Клостилбегит

• 8 783
  • 70
  •   1
Отговори
# 15
Момичета,Клостилбегита НЕ СЕ ПИЕ БЕЗ ДОКАЗАНА ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИТЕ И СПЕРМОГРАМА!!!!!!!!!!!!!!!!!
Който лекар ви го дава без тези изследавания-далеч от него!

# 16
  • София
Здравейте момичета,
при мен се оказа, че нямам овулация и потрсих лекарска помощ. Този месец пих Клостилбегит за първи път и левият ми яйчник образува хубав фоликул. Естествено под лекарски контрол. Правихме два ехографа по време на приема, което беше 5 дни. На 13 ден от цикъла имах овулация. Мисля, че имаше още една тема за това лекарство. На мен не са ми правили изследване за проходимост на тръбите, но ако този месец не се е получило нищо ще попитам лекарката. Тя ми обясни също, че този препарат не се пие повече от 3 пъти в годината. Сега чакам да ми дойде на 1.05 и каквото и да се случи ще ви пиша. Засега имам само стрелкащи болки в същия яйчник, но това може да се дължи на идващия цикъл. Дано да не е ... Simple Smile Успех на всички и внимавайте с препарата.

# 17
krisinko ,
а ако тръбите ти не са проходими? Спермограма правили ли сте? А ако показателите не са добри?
Не трябва да питаш лекарката си, а направо да я смениш! Що за безотговорно отношение! Confused

# 18
  • София
Ами да спермограмата е добра. Но не съм сигурна, че трябва да сменям лекарката. Имам доста добри отзиви за нея. Ако не ме удовлетвори ще я сменя. Не смятам, че съм постъпила безотговорно, още повече че не съм лекар и не мога да я съдя за това дали ми е назначила това изследване или не. За да се получи запушване на тръбите съгурно са необходими някакви фактори. Всеки организъм си е индивидуален и различно податлив на всякакви промени и деформации. В някой теми наистина съм попадала на абсурдни твърдения, но не съм си позволявала да критикувам някой. Всеки има право на избор. Благодаря ти все пак за мнението.

# 19
krisinko ,
нямах предвид, че ти имаш безотговорно отношение! Безотговорното отношение е на лекарката ти и отново заставам зад думите си! Не критикувам теб, макар да съм на мнение, че всеки малко по-образован човек /слагам и теб в това число/ би следвало поне бегло да се запознае с нещата, когато се касае за здравето му!
Но не мога да не обвинявам гинеколожката ти!
За да се получи запушване на тръбите сигурно са необходими някакви фактори.
Повечето възпаления и инфекции протичат безсимптомно. Хламидийната - също. Кое ти гарантира сигурност? Недоумявам...
За едно си права - всеки има право на избор.  Тялото е твое, здравето - също.  Stop Ако съм била по-остра, било е защото ми пука!

# 20
krisinko, не подценявай съветите, които получаваш във форумите. Те са от препатили момичета. Може лекарката ти да има слава на "добра" такава, но чесно казано аз от подобни вече съм си патила. Усмихват се, вземат ти парите, правят се че им пука, а дефакто си знаят само едно - бизнеса да върви. Околните им вярват заради милото им отношение, препоръчват ги и т.н. Но ако имаш проблеми със забременяването, не се доверявай на квартални гинеколози, а посети специалисти по стерилитет. Те знаят най-добре. А нито един такъв специалист няма да те накара да пиеш Клостил без цветна снимка и спермограма.
 Момичета, не се сърдете така лесно на съветите, които ви се дават. Понякога дори някой да изглежда по-рязък, то е защото някои теми са много дъвкани, но няма кой да ги прочете и да се поучи.
Успех на всички в стремежа за дете !!!

# 21
  • София
Благодаря hope, garda, за съветите. Ще се замисля по въпроса. Наистина съм изчела доста информация за това, има поне 10 такива теми. Наистина ми пука за това, какво се случва с мен и здравето ми. Хубаво е да има такива като вас, за да се замислим ние, които тепърва навлизаме и се сблъскваме с тези проблеми. Хубав и усмихнат ден ви желая.

# 22
Икам да питам  някой да е получил от Клостила ужасни кръгове  и лющене на кожата около очите? Също и спадане на теглото? А  седмица след приема му  множество пъпки ?
Моята лрекарка твърди, че не е от Клостила, но явно не ми понася добре?
Пия го от месец и ако не е станало бебето мисля да прекъсна стимулацията Sad
Усещам че тея хапчета ме тровят яко. Sick

# 23
  • София
Икам да питам  някой да е получил от Клостила ужасни кръгове  и лющене на кожата около очите? Също и спадане на теглото? А  седмица след приема му  множество пъпки ?
Моята лрекарка твърди, че не е от Клостила, но явно не ми понася добре?
Пия го от месец и ако не е станало бебето мисля да прекъсна стимулацията Sad
Усещам че тея хапчета ме тровят яко. Sick
Първото си дете родих след стимулация с Клостил ( еднократно), сега опитваме за второ - вече няколко месеца обаче. С две думи имам доста опит, но никога не съм имала подобни симптоми нито пък съм чела за такива. Според мен лекарката ти е права, не е от Клостила. Променила ли си нещо друго - ако щеш стрес и тн.

# 24
Тя не ми вярва като и казвам , че всички странични ефекти от листовката ги получих, а те са указани само при предозиране.
Дано и аз като теб забременея още тоя месец   Heart Eyes

# 25
  • София
А колко ти предписа?

след като за първи път пише - по едно на ден - 5 дни, предполагам ( от 3 ден, някой го дават и от друг, при мен е от 3-ти)?

# 26
от 5 ти до 9 ти по 1х50 мг, на 14 имах овулация без Прегнил  и  по добре защото той не се намира по аптеките.
от 17 тия ден съм на вагинални таблети Утрогестан.

# 27
  • София
значи не е предозирала....

пожелавам ти да е станало още сега  Hug, ако и при мен този път се е получило  Praynig - най-вероятно ще се срещнем в другия форум  Grinning 

# 28
Дано мила Heart Eyes
Чувсвам се странно от сега но не смея да си мисля нищо  newsm78

# 29
Здравейте!
И аз имам няколко питанки относно стимулацията с клостилбегит!
Моя случай е следния:
Преди шест месеца преживях спонтанен аборт, а малко след това и операция за извънматочна бременност, резултат от която е загубата на едната тръба! Същия доктор, който ми прави операцията е и лекуващия ми лекар! След операцията той ми каза, че останалата ми тръба е идеално проходима, но без да ми е правил снимка! От този месец ми предписа клостилбегит на 5 ден от цикъла и прегнил на 11 като ми следи фоликулите. Изчетох много по темата за клостилбегита и сега малко ме е страх и се чудя дали да продължавам, ако този месец не се е получило чудото и дали да изисквам снимка.
Благодаря предварително за отговорите и се извинявам, ако въпроса ми е малко глупав

Общи условия

Активация на акаунт