3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 182
  • 320
  •   1
Отговори
# 15
Този лекар явно е от старото поколение и забравя...  Laughing Може би е забравил, че ехографът е изобретен, и си мисли още за рентген. Mr. Green

# 16
"Вълните, с които уредът работи причиняват затопляне. Клетките в най-ранните етапи на бременността съдържат предимно вода. Загряването над телесната температура води до химични реакции в клетките, които не са изследвани основно (изключвам чисто лабораторните условия и логично не при човека). Иза изследвания, които твърдят, че излагането на 5 и повече такива прегледи през бременността води до увеличаване на случаите със забавен вътрешноетробен растеж, дихателни проблеми при раждането, и други по-неприятни неща. Не случайно по ЗК в България са 2 прегледа, а в много страни изобщо не се включват или има 1 (специално в САЩ, обикновенно има 1 в около 16-та седмица - информацията ми е от най-продаваните тамошни книги за бременност, не е от първа ръка). Най-големият риск от ултразвука обаче си остава разчитането на видяното на екрана! Това казва създателя на уреда за тези цели."
цитирам Meq! от темата "ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 3)."
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381960.420
Може би има вреда в този вид диагностика,но има много случай ,в които по друг начин не би могъл да се установи проблем с бременността-извънчаточна бременност,мисед аборт,увреди с плода и т.н.

# 17
Пумукъл e написала точно това, което и аз съм чувала. Правени са доста проучвания в тази сфера, но както можете да предположите едва ли 500 бременни ще се подложат на чести прегледи с ехограф, за да се установи със сигурност вреда/лиспа на такава. За това най-често се казва, че не е установена със сигурност вреда от него, но не се знае и със сигурност и това затопляне дали не е лошо. Никой малко по-грамотен лекар няма да ви каже, че е все едно дали ще се прегледате 3 или 33 пъти по време на бременността, така че едно наум не е зле.

# 18
Не случайно по ЗК в България са 2 прегледа, а в много страни изобщо не се включват или има 1 (специално в САЩ, обикновенно има 1 в около 16-та седмица - информацията ми е от най-продаваните тамошни книги за бременност, не е от първа ръка

Причината е чисто прагматична - прегледите са толкова малко защото се пестят пари.

# 19
От кое се пестят пари,от тока,изхабен от апарата ли???????? newsm62

# 20

От услугата преглед на ехограф. Един вид труда на лекаря. Защото това си е вид изследване, а не е обикновен гинекологичен преглед.

# 21

Услугата струва пари, а на държавата не й се дават, затова в пакета, който е безплатен навсякъде влизат 1-2 прегледа, включително в България (2 бр.)

# 22
Да така е естествено,но си струва да се замисли човек и да не прекалява,ако не е крайно наложително,защото въпреки доводът с двата прегледа ехографът може да не е съвсем безвреден.На мен лично ми се иска да е,защото ми се налага да го използвам,както и при рисковите бременности,за които този брой процедури не е ограничен.

# 23
.......Казал й,че не и препоръчва да ходи на 3Д,защото лъчението било по-силно и може да навреди на бебето....

Кое било силно???
Лъчението???  Shocked Shocked Shocked
Що не го пита твоята приятелка да не би той да е облъчен тоя "доктор" ?
Това са звукови вълни, които НЕ облъчват...
Все едно да кажеш, че ако слушаш нон стоп радио ще се облъчиш...  hahaha
Сравнението е съвсем произволно, но пък казаното е достатъчно малоумно, за да го обяснявам по-обстойно...
Оффф, не вярвам, че още има такива "доктори"...
  ooooh!

# 24
А интересно ми е как ще се открият (не дай се Боже) проблеми ако има???  newsm78  Все пак има жени които са с проблемна бременност и ходят по 5-6 пъти през бременността. Без този ехограф как ще следят нещата??? newsm78
Проблеми се откриват и на обикновен ехограф,а лекарят е имал предвид 3Д апарат Peace
По темата-не съм чувала подобно нещо и не смятам че е вярно

# 25
Ама разбира се...щом не сте чували, няма как да е вярно  Naughty

# 26
Не, не е вреден !

# 27

Обоснови се като цитираш достоверни научни източници. Хората трябва да знаят защо е вреден прегледа с ехограф. Иначе само ще хвърлиш в смут някои бъдещи майчета. Peace

# 28
  • Бургас
Ето това чула моя приятелка,бременна в 5 месец,от лекаря си!Казал й,че не и препоръчва да ходи на 3Д,защото лъчението било по-силно и може да навреди на бебето,а и според него нямало смисъл,защото така или иначе вече и бил казал пола на обикновен ехограф.Аз лично за първи път чувам такова нещо и съм направо потресена ooooh!.Сега приятелката ми се колебае дали да ходи на 3Д,заради думите на лекаря си.Вие какво ще кажете?Някой друг чувал ли е подобно нещо?

Не вярвам доктора точно тази дума да е използвал  Naughty

Нямам представа за кой доктор става въпрос, може пък да е направил нужния преглед на 2Д.
Може дори да е специалист по фетална морфология Rolling Eyes

Чак пък не съм потресена да ви кажа Sunglasses

# 29

Обоснови се като цитираш достоверни научни източници. Хората трябва да знаят защо е вреден прегледа с ехограф. Иначе само ще хвърлиш в смут някои бъдещи майчета. Peace
http://www.psychiatrictimes.com/display/article/10168/56156
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2001/12/19/ultrasound.aspx
заповядай!
Разберете, че не става въпрос за 3-5 прегледа по време на бремеността, а за продължителни и чести такива

Общи условия

Активация на акаунт