ЮНСКИ талисманчета се появяват,определено термина ни наближава !Тема №56

• 11 810
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Франческа, стискам палци да се оправиш бързо!

И аз съм на мнение, че жените като са бременни или с малки деца не трябва да се занемаряват, но някой път не ми се конти или да обличам децата ми с официални дрехи само, за да отида до магазина, нищо че количката ми е Бугабу. Иначе аз много обичам да спортувам, но за сега прекъснах, заради бременните неразположения. След като родя мисля пак да си продължа със спорта (ходех два пъти в седмицата на фитнес и един път на степ-аеробика). А 40 дни след раждането е хубаво и да се правят упражнения за стягане на тазовото дъно, мисля да се запиша и на такъв курс.

Фрея, не се притеснявай за килограмите 1 кг. не е за плашене, даже вчера четох в моята книга, че последното тримесечие някои жени свалят кг. от задържането на вода в тъканите. Иначе и аз съм качила до тук 6 кг.

Отивам да готвя за обяд   chef

# 166
Аз вече съм +28 кг.  hahaha Междудругото, мислех, че съм минала 30-те, дори се позачудих, като се претеглих тази сутрин  goodscale  Явно цаката е да се меря веднъж седмично, така като че ли е по-реално, отколкото всеки ден да се качвам на кантара.

За дрехите му намерих цаката - купих си едно черно клинче за бременни, отгоре слагам по-дълги блузки/туники (не че ги имам много де, общо 4) и ми е супер удобно. За клина изобщо не се бях сетила, добре, че в един магазин продавачката ме светна и дори съжалявах как не ме е осенило по-рано, а аз сумати пари за дънки, панталони и джинси дадох.

Отделно, имам 2 сукмана, които си купих преди месец и половина и които ще ми стават и до края, така че повече пари за дрехи и аз няма да дам.

Аз даже се замислям дали не си извикам фризьорката, за да ми направи косата за изписването (живот и здраве - от суеверие, винаги ще го повтарям). Само че не знам как стоят нещата с такива посещения в болницата. Иска ми се да се нафръцкам малко преди прибирането ни вкъщи, кой знае после кога чак ще имам възможност... 4470

Междудругото, навън временцето се е затоплило. Отскочих до магазина и ми беше добре   Hands Thumbsup   Nature Sunny    newsm49  Но подчертавам, че бях с ботуши, блуза с дълъг ръкав и жилетка

# 167
Франчи, и оттук да ти пожелая скорошно оправяне и Симонка да кротува още.
Takanat, Petq, на вас също желая по-малко притеснения.

# 168
Абе Гъди, май с теб сме единствените дето сме били доста слабички преди да забременеем/аз за други в нашата тема с толкова кила отгоре, не съм чела Crazy/ и сега сме с по близо 30кг отгоре- на теб появиха ли ти се стрии от разтягането и целулит?? На мен само на едната ми гърда са се появили 5-6 стрии, което  е странно никъде другаде за сега ,да чукам на дърво,  а целулита ми е в повечко по краката, все едно имам допълнителни възглавнички от целулит по бедрата!! Sick
   Другите клощавелки от темата са си останали такива с между 5 и 10 кг отгоре!! Hug

# 169
Имам малки стрии от вътрешната страна на бедрата, те са едни червенки, като капилярчета. По гърдите засега не виждам, но не съм се и оглеждала много внимателно. За всеки случай, мажа си почти цялото тяло, като наблягам най-вече на корема и краката. Мен повече ме е страх след раждането да не се появят, тогва май вероятността била по-голяма  Praynig  Трябва да се позаредя с още мазила..

Но като човек, който вече веднъж в живота си е бил много дебел и след това е свалил повече от 30 кг. (слава богу, успешно задържани почти 10 години), мога да те успокоя, че след отслабването (вярно, че беше постепенно, не съм го направила супер рязко), почти никакви стрии не са ми останали. Имам малко по ханша, но са много невзрачни. Дано и си останат такива. А с малко тренировки си бях и стегнала тялото и изобщо не е имало помен от старите ми сланини. Също така, не съм се мазала тогава с абсолютно нищо  Peace

Целулит си имам, точно като твоя е., както го описваш...Това според мен се дължи, от една страна, на храната, а от друга - на задържаните течности. Някой беше казвал, че след раждането голяма част от него се премахвал, както и образувалите се през бременността бричове. Но доколко е вярно, не знам  Whistling

Според мен най-важното е да не се стремим да отслабваме ударно след раждането, а умерено, иначе за кожата е доста шокиращо  Party

