3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 199
  • 320
  •   1
Отговори
# 285

Ооо,далеч не винаги е така!Аз имам 2 задържани аборта и никакво кървене,без да съм почивала и пазила леглото и ако не е ехографът...
Аз също имам два. И една дъщеричка, да ми жива и здрава, преди това.
И какво, ако не е ехографът - няма да го изхвърлиш ли?
Организмът си знае най-добре, със или без ехограф!
Втория път изчаках максимално да видя какво ще стане - в 13 г.с. тръгна..

Ако няма мед. показания или съмнение от страна на бременната, че нещо не е наред, няма нужда от "снимки" на бебето преди да се роди.
Колкото до абортите - миседите са от типа на спонтанните, рано или късно просто ти се случват.., след като плода няма сърдечна дейност.

Има и други вродени малформации като синдром на Даун примерно, които могат да се открият преди раждането. Но за това не са нужни нито толкова много ехографии, нито пък всички, в т.ч. високо рискови изследвания (като амниоцентезата) са показателни на 100%. Много често се случва всички тези допълнителни "екстри" да стъжнят живота на бременната без повод. Дали това се отразява добре на бебето, как мислиш?

За едно си права - въпрос на личен избор е дали, ако се случи да изследванията да предположат някакъв риск, жената ще се съгласи на аборт!  Peace

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 23:14 от multimodal

# 286
А ти през това време на изчакване какво правиш- радваш се на щастлива бременност, докато го изхвърлиш ли?Как без ехограф си разбрала,че нещо не е наред? Бих предпочела и не само аз аборт,ако трябва да изживея отново ужаса да родя дете обречено на смърт?Темата не е за и против аборта, а дали ехографът е вреден.Предполагам ,че има вреда (ще се потретя сигурно),но за мен и много жени не е лукс,а е наложителен,за други- не е необходим.

# 287
Цитат
А ти през това време на изчакване какво правиш- радваш се на щастлива бременност, докато го изхвърлиш ли?Как без ехограф си разбрала,че нещо не е наред?
За това не е нужен ехограф. Разбрах го и двата пъти.  Confused

Вече написах какво мисля:
Цитат
Ако няма мед. показания или съмнение от страна на бременната, че нещо не е наред, няма нужда от "снимки" на бебето преди да се роди.

# 288
Докато бях бременна ходих през 2 седмици на ехограф , а като влезнах в деветия и по-често . Два пъти бях на триизмерен и когато лекарят насочваше ултразвука към лицето на бебето , то се опитваше да си го предпази , махайки с ръце . Защо обаче бебето реагира така не попитах . На триизмерен ходих не заради някакви прищявки , а най-вече за по-обстоен преглед и второ мнение за хода на бременността . Поне на моето тогава неродено бебе изживяването не му хареса .Но по никакъв повод не сматам , че триизмерния е вреден Naughty

# 289
За мен също ехографията е задължителна по време на бременност - загубих дете в 25 г.с. и ако не бяха ме прегледали на ехограф, за да установят липсата на сърдечна дейност, не знам какво щеше да се случи и с мен и къде щах да съм сега!

# 290
Този лекар дипломиран ли е?Да не е бил някой стажант? Joy

# 291
Момичета според вас вредно ли е за бебто ако ходя на ехограф през 2 седмици,а не веднъж в месеца?

# 292
Момичета според вас вредно ли е за бебто ако ходя на ехограф през 2 седмици,а не веднъж в месеца?

Shocked може би ако прочетеш темата сама ще си отговориш на въпроса.

# 293
  • В друго измерение
Да се изкажа и аз. Живея в Канада, тук за 9 месеца, ехографските прегледи са само 2, максимум 3, с цел диагностика. Това, ако бремеността протича нормално. Ако е рискова са повече. Но, само 2D.

Това изобщо не е вярно, диагностика се прави само на 2D, 3D е за шоу на родителите и евентуално за разни лицеви деформации (да не дава Господ):
Цитат
3Д ехографа е много полезен,тъй като добрия специалист ще ви отдели минимум 30мин преглед,през който ще прегледа органчетата на бебето,кръвопотока,пъпна връв и т.н.

В западните издания има много публикации за това дали ехографа е вреден или не. Засега няма доказателство за вредата му. Но определено има облъчване на бебето, което е особено силно при 3D ехографите с цел подобряване качеството на образа и снимките. Аз доста попрочетох преди да отида. Мъжът ми, например, е завършил елетроника и изобщо няма нужда да бъде убеждаван, че ехографа облъчва бебето - той просто си го знаеше, без да е прочел нищо или правил рисърч. Отидох в 8-ми месец, с цел да си видя бебето, но уви, то не мислеше така и не се показа много. Както и да е. Направи ми впечатление, че го гледат на 2D и само ако се види подходяща поза се превключва на 3D - това от само себе си говори много. Така че, според мен, лекаря, който авторката цитира знае език и чете чужди публикации - всъщност това не е единствения лекар в Б-я, който е на това мнение.

Аз лично съм ЗА ехографите, но използването им трябва да е разумно.

# 294
Засега няма доказателство за вредата му.

По притеснителното е, че няма доказателства за обратното, което не спира лекари и родители да го използват час по час.

# 295
  • В друго измерение
Цитат
По притеснителното е, че няма доказателства за обратното, което не спира лекари и родители да го използват час по час.

Точно Peace. Това забравих да спомена.  Но както казах, запознати хора нямат нужда да бъдат убеждавани, че ехографа облъчва бебенцата.

# 296

Ако имаш някакъв проблем, който трябва да се следи с ехограф, ходи си на 2 седмици. Ако всичко е наред, не е нужно да  гледат бебето толкова често. Каза се вече - няма конкретни доказателства, че е вреден с нещо.

# 297

Ако имаш някакъв проблем, който трябва да се следи с ехограф, ходи си на 2 седмици. Ако всичко е наред, не е нужно да  гледат бебето толкова често. Каза се вече - няма конкретни доказателства, че е вреден с нещо.

Нито в противното, както се каза вече.

# 298
Пъпната връв на бебто в момента е увита около вратлето и това много ме притеснява Sad Преди това имам няколко спонтанни аборта в ранни месеци и се моля сега всичко да е наред с бебчо Praynig Реших,ако трябва да ходя и всяка седмица,за да съм сигурна,че всичко е наред.

# 299
Този лекар, който го е казал може би не иска да използва апарата / или няма такъв и не иска да изгуби пациентката си - и в двата случая смятам, че твърдението му е необосновано. Медицината се развива, лекарите се грижат все повече за безопасността на пациентите и ако беше вредно, нямаше да се използва масово от най-добрите специалисти. Точно пък от лекарите очаквам да не са ограничени хора и постоянно да обновяват знанията си, този ми се струва "старомоден"  Whistling

П.С. Ако не беше 3Д ехографа, нямаше да се радвам на снимката на профила ми  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт