разбере окончателния цвят на очите ? Тя сега е на месец и половина /сметнах че е родена около 22 март/ и очите и определено са сини.На другите и сестричета бяха зелени.Но дали ще се промени цвета ? Божееее, ама колко въпроси имам само....ама няма да ви тормозя.
И най-важното - съпругът ми омекна.Видя колко е щастлива малката и млъкна.Вчера си игра цяла вечер със Зара /котето/  а тя му се вря къде ли не.Хареса го и смятам че и той нея.Ама как да не я хареса като е толкова чаровна !  Heart Eyes
Сега ще сваля снимки на дребка и ще ви ги пусна.Лек ден на всички и ви благодаря за вниманието !  Hug

# 269
  • град-държава
Близначе,първо честито котенце,нега дълги години да те радва,много е красива  Hug...после,много  е малка за обезпаразитяване,нека направи поне 2 месеца и грамажа на хапчето трябва да е съобразено с теглото на котето,2 седмици след обезпаразитяването слагате първата ваксина,2 седмици по-късно повтаряте ваксината или слагате като първа ваксина ПюрВакс еднократно тя е срещу 5 болести и е много чиста ваксина,но това ще го обсъдите с вета ти за да няма фалове,преди ваксиниране обстоен преглед с мерене на температура,котето трябва да е абсолютно здраво,ако изкара нещо след обезпаразитяването не се ваксинира докато не се изчисти напълно  и не се направи контролно изследване,ясно е,че сега след като го е повърнала нищо не е станало,така,че действаш по схемата...успех в майчинството... Grinning

п.с.
постави тоалетната на достъпно за нея място,терасата не е подходяща дори и след време,не трябва да се моли да я заведе някой до тоалетна,а да може да я посещава по всяко време на денонощието,ще имаш проблем  напред във времето ако и позволяваш да пишка на повече от едно място...очите ще се избистрят съвсем след навършване на година,дотогава ще се променят според възрастта,но цвета ще се прояви след 3-я месец...

Общи условия

Активация на акаунт