# 170
Somebody  да те опровергая. Преди да забременея бях 53 кг , според моя мъж 55 както и да е. Сега съм с 15 отгоре от миналия месец.  Този месец не знам ама кажи го 17 . Нацепих си навсясъде без корема......а той порасна най-много Mr. Green иначе и на гърдите и по дупето и бедрата но явно кожта ми е такава.Ама това да ни е кахъра.
Да ви кажа моята майка ми звъня днес в 9,30 сутринта милата. Като ме сънувала че си говорим по телефона и аз съм се оплаквала колко  не ми е добре и съм изморена и едва дишам.И едва изтърпяла милата да ми звънне сутринта да ме пита как съм Embarassed. Чак ми стана жал за нея. И като ми казва" Ох и от 17 май-тогава влизам в 9 месец- започваме да чакаме всеки ден " и това с един притеснен глас с пми се разплака милата по телефона. Милите ни майчици, представяте ли си на тях какво им е едва я успокоих че всичко е и ще бъде наред. Вешите майки и те ли са така емоционални или те гледат много много да не си издават?

# 171
Франческа, успех дано всичко е наред Praynig

Като говорите за килограми, да ви попитам разширил ли ви се е таза.. моя се е разширил доста и се чудя дали ще се свие в старата си форма и размер... килограмите по-лесни ми с струват с повече упоритост, диети и спорт се свалят, но таза дали се възстановява напълно, там все пак са кости?

Maria_tsvet, и моята майка много се притеснява както ми казва, чуствам се така все едно аз съм бременна. Не им е лесно на майките ни ooooh!

# 172
 lsb, обясних ти на лични!

Anyto, съчувствам ти за страха и притеснението около това земетресение! Къде го чакаха, а то къде се оказа ... Дано си се успокоила вече!  Hug

За външния вид - старая се да не се запускам. Без грим не излизам (само за риба или на гости у родата) - ама аз и преди си бях така. Мисля си, че който каквито навици си има по отношение на грим, прическа и облекло преди забременяването, до голяма степен си ги запазва и по време на бременността. Но, все пак е много относително - алергии, кожни проблеми и т.н. често излизат наяве в този период; неминуемо сменяш гардероба (или поне що се отнася до поли и панталони), обувките - също. Също така - ако си зле и имаш проблеми, едва ли ти е до това да се гримираш добре и да си направиш прическа ...
Иначе, не се считам за кльощавелка в момента, хич даже - качила съм 11кг. и сега съм 63. Но постоянно си повтарям - важно е Бебчо да е добре, Докторите не ми правят забележка (казват, че добре вървя за момента). А и хранителният ми режим мисля, че е сравнително добър и няма да е хубава идея да се лишавам от нещо. От преди тестяно, пържено и мазно не ям (с изключение на пържен шаран, че другояче не ми е вкусен), месо - рядко и то "сухо" или пилешко; плодове, салати, млечни продукти и ядки (сурови) са ми любими и всеки ден ми присъстват в менюто. Може би само шоколада и сладоледа мога да понамаля - и двете обичам страшно много и като ми се прияде, си взимам  Embarassed! По отношение на физическа активност, обаче, търпя критика - основната ми поза е в офиса зад лап-топа, а движението - да отида пеш на работа и да се разходя малко в обедната почивка - само това  Blush. Но, от друга страна, забелязах, че не ми се отразява добре дългото ходене или стоенето на крак ...
Гъди, клинчето го "открих" още през октомври - ноември и цяла зима изкарах, редувайки обикновено клинче с туника или джинси за бременни. Наистина е удобно!

# 173
Добър ден сладуранки-бебеланки.Аз днес ходих до банката,че нали теглих и ще тегля от кредитната карта,та да питам колко трябва да връщам и каква е мин.вноска.След това пуснах две перални-едната със спалните к-кти на бебчо,а втората с одеалцата и пеленките.Утре ще почвам дрешките.От няколко вечери не мога да се наспивам,заради мисли около квартирата.Много ме е страх да не тръгна да раждам и то когато вземем да се местим.Хем се успокоявам,хем се плаша.На всичкото отгоре през деня ми се доспива,а немога,защото синът на съседите увеличава музиката постоянно и все едно да спя в бар. Sad
За стрии-май и аз взех да имам- по гърдите и по бедрата.Даже моя ги забеляза тези по бедрата,защото са ми по към дупето.Той даже си помисли,че е синка дето спя на една страна,а то си е стрии.
Франчи - дано в болницата установят,че всичко е наред и да не приспиваш даже там. Praynig
Мен също нещо ме помързява-даже праха не съм чистила вече 3-4 дни.Това малко ме успокоява,защото нали казват,че като наближи раждането изведнъж много ти се чисти.То моето може и да си е прост мързел,ама нека си се навивам-лошо нема. Rolling Eyes
P.S. - оле като си погледна линийката отдолу колко дни ми остават и още повече ме хваща шубето.

