ЮНСКИ талисманчета се появяват,определено термина ни наближава !Тема №56

• 11 803
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
Аз също не бих позволила всеки да целува и прегръща бебето.Пък и не мога да разбера тези които го правят? Аз никога не съм се нахвърляла в-у чуждо бебе,и не смятам че е редно.Само бащата и наи близките в семейството ще имат контакт с бебето в началото.
А за гостите, няма да приемам никой близките няколко седмици след като се прибера от болницата.Затова пък смятам ако съм в състояние и бебе е добре,да сме на разходка още първата седмица.Няма да изпускаме хубавото време.

И аз имам 2 нощници,едната е от бабешките с къс ръкав,а другата е по симпатична с щампа и много свежи цветове( тя е с цепки).
Чудя се с коя да раждам и дали ще стане мазало след самото раждане или ще мога още ден,два да стоя със същата нощница newsm78

# 226
Да, Лили, доволна съм, защото трикото не се и ратегли.
Ами аз тук във Варна не знам да има м-н на Вис Виталис.Има само на пазара някои стоки на Вис Виталис,но сп. к-кти не съм виждала.
Ако някоя от Варненските мами знае за м-н във Варна бързо да казва Hug
Щастлива Бубичка - честити покупки,със здраве да си ги ползвате.  bouquet

# 227
edno_momiche, за името ayas го е предложила много добре Максим и Симон/Симеон, е много добра комбинация. На мен лично Максим и Симон ми звучат много хубаво Peace Но в крайна сметка, важното е на първо място на теб да ти харесват имената, а и на мъжа ти разбира се Peace

За чаршафите, аз си поръчах плат, доста меко и плътно хасе и ще ми ги шият. Основният им цвят , ще е бял, само плика за одеалцето от горната страна ще е цветен с картинка. Като преди да купя плата за чаршафите купих малко-изпрах го, не се сви, и не седеше твърд плата и така се спрях на този вариант. Комплектите, които продават от хасе са доста твърди и груби, а и цветовете им ми идват малко в повече, защото самата аз получавам обриви и пъпчици от цветните чаршафи и не ми се рискува и с бебчо. А и белия цвят мога да го пера и на 90градуса без да се промени.
Чаршафите от трико са другия вариант, който също е удачен и който ми беше резервен вариант, така че и аз ги препоръчвам като по-добри.

За нощниците- аз си купих, защото не ми се ползват нощниците на болницата, предпочитам да съм с моя, за да се чуствам по-комфортно. Somebody, понеже и ти си в Токуда, ще си купуваш ли нощници или ще ползваш техните?

Щастлива бубичка, честити покупки, със здраве да си ги ползвате. Много сладко легълце Peace

За гостите, аз лично съм против много гости да ми идват. Не е ясно как ще се чуствам аз, а и не бих допуснала много хора до едно новоредено бебе, което няма изградена имунна система. А и дори и да поканим гости, това ще са най-близките-родителите и не смятам да правя трапези, ще наредя някакви сладки, и нещо дребно за пиене и кой откъде е... Особено на самото изписване, нито искам тълпи, нито после струпване на хора вкъщи... още повече, че преди самото раждане, ще съм чистила, за да е максимално чисто вкъщи и всяко едно струпвне  на хора би  обезмислило труда ми...а поводи да се вижда детенце, живот и здраве ще има за в бъдеще... не мога да разбера мерака на родата да се изсипе да го види като бебе, а после да не проявват заинтересованост, затова и съм на принципа- по дистанцирано, за да ми е по-спокойно.

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 18:10 от PoLy_PoLy

# 228
Rosicp,има в м-н Бебчо почти всичко на Вис Виталис,и на Образцов дом съм виждала.

# 229
Франчи и Албена и аз стискам палци нсичко да е ок.
Относно имената едно момиче важното е ти и таткото да си харесвате името. Може много хора до не го харесват. Но вие двамата си го изберете, все пак човека прави името, а не името човека, нали?

