Клостилбегит

• 8 785
  • 70
  •   1
Отговори
# 30
Най-вероятно като е махал едната е погледнал и другата и затова казва, че е проходима.

# 31
Здравейте и от мен! Казвам се Веси и от предния месец пия клостилбегит по 1таб. от 5 до 9 ден, но май при мен пак не се получи овулация, защото на 14 ден имах 2мм фуликул, а това за мен не е доминантен. Дойде ми на 33 ден и днес ми е 5 ден и започвам по 2 на ден от 5 до 9. Та моят въпрос е задължително ли трябва да се получи овулация, след пиенето на клостил? Този месец ме вика на УЗ на 12 ден за да види дали са нараснали и предстои ли спукване на фоликулите. При мен ЦС показа идеална проходимост на тръбите, но спермограмата на мъжът ми е от преди 5 години и е добра, а сега не иска да си направи друга. Аз да кажа имам 1 дете на 5 години и сега искам второ, но от 2,6 години не става и за това сега пия клостил

# 32
Не е задължително като пиеш клостилбегит да имаш овулация. Ако не реагираш добре сега може следващия месец да пробвате с максималната доза 3x1 на ден и ако пак не става може би ще те стимулират с други лекарства.

# 33
Здравейте и от мен  Grinning
Ще ви разкажа за моя прием  на Clostilbegyt:
С моя съпруг правихме опити да забременея цели 2 години ,но все неуспешно.
Тогава отидох при гинеколог.След няколко прегледа и изследвания на мажа ми,гинеколожката ми предписа тези таблетки.Приемах 5 дена по 1таб.На 5-я ден отидох при лекарката, каза че ще чакаме оволацията.Ходих още 2 пъти, но фуликула несе увеличаваше както трябваше.Минаха дните през които трябваше да имам оволация,а фуликула несе пукаше.Така гинеколожката ми каза че по 1 таблетка за 5 дни нее достатъчно зада стимулира оволация.И изобщо не мислихме че през текущия месец ще стане нещо.Но на следващия месец неочаквано неми доиде цикъла,гърдите ме боляха ужасно много, но изобщо не си и помислях че може да сам бременна.След закъснение от 14 дена си направих тест с естествено беше положителен.Веднага отидох при гинеколожката и тя го потварди.За  съжаление загубих бебето още в 10гс.Изминаха 7 месеца и ние пак започнахме опитите,но нещо несе получава и мисля пак да отида дами изпише Clostilbegyt:
Е скапи момичета това беше моята история.
Желая късмет на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 34
sladkataaa ,
съжалявам за загубата ви!  Sad
Относно Клостилбегита, добре би било да прочетеш повече за стимулацията с Клостилбегит, защото не е никак безобидна. Необходимо е наличието на:
- разширена спермограма, направена в клиника по стерилитет;
- тест за проходимост на фалопиеви тръби /хидротубация, хистеросалпингография или лапароскопия/
- изследване на репродуктивни хормони.

Неконтролируемото стимулиране с Крлостилбегит може да доведе до намаляване или изчерпване на яйчниковия резерв!
При стимулиран цикъл овулацията се таймира, твоята гинеколожка не го е направила, което не говори твърде добре за нея. Аз не бих и се доверила, съжалявам.

Защо сте се спрели на стимулация? Какво сте направили до сега?
Успех, каквото и да решиш! Peace

# 35
Цитат
Здравейте и от мен! Казвам се Веси и от предния месец пия клостилбегит по 1таб. от 5 до 9 ден, но май при мен пак не се получи овулация, защото на 14 ден имах 2мм фуликул, а това за мен не е доминантен. Дойде ми на 33 ден и днес ми е 5 ден и започвам по 2 на ден от 5 до 9. Та моят въпрос е задължително ли трябва да се получи овулация, след пиенето на клостил? Този месец ме вика на УЗ на 12 ден за да види дали са нараснали и предстои ли спукване на фоликулите. При мен ЦС показа идеална проходимост на тръбите, но спермограмата на мъжът ми е от преди 5 години и е добра, а сега не иска да си направи друга. Аз да кажа имам 1 дете на 5 години и сега искам второ, но от 2,6 години не става и за това сега пия клостил
  Приемах Клостилбегит,точно ,както и ти,но при мен овулацията беше на 18-20 ден.