# 174
Тук съм , тук съм. Ама не мога да смогна с четенето.А и бяхме 2 дни на гости на свеки.

Честито на Зефира  bouquet брейй само близнаци.Ох хич не ми се ще да стоят в кувиоз.

Днес съм на преглед и запис на тонове,после ще мина през Щтъркел който е на близо да видим какво още може да си купим.

15 кила съм отгоре.Много ми се иска да се глася и да сменям тоалети-ама на-вече и бременния панталон ми стяга.Моята приятелка която беше с огромен корем,сега като я посетих след раждането беше станала като манекенка-та се успокоих.

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 13:37 от edno_momiche

# 175
Моята майка също много се притеснява, точно днес сутринта ми се обади и тя рано и ме пита как съм, как е детето, а коремчето  Heart Eyes милата ми майка, докато се притеснява за мен, сина ми и двамата ми братя, не й остава време за сън и почивка  Hug Да са ни живи и здрави, то това е майката, колкото и да я успокояваш, това си е.

# 176
Здравейте мами!

Франческа,стискам палци всичко да е наред Praynig
Петя,ти също се дръж още малко Hug

Аз сега се връщам от болницата,от сутринта вися там.Добре че има вече приятелки там,да си говорим докато чакам.
Тоновете ми са добре,но за доплер ще ходя пак довечера,че  мойта докторка  е отпуска.
И аз се опитвам да се обличам прилично,а не с чувалести дрехи.Поне малко да се стопли че вече избора ми е доста ограничен.
Питах за цената на секциото-200лв се плаща предварително. Бебето ти го дават след 2,3 дни,но можеш да го виждаш.Имаше едни стажантки,които ще са на стаж в неонатологията и те ще ми показват бебето-живот и здраве Praynig

# 177
Рая, за коя болница говориш?

Някой има ли новини от Зефира и Ди?

# 178
  • София
somebody, gambi, ayas, raia, благодаря ви момичета  Hug Истината е, че вече не се притеснявам, в сериозни седмици съм и бебето няма да има проблеми ако се роди. А и като не мога нищо повече да направя, нито пък доктора ми може да направи нещо. Ще си търпя контракциите, докато ми направят някое разкритие. Лошото е, че в това хубаво време си седя само вкъщи и нищо не мога да подготвям за бебето. През почивните дни, смятам да излезнем и да донапазаруваме всичко, което остава за бебето, а с майка се разбрахме утре да измие шкафчето за бебето и да започва да пере и глади.
raia, ти пък къде си се засилила за тази неонатология и твоето бебе вече е голямо и сигурно няма да стигне дотам. Стане ли две кила ще е направо на етажа при теб. Ти само се моли да суче хубаво и да имаш кърма, защото Габи като се роди 2300 и педиатърката ме предупреди, че няма да ни изпишат бързо, обаче тя така хубаво си сучеше, че набърза ръка дръпна и на 6-я ден беше готова за изписване.

# 179
А пропуснах да ви разкажа-онзи ден бяхме на рожден ден.Имаше около 30 човека, които всички се занимаваха с мене-цялата вечер мина в приказки за бебета.Ту сядах, ту ставах, не ме свърташе на 1 място.

Nadeto и на мен ми звънят през 5 мин роднините да питат как съм.Приятелките казват че колкото повече наближава ще почнат да звънят все по-често.

Франчи Praynig рано е още..

Да ви питам, кога най-рано може да се направи такова парти-да дойдат роднините и приятелите да видят бебоците?
Не говоря за погача. Имам много мъже които също искат да ги видят.Това 40 дни не е ли прекалено дълго-как ще ги държа месец и половина да не дойдат.А ми се ще да дойдат на куп а не да ми се точат всеки ден един по един.
Това са прабаби, лели, от различни градове и паланки, приятели-две роди са все пак и всичко напира.Те още не са се родили,те вече искат да идват.

Едното име ще е Максим със сигурност, а за второто Саймън как ви се вижда newsm78
Или ако се сещате нещо което пак да отива на Максим и да не е българско..Ох голям ми е проблем мамка му тез имена

Общи условия

Активация на акаунт