# 230
  • София
ayas, аз до сега не съм намирала комплекти от трико, би ли ми казала, колко струва един комплект само от чаршафчета и какъв размер са? Дано да има и хубави цветове, защото искам да ми се връзват с балдахина и обиколниците, които са в синьо, жълто и оранжево. newsm78

за прегръщането на бебето, аз категорично отказвах други хора освен семейството ми да разнасят бебето на погачата, а иначе мераклии много. Но това все пак е малко бебе и всеки да го пипа и разнася, не мисля, че е удачно.

# 231
  • София
Аз се върнах от очен и тонове. За съжаление очната категорично каза, че съм за секцио и дори ми каза, че след 6 месеца трябва да ида за лазерно ечение, защото ретините ми са изтънели в краищата, а по принцип нямам висок диоптър. Изслдването за ретините е доста неприятно. Не е болезнено , но е неприятно. Аз се притесних много и от новината и от самото изследване и отивйки на запис на тоновете апочнаха едни болки ниско долув слабините. Акушерката каза, че е от притеснение и не ми обърна особео внимание. Чаках лекарката 2 часа и като дойде и тя ми каа, че било от притеснение и да не си помислям за нормално раждане с диагнозата дето ми е написала очната и ме отпрати. Поне ми каза да си пия Магнерота щом ще съм със секцио (то аз си я попитах де) Та почаках о посел мъжа ми един час  да си ме вземе, че ме беше страх да си тръгна с градския и сега ми се кара, че веднаа съм на компютъра. И да не е само мрънкане постинга ми ще каза, че глюкозата ми от изследването тази сутрин ми е в много добри норми и поне за това се успокоих.
Лягам да ви чета на лаптопа.

# 232
Сега таткото като се прибере ще помага за багажа  Peace то и без това аз от нищо се изморявам.
Гледам сте зачекнали темата с гоститата и пипането на бебетата. Изпадам в паника като си помисля - не ща никой да ми пипа бебето, а незнам как ще го опазвам (ще ми се да се огранича до бабите, аз и татито).

Един въпрос към мамите с по-големи дечица (ако има такива с поне  6-9-годишни деца) - Кога мислите да позволите на по-голямото да носи бебето?

# 233
Петя, във Вис Виталис видях, но за цената и размера не мога да кажа. Но ето тел. на магазина - 860 20 80, мисля, че ще ти кажат. А имаше разни десени с малки шарки, трябва да се види на място. Мисля, че и парите им са съвсем нормални като на всичко останало.
А иначе имам комплект за легло 70/140, който става и за 60/120 /каквото е и моето легло/, който го имаше в нета и е доста разпространен /с чаршафа с ластик и олекотена завивка/ и ще го покажа само да го намеря.
Ето го:
http://bebcho.bg/bg/details.php?id=298

http://bebcho.bg/bg/sorted.php?pageNum_products=0&totalRows_ … =43&subcat=77

Не помня ние за колко пари го бяхме купили. Във Вис Виталис е най-добра цената. А и имаше и други модели и цветове на изложените комплекти.

Дано си харесаш нещо. Аз видях едно в дискретни шарки на син фон /к-т само чаршафи от трико/. Мисля, че не биха отказали консултация по телефон. Продават се и отделно балдахини, чаршафчета, калъфки и др.

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 19:28 от ayas

# 234
Момичета, и аз най-накрая си купих нощница newsm44. С къс ръкав, памучна, екрю на ситни сини точици. Не ми харесва особено, но в сравнение с другите, които продаваха - ужасно грозни и бабешки, тази е направо супер. Трудно си намерих и предвид ръста ми - аз съм дребосък - висока 1,55 и в момента тежа 58кг /тръгнах от 48/ и тази, въпреки че е S, пак ми стои огромна. Ще потърся и на други места - дано си намеря нещо по-хубаво. От друга страна, то кой ли знае къде ще ходя, та чак пък толкова, ама пуста суета.
Amorevole, мисля, че на няколко пъти в постовете си си споменавала д-р Даскалов, предполагам при  него ще раждаш. Ако е така - страхотен избор си направила. Невероятен лекар - с отлични впечатления съм от него. То май в Пловдив лошо мнение за него няма да чуе човек.

