Клостилбегит

• 8 786
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
защо трябва да се изписва от клиника по стерилитет , нима в малките градове в обикновенните АГ клиники да няма специалисти, един  съвет от имайте малко повече вяра във личните си гинеколози и мисля че всичко ще се оправи 
Защото обикновените АГ изписват това лекарство най-често без да са направили тест за проходимост на тръбите. А ако се окаже, че тръбите са запушени - то напразно си "гърмите патроните". Нали знаете, че Клостилбегит се пие най-много 6 пъти в живота ? А ако се окаже, че го пиеш 3-4 цикъла и си разходваш яйчниковия резерв, а тръбите ти са запушени - тогава къде е смисъла ???
Момичета - преди да пиете това лекарство задължително направете спермограма на партньора и цветна снимка на маточните тръби !
а кой е казал че там не правят горе посочено, друг е въпроса кой и до колко е запознат и какво иска като отиде на лекар , понякога човек спестява на специалистите някой нещо който са важни за тях и за поставянето на диагнозата. Аз не съм убедена че само в клиниките по стерилитет може да се помогне на човек с проблеми, голяма част от проблемите са и на психична основа, и ако само по цял ден си повтаряме колко сме зле няма как да се почувстваме по добре !

# 46
Аз пък да попитам-днес ми е 4 ден на клостилбегита-пия по 1 на ден. Но нямам никакви, ама никакви странични действия-все едно пия витамин С.. newsm78 Почвам да се чудя - то изчетох какво ли не, включая и теми ,озаглавени " Ужаса от клостила "...

# 47
  • София
Аз пък да попитам-днес ми е 4 ден на клостилбегита-пия по 1 на ден. Но нямам никакви, ама никакви странични действия-все едно пия витамин С.. newsm78 Почвам да се чудя - то изчетох какво ли не, включая и теми ,озаглавени " Ужаса от клостила "...
И при мен нямаше никакви странични ефекти, даже си мислех че не действа. Ама си действаше де, сдобих се с киста накрая.

# 48
EEEEEEEEEEEEE, стига де..... Simple Smile Не ща киста!! Пу пу никога съм нямала!!!
Бамбарадамбара, ти преди имала ли си ?

# 49
  • София
EEEEEEEEEEEEE, стига де..... Simple Smile Не ща киста!! Пу пу никога съм нямала!!!
Бамбарадамбара, ти преди имала ли си ?
Тази ми беше единствена. После смених лекаря.

# 50
Добро утро!
Вчера бях на контролен след клостила..Ужас просто. Никакви фоликули, нищо..То бива, то може, ама..А преди имах ову,видяхче жълто тяло. Възможно ли е това?? То стана по-лошо положението.
За уточнение-нямам кисти и ПКЯ, хормони добри,само пролактин към горна граница, но в норма.
 Sad

П.П. Обаче много мисля дали не е по-правилно да го пия от 3-7 ден. Просто цикъла ми е 26-27 дни. ??? Доктора каза от 5-я, но изобщо не съм сигурна запомни ли колко ми е цикъла??

П.П. 2 : А как се пият по 2 хапчета - едно сутрин и едно вечер ли или и двете наведнъж и кога?

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 10:01 от Анонимен

# 51
  • Около света и у нас!
Добро утро!
Вчера бях на контролен след клостила..Ужас просто. Никакви фоликули, нищо..То бива, то може, ама..А преди имах ову,видяхче жълто тяло. Възможно ли е това?? То стана по-лошо положението.
За уточнение-нямам кисти и ПКЯ, хормони добри,само пролактин към горна граница, но в норма.
 Sad
И аз бях така при първие прием на Клостила, но като за почнах да го пия стартирах по 1 на ден за 5 дни. След това втория път всичко си беше наред - пиех го по 2 пъти на ден за 5 дни. Може би трябва да ти увеличат дозата, но те лекарите си знаят и ще направят най-доброто за теб   bouquet Успех

# 52
Да, ще пия втория път по 2. Значи два пъти на ден-сутрин и вечер предполагам?
Но моля за сравнение кажете кой с колко дневен цикъл е бил и откога го е почнал-че се чудя дали да не питам доктора??