# 36
И аз пик клостилбегит без да ми е направена цветна снимка.Моя док(ще се сменяма май) май се надяваше да има ефект ,но уви.А проходимост ми направи едва след като минах терапията с клостилбелгит.Пих го 2месеца по 1 табл за 5 дни,1 м-за 5дни х 2 табл и 1 мм.х3табл. за 5 дни.така ли неуспя да прецени че няма полза!?Добре,че при проверка на проходимост  всичко се оказа добре.Това беше миналия месец.От тогава чакам да ми дойде червената гостенка,но пак закъснява и естествено пак не съм бременна.Оф.Колко мъка има по този свят.И като включим и лоша спермограма...Идвами да се  #2gunfire.Стискайте палци за понеделник.При доц.Цветков съм за консултация.

# 37
  • Около света и у нас!
Привет   bouquet
Да разкажа и аз на кратко - с диагноза поликистоза съм, от 1г и 6м правим опити, но без успех - след направени хормонални изследвания, спермограми, хидротубация и т.н. и аз стигнах до стимулация с Клостилбегит. Мин. месец ми беше първмата. За съжаление нямах възможност да ходя редовно при моята лекарка, за да ми я проследи, но на 18 ден от цикъла отидох. Имимах доминантен фоликул, но не се беше спукал. Предложи ми, да се върна след 2 дни, за да ми бие инжекция за спукване, но аз заминавах и нямах възможност и така до днес. Притеснението ми е, дали ще ми дойде нормално, без закъснение? Дали няма да се образува пак някоя киста...........
Др. седмица съм решила да отивам при моята лекарка, за да видим какво ще правим-в сл. че ми закъснее  newsm78

# 38
Фиама, много несериозно звучи поста ти. Клостила не са бонбонки, а сериозен медикамент. Отиди по възможност и преди това на лекар, защото все пак се касае за твоето здраве. кистите не са винаги безобидни. Peace

# 39
  • Около света и у нас!
Фиама, много несериозно звучи поста ти. Клостила не са бонбонки, а сериозен медикамент. Отиди по възможност и преди това на лекар, защото все пак се касае за твоето здраве. кистите не са винаги безобидни. Peace

Несериозен  Rolling Eyes Защо? За Клостила-знам, че не са бонбонки.........и съм си предприела мерките.....просто не съм се сблъсквала с това и ми беше интересно дали може да има закъснение и на някой от момичетата със същия проблем като моя  (поликистоза) могат да споделят примерно как е  протекло при тях...
Благодаря все пак за съвета  Simple Smile

# 40
Fiama нормално е да ти закъснее,защото клостила измества овулацията и аз бях така дойде ми около 30 и някоя ден  Peace

# 41
Момичета, има ли някоя от вас, на която Клостилбегит да е бил предписан в специализирана клиника по стерилитет? Не зная дали съм права, но наблюдавам, че май по-често се предписва в обикновените АГ кабинети...

# 42
защо трябва да се изписва от клиника по стерилитет , нима в малките градове в обикновенните АГ клиники да няма специалисти, един  съвет от имайте малко повече вяра във личните си гинеколози и мисля че всичко ще се оправи 

# 43
защо трябва да се изписва от клиника по стерилитет , нима в малките градове в обикновенните АГ клиники да няма специалисти, един  съвет от имайте малко повече вяра във личните си гинеколози и мисля че всичко ще се оправи 
Защото обикновените АГ изписват това лекарство най-често без да са направили тест за проходимост на тръбите. А ако се окаже, че тръбите са запушени - то напразно си "гърмите патроните". Нали знаете, че Клостилбегит се пие най-много 6 пъти в живота ? А ако се окаже, че го пиеш 3-4 цикъла и си разходваш яйчниковия резерв, а тръбите ти са запушени - тогава къде е смисъла ???
Момичета - преди да пиете това лекарство задължително направете спермограма на партньора и цветна снимка на маточните тръби !

# 44
  • София
Момичета, има ли някоя от вас, на която Клостилбегит да е бил предписан в специализирана клиника по стерилитет? Не зная дали съм права, но наблюдавам, че май по-често се предписва в обикновените АГ кабинети...
На мен ми е изписван в клиника по стерилитет за двете ми инсеминации. Имах направени всички нужни изследвания- снимка на тръбите, няклко спермограми, хормони и т.н. През ден ме следяха с ултразвук и ми изследваха лх и е2.

Общи условия

Активация на акаунт