# 235
  • София
ayas, много ти благодаря за изчерпателната информация.   bouquet Живот и здраве сега почивните дни заминаваме да пазаруваме от там.

# 236
Момичета здравейте Simple Smile
Следя ви постовете за нощниците и само да ви кажа , аз си купих на турската марка Vienetta Secret  ( Имат фирмен магазин в мола на Илиенци, както ги има и в по-малките магазини за белио) специална нощница за кърмачки (с 2 цепки -като плисета седят и могат да се зашият) за 13 лв . Имат много свежи десени и не са скъпи , нито бабешки. Дано да съм помогнала Simple Smile

# 237
Франческа и Албена  Hug стиснете още малко и бебките да не бързат да излизат  Praynig

За нощниците - аз няма да взимам, защото съм решила да раждам в Шейново, а там е само с техни нощници  Sad Поинтересувайте се, в болниците които сте избрали как е.

# 238
Здравейте,
днес бях ба доктор да си взема болничният за бременност и раждане 45 дни преди термин.
Направиха ми ЕКГ и тестове за всевъзможни медикаменти - упойки, антибиотици и т.н. които се използват при една евентуална операция. Алергична съм само към нивелин.
Следващият път ще ми вземат влагалищен секрет, кръв, урина, изследване на фекалии Sick и т.н. Запис на тонове също.
Дадоха ми списъка за болницата - трябва да си купя някакъв разтвор за клизма.
Списъкът общо взето включва - направление, лична карта, нощница, чехли, дамски превръзки, термометър, тоалетни принадлежности, тоалетна хартия и хавлия.
Изрично е упоменато - без грим и бижута , без лак с изрязани нокти  когато сме в болницата...
Бях и до джи пито за направление - там една опашка едно чудо, направо ужас, но предредих всички и си взех направлението. То важи само 30 дни така че ако не родя до 27 май пак ще ходя да ми го подновят.

В нас ремонта е в разгара си  - днес реших че ще слагам лунички по тавана  - кога ще свърши вече и аз не знам. Преди един час ме болеше корема и имах контракции, сега лежа и гледам да не мърдам.

Момичета, стискайте малко остана Франчи, Албена дръжте се.

За външният вид на бременните и пресните майки - подкрепям, че една жена не бива да се занемарява. На практика обаче това често е невъзможно от изтощение - недоспиване, недохранване, постоянно плачещо бебе и ако няма кой да ти помогне по-някой път дори не можеш да се изкъпеш, какво остава за боя за коса. Болките от шевовете, лохиите, умората и т.н. лесно могат да вкарат една напълно нормална жена в тежка депресия и това не зависи от нейният социален статус.

Малкото свободно време гледаш да поспиш, защото иначе няма сили за нищо. Това съм го изпитала на гърба си първите няколко месеца и е много гадно.  

# 239
Здравейте майчета и от мен  Grinning
Цял ден не съм влизала и почти сте изписали темата, не мога да смогна да ви изчета  Hug
Франческа, Албена дано по - скоро се оправите и удържите фронта още няколко седмици  Praynig
Едно момиче  и аз съм за Симон , аи си отива с Максим (е, малко съм пристрастна, защото и синът ми е Симон  Laughing), но определено си ми харесва името.
Петя стискай зъби и ти малко остана, дръж се  Hug  Незнам много често те мисля напоследък, някакси те чувствам близка  Heart Eyes
yaya86  и аз си взех такава нощница и много си я харесвам.
Като знам, че и на нас тепърва ни предстои местене и не ми се мисли, почнах и аз да поразчиствам лека полека, но много се уморявам вече и трудно дишам......ужас  Whistling А най - тежкото предстои.
Това е от мен за днес лека вечер ви пожелавам и никакви киселини  Peace

Общи условия

Активация на акаунт