Благодаря ти, Фиама! Hug

# 53
  • Около света и у нас!
Да, ще пия втория път по 2. Значи два пъти на ден-сутрин и вечер предполагам?
Но моля за сравнение кажете кой с колко дневен цикъл е бил и откога го е почнал-че се чудя дали да не питам доктора??

Благодаря ти, Фиама! Hug
Ми при мен е мн трудно да се определи на колко дни ми е цикъла (с поликистоза съм), но да речем, че ми е на 30 дни. За  стимулацията винаги отивам на 3 ден от цикъла, преглежда ме моята лекарка, ако всичко е наред почвам да го пия от 5 ден от цикъла и така 5 дни по 2 пъти на ден - сутрин и вечер. След като го свърша отивам на др ден да ме прегледа и да види дали има доминантен фоликул.  Последния път ми би Прегнил за спукване, но така и не се получи бебчо  Close
Този месец съм в почивка, тъй като отидох на 4 ден от цикъла и се оказа, че имам фоликул, който беше 12мм, за да се почне стимулация фоликула не трябва да е повече от 9мм.  Shocked

# 54
  • София
малко уточнения по повдигнатите тук въпроси за Клостилбегита:

1. много рядко има странични ефекти. форумите са пълни с глупости и недоказани твърдения.
2. ако е предписан 2 пъти на ден, пие се сутрин и вечер. но това би трябвало да ви го е казал лекарят.
3. има различни схеми за започване - от 1-ви, 2-ри, 3-ти, 4-ти или 5-ти ден. това преценява лекарят и не винаги има пряка връзка с дължината на цикъла ви.

не си самопредписвайте Клостилбегит!

# 55
  • Около света и у нас!
малко уточнения по повдигнатите тук въпроси за Клостилбегита:

1. много рядко има странични ефекти. форумите са пълни с глупости и недоказани твърдения.
2. ако е предписан 2 пъти на ден, пие се сутрин и вечер. но това би трябвало да ви го е казал лекарят.
3. има различни схеми за започване - от 1-ви, 2-ри, 3-ти, 4-ти или 5-ти ден. това преценява лекарят и не винаги има пряка връзка с дължината на цикъла ви.

не си самопредписвайте Клостилбегит!

Напълно подкрепям  Peace

# 56
Здравейте! Какво да кажа...Не стига,че след този клостилбегит нещо не стана, а ми и дойде на 20- я  #Crazy ден !!! Такова нещо скоро не бях изживявала. Мисля този месец да пропусна втория му прием..Щото с това ранно идване на М. не зная кога кой ден е и само ще се тъпча с хапчета и ще изстрелям патрони напразно..
Тъпо ми е.. Cry

# 57
Искам пак да попитам тук по-знаещите:

мога ли този месец да не пия клостил поради неизяснения ми М ? Някъде четох,че щом си го започнал не трябва да се спира 3-те месеца . Вярно ли е?
Нямам доверие вече на АГ-то. Просто някак мепретупва,не коментираме нищо,даже и не помни предния месец къде какво е било / говоря за фоликум. /.

Та моля за съвет.

# 58
  • София
Някъде четох,че щом си го започнал не трябва да се спира 3-те месеца . Вярно ли е?

Това за пръв път го чувам. Аз го пих само един цикъл.

# 59
  • София
Искам пак да попитам тук по-знаещите:

мога ли този месец да не пия клостил поради неизяснения ми М ? Някъде четох,че щом си го започнал не трябва да се спира 3-те месеца . Вярно ли е?
Нямам доверие вече на АГ-то. Просто някак мепретупва,не коментираме нищо,даже и не помни предния месец къде какво е било / говоря за фоликум. /.

Та моля за съвет.

не е вярно! клостилбегит се предписва за по 1 месец и се преценява дали и следващия цикъл да се предпише наново.
май е време да сменяш гинеколога.

Общи условия

Активация на акаунт